2011. február 28., hétfő

Filmajánló

A film, s hozzá való felirat innen letölthető. :)

Today…

 

Idézet mára:

Néha az örömöd a mosolyod forrása, de van, hogy a mosolyod lehet az örömöd forrása.

Nhat Hanh Thich

 

Délelőtt elintéztem minden fontos ügyet, ami miatt felkellett jönnöm Pestre. Fizu előtt még leadtam a jelenléti íveim is melóhelyen, szo elintéztem mindent.

Voltam nyomtatni, is s olyan jó pasit láttam az egyik Aradi utcai török netezős helyen, h húúúúú!!!!

Török srác volt. Az a tipikus arab feeling. Sötétebb bőr, férfias vonások, és megjelenés, sötét szemöldök, s borosta. Beléptem, le se tudtam róla venni a szemem, csak mikor odaértem a pulthoz, s rám köszönt, h Hy!

Angolul beszél, de töri az angolt, s olyan cukiul áll neki az is. Volt ott egy magyar csaj is, aki fordított. Am, akárhányszor odanéztem, minding nézett, mitől egyre inkább csak melegem lett, s csak nőtt a zavarom. Zavarban levő arctumblr_lgwfxm35n91qfkuyyo1_400

Aztán, ahogy visszakaptam a pendriveom, gyorsan eltettem, s szaladtam is volna el, de utánam szóltak, h a nyomtatott példányok, még nincsenek meg. Na itt olyan zavarba jöttem, h jaaaaj! Zavarban levő arc Arc nagy mosollyal Mikor készen lettek, a srác kedvesen, mosolyogva átadta a papírokat, s léptem. Mosolyogtam én is, Ő is meg a nő is, szo mindenki. Nem tudom, h csak én, v ők is érezték-e, h bizsergett a levegő. Zavarban levő arc Szégyenlős arc

De sokáig nem tudtam kiverni a srácot a fejemből az biztos. Már csak azért sem, mert nekem mindig az ilyen déliek ( spanyolok, olaszok, törökök, arabok, ) mindig is a gyengéim voltak.

Délután aztán jött egy kedves ismerősöm, s elrohant a délután, estére pedig mentem haza.

Holnap megyek vissza a dokihoz, aztán majd meglátjuk mit mond, de szerintem szerdától megint meló.

Mára lényegében ennyit!

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

6a00d83451d8ee69e201156e4dc89d970c-800wi

Hírek–melegen:

Itthon:

Amnesty International üdvözli a Fővárosi Bíróság döntését

amnesty international

Amnesty International üdvözli a Fővárosi Bíróság döntését, amellyel hatályon kívül helyezte a rendőrség február 11-i határozatát, amely megtiltotta a Budapest Pride megtartását június 18-án, azok után, hogy a szervezők megkísérelték meghosszabbítani a menet útvonalát és időtartamát.

Az Amnesty International üdvözli a döntést, amely nem csak a leszbikus, meleg, biszexuális, és transzneműek számára fontos győzelem, hanem egyúttal minden magyar ember szabad gyülekezéshez való jogát is megerősíti.

A rendőrségi határozat a közlekedés állítólagos ellehetetlenítésére hivatkozva tiltotta meg a menetet. Azonban a határozat felülvizsgálatakor a Bíróság azt állapította meg, hogy az „indoklásban foglaltak nem támasztják alá kétséget kizáróan és aggálymentesen, hogy az Erzsébet tér – Bajcsy-Zsilinszky utca – Alkotmány utcai rendezvény következtében a közlekedés ne lenne más útvonalon biztosítható". A Gyülekezésről szóló törvényben foglaltak szerint „a rendezvénnyel érintett útvonalon a forgalmi rendben beálló, adott esetben jelentős negatív változás önmagában nem képezheti tiltó határozat alapját." Továbbá a Bíróság azt is megjegyezte, hogy amennyiben elfogadnák a rendőrségi határozat „indokolásában felhozott érveket olyannak, amik alátámasztják a közlekedés más útvonalon történő biztosíthatatlanságát, gyakorlatilag Budapesten közterületen nem lehetne rendezvényt tartani."

A szabad gyülekezéshez és egyesüléshez való jogot számos nemzetközi emberi jogi szerződés garantálja, amelyeknek Magyarország is részese. Biztosítja ezeket a jogokat többek között a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának 21. cikke, illetve az Emberi Jogok Európai Egyezményének 11. cikke is.

Most, hogy a Bíróság megerősítette az LMBT közösség békés gyülekezéshez való jogát, a rendőrségnek is biztosítania kell, hogy ezt a jogot valóban szabadon, a menetet ellenző csoportok zaklatásától és erőszakos cselekedeteitől védve gyakorolhassák. Mivel a Meleg Büszkeség Menete valószínűleg ellentüntetők célpontjává válhat, ezért a rendfenntartóknak biztosítaniuk kell a menet résztvevőinek megfelelő védelmét. A hatóságoknak kötelessége a Menet szervezőinek és résztvevőinek védelmét és testi épségét biztosítani. Ennek megfelelően hatékony biztonsági intézkedéseket kell életbe léptetni a résztvevők érdekében a Menet alatt és az azzal kapcsolatos mindenféle rendezvények közben is.

A Szivárvány Misszió Alapítvány - a Menet fő szervezője- elnöke, Steigler Sándor, a következőket mondta: „2011 júniusában immáron tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a menet azért, hogy megmutassuk a közösségünk sokféleségét, és hogy egy békés tüntetéssel a döntéshozók és a szélesebb közvélemény figyelmét felhívjuk az LMBT közösség problémáira. Mindazokat szeretettel várjuk a menetre, akik elhivatottak az emberi jogok és a tolerancia iránt, szexuális irányultságuktól és politikai nézetüktől függetlenül."

Háttér információ:

A Szivárvány Misszió Alapítvány bejelentette a 2011-es Meleg Büszkeség Menet egy részének útvonalát már 2010 szeptemberében. Akkor nem érkezett ellenkezés a rendőrség részéről. Azonban, miután a szervezők 2010 februárjában kérvényezték az útvonal meghosszabbítását azért, hogy a menet a parlament közelében fejeződhessen be, a rendőrség az egész menetet megtiltó határozatot hozott.

pinkvanilla.hu

 

 

 

 

Külföld:

A Facebook mostantól elismeri a meleg élettársi kapcsolatot

facebook

A közösségi oldal meleg felhasználói néhány országban már beállíthatják az oldalon családi állapotként, ha bejegyzett élettársi kapcsolatban vannak vagy együtt élnek partnerükkel.

A Facebookon megjelent az "in a domestic partnership", illetve az "in a civil union" beállítási lehetőség a meleg párok számára a családi állapotnál az eddigi opciók (például egyedülálló, kapcsolatban, eljegyezve, házas, özvegy) mellett. A két beállítási lehetőség körülbelül a tartós együttélésnek, illetve a bejegyzett élettársi kapcsolatnak felel meg, és egyelőre csak az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Ausztráliában választhatják a felhasználók.

Az új opciókat sok felhasználó kérte a Facebook üzemeltetőitől, és a GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) nevű melegszervezet is lobbizott érte. "Szeretnénk, ha az emberek pontosan és hitelesen jelezhetnék családi állapotukat az oldalon" - nyilatkozta a Facebook szóvivője a Mashable-nek az újítással kapcsolatban. A meleg kapcsolatra vonatkozó státuszjelzést a szájt folyamatosan bevezeti más országokban is, de ott, ahol az azonos neműek házassága legális, már nem jelentetik meg azokat.

A lépést a meleg aktivisták egy része éppen azért kritizálja, mert úgy vélik, a csak rájuk vonatkozó állapotjelzés hátráltatja a melegházasság elismeréséért zajló küzdelmet. Vannak olyanok is, akik szerint már nem érdemes átállítani a tartós kapcsolatukra vonatkozó állapotjelzést az oldalon házasra, még ha az pontosabban jelzi is a helyzetet - írja a Mashable.

Forrás: Origo – pinkvanilla.hu

Két és fél évet küzdött gyermekéért a belga meleg házaspár

Laurent Gjilain és Peter Meurrens Franciaországban élő belga melegpár két évet és három hónapot várt ukrán béranyától született gyermekükre: Samuelre, aki mindeddig egy ukrán árvaházban élt. A kijevi belga nagykövetség egészen a közelmúltig visszautasította Samuel útlevelének kiadását. A belga hatóságok korábban azzal utasították vissza a gyermek beutazástatását az országba, hogy mivel az örökbefogadók melegek, nem lennének alkalmasak gyermeknevelésre.

altA belga törvények egyébként nem tiltják a homoszexuális párok örökbefogadási jogát, de ahogy azt Laurent Ghilain, a 27 éves fitness edző és Peter Meurrens, 37 éves kardiológus elmondta, Belgiumban nagy a csend és a bizonytalanság a béranyaság körül. Ráadásul mindkét országban a hivatalnokok meleg-ellenesen viselkedtek.

A belga bíróság kimondta, hogy a bürokraták számos hibát követtek el, és nem tagadhatják meg Samuel szüleinek kérését.

Nézd meg a hazatérést a Facebook közösségi oldalon:

http://www.facebook.com/pages/Koppenreportage-Steun-homokoppel-Peter-Meurrens-en-Laurent-Ghilain/185589418129884?v=app_2309869772

Laurent és Peter egy brüsszeli kórházban ismerkedtek meg, ahol egymásba szerettek. Mindketten szerettek volna gyerekeket. Mivel Belgiumban nem találtak megfelelő lehetőséget, egy ukrán ügynökséghez fordultak. 2007 novemberében választották ki a petesejtet a donor tulajdonságai alapján. Ahogy Laurent viccesen megjegyezte, az volt a feltétel, hogy a gyerek rá is hasonlítson, ne csak Peterre, aki a fiú biológiai apja.

2008-ban házasodtak össze, és az ügyvédeik szerint nem volt akadálya az örökbefogadásnak. Gyermekükre várva egy csendesebb, dél-franciaországi városkába költöztek, ahol megfelelőbbnek találták a helyet a gyermeknevelésre. A városka valóban idilli hely a körülötte lévő dombokkal, szőlőültetvényekkel, szélfútta száradó ruhákkal az erkélyeken, barátságos emberekkel, akik rögtön befogadták őket.

altAztán jöttek a problémák…Először a béranyával.

A korábban kialkudott nagyobb lakás és ruhák mellett a béranya szeretett volna még több dolgot: pénzt fogorvosra, mobiltelefont, stb.

Állandóan az volt az érzésük, hogy ha nem teljesítik a béranya kívánságát, akkor abortusszal fenyegetőznek, tulajdonképp túszként tartva születendő gyermeküket.
Végül 2008. november 28-án megszületett Samuel, és másnap a két apa karjaiban foghatta őt.

De az útlevél megszerzése lehetetlen feladatnak bizonyult. Először Peter azt hazudta a kijevi nagykövetségen, hogy volt egy kis kalandja az egyik helyi lánnyal, de az anya nem akarja a gyereket. De a sztori összeomlott, amikor az adatok ellenőrzésekor kiderült, hogy Peter egy férfivel él házasságban.

Egyre több nehézség merült fel, habár egyik sem tűnt leküzdhetetlennek. Mindig volt valami újabb űrlap, vagy hiányzott a pecsét, vagy nem volt jó a hivatalos fordítás és így tovább.

Időközben Laurent és Peter mostohaszülőket fogadtak Samuelhez, havi 1000 euróért. Végül azonban tönkrementek. Kétségbeesésükben megpróbálták a gyereket kicsempészni Lengyelországon keresztül, de kísérletük nem sikerült. Ekkor látták utoljára Samuelt. 10000 eurójukba került annak a nőnek a büntetése, aki segített volna nekik. Ráadásul nem merték átlépni az ukrán határt attól félve, hogy letartóztatják őket.

Időközben Samuel árvaházba került. Az árvaház ugyanazokat az iratokat kérte tőlük, mint amik az örökbefogadáshoz kellettek: anyagi helyzetük és pszichológiai alkalmasságuk igazolása.

Lodeve-ben, a dél-franciaországi otthonban az újszülött ruhákat lecserélték nagyobbakra. Peter miután már megtanult oroszul a mostohaszülők miatt, most ukránul tanult, miközben a pici nem beszélt egy szót sem franciául.

Úgy gondolták : minden szokásos kérdést tisztáztak az örökbefogadás előtt, és nekik azt mondták, hogy már számtalan házaspár járt sikerrel. Tévedtek.

A belga külügyminiszter szerint a probléma legfőbb oka a belga törvények alkalmazása a más országokból származó béranyákkal történő örökbefogadás esetében. Ez egy törvényi hiányosság, és kezdeményezte a gyermekek ilyen módon való örökbefogadásának, „kvázi kereskedelmének” tiltásáról szóló törvény előkészítését.

A Dél-Franciaországban, Lodeve-ben álló 200 éves kőházuk, a kék ablaktáblákkal készen áll, hogy Laurent és Peter otthona legyen. A ház tele van élettel: 2 papagájjal, öt macskával, egy lelkes cocker spániellel és most már egy kisgyermekkel.

forrás és fotók: www.towleroad.com és www.ajc.com

frissmeleg.hu- István Zoltán

 

3,15 millió dolláros kártérítésre ítélték a Burger Kinget melegverésért

Egy New Jersey-i meleg párnak 3,15 millió dollár kártérítést ítélt a Hudson megyei esküdtszék egy 2007-ben történt incidensért, melynek során az egyik Burger King étterem dolgozói üldözőbe vették és megverték őket - olvasható az Advocate honlapján.

altA február 7-én kezdődött polgári peres eljárás során a két áldozat, Peter Casbar (43) és Noel Robichaux (46) tanúvallomásukban elmondták: a vita azután hatalmasodott el, miután abba a rendelést felvevő alkalmazott bevonta a többi dolgozót is, és akkor váltak áldozatokká, miután elhagyták a Union City városban lévő éttermet - olvasható anépszerű amerikai meleg újság honlapján.

„A menedzser és a feldühödött éttermi dolgozók üldözték a párt, majd könyörtelenül megrugdosták, ütötték és megköpdösték őket, miközben gyűlölettel, teli meleg-ellenes szitkokat kiáltoztak” – ismertette a pár egyik védője.

Casbar és Robichaux szerint gyűlölet-cselekmény áldozatai lettek, és a New Jersey állam antidiszkriminációs törvényére hivatkozva indítottak pert. Az esküdtszék igazat adott nekik, és megbírságolta, valamint kártérítésre kötelezte a Burger King éttermet üzemeltető Food Service Properties Corp. és a Union City Restaurant Corp. vállalatokat.

„Nem nézhető el az erőszak, bárki ellen történjen is – beleértve a meleg embereket is. Az esküdtszék ezt mondta ki ítéletében.” – nyilatkozott James F. Fine ügyvéd a döntés után.

fotó: advocate.com

frissmeleg.hu - István Zoltán

 

Egy „keresztény” honlap a melegeket okolja a földrengésekért

Egy utahi, magát kereszténynek valló egyház honlapján közzétett állásfoglalás szerint a melegek és leszbikusok a felelősei az új-zélandi fölrengésekért. Szerintük az Örökkévaló így büntette az országot, amiért 2010-ben South Island szigetén megrendezésre került a Gay Ski Week.

altA ChristchurchQuake.net honlapon a következő felhívás olvasható: „A földrengés ezer meg ezer áldozatától a következőt kérdeznénk: megérte annak a 900 melegnek és leszbikusnak a Gay Ski Week alatti elszállásolása és támogatása? Megérte a 4 millió dolláros kár, és a bizonytalanság, hogy bármikor a fejetekre szakadhat a tető? A túlontúl engedékeny kormányzat munkájának meglett a gyümölcse: ma 12 éves prostituáltak és leszbikusok úgy sétálnak föl-alá South Island szigetén, mint ha ők lennének az úr. Tedd föl magadnak a kérdést: megérte a több száz éves, műemlék-jellegű házaknak a pusztulása - pusztán azért, hogy cserébe a melegek és leszbikusok nyugodtan tobzódhassanak?”

A honlap továbbá figyelmezteti Új-Zéland lakóit I-ten haragjára, és újabb földrengéssel fenyegeti a két nagyobb és számos kisebb szigetből álló állam lakóit, amennyiben nem hagynak föl a devianciát pártoló magatartásukkal.

Helyi melegszervezetek olyan intenzív ellenkampányba kezdtek a gyűlöletkeltő honlap ellen, hogy az már nem is érhető el. (Legalábbis e cikk megírásának pillanatában „ideiglenes szerverhibára” hivatkozva nem jön be a honlap.)

In nomine Patris et Fillii et Spiritus Sancti: Amen.

fotó: o-t-p.blogspot.com

frissmeleg.hu - Langer Ármin

 

Homoszexuálisok is fogadhatnak örökbe gyereket Ukrajnában

Ukrán képviselők ratifikálták a gyerekek örökbefogadásáról szóló európai egyezményt. A dokumentum egyes rendelkezései - többek között az azonos nemű párok örökbefogadási lehetőségéről szóló kitételek -  ellentmondanak a jelenleg hatályos ukrán jogszabályoknak.

A gyermekek örökbefogadására vonatkozó európai egyezményről szóló törvényre  288 képviselő adta voksát (a törvény elfogadásához legalább 226 szavazat szükséges).

Az egyezményt 2008. május 7-én az Európa Tanács miniszteri bizottságának ülésén fogadták el. A dokumentumot Belgium, Nagy-Britannia, Örményország, Dánia, Izland, Hollandia, Norvégia, Portugália, Románia, Szerbia, Finnország, Montenegró és Spanyolország írta alá.

Az egyezmény rendelkezései 18. év alatti gyerekek - akik nem voltak házasok és esetükben jelenleg sem áll fenn házasság - örökbefogadásáról szól.meleg örökbefogadás

A gyerek örökbefogadásához az anya, apa vagy felhatalmazott személy hozzájárulása szükséges, ezenkívül a gyerek véleményét is kikérik – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

A dokumentum egyes rendelkezései ellentmondanak az ukrán jogszabályoknak. A nemzetközi jog lehetővé teszi, hogy polgári vagy  hivatalos házasságban álló azonos neműek is örökbe fogadjanak, az ukrán Családügyi Kódex szerint viszont gyereket csak hivatalos házasságban álló nem azonos neműek fogadhatnak örökbe.

Az egyezmény előírja, hogy az örökbefogadó szülő 18-30 év közötti legyen, az ukrán jogszabályok viszont 21-45 év között szabja meg az örökbefogadó szülők életkorát.

Az ukrán oktatásügyi minisztérium gyermekjogi védelemmel és örökbefogadással foglalkozó osztálya jóváhagyta az egyezmény ratifikálását.

"Ukrajna európai normákhoz akarja igazítani jogszabályait. A Családügyi Kódexet ennek megfelelőképp módosítanunk kell és az örökbefogadás lehetőségeit ki kell bővítenünk" - jelentette ki Okszana Filipisina, az említett minisztériumi osztály igazgatóhelyettese.

pinkvanilla.hu

 

Obama: A melegházasság tiltása alkotmányellenes

Az Amerikai Egyesült Államok demokrata elnöke, Barack Obama nemrég úgy nyilatkozott, hogy az 1996 óta érvényben lévő, a melegházasság szövetségi szinten történő bevezetését tiltó jogszabály alkotmányellenes. Kormányával azon lesznek, hogy javítsanak a helyzeten, és átfogalmazva a törvényt megteremtsék a lehetőséget a meleg párok kapcsolatának intézményesítésére.

altMinderről Eric Holder, igazságügyi miniszter beszélt szerdán. Obama szerint a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként definiáló törvény ellentmond az amerikai alkotmánynak, mely szerint minden ember egyenlő. A fejlemények jelentősen meg fogják könnyíteni a melegek jogegyenlőségért küzdő aktivisták munkáját.

Ami bizonyítandó volt: voksoljon mindenki a jobboldali szavazáson Obamára; nehogy már Lady Gaga győzzön! :-)

fotó: queersunited.blogspot.com

frissmeleg.hu - Langer Ármin

 

A császár új ruhája – beszámoló a 14. bécsi Szivárványbálról

Ki gondolta volna 14 évvel ezelőtt, hogy a melegek és leszbikusok bálja nemcsak a bécsi báli tradíció szerves részévé válik, de végül „oda költözik, ahová való”, azaz a Hofburgba, Bécs császári palotájába. Az idézett szavak a bált megnyitó Barbara Prammer, az osztrák parlament elnöknője szájából hangzottak el.

altRajta kívül még szociáldemokrata kormánytagok, városi vezetők, valamint zöldpárti politikusok, élükön Ulrike Lunacek, az Európai Parlament tagja, tisztelték meg jelenlétükkel az eseményt, ahol szemmel láthatóan jól is szórakoztak. Heinz Fischer osztrák elnök ugyan nem volt jelen, de a bál védnökségét elvállalta, és a korábbi években láthattuk is a díszvendégek sorában.

altFiú Sisik, lány Ferenc Józsefek

Az eseményre nemcsak a palotát öltöztették szivárványszínbe, de a megnyitón Ferenc József és Erzsébet is megelevenedtek, némi vagy inkább „nemi” szerepcserével a Les Schuh Schuh formáció által. Sisi (osztrák írásforma) ruháját fiúk, Ferenc Józsefét lányok öltötték magukra, és a koreográfia gondoskodott arról, hogy a Sisik és Ferenc Józsefek azonos nemű felállásban is táncoljanak. Az est folyamán egyébként is láthattunk táncosokat minden kombinációban. A bál öltözködési szabályai is tükrözik, hogy ez a bál más, mint a többi. A hosszú vagy legalább térdig érő estélyi ruha ugyanúgy volt érvényes a hölgyekre, mint a férfiakra, mint ahogy a szmoking, frakk vagy sötét öltöny is. Ezzel együtt az extrém viseletek ezen a bálon nem jellemzőek, az elegancia elsődleges.

altAz egyenruha itt nem jelmez

Az osztrák, német és svájci rendőrség meleg és leszbikus szervezeteinek képviselői évek óta állandó vendégei a bálnak, és bevonulásukat hatalmas taps kísérte. A közönség mindössze azért nyilvánította ki nemtetszését, mert az egyenruhás férfiak és hölgyek mellett a bajorországi egyesület tagjai civilben voltak kénytelenek megjelenni, nem kaptak ugyanis engedélyt az egyenruha viselésére a bálon. De mindez semmit sem változtatott azon, hogy a fegyveres testületek képviselői kéz a kézben vonuljanak, majd később táncoljanak azonos nemű társukkal. A megnyitó moderátora, Lucy McEvil felidézte Dagmar Koller operett díva megjegyzését, miszerint az azonos nemű párok tánca nem túl gusztusos, de rögtön hozzátette, bizonyára elegen vannak, akik ezt roppant gusztusosnak találják. Az egyenruhások voltak az elsők, akik tapsolni kezdtek a műsorvezető kiegészítésére.

alt

Szombat esti láz – melegen

Dagmar Koller egyébként népszerű a melegek körében, és a Szivárványparádén is fellépett már. Fenti megjegyzése Niki Lauda kritikája kapcsán hangzott el, aki nehezményezte, hogy a Dancing Stars televíziós produkció idén márciusban induló szériájában Alfons Haider színész és a produkció korábbi műsorvezetője azonos nemű partnerrel fog szerepelni (l. korábbi cikkünket). Azóta is sokan tanakodnak azon, hogy a nyugdíjazott Forma 1-es sztár miért gondolta égetően fontosnak, hogy ebben a kérdésben nyilatkozzon, főleg akkor, amikor későbbibocsánatkérésében kijelentette: sohasem volt semmilyen előítélete homoszexuálisokkal szemben.

altKijelentésével mindenesetre önkéntelenül is a média érdeklődésének középpontjába állította nemcsak az osztrák televízió műsorát, de magát a Szivárványbált is. Haider itt először jelent meg nyilvánosan leendő táncpartnerével, aki – szemben a Magyarországon is megjelent híreszteléssel szemben – nem a magyar származású versenytáncos Ekker Balázs lesz, hanem ukrán kollégája, Vadim Garbuzov. Haider és Garbuzov láthatóan készültek a fellépésre, és ugyan az ukrán táncost barátnője is elkísérte, Garbuzov rózsaszín garbója Haider díszzsebkendőjével harmonizált, és leginkább kettőjüket fotózták.

Alles Walzer, latin ritmusok és éjféli napsugár

A tágas ünnepi teremben a standard táncok domináltak a Divertimento Viennese zenekar jóvoltából, míg a palota másik szárnyában a bál hűséges partnere, a Desert Wind, illetve José Ritmo biztosította a hangulatot a forróbb ritmusokra vágyók részére. A kötött tánclépéseket mellőzni kívánókat pedig ismét a Why Not melegdiszkó kihelyezett stábja szórakoztatta, akik várták belvárosi klubjukba is a bálról távozókat, már akinek erre hajnali fél öt után még volt ereje. A fellépő művészek között volt még a svájci operaénekesnő Sophie Marilley, akinek a megnyitó alkalmával elhangzó Over the rainbow-ja a bált szervező HOSI-Wien melegszervezet vezetőjét, Christian Höglt is könnyekre fakasztotta. A Le Zbor nevű horvát énekkar egy kisebb teremben kápráztatta el a közönséget, míg Katrina (korábban Katrina and the Waves) éjféli fellépésére zsúfolásig megtelt a bálterem. Az 1997-es Eurovíziós Dalfesztivál győztes dala, a Love Shine a Light és az 1985-ös sláger, a Walking on Sunshine szabályosan felvillanyozta a közönséget, és a bál egyik igazi fénypontját jelentette.

A szervezők üzenete: jövőre veletek ugyanitt! A 15. Szivárványbált 2012. február 2-án ismét a Hofburgban rendezik meg.

További fotók: https://picasaweb.google.com/pier.vienna/RegenbogenballWien2011#

Tudósítás és fotók: Baksy Péter

alt

frissmeleg.hu

 

A Kínai Népköztársaság melegei is házasodnának

Valentin-napon 30 meleg és leszbikus parádézott Peking utcáin a melegházasságért tüntetve. A performansz résztvevői szórólapokat osztottak ki és csók-versenyt rendeztek. Céljuk az volt, hogy a társadalom figyelmét fölhívják a teljesen mellőzött kínai meleg szubkultúrára.

altEgészen 1997-ig büntették a homoszexualitást a több mint egymilliárd fős lakosságú országban, és 2001-ig szellemi betegségként kezelték, ha valaki a saját nemét preferálta. Az első kínai Gay Pride-ra 2009-ben került sor.

A videó holland nyelvű ugyan - sajnos nem találtam meg egyéb változatban -, de a képek magukért beszélnek azoknak is, akik esetleg nem beszélik ezt a gyönyörű nyelvet.


2009-ben, szintén Valentin-napon egyébként ugyancsak mintegy 30 meleg tartott hasonló akciót a pekingi Tienanmen tér közelében. A demonstráció központi figurája egy női és egy férfi pár voltak, akik kézen fogva sétáltak végig a Tienanmen sétálóutcán, és házassági jeleneteket adtak elő. Séta közben válaszoltak a járókelők kérdéseire. A reakciók meglehetősen vegyesek voltak. Sokan tiltakoztak ellene, ám egyesek úgy nyilatkoztak, hogy tisztában vannak azzal, hogy sok homoszexuális él Kínában, s nekik is vannak jogaik. (a szerk.)


Fotó: wikipedia.com

frissmeleg.hu - Langer Ármin

 

Kultúra:

 

Eltitkolt évek

A tizenhat leszbikus életutat bemutató Eltitkolt évek című dokumentumfilm most megjelenik könyv formájában. A könyv bemutatója március 6-án vasárnap délután fél ötkor lesz. A könyvet Borgos Anna, Tóth Eszter Zsófia, Schwarcz Gyöngyi, Gál Ilona, és Kristófy Mária mutatja be.

altA Labrisz Egyesület „leszbikus herstory” projektjának keretében olyan nőket szólaltattak meg, akik a rendszerváltás előtt már felnőttként és leszbikusként próbálták önmagukat elfogadni, és kapcsolatokat, közösségeket keresni.

2009-ben bemutatták az Eltitkolt évek című dokumentumfilmet. A most megjelent, gazdag képanyaggal dokumentált interjúkötetet a filmben megszólaló tizenegy szereplő történetéből és további öt interjú anyagából. A kötetben a negyvenestől hetvenesig terjedő (másfél) generáció tagjai szólalnak meg.

A bemutatón a könyvszerkesztő Borgos Anna, nőtörténész Tóth Eszter Zsófia, interjúkészítő Schwarcz Gyöngyi és az interjúalanyok Gál Ilona, Kristófy Mária beszélgetnek. A moderátor: Gyárfás Judit lesz. A legizgalmasabb részekből Takács Katalin színművész ad ízelítőt.

A kötet megjelenését a Norvég Civil Támogatási Alap tette lehetővé.

frissmeleg.hu - Jakab István

 

Bulvár:

 

Lady Gaga mint keresztanya?

Várhatóan Lady Gaga lesz a keresztanyja Elton John és David Furnish december 25-én született kisfiának, Zacharynak. A fiatal amerikai popcsillag nem cáfolta a keresztanyaságáról szóló híreket, de nem is erősítette meg azt. Cikkünkre kattintva a "melegek himnusza" a Born This Way is hallható.

altEgy kanadai weboldal kérdésére úgy válaszolt a fiatal popcsillag Lady Gaga (25), hogy nem tudja hivatalosan megerősíteni a keresztanyasággal kapcsolatosan feltett kérdést, de a riporter értesülési nagyon jók.

Lady Gaga hozzátette: nem kommentálja a felröppent híreket, mert a keresztszülőkről hamarosan egy hivatalos bejelentés lesz.

A 64 éves Elton John úgy jellemezte Gaga Born This Way számát, hogy az a melegek új himnusza.

Az énekes még hozzátette: „Lady Gaga jelképezi a társadalmi integrációt és a toleranciát. Az lehetsz aki vagy, nem másoknak megfelelve, miközben megvalósítod önmagadat.
Az légy, aki vagy, légy szabad, tedd azt amit akarsz, és szeresd azt, aki szeretne téged szeretni.”

frissmeleg.hu - Jakab István

 

 

Harry herceg meleg bárban bulizott

Harry herceget lesifotósok egy ismert londoni melegbárban fülelték le. A királyi család népszerűségét mostanában a fiatal herceg visszafogottnak nem mondható viselkedése tépázza meg. Lehet, hogy a legfiatalabbik trónörökös meleg? A bulvárlapok egyenlőre csak úgy fogalmaznak, hogy Harry a fiúkat is szeretheti.

altMinden esetre erről árulkodnak azok a fotók, melyek Harry hercegről készültek. A néhai Diana hercegnő kisebbik fiát hétvégén egy londoni melegbárban kapták lencsevégre.

altNéhány héttel ezelőtt az kavart botrányt, hogy egy baráti összejövetelen Harry herceg alkoholos mámorában egyik barátjának mellbimbóját nyalogatta.

altA brit trónörökös kisebbik fia 2009-ben pedig azzal vívta ki a bulvár lapok figyelmét, hogy átölelt és arcon csókolt egy 21 éves meleg benzinkutast egy sörért cserébe.

frissmeleg.hu - Jakab István
2011-02-17

Életmód:

HPV-szűrési program

A meleg férfiak több mint fele Humán Papilóma Vírissal (HPV) fertőzött. 
A vírus valakinél szemölcsnövekedést eredményez (condyloma, hegyesfüggöly, kakastaréj), de sok esetben semmilyen tünetet sem okoz, viszont némelyeknél idővel alattomosan végbélrákot, hímvesszőrákot okozhat. HIV fertőzötteknél a HPV gyakrabban jelentkezik szemölcs vagy rák formájában.

A Szent László kórház orvos és kutatócsoportja szűrőprogramra toboroz melegeket.
Mi a szűrés célja?
A kutatócsoport bizonyítani kívánja, hogy indokolt a nők méhnyakrák szűréséhez hasonlóan a végbél HPV szűrésre is kiterjeszteni az OEP támogatását, mivel a melegek közt gyakoribb a végbélrák előfordulása, mint a nőknél a méhnyakrák. HIV fertőzött melegek rákos megbetegedésénél pedig a végbélrák a leggyakoribb elhalálozási ok. Ma ezt a szűrést csak drágán, önköltséges alapon érhetjük el.

Mi a haszna annak, aki a programba jelentkezik?
Elvégeznek rajta egy költséges szűrést ingyen.
Megismerheti egészségügyi állapotát: amennyiben nem fertőzött HPV-vel, beoltathatja magát még a HPV-variánsok rákkeltő verziói ellen önköltséges alapon. Amennyiben fertőzött, az időben feltárt fertőzés kiszűrésével megelőzheti a rendkívül fájdalmas végbélrákot, a műtétet, a bél hasra kivezetését, munkaképességét.

Hol végzik a vizsgálatot?
A vizsgálatot a Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház és Rendelőintézetben végzik el.

Hogyan végzik a vizsgálatot?
A vizsgálat a végbélből vett kenetvétellel történik. Ezt egy föltisztító pálcika méretű, apró, üvegmosókefére emlékeztető, egyszer használatos eszközzel végzik, amellyel a végbél faláról sejteket sodornak le.
A vizsgálat előtti 24 órában nem ajánlott a végbelet kimosni, síkosítót használni és anális közösülést végezni, mert ezek a vizsgálat elvégzését eredménytelenné teszik.

Mi történik a vizsgálatra jelentkezővel?
A vizsgálatra jelentkezővel aláíratják a beleegyezési nyilatkozatot. Mivel ez személyes adatokat tartalmaz, kezelésére az adatvédelmi törvény szabályai vonatkoznak.
A vizsgálati anyagot már csak kódszámot kíséri, amelyet a beleegyezési nyilatkozattól elkülönítve rögzítenek.
A személyes adatokhoz és a kódszámokhoz csak kutatócsoport jut hozzá.
A jelentkezővel kitöltetnek egy anonim kérdőívet.
Ezután történik a kenetvétel, amelyet sejttani és genetikai vizsgáló módszerrel elemeznek.
A vizsgálat eredményéről a kutatócsoport értesít, és tanácsokat ad a későbbiekre.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?
Nadrág le- és felhúzással együtt kb. 2 perc.

Hol jelentkezhetsz a programra?
Jelentkezésedet, amely tartalmazza neved, mailcímed és telefonszámod, az alábbi címekre küldheted:
1. sz.ecet@gmail.com (a kutatócsoport asszisztense)
2. karikaklub@gmail.com (HIV pozitív csoport )
3. hivvonal@hatter.hu (HIV-vonal)

frissmeleg.hu

 

50 %-kal több tripperes

A tripper, más néven kankó, vagy tudományos nevén gonorrhoea, egy szexuális úton terjedő bakteriális betegség. Általában a fertőzést követő 2-7. naptól kezdve okoz tünetet, ami férfiaknál jellemzően hímvesszőfolyást, illetve végbélfolyást jelent.

A gonorrhoea nyálkahártya kontaktus útján, valamint fertőzött nedvekkel való érintkezéssel, meleg férfiak esetében védekezés nélküli anális vagy orális közösülés során terjed. A szexuális együttlétnél, az aktív és passzív fél ugyanúgy meg tudja egymást fertőzni. Orális úton tehát, az aktív fél ugyanolyan könnyen összeszedhet egy trippert, mint a befogadó fél.

A kezdetben enyhe, majd egyre súlyosbodó tüneteket nem lehet nem észrevenni. A hímvessző fertőzésekor először vizeléskor melegség, majd csiklandozó érzés jelentkezik, majd egy-két nap múlva tejszerű, fehéres cseppek ürülnek a húgycsőből, ami a hetedik nap körül sűrű, sárgászöld bő gennyes folyássá alakul. A kezdeti csiklandozó érzést, szúrós égető fájdalom váltja fel, ami az elviselhetetlenségig fokozódni. Ha a fertőzés tovább terjed a hugyutakon keresztül, akkor gyakori vizelési inger, és görcsös fájdalmak jelentkeznek.

Anális közösüléssel elkapott kankó a végbelet fertőzi meg. A végbélnyílás bőre ilyenkor kivörösödik, és repedezetté válik. A széklet nyákos, illetve gennyes lesz. A végbélből sárgás, idővel bő folyás indul meg.

Ha fertőzött nedvek a szembe kerülnek, akkor kötőhártya-gyulladás alakulhat ki. A szemhéj megduzzad, és szemgennyesedés lép fel. Súlyos, nem kezelt esetben vakság alakul ki.

A torok kankós fertőzése mandulagyulladást, torokfájást, illetve ritkán nyelési nehézségeket okozhat. Sok esetben azonban semmilyen tünet nem utal a torok fertőzöttségére.

Egyes esetekben a kankó a vérárammal az ízületekig is terjedhet. Ott duzzanatot, és hatalmas fájdalmat okozva, a mozgáskorlátozottságig fajulva. De fertőződhet a szív, és a máj is. Ezekben az esetekben igen lassú a gyógyulás.

Az első tünetek észlelése esetén a bőr- és nemibeteg-gondozó hálózat szakembereihez tanácsos fordulni. A budapestiek abban az előnyös helyzetben vannak, hogy választhatják a Semmelweis Egyetem Mária utcai, jól felszerelt STD Centrumát is. A kezelést vizsgálat előzi meg, mely kenetvételből, illetve vérvételből, valamint fizikai vizsgálatából áll.

A kenetet húgycsőből, végbélből, valamint torokból veszik. Az eredmény azonnal, vagy egy-két nap múlva lesz meg. Ha a fertőzés nem egyértelmű, akkor a kenetet tenyésztésre küldik, melynek eredménye több időt vehet igénybe. Ha a fertőzés egyértelmű, vagy ismert gonorrhoeás partnerrel volt szexuális érintkezés, akkor azonnal beadják a penicillin tartalmú injekciót. Általában egyetlen adag elég. A biztonság kedvéért, egy héttel a kezelés után ismét kenetet vesznek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kezelés hatásos volt.

Ha a második mintavétel negatív, akkor további kezelésre nincs szükség. A vérvétel azt a célt szolgálja, hogy megnézzék, nincs-e a tripperen kívül, valamilyen más nemi úton terjedő fertőzés, mint például szifilisz vagy HIV.

Az év első felében a bőr- és nemibeteg-gondozók által jelentett fertőzések száma (gonorrhoea, szifilisz, chlamydia, HIV) minden betegség tekintetében növekedett, az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Volt olyan nemi betegség, amit 5, de olyan is, melyet 50 százalékkal többen kaptak meg, a 2009-es év hasonló időszakához képest.

2010-ben a HIV sem válogatott. Magyarországon az első félévben 105-en kaptak esélyt a kényszerű újrakezdésre. Annyi HIV pozitívot szűrtek ki itthon az első hat hónapban, amennyit pár évvel korábban egész évben. A frissen napvilágot látott adat azonban, csak töredéke lehet a valóságnak. Erről jut eszembe: te mikor voltál utoljára HIV-szűrésen?

szerző: Jakab István
2010-09-16 – frissmeleg.hu

HIV – AIDS:

A KÖR

A kör hat éve működik. Azért jött létre, mert senki nem volt, aki törődött volna velük. Pedig ugyanolyan hétköznapi emberek ők is, csak egyvalamiben különböznek a többségtől. HIV-fertőzöttek. Az anonimitásba burkolózó Kör egyik szervezője Kónya Ferenc a Company magazinon kersztül fordult nemrég a nyilvánossághoz.

Miért gondoltad, hogy nagyobb nyilvánosságra van szükségetek?
Egyre több a HIV-fertőzött Magyarországon. Köztük pedig egyre több a fiatal huszonéves, akik nem tudnak mit kezdeni ezzel a problémával. Nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy eljut hozzájuk az információ A körről.

Van egy szabályotok: ami a körön belül elhangzik, az nem kerülhet nyilvánosságra. Mit jelent ez?
Ez azt jelenti, hogy A körön belül elhangzottak, nem kerülhetnek a körön kívülre. Ez azért nagyon fontos, mert a legtöbben, akik A körbe járnak, féltik az anonimitásukat. Ők majdnem mindannyian tovább élik szexuális életüket, szórakozóhelyekre, szaunába járnak. Nyilván meg akarják őrizni titkukat, és nem akarják azt, hogy kiderüljön róluk a HIV pozitivitás.

Hányan járnak A körbe?
Egyre többen. Kezdetben havi egyszer találkoztunk, de sajnos kinőttük magunkat, így most havonta két alkalommal van Kör, minden hónap első és harmadik szombatján, 15 és 19 óra között. Egy-egy szombaton 10-15-en jönnek el. Nincsenek kötelezettségek, kötelező feladatot is csak ritkán adunk valakinek.

Miféle hiányt pótol A kör?
Igazából nincs, aki foglalkozna a HIV pozitívokkal. Nálunk olyan dolgokról tudnak beszélni az érintettek, amit máshol nem tehetnek meg. Egy pszichológus már eleve nem tud mit kezdeni a melegséggel. Ha ehhez még HIV is társul, akkor nagyon gyorsan lepattintják az embert.

A HIV-ambulancia irányít hozzátok segítségre szorulókat?
Ma ez még csak fordítva működik. Mivel HIV-szűréseket is végzünk, így az a jellemző, hogy mi segítünk eljutni az érintetteknek a megfelelő helyre. A mostani nővérek az ambulancián ráadásul nagyon le vannak terhelve.

Miben tudtok segíteni a pozitívoknak? Milyen problémák merülnek fel?
Nagyon sokféle problémával jönnek hozzánk, onnantól kezdve, hogy vannak, akik nem tudják elfogadni, hogy HIV pozitívok. Nem tudnak erről beszélni, kimondaniuk is nehéz. Nincs olyan barátjuk, akivel ezt a dolgot megbeszélhetnék. Félnek elmondani a családnak, vagy attól tartanak, hogy kitudódik a dolog a munkahelyükön, így viszik magukkal a görcsöt. Aztán ott van a többi kérdés. Meddig lehet ezzel élni? Mikor kell gyógyszert szedni? Mi a különbség a HIV és az AIDS között? Szerencsére szociális problémák ritkán fordulnak elő, de korábban azok is voltak. További fontos kérdés a gyógyszer-mellékhatás, és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés.

Nincs elég szakorvos a pozitívok ellátására kijelölt László Kórházban?
Van mindenféle szakorvos a László Kórházban, csak nem vállalják a HIV pozitívok kezelését. Vagy ha igen, akkor beöltöztetik őket szkafanderbe, és úgy vizsgálják meg az embert. Ma az a jellemző, hogy azért hallnak meg HIV-fertőzöttek, mert nincs orvos, aki segítene rajtuk. Ma már nem azért hallnak meg emberek, mert a HIV elviszi őket, hanem azért, mert nem találnak az egyéb problémájukhoz megfelelő orvost, aki foglalkozna velük. Rengeteg a daganatos, és keringési-érrendszeri beteg. De nem akad orvos, aki ellátná őket. Egyedül a száj és fogászati szakrendelés megoldott, de akinek fogtechnikai problémája van, azt már nem tudják megoldani. Így minden HIV pozitívnak saját magának kell megfelelő orvost találnia, aki hajlandó ellátni.

Mit tanácsoltok a HIV pozitívoknak, ha orvoshoz fordulnak?
Mi hajlamosak vagyunk azt sugallni, hogy minden orvosnak kötelessége lenne mindenkivel úgy bánni, és mindenkit úgy kezelni, hogy akár egy hepatitiszt, vagy bármilyen más fertőző betegséget elkaphat a betegektől. A biztonsági óvintézkedések betartásával mindez elkerülhető. Mindenkinek magának kell eldöntenie, megmondja-e vagy nem a HIV státuszát.

Betegség a HIV-fertőzöttség?
Nem. Akkor lesz beteg az ember, ha fejben, azaz pszichésen okoz problémát a HIV. Nem jó, ha betegség tudata alakul ki egy HIV pozitívnak. Mi arra próbáljuk rávenni az embereket, hogy éljenek ugyanúgy, mint eddig. Ne változtassanak szokásaikon. Persze használjanak óvszert. De nem kell árnyékba menni a nap helyet. Nem kell az étkezési szokásokon változtatni. Vigyázzanak magukra, és használjanak óvszert, elsősorban azért, hogy saját magukat megvédjék a nemi betegségtől, vagy egy esetleges felülfertőzéstől. Mert egy HIV pozitív sokkal jobban ki van szolgáltatva a fertőzéseknek, mint egy ép immunrendszerű személy.

A kör (korábban Pozitívan gondolkodók baráti köre) ingyenes és anonim HIV- és szifiliszszűrést végez gyorstesztek segítségével, minden hónap első csütörtökén 17 és 20 óra között. Cím: Budapest, 5. ker. Henszlmann I. utca 7. fszt. 1a. (a Károlyi kert mellett). Kapucsengő: alapítvány. E-mail: kor@enternet.hu Telefon: 06-1-789-8867. Honlap: http://akorbp.blogspot.com/

frissmeleg.hu - Jakab István

Újra összeül a NAB?

Márciusban várhatóan ismét összeül a Nemzeti AIDS Bizottság, mely minden bizonnyal tárgyalja a HIV-fertőzöttek kezelésének decentralizálását. Bár még a 2010-es HIV-fertőzésről szóló adatokat nem hozták nyilvánosságra, az már tudható, hogy tavaly a kiszűrt fertőzöttek száma minden eddiginél több volt.

A NAB február 16-i ülése elmaradt. A bizottság tagjainak fontosabb egyéb tevékenysége miatt. A NAB várhatóan márciusban ülésezik majd.

Magyarországon kétévente duplázódni látszik az újonnan kiszűrt HIV-fertőzöttek száma. Ezzel együtt statisztikailag még mindig az alacsony fertőzöttségű országok között vagyunk, ami a szűrések alacsony számának tudható be.

A szűrések száma Magyarországon az elmúlt években történt emelkedés ellenére még mindig nagyon alacsony. A statisztikai adatok szerint 1000 lakosra Magyarországon jut az ötödik legkevesebb HIV szűrővizsgálat (9,1) a WHO Európai régiójában. A kevés vizsgálat betudható annak is, hogy Magyarországon még mindig kifejezetten alacsony a felderített HIV-fertőzöttek száma, és ezért nincs benne a köztudatban a fertőzés veszélye. Magyarországon stratégiai feladat lenne a szűrővizsgálatok számának növelése, különös tekintettel a rizikócsoportba tartozókra és a terhes nőkre.

Tavaly jelent meg az egészségügyi kormányzat HIV-fertőzöttek kezeléséről szóló rendelete, mely decentralizálta a tünetmentes HIV-fertőzöttek gondozását, ami azt jelenti, hogy a gyógyszeres kezelésre nem szoruló HIV-fertőzöttek a területileg kijelölt bőr- és nemibeteg gondozókba is járhatnak ellenőrző vérvételre. A gyógyszeres kezelés alatt álló HIV-pozitívoknak továbbra is az országosan egyetlen ambulanciára kell járniuk.

A decentralizáció kapcsán ugyan kijelölték azokat a laboratóriumokat, akik illetékesek lennének a szükséges speciális diagnosztikai vizsgálatokat elvégezni, azonban a miniszteri rendelethez végrehajtási utasítás már nem készült. Valószínűleg emiatt sem történt változás tavaly a HIV-fertőzöttek ellátásában.

Az új Nemzeti AIDS Stratégia tervezete az előkészítés fázisában a következők megvalósítását taglalja:
„Az antiretrovirális gyógyszerekkel nem kezelt betegek orvosi ellátását, betegségük stádiumának ellenőrzését célszerű lenne vidéki központokba “kiszervezni”, például a három orvosegyetemhez (Debreceni, Pécsi és Szegedi Egyetem) csatolni. Ehhez létre kell hozni megfelelően képzett, infektológusok által irányított járóbeteg rendeléseket, megfelelő speciális laboratóriumi háttérrel.

Ezeket a szolgáltatásokat a betegeknek a területileg illetékes szolgáltatóknál kell megkapniuk, a nem fertőzött betegekhez hasonlóan. Meg kell változtatni az egyes egészségügyi szolgáltatók elutasító magatartását a HIV fertőzött betegek ellátásával kapcsolatban. Ebben rendeleti és továbbképzési feladatok egyaránt lennének.

A HIV fertőzéssel, betegséggel kapcsolatos ismeretek oktatását mind a graduális képzésben, mind a folyamatos kötelező posztgraduális tanfolyamok keretében kötelezően oktatni kell.

Kiterjedtebb HIV szűrővizsgálatot célzó politika, alacsonyabb “küszöbű” elérhetőség, gyorstesztek kiterjedtebb alkalmazása, egyidejű helyszíni diagnosztika, célravezető lenne elsősorban a magas fertőzési kockázatnak kitett közösségek körében, kihelyezett vizsgálatok végzésével.”

A tavaly decemberben megjelent stratégia tervezet, még nem a végleges, így az egészségügyi tárca álláspontját nem tükrözi.

frissmeleg.hu - Jakab István
2011-02-17

Semmi kül

 

Idézet mára:

A mai nap soha nem jön el újra. Éppen ezért használd ki minden pillanatát.

Ralph S. Marston, Jr.

 

Anyummal megint összekaptunk ebéd közben. Kis semmiségen húzta fel magát. Kivágta a hisztit, elkezdett sírni, s kiviharzott. Okkkéééé mondom. Rosszabb, mint egy buzi! Fogtam magam. Pakoltam be kaját, összeszedtem a ruháim, s eljöttem otthonról. Így este 7 helyett már 5-kor Pesten voltam.1

Úton Pest felé nagyon ingerült voltam. Tele volt a vonat, alig volt hely. Megfogadtam, h többet sem jövök ezzel a vonattal. Ráadásul az út felétől egy pszichopata férfi került mellém. Látszott rajta, h az. Erős, kemény arcvonásai voltak. Olyan, mint a filmekben, aki rezzenéstelen arccal tud ölni. Néha morgott is magában, s egyszer kinyújtóztatta az újait, s akkor keze volt, h mondom, azzal 5 másodperc alatt megtudna fojtani! Akkor mellettünk a csaj köhögött párszor, s akkor mindig ránézett azzal a gyilkos tekintetével. Látszott, h idegesíti a köhögés.

Nagyon kellemetlen volt, mert mindig is féltem az ilyen emberektől.

Annyi jó volt csak a mai napban, h sütött a napocka. Azt pedig nagyon szeressük. Várom már nagyon a tavaszt. Mosolygó arc

No! Mára lényegében ennyi!

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

tumblr_lbr3spyUzk1qaqcoao1_1280

2011. február 26., szombat

Net, fb, “meetingek”, Bratyó

 

Idézet mára:

A kanosság nagy úr!

Rion

A tegnapi beteg jelentős részből lemaradt az, h szerencsére már lázam nincs csütörtök óta. Annyival jobban vagyok.

Sajnos elszaladt a mai napom is. Zavarban levő arc Azzal telet el, h a 2 legnagyobb telefonhálózat honlapjait nézegettem. Internetcsomagokat, telefonokat, s árakat böngészve.

Ugye mivel nem lesz itthon netem, még mindig nem tudom, h h oldjam majd meg az itthon való netezést. A mobil net mellé bejött az a lehetőség is, h előfizetéssel vásárolok telót, s arról netezek majd, s csak akkor, ha itthon wok. De persze ez nagyon sok lenne, s az a netezés s felelne meg az én igényeimnek szerintem. Meg annyi infót, lehetőséget találtam fel, h végül is este lett, s megint csak nem jutottam semmire… Zavarban levő arc :/ tumblr_lgy2pwJAWQ1qzlhu5o1_1280

Akkor töröltem fb-ről kb. vagy 40 ismeretlen ismerőst. Elsősorban azokat távolítottam el, kikkel még soha nem is taliztam, illetve nem is beszéltünk, s nem aktív személy az adatlapomon. Feleslegesnek véltem, h ismerősöm legyen, ha nincs semmiféle aktivitás, kapcsolat köztünk. Továbbá az ismerősnek jelöltek száma elérte az 50 főt, de őket se igazolom vissza, hisz nem ismerem őket. Azzal az indokkal meg, h van pár közös ismerős, az számomra nem egyenlő azzal, h őt is ismerem.

Nem akarok én ezzel senkit megbántani, s senki ellen nem irányul ez, nem kell félreérteni, megsértődni. Szerintem ellehet fogadni, s meglehet érteni ezen döntésem.

Várom már a holnapot. Megyek vissza Pestre! Éppen időben, mert már minden bajom van! Arc nagy mosollyal Szégyenlős arc Ha minden igaz a hét 2 felében megismerek majd 1-2 új ismeretlen ismerőst. Tök izgatott wok a hétfő miatt is. A jövő hét is gyorsan elfog telni az is biztos! Nem akarom elkiabálni magam, de magánügyileg is kezdenek javulni a kilátások, s most, h végre volt egy kis időm pihenni, s foglalkozni a privát szférámmal, már az eltűntnek hitt ismerősök is felbukkantak a láthatáron. Mosolygó arcSzo a jövő hetem már bevan táblázva, s azt követő hétre is van már 1-2 progi.

Minden nap eszembe van a fogadott Bratyóm is. Rég találkoztunk már. Mindig közbejött nekünk valami, mi miatt nem tudtunk találkozni, s egyre jobban hiányzik! :/ Rem mihamarabb összefogunk tudni hozni majd egy talit.

No! Mára lényegében ennyi!

Csók!

Rion  Kacsintó arc

Piros ajkak

0

2011. február 25., péntek

Apum, barátom, blogom, kínzás

Idézet mára:

Van egy barátom, végzetesen más,
És végzetesen mégis egy velem,
Barátságunkban épp ez a varázs.
Én benne élem égig magamat,
Ő bennem álmodja magát égig.
Ha találkozunk egy más csillagon,
Szerepeinket talán kicserélik.

Reményik Sándor

 

Apum megint rám szállt, h még mindig nem mondtam le a netet. Tegnap hívtam őket, de  egyszer nem vették fel. 6a00d83451d8ee69e20147e10d49c9970b-500wi

Ma felvették, elmondták h mit kell ahhoz tenni, h lemondjuk. Jó. Megírtam a levelet apám helyett, mert megkért, h írjam meg én. Na itt nyeltem egyet, h mekkora egy szerencsétlen ember már az, aki levelet nem tud írni! OK megírtam, mondtam, h beszkennelem, s elküldöm nekik emailben, h ne neki kelljen postra járni. Erre pár perc múlva jön fel hozzám, h de még hívjam már fel őket, s kérdezzem meg még ezt, meg azt. Mondom most beszéltem velük! Nem fognak hülyének nézni szerinted? Erre rávágja, h had nézzenek! Kit érdekel! Hát na itt mondtam magamban egy nagyon csúnya 2 szavas káromkodást, s közöltem vele, h nem igaz, h felnőtt emberként nem tudsz egy hivatali ügyet elintézni! 51 évesen úgy viselkedsz, mint a 75 éves nagyapám!

Erre nézett rám a nagy szemeivel megdöbbenve, s felháborodva kiviharzott a szobámból, s még az ajtóban megfordult s közölte, h;

“Ne felejtsd el ezt a felnőtt emberes beszólásod!”

 

“Brrr! De megijedtem!” Aztán pár percig mondtam magamban a magamét! Arc nagy mosollyal

Ma szarabbul vagyok, mint tegnap voltam. Nem tudom miért. Zavarban levő arc Ismét gyengének éreztem magam ismét szinte percenként fújtam az orrom, s alig volt erőm elmenni egyik helyről a másikra. Pedig alig csináltam ma valamit. :/ Remélem, h a jövő hétre már kikupálódom, mert már kezdem unni ezt a szerencsétlen állapotom.

 

162

Van EGY fiú az életemben, aki nagyon különös egy személy a számomra. Nem is a személye valójában, hanem a kettőnk… … h is mondjam… eddigi közös… … nem tudom megfogalmazni milye. Annyi minden tartozik ide, h azt nem is tudom jelen pillanatban egy szóval kifejezni!

Lehet nem értitek ezt, v furán hangzik, v mit tudom én. De lehet nem. Valószínűleg, ezt szinte csak Ő és én érthetjük, érezhetjük, s tudhatjuk valójában.

Most így hirtelen vissza emlékezvén, szerintem még soha nem meséltem nektek róla. Még talán csak nem is említettem soha!

Már kb.: másfél éve, h levelezünk egymással. Még soha nem találkoztunk. Anno Ő is blogot. Az Ő blogja volt az első amit elolvastam. Az elejétől a végéig, betűről-betűre. Az Ő blogja volt az, ami segített abban, h elfogadjam magam, s h rámerjek lépni erre a “meleg” útra. Nem ismertem, de ismeretlenül is rengeteget segített a blogja által.

Aztán mikor elindultam, írtam is neki egy levelet. Talán egy köszönő levél volt, h ír blogot, s örülök neki. Azóta levelezünk. Mindez 2009 nyarán kezdődött. ( Mint minden az én meleg életemmel kapcsolatban. )247

Aztán neki köszönhető az is, h én vagyok. H elkezdtem blogolni. Mosolygó arc

Volt mikor napi szinten de általában 1-2 heti rendszerességgel váltottunk levelet. Most szegény eléggé padlón van. Szakításon van túl. Mindezt azért is írom le, mert… úgy megérintett, s elgondolkoztatott az egész.

Nagyon rossz a távolság, s  nem Pesten él, s így nem lehetek ott vele/mellette, s nem segíthetek neki csak így, virtuálisan. Jó! Persze lehet azt mondani, h ez mindenkivel előfordul, idővel túlteszi majd magát rajta, etc, etc, etc, de ő nem olyan nekem, akire ezt mondjam. Sokkal közelebbi. Bizalmasom. Olyan, aki valóban ismer, s szinte mindent tud rólam, mióta ismerjük egymást.

Most azokon megy át, amiken én Novemberben, s Decemberben. Nehéz menete lesz, de úgy látszik, h egyszer ezt az utat előbb, v utóbb mindenki megjárja… :/

Csak annyit tudok mondani neki  is, s mindenki másnak, h erősnek kell lenni. Az első pár hét a legnehezebb utána lassacskán könnyebb lesz. Olyan ez, mintha meghalna valakid. Mindig az elején a legrosszabb a legelviselhetetlenebb, a legfájdalmasabb.

Nem szabad magadba zuhanni, - ahogy sajnos én is tettem a hülye fejemmel – hanem barátok, haverokat keresni, csinálni valamit, lekötni magad azzal ami érdekel,  s szeretsz, elfoglalni magad aztán tényleg könnyebb lesz idővel. Kacsintó arc

 

Aztán mikor vacsoráztam pont ment a híradó. Olyan rettenetes dolgot láttam, s hallottam benne, h a fél kajámat ott kellett hagynom. Elment az étvágyam. Egyszerűen irreleváns, nonszensz, hihetetlen, h ilyen megtörténhet! Szomorú arc:

 

Mára ennyi!

Csók!

Rion

Piros ajkak

6a00d83451d8ee69e20147e2cf45a0970b-500wi