2011. július 31., vasárnap

Az amerikai egyházak eltérően kezelik a meleg esküvőket

Július 24-től New Yorkban törvényes az egyneműek közötti házasság, ennek következményeként a Long Island-i episzkopális püspöki egyházmegyében meleg papok fognak oltár elé lépni partnerükkel. Ezt kell tenniük. Püspökük kilenc hónapot adott nekik arra, hogy eldöntsék: összeházasodnak választottjukkal vagy megszüntetik az együttélést. A New York-i egyházmegye püspöke ugyanezt várja el hasonló elkötelezettségű papjaitól - de a melegek joga mellett különben kiálló főpap addig nem engedélyezi egyházmegyéje templomaiban az egyneműek esküvőjét, amíg erre vonatkozólag nem kap világos liturgiai utasítást az egyház országos vezetésétől - írja az AP hírügynökség.amerikam

A két szomszédos egyházmegye eljárásának különbsége érzékelteti, hogy miközben mind több amerikai állam legalizálja az egyneműek házasságát, a homoszexualitással kapcsolatban bizonytalan magatartást tanúsító egyházakban vitatott kérdés marad, hogy a helyi egyházmegyékben lehetővé tegyék-e az ilyen esküvőket.

A döntés különösen bonyolult a legnagyobb amerikai protestáns egyházak esetében. Közülük több is lépéseket tett a meleg papok felszentelése és az egynemű párok elfogadása felé, de nem változtatta meg a házasság definícióját saját alapokmányában és kánonjában. A Krisztus Egyesült Egyháza (United Church of Christ) kivételével, amely már hat éve elfogadta a meleg házasságot, a nagyobb egyházak egyike sem dolgozott ki országos liturgiát az egynemű házasságokhoz, de még az ilyen áldásosztó szertartásokhoz sem.

Az eredmény az, hogy az egyházak változatos, esetenként eltérő magatartást tanúsítanak a melegek polgári házasságát engedélyező államokban nem csupán a laikusok, hanem a társukkal összeházasodni kívánó egyházi személyek tekintetében is. Ezt a sokféleséget számos példa illusztrálja.

Egyes gyülekezetek nyitottak erre, mások hallani sem akarnak róla

Az Egyesített Metodista Egyház (United Methodist Church) New York-i vezetése nyilatkozatban emlékeztette a helyi gyülekezeteket, hogy az egyház fegyelmi szabályzata tiltja egynemű házasságok celebrálását, ugyanakkor arra bíztatta a hívőket, hogy "terjesszék ki Isten szeretetét" mindenkire, "különösen azokra, akikkel nem értenek egyet".

A Presbiteriánus Egyház hivatalosan feloldotta azt a tilalmat, amelynek értelmében nem lehetett olyan melegeket és leszbikusokat pappá szentelni, akik nem cölibátusban éltek. Ebben az egyházban egyes gyülekezetek már évek óta igénybe vették meleg lelkipásztorok vallási szolgálatait és megáldották az egyneműek házasságait. Tony De La Rosa, az egyház New York városi ügyvezetője hasonlóan vegyes válaszra számít a melegházasságokat engedélyező törvény tekintetében is - annak ellenére, hogy papíron csak egy politika létezik: ezt a szertartást az egyház hivatalosan nem engedélyezi, így az egyneműeket összeadó papok akár fegyelmi eljárásra is számíthatnak. De La Rosa maga is meleg, de nem tervez házasságot, mert azt nem ismerné el Kalifornia állam, amelynek ő is, társa is lakosa. New York egyházai számára útmutatást nyújthat öt másik olyan állam vallási vezetőinek eljárása, ahol a melegek házassága már törvényes. Ezek: Massachusetts, Connecticut, Vermont, New Hampshire és Iowa, plusz a főváros Washington.

Az Amerikai Evangélikus Lutheránus Egyház új-angliai szinódusa (The New England Synod of the Evangelical Lutheran Church), amely négy államot foglal magában abból az ötből, amelyben engedélyezik a meleg házasságokat, dokumentumot tett közzé, leszögezve, hogy a lelkipásztorok azokban a templomokban adhatják össze ünnepélyesen a meleg párokat, amelyek ezt önállóan engedélyezik. New York állam egyházi szinódusa, amely az Albany térségében lévő lutheránus gyülekezeteket felügyeli, ezt a dokumentumot még azelőtt kiosztotta a helyi vezetőknek, hogy sorra került volna a melegek házasságát szabályozó törvény megvitatására.

Az Amerikai Evangélikus Lutheránus Egyház (Evangelical Lutheran Church of America) már több mint egy éve eltörölte a meleg és leszbikus papok cölibátusi kötelezettségét, de a házasságot továbbra is egy férfi és egy nő uniójaként határozza meg. David Preisinger tiszteletes, New York állam püspöknőjének munkatársa  jelezte, hogy nem lesz fegyelmi az egyházi esküvőt celebráló papok ellen. Közlése szerint a térség egyházaiba már több kérés érkezett ilyen esküvők celebrálására, ő maga pedig úgy gondolja, hogy ezekre hamarosan sor is kerül.

Preisinger úgy fogalmazott, hogy "egyes gyülekezetek nagyon nyitottak erre, mások hallani sem akarnak róla". Az Episzkopális Egyház 2003-ban úttörő szerepet játszott és világszerte magára vonta az anglikán hívők haragját, amikor New Hampshire-ben püspökké avatta V. Gene Robinsont: ő volt az első olyan püspök, aki nyíltan melegnek vallotta magát. Az episzkopális egyházmegyék számára az egyház fő országos testületének, az Általános Konvenciónak 2009-ben hozott határozata a mérvadó, ez "jóindulatú lelkészi magatartást" sürget az egynemű párok házassága vagy együttélése tekintetében. Ezt a szöveget azonban az egyház püspökei eltérően értelmezik: valamennyien hivatkoznak rá az általuk kiadott, a gyakorlatban egymással ellenkező szabályozások indokolásában.

John Chane, a washingtoni egyházmegye episzkopális püspöke engedélyezte, hogy az egyház papjai azokon a plébániákon, amelyek lehetővé teszik a szertartást, egyneműeket adjanak össze, de nem szólította fel őket arra, hogy vagy nősüljenek meg, vagy éljenek egyedül. Ez szerinte azért nem lenne méltányos, mert kevés állam ismeri el az egyneműek házasságát, s még érvényben vannak olyan szövetségi és állami szabályozások, mint a házasság védelmére hozott törvény, amelyek "sértik a melegek és a leszbikusok emberi jogait és elutasítják orientációjukat". A püspök közlése szerint az egyházmegye papságának öt meleg tagja kötött házasságot azóta, hogy tavaly engedélyezték a meleg esküvőket.

Forrás: MTI – pinkvanilla.hu

Könyvajánló

Megkerül, ami elveszett...

Robert Langdont, a Harvard szimbólumkutatóját az utolsó percben kérik fel egy esti előadásra a washingtoni Capitolium épületében. Közvetlenül megérkezése után azonban egy hátborzongató szimbólumokkal rejtjelezett, nyugtalanító tárgyat fedeznek fel a Rotunda kellős közepén. Langdon egy ősi meghívót közvetít benne, amely a titkos ezoterikus bölcsesség rég letűnt világába invitálja megfejtőjét. Amikor brutálisan elrabolják Peter Solomont, a híres filantrópot és szabadkőművest,744306_4 Langdon nagyra becsült mentorát, a professzor ráébred, hogy csak úgy mentheti meg barátja életét, ha elfogadja a rejtélyes meghívást és követi az utat, akárhova vezessen is. Langdon gyorsan ott találja magát Amerika legnagyobb hatalmi központjának színfalai mögött, a város láthatatlan termeiben, templomaiban, alagútjaiban. Ami mindeddig ismerős volt, az most átváltozik egy mesterien elleplezett múlt titokzatos, félhomályos világává, amelyben szabadkőműves rejtélyek és sosem látott felfedezések vezetik őt az egyetlen lehetséges és felfoghatatlan igazsághoz.

Az elveszett jelkép az eltitkolt históriák, misztikus ikonok és kódok ragyogóan összecsómozott szőttese; intelligens, vllámgyors tempójú thriller, amelyben egymást érik a meglepetések. Hiszen- miként azt Robert Langdon felfedezi- nincs páratlanabb vagy megrendítőbb, mint az a titok, amely mindvégig a szemünk előtt volt...

2011. július 30., szombat

Mélyről, belülről…

 

Idézet mára:

Reménytelen, reménytelen -
dobogja bennem a félelem,
mert arcod, kezed, szíved nélkül,
az életem a csendbe rémül.

Nagy István Attila

 

Fekszek a szobámban, a szeretett ágyamon, a szeretett szobámban. Kicsit tini szoba. Tini. Gyerek vagyok elvégre még. Növekszem, s nem aIMG_3522 régi gyerek vagyok, akinek az volt a legnagyobb gondja, ha nem jött ki a szomszéd lány játszani, mert nem voltak otthon.

lelkem mélyén látom, h néha kirohanok a világra, s tudatosan csinálok gyerekes dolgokat. Tüntetek az élet ellen?

…Hm. Ez is milyen gyerekes… Mosolygó arc Lázadó kamaszkor? Mosolygó arc

Azon is túl vagyok már sajnos.

Képekkel, plakátokkal teli a szobám. Angol, tinis mindenféle számokat hallgatok, miközben sírogatok, mint egy kislány. Manó sapka a fejemen, h lapuljon a göndör hajam. Nonszensz vagyok.

Mostanában annyit elgondolkodok magamon. Manapság tényleg olyan zavaros vagyok, mint egy lázadó kamasz.

Kaptam egy levelet egy kedves ismerősömtől. Olvas. Elgondolkoztatott levele. Ahogy elgondolkoztam jó volt látni az ő szemszögéből az én nehéz helyzetem, ami nem is nehéz.

Look-1042[2]Kérdéseket intézett hozzám, s egyben felvilágosított, h mások örülnének, ha egyáltalán munkahelyük lenne, s külön örülnének, h olyan helyen dolgozhatnának, ahol én dolgozok, s dolgoztam.  S saját albérletük lehetne Pest belvárosában.

Ezen először meglepődtem, s kiakadtam, h miről beszél? Röhejesnek találtam ezt. Aztán csak tényleg 1 perc erejéig kis empátiát erőltettem magamra, s rájöttem, h Jesus! 1 éve én is valóban így vélekedtem, s így láttam a dolgokat, mielőtt Pestre költöztem volna…

Aztán a tegnapi beszélgetésünk S. Viktorral is… A belvárosban annyira más világ van. Képes vagyok gyorsan felejteni, s kicsit elrugaszkodva élni a valóságtól…

Tisztában vagyok ezekkel, de én ilyen vagyok. Nekem akkor sem lesz jobb. Helyesebben jobb lesz, csak jelenleg nem állok a helyzet magaslatán. De tudom, h jó lesz, hisz egyszer lent, egyszer fent. S amint belül, úgy kívül is…

Csók!

Rion

Piros ajkak

6a00d83451d8ee69e2014e89c19f19970d-800wi

2011. július 29., péntek

Nyah! A videóóóó!

Kicsit funny…. Mosolygó arc

Rendőrség, flört, meló, kollégák, váltás, gondolatok, blooger “társ”, hányinger, udvarlás

 

Idézet mára:

Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, a pénzem, az energiám. Kiválaszthatom, mit eszem, olvasok, tanulok. Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen életkörülményeimre - rajtam áll, hogy átoknak vagy lehetőségnek tekintem-e őket (és azon alkalmakkor, amikor túlságosan tele vagyok önsajnálattal, és nem tudom lelkesen nézni a dolgokat, még mindig megpróbálhatom megváltoztatni a szemléletmódomat). Megválogathatom a szavaimat és azt, hogy milyen hangnemben beszélek másokkal. És legfőképpen megválogathatom a gondolataimat.

Elizabeth M. Gilbert

6a00d83451d8ee69e2014e89c19c67970d-800wi

 

Az előző részek tartalmából:

Voltunk ma S. Viktorral a V. kerületi, Kecskeméti út Rendőrségi toborzó irodánál, de zárva volt. Arc nagy mosollyal Így nem sikerült információt begyűjteni. Pedig, mielőtt bementünk volna, még nagyban paráztam, s készülgettem, h mit, s h fogok kérdezni, de hát ez van. Majd hétfő délután elcsapódom hozzájuk.

Akkor ez elmúlt hét történései közül csak annyit emelnék ki, h vásárolt nálunk Kovács Kati. Továbbá egy csaj flörtölni akart velem a próbafülkénél. Mondhatnám úgy is, h kikezdett velem! Már akkor feltűnt nekem, mikor jó pár méterről ezer wattos vigyorral közeledett felém.IMG_0231 Még nem foglalkoztam vele. Biztos jó napja van. kedvesen visszamosolyogtam, s adtam neki számot, mikor bement volna a fülkébe próbálni. De nem ment be, hanem kérdezgetett ruhák felől, meg, h milyen jó ruha van rajtam, milyen csinos vagyok. Nah itt zavarba jöttem. A végigmérésétől pedig különösen. Aztán mikor láttam, h már a farkamat is bámulja, akkor hirtelen elhatározásból otthagytam, s bementem a raktárba. Zavarban levő arc Huh! Még visszagondolván is kellemetlenül érzem magam. Zavarban levő arc De ezzel nem volt vége! Eltelt már x idő mikor az egyik vásárló kijött a fülkéből, h menjek már be segíteni, mert valaki szól.

Bemegyek, s az nő volt még bent. Szoknyában, s kérdezgetett, h jól áll-e, tetszik-e, s forgolódott, s felhúzta a szoknyáját, h kilátszott a bugyija is. Ahhhh! Mondom ilyen nincs! Elhabogtam, h igen jól áll, s erre meg mondta, h van a másik ruha is, megnézem azt is? Mondom ne haragudj, (na nearaguuudj Arc nagy mosollyal ) de nekem kint kell lennem, s segítenem, de a annak is ez a mérete, akkor biztos jó lesz! ( “Csak húzz már el innen, s “ENGEM HAYGJÁ IMG_2750BÉÉÉÉKÉÉÉN!NE ZAKLASS, NE HÍVOGASS, HAGYJÁ BÉÉÉKÉN!””  Arc nagy mosollyal )

Aztán megfordultam, s elindultam kifelé, a másik vásárló, meg aki ott ált kint a folyosón, s látta ezt az egészet pedig megdöbbenve nézett ő is, h ennek mi baja van.

De persze mikor kijött, még megkeresett, s odajött hozzám, h igen jó lett, s mennyire kedves vagyok, s köszöni a segítségét, s nem látott még itt. Itt dolgozom? Mondom, nem csak helyettesíteni jöttem mára. Arc nagy mosollyalArc nagy mosollyal Arc nagy mosollyal

Am kb.: olyan 25-30 közötti lehetett, de rémes volt a szitu! Nagyon kellemetlen helyzetbe hozott a viselkedésével. Szinte kivolt írva a homlokára, h FASZHIÁNYOM VAAAN! Zavarban levő arc Ha jó szaglásom lenne, akkor lehet még a szagát is megéreztem volna a levegőben, h tüzel. Mosolygó arc

Amúgy meg sajnos nem jövök ki a kollégáimmal. Nem szeretek ott dolgozni. A munkával konkrétan nincs problémám, de társaság, a munkahelyi légkör, kb.: ülj le egyes, s egyre rosszabbul érzem ott magam. Nincs marakodás, vagy vita, vagy rosszakarat, csak ők olyan emberek, akikkel egyszerűen nem érzem jól magam! Nincs semmi közös. “Egy  50 évessel jobban ellaknék mint vele!” Arc nagy mosollyal Kb ez a szitu. Mosolygó arcIMG_2819

Lényegében egy korosztályok vagyunk, s mégis… Furi, s rossz, mert én meg pont, h nagyon közvetlen, kommunikatív, s nyitott személy vagyok. Heterók mind, de a H&M-nél is egy rakat hetero BARÁTRA tettem szert!

Az üzletvezető meleg még, de őt meg áthelyezték másik üzletbe s egyedül maradok. Pedig ő volt az egyetlen ember, akivel jól éreztem magam, s most ő is elmegy. :/

Van egy új fiú is. Vele vagyok még jóban, de ő meg akkor dolgozik, amikor én nem s fordítva, s csoda az is, h tegnap egyáltalán együtt zártunk. 2 hete dolgozik már nálunk, s még csak most sikerült beszélgetnünk. De az ő helyzete is más, mert neki meg itt dolgozott a bátyja, s jobban ismer mindenkit, mint én, aki már lassan 2 hónapja dolgozom itt. :/

Így most erősen gondolkozom azon, h vagy átmegyek másik üzletbe, vagy másik testvérüzlethez ( Zara, Bershka ). De van itt egy újabb csavar, h nem merek lépni se, mert még próba idős vagyok. Szo lehet megpróbálom kihúzni a még hátra lévő bő másfél hónapot, s aztán dobbantanék. De azt is, h? Milyen kellemetlen lenne már az, h lejár a IMG_3301próbaidőm, s kérvényezem áthelyezésem, h köszi a betanítást, de most lelépnék?! Zavarban levő arc…Ajjj… …Nem tudom, csak azt, h nem szeretek oda bejárni! Mikor rágondolok, görcsbe ugrik a gyomrom, h neeeee! Nem érzem náluk jól magam! A volt lakótársam, az Arénában dolgozik, s hallom, h ott meg több a buzi, mint a hetero, s milyen jó a társaság, milyen élet van stb. Neki most olyan a melóhelye, mint nekem volt anno a H&M-nél.

Mind1. Megint agyalok! Ezzel nem oldok meg semmit! Majd alakul. Spontaneitás! Kész! Váltsunk!

Beleolvastam egyik eléggé ismert blogger “társunk” blogjába. Olvasok, olvasok… Már a 3 bejegyzését olvasom, s egyszer csak szinte fél perc alatt annyira erős hányinger, s jajdeszarulvagyok érzés jött rám.!Kajak felfordult a gyomrom! Ahogy, ír?!!! Pffff! NEM KÉRNÉÉÉÉM! Egész egyszerűen disgusting!!! Nem kicsit! NAGYOOOON!  Nem olvastam már ősz óta, de mikor egy másik bloggernél ráakadtam, kíváncsian kattintottam rá, h mi van vele. Drasztikus módon elszállt magától. Annyi kérdés merült fel vele kapcsolatban…

Látszik, h fiatal, s h gyerek. Félre ne értsetek! Nem ezzel van a baj! Én is az vagyok. De annyira átjön nála, h mekkora egy öntelt…… Ah! Hagyjuk! Először legyintettem, h majd valamikor ő is landol a földön mint az Atlantis űrsikló. De a következő gondolatom már az volt, h az ilyenIMG_3501 fajta buzik, mint ő, az idő múlásával csak rosszabbak lesznek! Ebben szinte biztos vagyok! Hacsak nem fog maga mellé valami normális fiút, aki megfogja, s észhez téríti, de az írásaiból nem sok reményt látok erre sem… meg amúgy sem… Mind1!

Tudnék még róla írni bőven, de az a baj, h akkor persze rájönnének, mert elég lenne megemlítenem 1-2 szót, s akkor már mindenki tudná, h ki az… :/

Na mind1.  Elfogadom olyannak amilyen. Meg am is! Ha nem tetszik nem kell olvasni! Nem igaz? Nem hiába nem olvastam már mióta, s tudom, h nem is fogom ezután se! Arc nagy mosollyal Csak hát a kíváncsiság nagy úr volt nálam is, h mizu. Mosolygó arc 

Am meg most én is szereztem 1-2 embertől fekete pontot, amiért kiakadtam azon, h valaki PASINAK mert nevezni, valamint azzal a véleményemmel, h a körúton kívül nincs élet. Amit persze nem így mondtam, s gondolok, de mind1.

Ha kéritek, akkor kifejtem ezzel kapcsolatban a véleményem, de most már így is elég hosszúra sikeredett a bejegyzésem.

Kellemes hétvégét! Mosolygó arc

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

6a00d83451d8ee69e2014e89c16ac9970d-800wi

Ui: Találtam egy érdekes kérdést:

Hogyan udvarolsz egy fiúnak?

Egyszerűen sehogy! Eddigi tapasztalatim alapján elmondhatom, h szerencsére nálunk annyira szép, letisztult, s egyszerű az egész ismerkedési folyamat, h nekünk nincs szükségünk ilyen … … ostobaságokra, mint az udvarlás! Lehet, h a heteroknak ez durván hangzik, de ha egyszer 2 ember szimpatikus egymásnak, akkor összejönnek, s kész! Mit kell ezen “udvarolgatni”???! Mosolygó arc :/

Piros ajkak

2011. július 28., csütörtök

Interjú 3.

Erről az interjúról videó felvétel is készült, de ez a hülye writer nem tölti fel. Továbbá ez sajnos csak 3 perces videó, mert volt több minden is a gépemen, s most csak ennyi fért fel rá. De legalább van! Arc nagy mosollyal

Holnap szabadnapos vagyok. Elmegyek majd a rendőrségre a toborzó irodába informálódni. Érdekelne ez a terület is. Majd mesélek.

Csók! Mosolygó arc

Interjú 3. by riongay

A meleg és a biszex tinik roncsolják magukat

Rengeteg tanulmány és vizsgálat után a kutatók egy csoportja arra a következtetésre jutott, hogy a homoszexuális és biszexuális fiatalok sokkal jobban roncsolják egészségüket, mint heteroszexuális társaik.

Így például többet, vagy hamarabb cigiznek, többet isznak, drogokat használnak, nagyobb eséllyel szexelnek védekezés nélkül, esetleg öngyilkosságot próbálnak meg elkövetni sokkal nagyobb számban, mint a többiek.

A legújabb tanulmány, amely ezzel kapcsolatosan jött ki 2001-2009 között folyt, 7 államot érintett, 6 nagyvárost, beleértve New York-ot és Bostont is. A kutatás folyamán a kutatók megkérték a diákokat, hogy őszintén valljanak a magukat károsító dolgokról. Így például a cigizésről, az ivásról, használtak-e már heroint vagy más drogokat, vezettek-e már ittasan, szexeltek-e már védekezés nélkül, bekötötték-e mindig a biztonsági övet, viseltek-e bukósisakot motorozás, kerékpározás közben és, hogy isznak-e energiaitalt, vagy más cukros löttyöket minden nap. A teszt végén mindenkitől megkérdezték a nemi vonzódását is.önmarcangolás

Az eredmény érdekes

Azok a fiatalok, akik melegnek vallották magukat, 70%-kal nagyobb eséllyel követtek el bármilyen magukat károsító cselekményt. Ezek legtöbbje általában valamilyen bűnesethez (nem mennek iskolába, mert félnek), öngyilkossághoz (öngyilkosság tervezése vagy kísérlése), felelőtlen szexuális élethez, súlyproblémákhoz (bulimia,anorexia és túlsúly) dohány, alkohol és drogok fogyasztásához kötődött.

Az eltérések drámai mértékűek. Míg a heteroszexuális diákok 8-19%-a jelentette, hogy cigarettázik, addig a meleg fiatalok közül ez az arány 20-48%. Az eltérés a biszexuális tiniknél még nagyobb, mint a homoszexuálisoknál. Ha minden életet veszélyeztető szokást, viselkedést egybeveszünk, a leginkább a biszexuálisok emelkednek ki, de negatív irányban. Például az ivás adatai meglepőek. Tivornyázásokról a biszexuálisok 33-63%-a vallott, míg ugyanerről a heteroszexuálisok 16-44%-a, a homoszexuálisoknak pedig 17-44%-a.

Természetesen, most jöhet a kérdés, hogy de hát miért? Nos, a választ a kutatók a „biztonságos és támogató” környezet hiányában vélték felfedezni. A legtöbb biszexuális és homoszexuális fiatal ugyanis úgy érzi, hogy nincs biztonságban az iskolában.

Tolerancia az iskolában

A kutatók minden állam és iskola figyelmét felhívták, hogy tegyenek valamit a meleg és hetero fiatalok közötti ellentétek ellen. Új programokat és új politikát várnak tőlük, továbbá bővebb tájékoztatást a fiatalok számára. Ezekhez a programokhoz kívánják bevonni a fiatalok védelmére szakosodott szervezetet is. A változás azonban nagyon lassan indul el. 2009-ig ugyanis mindösszesen 10 államban és 7 nagy iskolában kérdezték meg egyáltalán azt, hogy milyen nem identitású az adott fiatal. Nos, mi itthon csak remélni tudjuk, hogy kis ország révén nem kell majd ennyit várnunk és hamarosan nálunk se kell majd félnie a meleg vagy biszex diákoknak, társaiktól és a társadalomtól.

„Ennek a kutatásnak, egy ébresztőórának, egy útmutatónak kellene lennie!” – mondta Dr. Howell Wechsler. „Nem szabad hagynunk, hogy ezek a fiatalok valamilyen szinten háttérbe szoruljanak, vagy rettegésbe éljenek, esetleg veszélyeztessék egészségüket, életüket, csak azért mert nem vagyunk képesek egy olyan összefogásra és egy olyan program kidolgozására, mely már fiatal korban elfogadottá tenné azt, ha valaki nem olyan, mint a többiek” – zárta mondandóját Dr. Wechsler.

(Cs. B., medichatmd.com)

http://www.kamaszpanasz.hu

2011. július 26., kedd

Első interjús alanyunk; Egy anyuka

Nyah! Ne haragudjatok, de teljesen kiment a fejemből az interjú. Egyik kedves olvasóm írt rám fb-n, h na mi lesz már! Én úgy emlékeztem, h már feltettem, de most, h visszanéztem, kiderült, h valóban nem tettem fel, csak az indító videót.

Máskor szóljatok ráááám! Arc nagy mosollyal Szo bocsi. Az első interjú kicsit nehezen jött össze, mert egy anyukát kaptunk el, s a kisgyereke is ott volt, aki szaladgált szana-szét a parkban, de mikor odamentünk az anyukájához, egyből ő is odavetődött. Arc nagy mosollyalVideó készítéséhez nem járult hozzá így csak hanganyagot csináltunk. Mivel cak 5 perces hangfelvételt lehet az én gépemről, így a vége már sajnos nem hallható az interjúnak, de legalább ilyet is csináltunk. Arc nagy mosollyal

Szo ez a felvétel már kb 1 hónapos, a pride hetén készült.

Van egy másik hangfelvétel s egy videós interjú is. Azt majd a köv körben. ( Ha el nem felejtem! Arc nagy mosollyal Kacsintó arc Arc kinyújtott nyelvvel )

 

Első interjús alanyunk; Egy anyuka by riongay

S mégegyszer ezúton is köszönet a Csigusz közreműködéséért. Mosolygó arc

2011. július 25., hétfő

Átvágós melók, plakát, gondolat

 

Idézet mára:

Hideg van, kabátom összehúzom.
Csak a mozdulatokra figyelek.
Hallgatás nélkül nem lenne sorsom,
ahogy megnyugvásaim sincsenek.
Ha magamra mutatok, rád nézek.
Benned keresem, aki lehetnék.
Naponta írok levelet, mégis
nélküled múlnak el mind az esték.

Follinus Anna

 

Az elmúlt hét eseményei:

Voltam 2 interjún. Mind a kettő olyan hülyeség volt, ami nem érdekel. Tanulság: Kiírtam az adatlapomra, h nem érdekelnek a Zepteres, Forever Livinges, OVB-s, ügynökös, házalós, pénzügyis, MLM-es munkák!daniel-8

+ Akik annyira titkolóznak, h hát ezt nem lehet telefonom keresztül elmondani, h miről is van szó, akkor ennyi volt!

A hétfői interjú egy MLM-es rendszer lett volna, a keddi pedig az ovb-s. Múlthét csütörtökön meg ugye a Forever living talált be. Arc nagy mosollyal Legalább már megtanultam, h kik azok, akik a tiltólistán a helyük. + legalább, aki eddig még nem tudta volna, most már tudja, h kiket utasítson el, ha felkeresnék!

Valamelyik nap meglátogattam a H&M-es kolléganőim. Nagyon jó volt újra látni őket. Örültünk egymásnak. Nyakamba ugráltak, sikítottak is. Nagy volt az öröm. Kaptam újabb pasis posztert, s így már 3 óriás plakát van a szobám falán. Mosolygó arc ( Elmondhatom, h van 3 pasi aki, mindig fogad, mikor hazaértek. Zavarban levő arc Mosolygó arc )

Mondták, h van részmunkaidős meló, menjek vissza. Komolyan elgondolkoztam rajta, de még mindig nagyon messze van a campi nekem. Mosolygó arc Zavarban levő arc

DR_IMG_5434aAztán már azt is leakartam már rég írni, h egyik este azon zakatolt az agyam, h nekem milyen… … úgymond “ciklusaim” vannak. S ez gyakorta másoknál is előfordul.

Szo arról van egyszerűen szó, h ha szerelmes vagy, akkor pénzed nincs, ha pedig van pénzed, s ez miatt nem fáj a fejed, akkor meg szerelem, s párod nincs. Persze sok olyan ember van, akik nem tudják miről írok, illetve akiknek nincsenek ilyen problémáik, mert megvan nekik mindkettő, viszont sokukról meg elmondható, h ha nagyon mélyen magukba, a lelkük mélyéra szálnak, akkor tudják, s érzik, h nem igazi az a kapcsolat. Vagy azért szürke, mert a pénz tartja őket össze, vagy mert csak szimplán szürke a kapcsolatuk. Persze olyanok is vannak, akiknek tök cool minden.

De mégis ritka az olyan, mikor igazán happy az ember, s megvan mindene. Valakik azért szomorúak, mert hiába van pénze, s van meg mindene, akkor is magányos, mások meg azért, h szeretnének boldogulni, kis pénzhez jutni, h helyrejöjjenek, de nem megy egykönnyen, de nekik legalább ott a párjuk.

Most gyorsban csak ennyire volt időm! Vigy magatokra!

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

268156_119537461469274_119498928139794_169316_4179720_n