2011. augusztus 31., szerda

Válszoljatok pls!

Ki még nem tette meg, az legyen szíves válaszolni a jobboldali oldalsáv tetején feltett kérdésemre!

 

Köszönööööm! Mosolygó arc

2011. augusztus 30., kedd

Egyszer majd "kigyógyul" a homoszexualitásból?

 

Ferde tekintetek, az utca másik oldalára átmenő ismerősök. A homoszexualitás ugyan már jóval kisebb tabu, mint pár évtizeddel ezelőtt, a társadalom jelentős része még mindig bűnösnek, betegnek, ferde hajlamúnak tekinti a saját nemükhöz vonzódókat. Nem csoda, ha a legtöbben titkolni próbálják szexuális beállítottságukat.

Manapság évente legalább egy-két színészről, énekesről vagy politikusról kiderül, hogy homoszexuális. Nem tudhatjuk, hogy családjuk, szeretteik, barátaik tudtak-e erről, vagy még előttük is titokban tartották másságukat. Valóban nagy, súlyos titok lehet ez a szívükön, hiszen ha nem akarják beavatni családjukat, akkor nem elég hallgatni erről, hanem álkapcsolatokat is fent kell tartaniuk az ellenkező nemmel - különben jön a pletyka.

Ha ugyanis egy férfi már évek óta egyedül van, sem állandó, sem pedig futó kapcsolata nincs, arról gyorsan elterjedhet, hogy meleg. Főleg akkor, ha az átlagosnál többet törődik a külsejével. Pedig ez utóbbi kategóriát nem homoszexualitásnak, hanem metroszexualitásnak hívják, amelynek semmi köze nincs a szerelmi kapcsolatokhoz.

De vissza a titokhoz, és annak kiderüléséhez. Talán a legnehezebb helyzetben azok a szülők vannak, akiknek gyermekéről kiderül, hogy meleg. Akiket így soha nem fognak megajándékozni egy unokával, és a szomszédoknak sem dicsekedhet aranyos menyével vagy vejével. Nagyon sokakban erős fájdalmat okoz ez, főleg akkor, ha az anyuka vagy apuka egyébként sem toleráns a homoszexuálisokkal szemben.

Szenteh Mária És ha a te gyereked lenne homoszexuális? címmel könyvet is írt a témáról, miután egyik fiáról kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik. Tapasztalatai alapján - ő ugyanis több mint tíz éve telefonos, és ha kell, személyes segítséget nyújt a hasonló helyzetbe került szülőknek - sok szülő kitagadja a családból a meleg gyereket, mondván, hogy csak szégyent hoz rá. Ez elsősorban a kisebb településeken jellemző, ahol gyorsan terjed a hír. Sokan soha nem adják fel a reményt, hogy fiúk vagy lányuk egyszer csak majd "kigyógyul" a homoszexualitásból. Hiába...

Ám azoknak a nőknek sem könnyebb, hanem inkább nehezebb a helyzete, akiknek férjéről derül ki, hogy a fiúkhoz vonzódik. A legfrissebb kutatások szerint a meleg férfiak fele nős! A coming-out, vagyis a másság felvállalása így sok esetben csúszik, akár évekig is, mire a családban már van egy-két gyerek. Akinek az ura ilyen vallomást tesz, annak már több internetes oldal és segélyhívószám segít a feldolgozásban.

Ám lássuk be, legnehezebb helyzetben maguk az érintettek vannak, akik éveket élnek le úgy, hogy soha nem mesélhetnek senkinek a szerelmükről, akivel titokban kell találkozniuk. Sokan valóban belebetegednek a hazudozásba, Szenteh Mária szerint gyakran menekülnek a drog, az alkohol világába. A homoszexuális fiatalokat az iskolában, munkahelyen is gyakran éri atrocitás: egy amerikai tanulmány szerint a melegek háromszor nagyobb eséllyel vannak kitéve társaik agressziójának.

Természetesen mindenkinek a saját döntése, hogy elfogadja-e, hogy vannak olyanok, akik különböznek tőlünk - ebből a szempontból. Ám, hogy ez egy ember életében a legnagyobb titok lehet, az nem kétséges.

http://www.eletforma.hu

Önkéntestoborzás Melegség és Megismerés iskolai program óratartóinak képzésére

A program céljai:

 • A fiatalok és tanáraik, nevelőik melegséggel kapcsolatos ismereteinek bővítése, tévhiteik eloszlatása.
 • A melegség mint identitás megjelenítése személyes élettörténeteken keresztül; érzékenyítés a meleg emberek problémái iránt.
 • A melegség mint társadalmi jelenség megmutatása, az ezzel kapcsolatos problémák számbavétele.
 • Pozitív attitűdök kialakulásának segítése; a megbélyegzés, kirekesztés elleni közös felelősségvállalás szükségességének tudatosítása.

Milyen konkrét ismereteket, attitűdöket közvetítünk a programban?

Olyan fogalmak tisztázása, mint sztereotípiák, homofóbia, hetero-, bi-, homoszexualitás, transznemű, transzvesztita, nemi identitás, nemi orientáció, szabadságjogok, coming out/előbújás. A melegséggel kapcsolatos tévhitek és előítéletek (mint pl.: a homoszexualitás bűn, betegség, nem természetes állapot, társadalomromboló; a meleg férfiak mind nőiesek, a meleg nők mind férfiasak; a „buzizás” nem is bántó; a felvonulás provokáció stb.) megvitatása és eloszlatása, valamint pozitív attitűdök és a segítőkész magatartás előmozdítása a résztvevőkben. Konkrét érdekvédő szervezetek tevékenységének bemutatása, elérhetőségük megadása. A program célja az érzékenyítés, és nem a direkt meggyőzés. Így természetesen tiszteletben tartjuk a miénktől eltérő (pl. vallási) nézeteket a melegséggel kapcsolatban, miközben kifejtjük bizonyos nézetek, előítéletek hogyan hatnak személyes és társadalmi szinten, s jelentenek problémát a meleg embereknek.


Módszerek:


A foglalkozásokat (amelyek lehetnek 45–60 vagy 90 percesek, esetleg többórások is) két, erre a feladatra speciálisan felkészített, képzett vezető tartja, egy meleg férfi és egy leszbikus nő.
Legjellemzőbb módszereink: személyes történeteken keresztül megmutatni a meleg, leszbikus embert a maga valójában, érzéseivel, gondolataival, problémáival, valamint az ezekkel való szembesülésnek is teret adó érzékenyítő gyakorlatokkal (beszélgetés, vita, filmrészletek, szerepjátékok, kiscsoportos feladatok).
Egy tipikus óravázlat:

 1. Bemutatkozás
  Az előadók elmondják a nevüket, és néhány, általuk fontosnak tartott információt saját magukról, illetve a programról.
 2. „Jégtörő” játék
  Különböző mozgásos hangulatoldó feladatok, amelyekkel azt is demonstráljuk, milyen közös jellemzőink vannak a résztvevőkkel.
 3. Asszociációk, fogalmak tisztázása
  A diákok már meglevő tudásának feltérképezése, az őket leginkább foglalkoztató kérdések beazonosítása.
 4. Szabad beszélgetés a felmerült kérdésekkel kapcsolatban
  A kérdéseket bármikor feltehetik a résztvevők az óra folyamán, de általában hagyunk időt a konkrét kérdésekről szóló kötetlenebb beszélgetésre.
 5. A diszkrimináció formái
  Összegyűjtjük, milyen formákban jelentkezhet a diszkrimináció általában, illetve specifikusan a melegek és leszbikusok esetében. Konkrét helyzetgyakorlatokkal, szerepjátékkal érzékenyítjük a résztvevőket, hogy észrevegyék, hogyan lehet a melegeket diszkriminálni (családban, munkahelyen, médiában, utcán, iskolában: bántalmazás, kirekesztés, elbocsátás).
 6. Mit tehetek én?
  A diákok összegyűjtik, milyen módokon lehet reagálni, ha azt látják, hogy valakit diszkrimináció ér (pl. csúfolódás, „szívatás”, verbális vagy fizikai megalázás, agresszió).
 7. Hova fordulhatunk segítségért?
  Segítő ill. jogvédő szervezetek elérhetőségeinek bemutatása.

Remény, várakozás, vacsi, Rosszfiú

 

Idézet mára:

“A nő a férfi elhülyülésének isteni forrása!”

 

Augusztus 29. Hétfő:

Melóban nem volt semmi kül. Annyi csak ami említésre méltó, h beszéltem az egyik manageremmel az óraszámokról. Szeretnék fentebb menni, mert csak heti 25 órát dolgozom a 40 helyett. 5 órát szeretnék csak egyelőre, mert a heti 30 órával majdnem annyit keresnék itt, mint 40 órában a H&M-nél. 40 órásnak meg az esetek 80%-ban csak olyanokat vesznek fel, akiket már el is kezdenek fő kasszásnak, v managerrnek tanítani.6a00d83451d8ee69e2015434ece43f970c-800wi

Szo változások lesznek nálunk, s mondtam, h ha úgy adódik, akkor én  átmennék szívesen másik üzletünkbe is, csak had legyek 30 órás. Mondta, h megérti, de nem engednek el. Arc nagy mosollyal Én s egy másik srác van akire igényt tartanak, s akik az elsők közt fogják megkapni az óraszám növelést, amint lehetőség adódik rá központilag is, csak legyek türelemmel. Jobban éreztem magam a beszélgetés után, még annak ellenére is, h kizárt annak a lehetősége, h másik üzletbe mehessek át magasabb óraszámmal…

A délutánt Rosszfiúval töltöttem. Elmentünk hozzánk, majd hozzájuk, majd az Arénába, majd a Vörösmarty térre. Mosolygó arc Este Rosszfiú elvitt egy kis hangulatos olasz pizzériába vacsorázni a Hársfa közben, ami a Váci utcáról nyílik. Szép, hangulatossss ésss kelemesss isss volt. Kacsintó arc Arc nagy mosollyal

leonardo-4Am még délután nálam elmeséltem neki, az otthoni pince buliban történt kis storym. Mosolygott, pislogott majd kinevetett, h egy lánnyal csókolóztam egy röpke pillanat erejéig.

Először nem értettem, de aztán mondta, h miért vicces. Igaza is van. Aki engem ismer, tudhatja, h tényle3g vicces, mondhatni röhejes, h pont ÉÉÉÉÉN egy lánnyal???? ( “Osssstoba nők” és társai… Mosolygó arc )

Persze kérdezősködött, h mint, hogy, s milyen volt, éreztem e valamit stb…

Aranyos volt. Mosolygó arc

Ma szabadnapos vagyok, s mindjárt dzsalunk is ki pihizni Erzsire.

Nah!

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

Jason-Glass-4

Képek

DSCp_0083-800x1199

mrny_ascension11_019_7253

benito-villella-9bulge2-230x300Josh-Monrad-by-Rick-Day-hot-male-model-curly-hair-4Josh-Monrad-by-Rick-Day-hot-male-model-curly-hair-5Josh-Russell-5Josh-Russell-8joshua-buscher-16joshua-buscher-19joshua-buscher-26jp1jul222y-354x470joshua_michael_brickman_smw

2011. augusztus 28., vasárnap

Kertvárosi fesztivál, konfereanszié, buli, csajok, bátyám, haverok

 

Idézet mára:

Amikor a mama arra tanítja az unokáját, hogy a férfiak szívéhez az út a gyomrukon át vezet, kicsit túl magas helyet nevez meg. Kacsintó arc

Augusztus 26. Péntek:

Délután egykor találkoztam a volt lakótársammal, s kiültünk az Erzsébet térre egy kicsit beszélgetni. Jó sok minden történt mindkettőnkkel, szo volt téma bőven. Nagyon örültem a találkozónak. Jó volt.

3-kor pedig már indult a vonatom a Keletiből, s hazautaztam.

Itthon anyum szokásához híven elkezdett megint kötözködni. “HHHHÖ. Hogy nézel ki?! Milyen a hajad? ISTENEEEEM! Néztél már tükörbe?!”

Mert most éppenséggel ilyesmi hajam van, mint a képen látható jobboldali srácnak.1..

Na mind1. Otthagytam. nem érdekel, az állandó sipíkolása. Egy örök pesszimista, s néha már úgy érzem, h energiavámpír is, akiket pedig erősen kerülök.

Augusztus 27. Szombat:

Falunap, fesztivál. Már reggel 9-kor ébren voltam, mert olyan geccci meleg volt az emeleten, főleg az én nyugatra néző szobámban, h nagyon nehezen aludtam el este, s sokszor felébredtem.

12-kor jelenésem volt, s kezdetét vette a konferansziés projekt. Biztos lesz egy kis telószámlám, mert elég sokat telefonáltunk, mivel nagy lett a felfordulás. Baleset volt, késtek, siettek, szinte alig volt olyan program, amely ne változott volna meg a tervezetthez képest…. –.-‘”

302769_10150354663424739_96838814738_9687785_2685821_nOlyan kemény pergés volt, s délután 6-lett mire észbe kaptam, h lementek a progik, s már csak az egy órás fellépők/ előadások jönnek.

Nagyon elfáradtam, s eléggé nyűgös is lettem, mert már ragadtam is, s mentem volna már haza tusolni, s bulizni. Szerencsére nem volt olyan kánikula, mint pénteken, s fújt a szél is, de a zárt öltözékben így is szétrohadtam, de ügyeltem mindene, így vittem magammal dezodort, parfümöt, tükröt, s váltó inget. Arc nagy mosollyal A “konferanszié” kolléganőmtől meg is kaptam, h milyen piperkőc vagyok. Meg használt még egy másik szót is, minek hasonló a jelentése, de az nem jut most eszembe… Zavarban levő arc

Na mind1…

Az este!

Hát Móunika! Komolyan mondom! Arc nagy mosollyalLook-1018[2]

Mikor vége lett 21 körül a műsoroknak, akkor gyorsan hazadzsaltam, tusoltam, s mentem is vissza bulizni. Jóu mulatós, lagzis zene “szót”, s annyira élveztem, h egy rakat mindenkivel táncoltam! Arc nagy mosollyal 
Pont 1 éve utoljára a tavalyi fesztiválon táncoltam ilyen zenékre. Fájt a lábam, de szartam rá! Elkezdtünk már itt “tőteni” a haverokkal. Fiúk, lányok vegyesen. Aztán elmentünk egy közeli haver lakására piákért, s szintén töltöttünk, s kimentünk a pincesorra, mert ott volt a fiataloknak buli. Sok-sok pince van Kertváros hegyoldalában, s most 2 helyen volt buli. Az elsőnél voltunk mi, a másodiknál, meg rock, metál, s egyéb számomra érdektelen zenék szóltak. Az első helyen meg, disco, popp stb. Itt jó sokan is voltak, mert vagy 40-60 ember tuti volt. Volt “tábor” tűz is, padok, székek, szo kicsit ilyen amerikai tóparti teenage party féle volt. Jó bebszatunk! Arc nagy mosollyal

Absint, pezsgő, bor, sör, s 1 fél házi pálesz is lecsusszant, de a másik felét nem tudtam meginni, mert annyira gecccci erős volt, s így az a csaj itta meg, aki az este folyamán velem volt.

Look-1019[3]Ez a csaj volt az a második lány, aki este nagyon megakarta dugatni magát velem. Az első még nem volt vészes, mert ő a volt általános iskolai osztálytársam volt, s sokat beszélgettünk, s nem mondta ki, de egyértelmű jeleket, utalásokat küldött, h bejövök neki. Ja! Nem mondtam, h délután a fesztiválon sokan odajöttek hozzám. Én korosztályom, s idősebbek, volt tanáraim stb, h h megváltoztam. Lényege az volt – s ezt az esti pince buliban is mondták páran – h; “Meg se ismernélek, ha nem mondták volna, h te vagy az!” “Bazz, de megváltoztál!” “Te vagy aaaaz?!” és a többi… Arc nagy mosollyal

A többségnek bejött a Pesti stílusom, s a nagy változásom, de voltak, akiknek nem tetszett, mert nem vidékre való, túl pesties, buzis, illetve az SP, Fluor Tomis jelzőt is megkaptam. Arc nagy mosollyal

Sima rövid farmergatyóban voltam, fehér feszes bordázott trikó kockás ing, lazán (szinte teljesen) szétgombolva, s az elmaradhatatlan, jellegzetes zöld siltes sapim. Szo a szokásos laza, deszka feelingű nyunyis szerkó.

Voltak páran, akik furcsálták, megcsodálták (értsd lekapták a sapim, beletúrtak, markolászták) a frizum, mert erre nincs ilyen senkinek. Zavarban levő arcLook-1020[2]

Szo az első csaj, a volt osztálytársammal nem volt gond. De a második csaj egész este velem volt. Ami nem volt baj, mert am nagyon egymásra találtunk, s lelkiekben nagyon megegyezünk. Rengeteget beszéltünk. Ő nem Kertvárosi, csak környékbeli, s azelőtt Pesten laktak, s most is Pestre költözik, mert kezd a BGF-en.

Volt szó melegekről, is s annyira belemelegedtünk, a beszélgetésbe, h néha észrevettem, h a körülöttünk lévők, összesúgnak, s fülelnek, h h védjük a melegeket. Persze nem bújtam elő neki, s ennek is köszönhető volt, h úgy beindult. “Végre egy pasi, aki nem akar egyből dugni velem!” Később rájöttem, vagy legalábbis az a ejtésem, h ez is közrejátszott abban, h felizgattam… :/

Telt az idő, folyamatosan iszogattunk, cigiztünk, közben beszélgettem másokkal. Ittam egy hivatali dolgozó csajjal is, akivel sokat dolgoztam együtt a fesztivál miatt az elmúlt hetekben. Nem akart inni, de bennem már volt pia, s akaratoskodtam – konkrétan a kezébe nyomtam az üveg boros kólát, h márpedig, de ISZOL!!! Arc nagy mosollyal -  de elértem a célom, Look-1036[2]s emlékszem még, h láttam később már ő is jobb hangulatban volt. Arc nagy mosollyal

Talán Ő a legfiatalabb lány a hivatalban, de így is kb.: 30 körüli lehet, de nagyon szimpi csaj ő is. Mosolygó arc

Szo. Aztán visszatértem az én “második csajomhoz”, aki közben szépen megcsapolt pár palackot, s hát a nyakamba borult,  h végre már, h visszamentem, s h milyen jó illatom van, mmmm, s milyen mellem van,  jó alakom van, s “úúúúúgy örülök nekeeeed!”

S paff! Szájon csókolt! Na itt hirtelen férfias mozdulattal eltoltam magamtól, h what are you doing???

Hosszas beszélgetés következett, s összehordtam minden hülyeséget, h miért nem akarok semmit, lelki válságban vagyok, csalódtam, szerelemes vagyok másba, beszéltem mindent már. Majdnem megmondtam, h van párom, de szerencsére időben leesett, h nem jó, mert akkor megint agyalhatok, s találgathatok ki hülyeséget, h h néz ki, mi a neve mutassak képet róla stb… Zavarban levő arc Aztán szegény összetört, s még én éreztem magam kellemetlenül…. :/

De aztán mondta, h semmi baj, megérti, csak maradjunk meg barátoknak. Jelöljem be fb-n, stb…Look-1063[2]

Aztán beszélgettem még újabb, régen látott ismerősökkel, s hallottam olyat is, h megvagyok emberesedve!!!!! Meglepődött arc Mondom mi vaaaan? Hát h régebben, milyen kis nyegle gyerek voltam, most meg megnőttem, megvagyok izmosodva, vállasodva. Részegen kinevettem, h te hülye vagy bazdmeg, pont h nyunyó féle vagyok, de vidékre jó van akkor ez is ezek szerint. Arc nagy mosollyal

Jah! Ugye a buliban ott volt Bátyám is, mert a pince soron minden féle korosztály volt. 15-től kezdve 40-ig .

S pont jött szembe velem Bátyám a haverjával, kinek szintén a kezébe nyomtam valami piát, h igyon – bátyámat nem kínáltam, mert volt neki is pia a kezében Arc nagy mosollyal -  s mondta a srác, h valóban megváltoztál. S elkezdtünk beszélgetni ott 4-en, s kiderült, h bátyám elmesélte félelmeit a srácnak, h megfordult a fejében, h meleg vagyok, meg h nem tetszik neki, h így elpestiesedtem, meg h pestiesen öltözködöm, viselkedem, s itt felháborodott a “második csaj”, h na jó gyerünk innen, nem bírom az ilyen begyepesedett konzervatív, embereket. Kezen fogott, s elhúzott, én meg mérgemben kikaptam a srácnak a kezéből a piám, s otthagytuk Look-1080[2]őket. Mosolygó arc :/

Szo voltak események. De amin kiakadtam,  voltak, akik még azt hitték rólam, h politizálok, s Jobbikozok! –.-‘” Mondom nem baj, h annak már több éve, de mindeeeeeegy! Arc nagy mosollyal

Meglepett az is, h nem volt olyan vészes a helyzet, mint amire számítottam, mert sok volt a Jobbikos, szélsőséges nézetet valló egyén, de szép számmal voltak liberális beállítottságúak is, s lénygében az ő társaságukban töltöttem el az est nagy részét.

Úgyhogy a Kicsi Riont megcsodálták a hétvégén, h miiily nagy változásokon ment áááát. Mosolygó arc

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

Jason-Glass-3