2011. augusztus 31., szerda

Válszoljatok pls!

Ki még nem tette meg, az legyen szíves válaszolni a jobboldali oldalsáv tetején feltett kérdésemre!

 

Köszönööööm! Mosolygó arc

2011. augusztus 30., kedd

Egyszer majd "kigyógyul" a homoszexualitásból?

 

Ferde tekintetek, az utca másik oldalára átmenő ismerősök. A homoszexualitás ugyan már jóval kisebb tabu, mint pár évtizeddel ezelőtt, a társadalom jelentős része még mindig bűnösnek, betegnek, ferde hajlamúnak tekinti a saját nemükhöz vonzódókat. Nem csoda, ha a legtöbben titkolni próbálják szexuális beállítottságukat.

Manapság évente legalább egy-két színészről, énekesről vagy politikusról kiderül, hogy homoszexuális. Nem tudhatjuk, hogy családjuk, szeretteik, barátaik tudtak-e erről, vagy még előttük is titokban tartották másságukat. Valóban nagy, súlyos titok lehet ez a szívükön, hiszen ha nem akarják beavatni családjukat, akkor nem elég hallgatni erről, hanem álkapcsolatokat is fent kell tartaniuk az ellenkező nemmel - különben jön a pletyka.

Ha ugyanis egy férfi már évek óta egyedül van, sem állandó, sem pedig futó kapcsolata nincs, arról gyorsan elterjedhet, hogy meleg. Főleg akkor, ha az átlagosnál többet törődik a külsejével. Pedig ez utóbbi kategóriát nem homoszexualitásnak, hanem metroszexualitásnak hívják, amelynek semmi köze nincs a szerelmi kapcsolatokhoz.

De vissza a titokhoz, és annak kiderüléséhez. Talán a legnehezebb helyzetben azok a szülők vannak, akiknek gyermekéről kiderül, hogy meleg. Akiket így soha nem fognak megajándékozni egy unokával, és a szomszédoknak sem dicsekedhet aranyos menyével vagy vejével. Nagyon sokakban erős fájdalmat okoz ez, főleg akkor, ha az anyuka vagy apuka egyébként sem toleráns a homoszexuálisokkal szemben.

Szenteh Mária És ha a te gyereked lenne homoszexuális? címmel könyvet is írt a témáról, miután egyik fiáról kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik. Tapasztalatai alapján - ő ugyanis több mint tíz éve telefonos, és ha kell, személyes segítséget nyújt a hasonló helyzetbe került szülőknek - sok szülő kitagadja a családból a meleg gyereket, mondván, hogy csak szégyent hoz rá. Ez elsősorban a kisebb településeken jellemző, ahol gyorsan terjed a hír. Sokan soha nem adják fel a reményt, hogy fiúk vagy lányuk egyszer csak majd "kigyógyul" a homoszexualitásból. Hiába...

Ám azoknak a nőknek sem könnyebb, hanem inkább nehezebb a helyzete, akiknek férjéről derül ki, hogy a fiúkhoz vonzódik. A legfrissebb kutatások szerint a meleg férfiak fele nős! A coming-out, vagyis a másság felvállalása így sok esetben csúszik, akár évekig is, mire a családban már van egy-két gyerek. Akinek az ura ilyen vallomást tesz, annak már több internetes oldal és segélyhívószám segít a feldolgozásban.

Ám lássuk be, legnehezebb helyzetben maguk az érintettek vannak, akik éveket élnek le úgy, hogy soha nem mesélhetnek senkinek a szerelmükről, akivel titokban kell találkozniuk. Sokan valóban belebetegednek a hazudozásba, Szenteh Mária szerint gyakran menekülnek a drog, az alkohol világába. A homoszexuális fiatalokat az iskolában, munkahelyen is gyakran éri atrocitás: egy amerikai tanulmány szerint a melegek háromszor nagyobb eséllyel vannak kitéve társaik agressziójának.

Természetesen mindenkinek a saját döntése, hogy elfogadja-e, hogy vannak olyanok, akik különböznek tőlünk - ebből a szempontból. Ám, hogy ez egy ember életében a legnagyobb titok lehet, az nem kétséges.

http://www.eletforma.hu

Önkéntestoborzás Melegség és Megismerés iskolai program óratartóinak képzésére

A program céljai:

  • A fiatalok és tanáraik, nevelőik melegséggel kapcsolatos ismereteinek bővítése, tévhiteik eloszlatása.
  • A melegség mint identitás megjelenítése személyes élettörténeteken keresztül; érzékenyítés a meleg emberek problémái iránt.
  • A melegség mint társadalmi jelenség megmutatása, az ezzel kapcsolatos problémák számbavétele.
  • Pozitív attitűdök kialakulásának segítése; a megbélyegzés, kirekesztés elleni közös felelősségvállalás szükségességének tudatosítása.

Milyen konkrét ismereteket, attitűdöket közvetítünk a programban?

Olyan fogalmak tisztázása, mint sztereotípiák, homofóbia, hetero-, bi-, homoszexualitás, transznemű, transzvesztita, nemi identitás, nemi orientáció, szabadságjogok, coming out/előbújás. A melegséggel kapcsolatos tévhitek és előítéletek (mint pl.: a homoszexualitás bűn, betegség, nem természetes állapot, társadalomromboló; a meleg férfiak mind nőiesek, a meleg nők mind férfiasak; a „buzizás” nem is bántó; a felvonulás provokáció stb.) megvitatása és eloszlatása, valamint pozitív attitűdök és a segítőkész magatartás előmozdítása a résztvevőkben. Konkrét érdekvédő szervezetek tevékenységének bemutatása, elérhetőségük megadása. A program célja az érzékenyítés, és nem a direkt meggyőzés. Így természetesen tiszteletben tartjuk a miénktől eltérő (pl. vallási) nézeteket a melegséggel kapcsolatban, miközben kifejtjük bizonyos nézetek, előítéletek hogyan hatnak személyes és társadalmi szinten, s jelentenek problémát a meleg embereknek.


Módszerek:


A foglalkozásokat (amelyek lehetnek 45–60 vagy 90 percesek, esetleg többórások is) két, erre a feladatra speciálisan felkészített, képzett vezető tartja, egy meleg férfi és egy leszbikus nő.
Legjellemzőbb módszereink: személyes történeteken keresztül megmutatni a meleg, leszbikus embert a maga valójában, érzéseivel, gondolataival, problémáival, valamint az ezekkel való szembesülésnek is teret adó érzékenyítő gyakorlatokkal (beszélgetés, vita, filmrészletek, szerepjátékok, kiscsoportos feladatok).
Egy tipikus óravázlat:

  1. Bemutatkozás
    Az előadók elmondják a nevüket, és néhány, általuk fontosnak tartott információt saját magukról, illetve a programról.
  2. „Jégtörő” játék
    Különböző mozgásos hangulatoldó feladatok, amelyekkel azt is demonstráljuk, milyen közös jellemzőink vannak a résztvevőkkel.
  3. Asszociációk, fogalmak tisztázása
    A diákok már meglevő tudásának feltérképezése, az őket leginkább foglalkoztató kérdések beazonosítása.
  4. Szabad beszélgetés a felmerült kérdésekkel kapcsolatban
    A kérdéseket bármikor feltehetik a résztvevők az óra folyamán, de általában hagyunk időt a konkrét kérdésekről szóló kötetlenebb beszélgetésre.
  5. A diszkrimináció formái
    Összegyűjtjük, milyen formákban jelentkezhet a diszkrimináció általában, illetve specifikusan a melegek és leszbikusok esetében. Konkrét helyzetgyakorlatokkal, szerepjátékkal érzékenyítjük a résztvevőket, hogy észrevegyék, hogyan lehet a melegeket diszkriminálni (családban, munkahelyen, médiában, utcán, iskolában: bántalmazás, kirekesztés, elbocsátás).
  6. Mit tehetek én?
    A diákok összegyűjtik, milyen módokon lehet reagálni, ha azt látják, hogy valakit diszkrimináció ér (pl. csúfolódás, „szívatás”, verbális vagy fizikai megalázás, agresszió).
  7. Hova fordulhatunk segítségért?
    Segítő ill. jogvédő szervezetek elérhetőségeinek bemutatása.

Remény, várakozás, vacsi, Rosszfiú

 

Idézet mára:

“A nő a férfi elhülyülésének isteni forrása!”

 

Augusztus 29. Hétfő:

Melóban nem volt semmi kül. Annyi csak ami említésre méltó, h beszéltem az egyik manageremmel az óraszámokról. Szeretnék fentebb menni, mert csak heti 25 órát dolgozom a 40 helyett. 5 órát szeretnék csak egyelőre, mert a heti 30 órával majdnem annyit keresnék itt, mint 40 órában a H&M-nél. 40 órásnak meg az esetek 80%-ban csak olyanokat vesznek fel, akiket már el is kezdenek fő kasszásnak, v managerrnek tanítani.6a00d83451d8ee69e2015434ece43f970c-800wi

Szo változások lesznek nálunk, s mondtam, h ha úgy adódik, akkor én  átmennék szívesen másik üzletünkbe is, csak had legyek 30 órás. Mondta, h megérti, de nem engednek el. Arc nagy mosollyal Én s egy másik srác van akire igényt tartanak, s akik az elsők közt fogják megkapni az óraszám növelést, amint lehetőség adódik rá központilag is, csak legyek türelemmel. Jobban éreztem magam a beszélgetés után, még annak ellenére is, h kizárt annak a lehetősége, h másik üzletbe mehessek át magasabb óraszámmal…

A délutánt Rosszfiúval töltöttem. Elmentünk hozzánk, majd hozzájuk, majd az Arénába, majd a Vörösmarty térre. Mosolygó arc Este Rosszfiú elvitt egy kis hangulatos olasz pizzériába vacsorázni a Hársfa közben, ami a Váci utcáról nyílik. Szép, hangulatossss ésss kelemesss isss volt. Kacsintó arc Arc nagy mosollyal

leonardo-4Am még délután nálam elmeséltem neki, az otthoni pince buliban történt kis storym. Mosolygott, pislogott majd kinevetett, h egy lánnyal csókolóztam egy röpke pillanat erejéig.

Először nem értettem, de aztán mondta, h miért vicces. Igaza is van. Aki engem ismer, tudhatja, h tényle3g vicces, mondhatni röhejes, h pont ÉÉÉÉÉN egy lánnyal???? ( “Osssstoba nők” és társai… Mosolygó arc )

Persze kérdezősködött, h mint, hogy, s milyen volt, éreztem e valamit stb…

Aranyos volt. Mosolygó arc

Ma szabadnapos vagyok, s mindjárt dzsalunk is ki pihizni Erzsire.

Nah!

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

Jason-Glass-4

2011. augusztus 28., vasárnap

Kertvárosi fesztivál, konfereanszié, buli, csajok, bátyám, haverok

 

Idézet mára:

Amikor a mama arra tanítja az unokáját, hogy a férfiak szívéhez az út a gyomrukon át vezet, kicsit túl magas helyet nevez meg. Kacsintó arc

Augusztus 26. Péntek:

Délután egykor találkoztam a volt lakótársammal, s kiültünk az Erzsébet térre egy kicsit beszélgetni. Jó sok minden történt mindkettőnkkel, szo volt téma bőven. Nagyon örültem a találkozónak. Jó volt.

3-kor pedig már indult a vonatom a Keletiből, s hazautaztam.

Itthon anyum szokásához híven elkezdett megint kötözködni. “HHHHÖ. Hogy nézel ki?! Milyen a hajad? ISTENEEEEM! Néztél már tükörbe?!”

Mert most éppenséggel ilyesmi hajam van, mint a képen látható jobboldali srácnak.1..

Na mind1. Otthagytam. nem érdekel, az állandó sipíkolása. Egy örök pesszimista, s néha már úgy érzem, h energiavámpír is, akiket pedig erősen kerülök.

Augusztus 27. Szombat:

Falunap, fesztivál. Már reggel 9-kor ébren voltam, mert olyan geccci meleg volt az emeleten, főleg az én nyugatra néző szobámban, h nagyon nehezen aludtam el este, s sokszor felébredtem.

12-kor jelenésem volt, s kezdetét vette a konferansziés projekt. Biztos lesz egy kis telószámlám, mert elég sokat telefonáltunk, mivel nagy lett a felfordulás. Baleset volt, késtek, siettek, szinte alig volt olyan program, amely ne változott volna meg a tervezetthez képest…. –.-‘”

302769_10150354663424739_96838814738_9687785_2685821_nOlyan kemény pergés volt, s délután 6-lett mire észbe kaptam, h lementek a progik, s már csak az egy órás fellépők/ előadások jönnek.

Nagyon elfáradtam, s eléggé nyűgös is lettem, mert már ragadtam is, s mentem volna már haza tusolni, s bulizni. Szerencsére nem volt olyan kánikula, mint pénteken, s fújt a szél is, de a zárt öltözékben így is szétrohadtam, de ügyeltem mindene, így vittem magammal dezodort, parfümöt, tükröt, s váltó inget. Arc nagy mosollyal A “konferanszié” kolléganőmtől meg is kaptam, h milyen piperkőc vagyok. Meg használt még egy másik szót is, minek hasonló a jelentése, de az nem jut most eszembe… Zavarban levő arc

Na mind1…

Az este!

Hát Móunika! Komolyan mondom! Arc nagy mosollyalLook-1018[2]

Mikor vége lett 21 körül a műsoroknak, akkor gyorsan hazadzsaltam, tusoltam, s mentem is vissza bulizni. Jóu mulatós, lagzis zene “szót”, s annyira élveztem, h egy rakat mindenkivel táncoltam! Arc nagy mosollyal 
Pont 1 éve utoljára a tavalyi fesztiválon táncoltam ilyen zenékre. Fájt a lábam, de szartam rá! Elkezdtünk már itt “tőteni” a haverokkal. Fiúk, lányok vegyesen. Aztán elmentünk egy közeli haver lakására piákért, s szintén töltöttünk, s kimentünk a pincesorra, mert ott volt a fiataloknak buli. Sok-sok pince van Kertváros hegyoldalában, s most 2 helyen volt buli. Az elsőnél voltunk mi, a másodiknál, meg rock, metál, s egyéb számomra érdektelen zenék szóltak. Az első helyen meg, disco, popp stb. Itt jó sokan is voltak, mert vagy 40-60 ember tuti volt. Volt “tábor” tűz is, padok, székek, szo kicsit ilyen amerikai tóparti teenage party féle volt. Jó bebszatunk! Arc nagy mosollyal

Absint, pezsgő, bor, sör, s 1 fél házi pálesz is lecsusszant, de a másik felét nem tudtam meginni, mert annyira gecccci erős volt, s így az a csaj itta meg, aki az este folyamán velem volt.

Look-1019[3]Ez a csaj volt az a második lány, aki este nagyon megakarta dugatni magát velem. Az első még nem volt vészes, mert ő a volt általános iskolai osztálytársam volt, s sokat beszélgettünk, s nem mondta ki, de egyértelmű jeleket, utalásokat küldött, h bejövök neki. Ja! Nem mondtam, h délután a fesztiválon sokan odajöttek hozzám. Én korosztályom, s idősebbek, volt tanáraim stb, h h megváltoztam. Lényege az volt – s ezt az esti pince buliban is mondták páran – h; “Meg se ismernélek, ha nem mondták volna, h te vagy az!” “Bazz, de megváltoztál!” “Te vagy aaaaz?!” és a többi… Arc nagy mosollyal

A többségnek bejött a Pesti stílusom, s a nagy változásom, de voltak, akiknek nem tetszett, mert nem vidékre való, túl pesties, buzis, illetve az SP, Fluor Tomis jelzőt is megkaptam. Arc nagy mosollyal

Sima rövid farmergatyóban voltam, fehér feszes bordázott trikó kockás ing, lazán (szinte teljesen) szétgombolva, s az elmaradhatatlan, jellegzetes zöld siltes sapim. Szo a szokásos laza, deszka feelingű nyunyis szerkó.

Voltak páran, akik furcsálták, megcsodálták (értsd lekapták a sapim, beletúrtak, markolászták) a frizum, mert erre nincs ilyen senkinek. Zavarban levő arcLook-1020[2]

Szo az első csaj, a volt osztálytársammal nem volt gond. De a második csaj egész este velem volt. Ami nem volt baj, mert am nagyon egymásra találtunk, s lelkiekben nagyon megegyezünk. Rengeteget beszéltünk. Ő nem Kertvárosi, csak környékbeli, s azelőtt Pesten laktak, s most is Pestre költözik, mert kezd a BGF-en.

Volt szó melegekről, is s annyira belemelegedtünk, a beszélgetésbe, h néha észrevettem, h a körülöttünk lévők, összesúgnak, s fülelnek, h h védjük a melegeket. Persze nem bújtam elő neki, s ennek is köszönhető volt, h úgy beindult. “Végre egy pasi, aki nem akar egyből dugni velem!” Később rájöttem, vagy legalábbis az a ejtésem, h ez is közrejátszott abban, h felizgattam… :/

Telt az idő, folyamatosan iszogattunk, cigiztünk, közben beszélgettem másokkal. Ittam egy hivatali dolgozó csajjal is, akivel sokat dolgoztam együtt a fesztivál miatt az elmúlt hetekben. Nem akart inni, de bennem már volt pia, s akaratoskodtam – konkrétan a kezébe nyomtam az üveg boros kólát, h márpedig, de ISZOL!!! Arc nagy mosollyal -  de elértem a célom, Look-1036[2]s emlékszem még, h láttam később már ő is jobb hangulatban volt. Arc nagy mosollyal

Talán Ő a legfiatalabb lány a hivatalban, de így is kb.: 30 körüli lehet, de nagyon szimpi csaj ő is. Mosolygó arc

Szo. Aztán visszatértem az én “második csajomhoz”, aki közben szépen megcsapolt pár palackot, s hát a nyakamba borult,  h végre már, h visszamentem, s h milyen jó illatom van, mmmm, s milyen mellem van,  jó alakom van, s “úúúúúgy örülök nekeeeed!”

S paff! Szájon csókolt! Na itt hirtelen férfias mozdulattal eltoltam magamtól, h what are you doing???

Hosszas beszélgetés következett, s összehordtam minden hülyeséget, h miért nem akarok semmit, lelki válságban vagyok, csalódtam, szerelemes vagyok másba, beszéltem mindent már. Majdnem megmondtam, h van párom, de szerencsére időben leesett, h nem jó, mert akkor megint agyalhatok, s találgathatok ki hülyeséget, h h néz ki, mi a neve mutassak képet róla stb… Zavarban levő arc Aztán szegény összetört, s még én éreztem magam kellemetlenül…. :/

De aztán mondta, h semmi baj, megérti, csak maradjunk meg barátoknak. Jelöljem be fb-n, stb…Look-1063[2]

Aztán beszélgettem még újabb, régen látott ismerősökkel, s hallottam olyat is, h megvagyok emberesedve!!!!! Meglepődött arc Mondom mi vaaaan? Hát h régebben, milyen kis nyegle gyerek voltam, most meg megnőttem, megvagyok izmosodva, vállasodva. Részegen kinevettem, h te hülye vagy bazdmeg, pont h nyunyó féle vagyok, de vidékre jó van akkor ez is ezek szerint. Arc nagy mosollyal

Jah! Ugye a buliban ott volt Bátyám is, mert a pince soron minden féle korosztály volt. 15-től kezdve 40-ig .

S pont jött szembe velem Bátyám a haverjával, kinek szintén a kezébe nyomtam valami piát, h igyon – bátyámat nem kínáltam, mert volt neki is pia a kezében Arc nagy mosollyal -  s mondta a srác, h valóban megváltoztál. S elkezdtünk beszélgetni ott 4-en, s kiderült, h bátyám elmesélte félelmeit a srácnak, h megfordult a fejében, h meleg vagyok, meg h nem tetszik neki, h így elpestiesedtem, meg h pestiesen öltözködöm, viselkedem, s itt felháborodott a “második csaj”, h na jó gyerünk innen, nem bírom az ilyen begyepesedett konzervatív, embereket. Kezen fogott, s elhúzott, én meg mérgemben kikaptam a srácnak a kezéből a piám, s otthagytuk Look-1080[2]őket. Mosolygó arc :/

Szo voltak események. De amin kiakadtam,  voltak, akik még azt hitték rólam, h politizálok, s Jobbikozok! –.-‘” Mondom nem baj, h annak már több éve, de mindeeeeeegy! Arc nagy mosollyal

Meglepett az is, h nem volt olyan vészes a helyzet, mint amire számítottam, mert sok volt a Jobbikos, szélsőséges nézetet valló egyén, de szép számmal voltak liberális beállítottságúak is, s lénygében az ő társaságukban töltöttem el az est nagy részét.

Úgyhogy a Kicsi Riont megcsodálták a hétvégén, h miiily nagy változásokon ment áááát. Mosolygó arc

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

Jason-Glass-3

Hírek - melegen

Itthon:

Lelki Segítő Képzés a meleg háttér információs és lelkisegély telefonszolgálatnál

meleg háttérHÁTTÉR

A Meleg Háttér Információs és Lelkisegély Telefonszolgálat 2011. októberben indítja képzését, mely önismereti, kommunikációs, empátiás fejlesztést és elméleti oktatást foglal magába. A képzés havi 1–2 hétvégi napot, a telefonos munka kb. heti egy estét igényel. A felvételt személyes beszélgetés előzi meg. A képzés ingyenes, a munka önkéntes.

Ha jelentkezni szeretnél:

  • írj magadról rövid bemutatkozást
  • írd meg, miért szeretnél telefonos segítőként dolgozni
  • írj le egy számodra jelentős problémát vagy konfliktust az életedből, és hogy hogyan oldottad meg!

Leveled a hatter @ hatter.hu e-mail címre várjuk.

Kérjük, írd a levél tárgyába: „jelentkezés lelki segítő képzésre”.

Jelentkezési határidő: 2011. október 30.

Háttér Társaság a Melegekért

 

Melegházasodj a Budapest Pride sátrában! - a Háttér napján is

Ma is várja az érdeklődőket a közös meleg civil sátor a Szigeten. A mai nap a Háttér Társaság a Melegekért napja, pszichológiai beszélgetéssel, HIV-prevencióval, ám a korábbi programok továbbra is várják az érdeklődőket. Tegnap óta melegházasságot is lehet kötni a sátorban, ahol szivárványszínű zászló előtt, anyakönyvvezető közreműködésével házasodhatnak össze az azonos nemű párok.

"MelegHázasodj! 15:00 órától. Gyere, és köss házasságot a Budapest Pride sátrában a Civil Szigeten! A boldogító igent házasságlevél igazolja, a nagy eseményről e-mail címedre fényképet küldünk!" - hangzik az üzenet a Budapest Pride Facebook-oldalán is.

A szombati napon a következő programok várnak még (a tervek szerint, ám a szervezők a változtatás jogát, létszámtól függően fenntartják):

2011. augusztus 13., szombat

Egész nap folyamán (14.00-20.00)

Infópult

Beszélgetés a Háttér Társaság a Melegekért munkájáról, programjairól, jövőbeli terveiről, valamint az LMBT kisebbséget érintő kérdésekről.

15.00-16.00

HIV-AIDS prevenciós interaktív foglalkozás

16:00-17.00

Sexing human rights (in english)

The United Nations and the international human rights mechanism have become more open in the past years to discuss the situation of lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT) people as a human rights question; yet, homosexual acts are still illegal in 76 countries, and punishable by death in 7. What can activists and everyday people do to promote the human rights of LGBT people around the world? This will be the topic of our workshop.

Szex és az emberi jogok (angol nyelvű workshop)

Az Egyesült Nemzetek szervezete és a nemzetközi emberi jogi szervezetek az elmúlt években egyre inkább emberi jogi kérdésként kezdik kezelni a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) emberek helyzetét. Ennek ellenére a világ 76 országában ma is büntetik a homoszexualitást, 7 országban halálbüntetéssel. Mit tehet egy aktivista vagy akár bárki a világ különböző részein élő LMBT emberek emberi jogainak előmozdítása érdekében? Ez lesz műhelybeszélgetésünk témája.

17.00-19.00

Melegség és Pszichológia - Van-e lelki másság?

Létezik-e különbség meleg és heteroszexuális párkapcsolatok között? Mi a helyzet a gyermekvállalással? Milyen lelki folyamatok állnak a coming-out mögött? Mi lehet a homofóbia hátterében és pszichésen egészségesebbé tesz-e az elfogadás? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ interaktív műhelybeszélgetésünk keretében, ahol ti is feltehetitek a benneteket foglalkoztató kérdéseket a másságról, tabuk és klisék nélkül.

A melegszervezetek közös sátra a Civil Szigeten található, a 39-es szám alatt, közvetlenül a EuroGames 2012 sátra és a Zöld Udvar között.

fotók: facebook/budapestpride

A Facebook és a hatter.hu alapján összeállította: Hanzli Péter – frissmeleg.hu

 

 

 

Irodalmi és képzőművészeti felhívás a LIFTre

liftLIFT

A Labrisz Egyesület 2011. október 24 - 29. között rendezi meg a VI. LIFT Fesztivált, amely idén a „Lázadó leszbikusok” mottó jegyében zajlik. Hagyományainkhoz híven, idén is pályázatot hirdetünk a fesztivál tematikájához illeszkedő irodalmi és képzőművészeti alkotásokra.

A képzőművészeti műfaj és technika szabadon választható. A beküldött anyagokat előzetes válogatás után állítjuk ki. A kiállítás napja 2011. október 29., helyszíne a Merlin Színház. Jelentkezésedet elérhetőségeddel (telefon, e-mail cím) és a kiállításra szánt művekről készült fotókkal együtt küldd el!

Várjuk fiókban lévő irodalmi alkotásaitokat is versben vagy prózában! A zsűri által legjobbnak ítélt pályaműveket a fesztivál keretében felolvassuk, és a honlapunkon is közzétesszük.

A jelentkezéseket a labrisz@labrisz.hu címre várjuk. A beadás határideje: 2011. szeptember 15.

Köszönettel:
Labrisz Leszbikus Egyesület

 

 

Külföld:

 

 

A Rise Against is szereti a melegeket

Az amerikai punkbanda, az 1999-es alapítású Rise Against az új, Make It Stop nevű számával az MTV Video Music Award-on Legjobb Üzenettel Bíró Videó kategóriában jelöltetett: a produkció ugyanis azt az öngyilkossági hullámot dolgozza fel, ami 2010 szeptemberében zajlott le amerikai meleg tinédzserek között az őket ért zaklatások miatt. (Videóval!)

Ez a hullám vezetett el az egyre nagyobb társadalmi visszhangot kiváltó It Get's Better kampányhoz, amihez számos amerikai híresség adta arcát és nevét.

A díjátadóra a Los Angeles-i Nokia Theatre-ben kerül sor vasárnap. A kategória másik négy jelöltje Lady Gaga, Eminem Rihannával, Pink, Katy Perry és Taylor Swift.

 

A vallási szabadság és a melegek házassága

melegházasság

Az amerikai Illinois állam négy katolikus örökbefogadási szervezete is ellenzi az azonos neműek családalapítását. Az azonos neműek házasságát legalizáló törvény július 1-én lépett érvénybe Illinois államban. A jogszabály értelmében a homoszexuálisok is örökbe fogadhatnak gyermekeket, azaz ugyanolyan adoptálási jogokat érvényesíthetnek, mint a heteroszexuális párok.
Szakadékok

Az egyenlő jogokat biztosító törvény értelmében minden örökbefogadási szervezetnek el kell fogadnia a homoszexuálisok igényléseit, még akkor is, ha azok szöges ellentben állnak az adott intézmény alapelveivel. Nem is kellett sokáig várni a tiltakozásra, ugyanis az Illinois államban működő négy katolikus örökbefogadási szervezet a törvény felfüggesztését kérte, mondván: olyat kérnek tűlük, ami ellenkezik vallási meggyőződésükkel. Állításuk szerint munkájuk és missziójuk is veszélybe kerülne, ha homoszexuálisoknak adnának örökbe gyermekeket. Az Egyesült Államok hat államában kelhetnek egybe legálisan a homoszexuálisok: Kaliforniában, Nevadában, New Jersey-ben, Oregonban, Washington és Illinois államban gyakorolhatják a meleg párok a házasság adta jogokat.

John Schmidt illinoisi bíró szerint felvetődik egy kérdés: az államnak kötelessége-e kapcsolatban állni ezekkel a non-profit katolikus szervezetekkel? Schmidt szerint a válasz: nem. A Thomas More Alapítvány állítása szerint az ügyben felszólaló katolikus csoportok nem függnek Illinois államtól, azaz nem kötelezhetőek arra, hogy betartsák az egyneműek házasságára vonatkozó törvényt, főleg mivel a vallási szabadságot biztosító törvény kimondja: mindenki szabadon gyakorolhatja hitét.

A politikailag konzervatív szervezetek évek óta hangoztatják, hogy sok negatív hátulütője lehet a homoszexuális házasságoknak, beleértve a vallási vonatkozást is. Úgy tűnik, hogy most kiütköztek a törvény hiányosságai.

http://pinkvanilla.hu

 

Sok sikert, Tim!

Most, hogy Steve Jobs otthagyta az Apple-t, új vezérangyala lett a cégmonstrumnak: Tim Cook. Hogy ez miért érdekli a FrissMeleg.hu szerkesztőségét? Cookról régóta köztudott, hogy meleg, így ezen a világon, ahol a cégeknek már nagyobb hatalma van az államokénál, a legbefolyásosabb meleg közszereplővé lépett elő.

Cook 1998-ban került az Apple-hez, és nagyon hamar névre tett szert hatékony üzletpolitikájával. Ő maga sosem beszélt szexuális orientációjáról a médiának, mint ahogy magánéletét is teljes homály fedi, de cégének berkeiben köztudottnak minősül, hogy melyik csapatban játszik.

A napjait 4:30-as keléssel kezdi, 5-kor már az edzőteremben van, propagálója az energiadús és egészséges életmódnak; képes még vasárnap éjjel is dolgozni. Munkatársai szerint nyugodt, csöndes és bölcs vezető lesz belőle.

Fotó: nexus404.com

Langer Ármin – frissmeleg.hu

 

 

MELEG FŐPOLGÁRMESTER FOGADJA A HOMOFÓB PÁPÁT BERLINBEN

A német főváros bevallottan meleg főpolgármestere "szívesen látott vendégként" fogadja a pápát Berlinben, de "nagy megértést" tanúsít azon tüntetések iránt, amelyeket a katolikus egyház szexuális tanítása ellen jelentettek be a pápa szeptember 22-i látogatásának idejére. Madridban augusztus 18-án a hatóságok megakadályozták meleg párok csókolózós pápaellenes tüntetését, sőt egyes hírek szerint gumibottal verték a betiltott demonstrációról szétoszló résztvevőket.

"Én megértem, és ez rendben is van így, hogy állampolgárok arra használják fel a pápalátogatást, hogy felhívják a figyelmet arra, miszerint tanításával a katolikus egyház olyan téziseket képvisel, amelyek a letűnt évezredekbe tartoznak, nem pedig napjainkba" - mondta Klaus Wowereit egy, a pápalátogatást megelőző interjúban.

"Ennyiben tehát nagy megértéssel vagyok (a tüntetések iránt), természetesen mindig azzal a feltétellel, hogy ezek a tiltakozások békés és demokratikus keretek között maradnak. A katolikus egyháznak ezzel együtt kell élnie. Ez nem mond ellent a vendégbarátságnak sem, amelyet egy államfői látogatásnál elvárnak tőlünk" - jelentette ki a szociáldemokrata főpolgármester.

Wowereit tagadta, hogy a "nagy megértéssel" közvetve a pápalátogatás elleni demonstrációkra hívna fel. "Nem, nem teszem ezt. Berlin örül XVI. Benedek látogatásának. Szívesen látjuk őt a fővárosban" - mondta.

A katolikus egyházfő a homoszexualitását nyíltan vállaló főpolgármester társaságában ír be Berlin vendégkönyvébe az olimpiai stadionban szeptember 22-én. "Feltételezem, hogy a pápát tájékoztatják arról, ha ez érdekli őt, hogy egy férfibaráttal élek együtt" - mondta Wowereit, azt ígérve, hogy "kellő tisztelettel" fogadja majd a német származású egyházfőt.

"Berlin kormányzó polgármestereként úgy bánok az állami vendégekkel, ahogy azt a protokoll és a vendégbarátság is elvárja. Ezt azt jelenti, hogy az én személyes életformám nem lehet és nem is lesz a legfőbb szempont" - hangsúlyozta.

Különféle szervezetek arra az időre jelentettek be demonstrációt, amikor a pápa a német parlamentben mond beszédet Berlinben.

Első reagálásaikban egyházi és konzervatív politikai személyiségek is egyetértettek a berlini főpolgármesterrel abban, hogy az egyháznak együtt kell élnie az ellenvéleményekkel.

A liberális, kozmopolita, balra hajó német főváros meglehetősen ellenséges közeg az ultrakonzervatív katolikus egyházfő számára.

Hatter.hu

 

 

Nem Izraelben tartják az éves LMBT Ifjúsági konferenciát

A Nemzetközi LMBTQ Ifjúsági és Diák Szervezet (IGLYO) éves konferenciáját ez évben Izraelben, Tel-Avivban tartották volna annak ellenére, hogy meleg palesztin csoportok jelezték, hogy ez csak újabb indulatokat szítana és sok közel-keleti küldött távolmaradna. Miután kirobbant a botrány, a szervezet megkérdezte tagjait, hogy fenntartással kezelik-e a tényt, hogy a konferencia Izraelben legyen.

A szavazók több mint fele (55%) nem látta ennek akadályát, 25% tartózkodott a válaszadástól. Az IGLYO azonban a visszavonást az Izrael által újonnan felállított bojkott törvény miatt kezdeményezte.

Az Izrael-i Meleg Ifjúság végül úgy döntött, hogy ő maga is eláll konferencia megtartásának szándékától, azonban az LMBTQ Ifjúság vezetőségi találkozóját még mindig ők szervezik.

David Mitchell, brit rabbi szerint az izraeli melegeket és leszbikusokat nyugodtan hagyhatják elszigetelve, míg Gary Sakol a Cionista Föderációtól azt mondta, hogy a leszbikus és meleg közösségnek ünnepelnie kellene a szabad választás jogát, ahelyett hogy egy konferenciát kisebb csoportok nyomására máshol rendeznek meg.

A Palesztin Meleg Csoport megvádolta az IGLYO-t, hogy nem nevezte meg pontosan az alapvető problémát, a megromlott izraeli-palesztin viszonyt. A szervezet azt is állítja, hogy az IGLYO bűnös az álszentség vádjával, hisz a vezetőségi találkozót még mindig Izraelben tartják, így átlépve egy bizonyos határt.

Júniusban, Peter Tatchel melegjogi aktivista és Michael Lucas pornófilm producer a következőképpen nyilatkoztak. Peter Tatchel szerint egy izraeli konferencia csak feltüzelné a homofób légkört, megosztaná az embereket és a muszlim világból is távolmaradnának a küldöttek.

Michael Lucas azzal érvelt, hogy Izrael a zászlóvivője az LMBT közösség iránti elérzékenyítésnek és hogy az arab világból nincsenek is küldöttek, csupán egyetlen muszlim küldött van Pakisztánból.

forrás és fotó: pinknews.co.uk

fordította: Rózsa Milán – frissmeleg.hu

 

GYORSAN NŐ AZ ÖNMAGUKAT VÁLLALÓ MELEG PÁROK SZÁMA AMERIKÁBAN

Egy évtized alatt 52 százalékkal emelkedett az önmagukat vállaló azonos nemű párok száma az Egyesült Államokban, ami a melegek elfogadottságának növekedését tükrözi.

Az amerikai népszámlálási hivatal nem kérdez rá az emberek szexuális érdeklődésének irányára, de 1990 óta lehetőség van arra, hogy a válaszadók önkéntes alapon bevallják, azonos nemű partnerrel élnek együtt.

A 2000-es népszámlálás alkalmával még 594 391 azonos nemű pár állt elő önként a farbával, 2010-ben azonban már 901 997 meleg pár vállalta magát, ami váratlanul gyors, 52 százalékos növekedést jelent. (A hivatal szakemberek szerint lehetséges, hogy tévedésből különnemű párok is az azonos neműekhez kerültek a nyilvántartásban, de ez mit sem változtat a fősodor irányán.)

Társadalomkutatók szerint a növekedés túl nagy ahhoz, hogy egyedül a párkapcsolatok számának hirtelen felszökésével lehetne magyarázni, szerintük inkább az önfelvállalási hajlandóság nőtt, ami az egyre nagyobb társadalmi elfogadottságot tükrözi.

Különösen szembeötlően, majdnem 90 százalékkal nőtt az önmagukat vállaló azonos nemű párok száma olyan konzervatív államokban, mint Montana, Nevada vagy Nyugat-Virginia. Ez arra vall szakértők szerint, hogy már az ország belsejében is kezdik elfogadni a meleg párokat, nemcsak a liberális keleti és nyugati parton.

Hatter.hu