2013. március 29., péntek

Vasárnap esténkénti világ meditáció:

Instrukciók:
1. Lazítsd el az elméd és a tested úgy, hogy pár percig a légzésedre koncentrálsz.

2. Vizualizálj egy kékes(a színe pont olyan mint egy elektromos ívé vagy  villámé: éles, kékes-fehér. szerk megj.) Fényoszlopot kiáradni a Galaktikus Központi Napból( vagy a Forrásból szerk. megj.), ami ezután keresztülhatol a testeden, le egészen a Föld középpontjáig. Tartsd meg ezt a Fényoszlopot intenzíven néhány percig. Majd vizualizáld az asztrális- és éterikus sík minden negatív entitásának eltávolítását együtt az ártó szándékú spirituális technológiájukkal és mágikus eszközeikkel  a Föld körül, majd azt, hogy a fizikai testet nem öltött, magasabb dimenziókban létező szabadságharcosai a Fénynek elvezetik őket a 'Fénybe'. Vizualizáld, hogy az egész folyamat világszerte békésen és problémamentesen zajlik le. Képzeld azt, hogy végül a világ felszabadul a lelki [spirituális] rabszolgaság alól, megszabadulunk minden negatív fizikai vagy nem-fizikai lénytől.. Képzeld el, hogy az éterikus- és asztrális síkok  rezgésszintje (vibrációja) egyre magasabbá, fényesebbé, és ragyogóbbá válik, míg nem az összes sötét lény eltűnik és csak a Fény marad hátra.

3. Képzeld el, ahogy a háttérhatalom tagjai békésen megadják magukat és lemondanak minden hatalmukról, így a pénzügyi rendszer és a tömegmédia felszabadul a totális kontroll alól. Képzeld el, hogy az egész folyamat világszerte simán és békésen zajlik le. Vizualizáld, hogy a világunk végre felszabadul a pénzügyi rabszolgaságból, és megszabadulunk a kegyetlen diktátoroktól ill. a korrupt politikusoktól.

4. Vizualizálj gyönyörű, szép, új jövőt az emberiség számára, benne egy új és igazságos pénzügyi rendszerrel, ahol az összes adósságot eltörölték, a jóléti alapokat kiosztották, a humanitárius projekteket megkezdték, fejlett technológiákat vezettek be, a természetes ökoszisztéma helyre van állítva, és az emberek végre minden elnyomástól mentesen szabadok. Képzeld el, ahogyan az emberiség valamennyi sebe meggyógyul, mindenki inspirálva és segítve van az átalakulásban és mindenki megtalálja a kapcsolatát a saját Lelkével és a Forrással.

Pontos időpont időzónánként:


11:00  AKDT vasárnap (Alaska)
12:00  PDT vasárnap vasárnap (Los Angeles)
13:00  MDT vasárnap (Denver)
14:00  CDT vasárnap (Houston)
15:00  EDT vasárnap (New York)
16:00  BRT vasárnap (Rio de Janeiro)
20:00 BST vasárnap (London)
21:00  CEST vasárnap (Paris)
21:00 CEST vasárnap (Budapest)
22:00  EEST vasárnap (Bulgaria)
23:00  MSK vasárnap (Moscow)
00:30  IST hétfő (India)
3:00  CST hétfő (Beijing)
4:00 JST hétfő (Tokyo)
5:00 AEST hétfő (Sydney)

Napi gondolat:

 

"Ti kinevettek engem, mert más vagyok, én rajtatok nevetek, mert ugyanolyanok vagytok".

2013. március 28., csütörtök

Könyvajánló:

Borító: A valódi gazdagság (Könyv) - Yehuda Berg

 

A valódi gazdagság című kötetben a szerző, Yehuda Berg felfedi a teremtett világ rejtett összefüggéseit, melyeknek felismerése a jólét és a bőség feltétele; és bemutatja a legősibb bölcseleti rendszer, a kabbala álláspontját, az emberi élet értelmével kapcsolatos elképzeléseit. Azért vagyunk a földön - állítja Berg -, hogy kezünkbe vegyük sorsunkat, s ahelyett, hogy puszta okozatként léteznénk, mi magunk legyünk az ok saját életünkben. A szerző a bennünk élő Ellenfélre is felhívja a figyelmet, és kifejti, hogy a Legfőbb Versenytárs legyőzésével miként tárul fel előttünk a valódi jólét felé vezető út. Berg a kabbala ősi bölcsességének értelmében arra tanít, hogy ha engedelmeskedünk a mindenség törvényeinek és szilárdan hisszük, hogy a helyes úton járunk, akkor a szerencse is a kezünkre játszik, és az üzleti élet terén is helyes döntéseket hozunk majd. A szerző az idővel kapcsolatban is igen eredeti nézeteket hangoztat: nem csak azt vallja, hogy az idő pénz, a legfontosabb meg nem újuló energiaforrás, hanem azt is, hogy az idő rugalmas, képlékeny valami, amit kedvünk szerint alakíthatunk.

Napi gondolat:

 

"Sokszor nehéz elfogadnunk, de semmi nem egyik pillanatról a másikra történik. Nem ébredhetünk egyszer csak arra, hogy egy nagy fa áll a kertünkben, mert a fizikai világban mindig folyamatok zajlanak.
Minden cselekedetünkkel egy magot ültetünk el az életünkben, ami valamilyen pozitívumként vagy negatívumként mutatkozik majd meg.
Egy mai jótettünk később áldásként jelenik meg, amikor a legnagyobb szükségünk lesz rá."
Yehuda Berg

2013. március 24., vasárnap

Tanulás, meló, a vörös fonal, Norbi, buli, húsmentes hét, jóga, segítség kérés

Idézet mára:

"Ezerféle módon kereshetjük a teljességet: tévézés, evés, szex, drogok, pénz – ám ezek csak ideig-óráig tesznek minket boldoggá, és a hosszú távú beteljesülést nem adják meg nekünk.
Az élet arról szól, hogy a saját teljességünk megteremtőivé váljunk ahelyett, hogy azt a külvilágban keresnénk. A kabbalisták azt tanítják, hogy a beteljesülés és kiteljesedés módja mindig az, ha másoknak adunk, különösen akkor, amikor az a legnehezebb számunkra.
Az élet legfőbb paradoxona és rendkívül erőteljes spirituális törvény: Minél többet adsz, annál többet kapsz – és annál boldogabb leszel." - Yehuda Berg

 

Március 18. Hétfő:66468_354673481303911_1127769758_n

Szabadnapos voltam. Végigolvastam a napot.

Március 19. Kedd:

Végigdolgoztam a napot.

Március 20. Szerda:

Szabadnapos voltam. Szép napsütéses kellemes idő volt. Délelőttől délutánig kiültem a Bakáts térre olvasni a napsütésben nagyon jó volt. Elkezdtem olvasni Yehuda Berg: a Valódi gazdagság című könyvét, s a 170 oldalas könyvet néhány óra alatt ki is olvastam volna, ha nem lett volna más intéznivalóm.

Elmentem a munkahelyemre, mert a tulajjal akartam tárgyalni, ugyanis itthon, mikor átolvastam a több tucat oldalas, száraz szerződéseket, találtam egy olyan pontot, minek a lényeg a versenytilalmi megállapodás, mely szerint vállalom, h ha megszűnik a cégnél a munkaviszonyom, akkor nem megyek át 1 évig más luxuskategóriás üzletbe…

Na eléggé feszkós lettem, s levert a víz, mikor felfogtam, h mit írtam alá. Hívtam mindenkit, ügyvéd ismerőst is, h mit tegyek, mit tehetek?! Volt pánik!

294455_10150292358041086_2130304838_nAztán pár nap alatt megoldottuk úgy, h megbeszéltük a cég tulajával, h írásban módosítjuk annyiban, h ez a pont a 3 hónapos próbaidő után lép életbe.

Egyenesek voltunk egymással. Ő védi ezzel a cégét, h egyrészt a szaktudásommal ne erősítsem esetleg pont azt a céget/üzletet, amely a fő riválisa, másrészt meg, amiket megtanulnék náluk, azt ne vigyem át más luxus cipőt árusító üzlethez.

Az én részemről meg közöltem, h fiatal vagyok, abban az esetben, ha jobb fizut/pozíciót kapnék máshonnan, akkor átmennék ahhoz a céghez, ami gondolom h érthető, mert mindenki így tenne/tesz hasonló esetben…

Délután 4 körül pedig találkoztam az Akváriumnál az első “Kabbalás emberkémmel”, akitől megvásároltam a vörös fonalat.

Este pedig Norbi fel is tette a bal csuklómra és megkötötte a 7 csomót rá, miközben én imát és pozitív gondolatokat mondtam magamban.

Március 21-22-23. Csütörtök, Péntek, Szombat:

Melóban, kollégáim egyből észrevették, h vörös fonalat viselek a bal csuklómon, meg is kérdezték h jól emlékszenek e, h eddig nem volt a csuklómon? Kicsit megijedtem, h miért tűnt fel nekik ennyire a vörös fonal, s h miért kérdezősködnek ennyire. Aztán már, mikor a nem tudom hányadik kolléga kérdezett rá a napok folyamán, akkor vettem a bátorságot, s megkérdeztem, h miért van ez, h mindenki észreveszi, s megkérdezi?!296898_354522094652383_123240260_n

Megtudtam, h szinte mindenki nyitott a spirituális dolgok felé, vannak, mikor megbeszélnek egy időpontot, s összeülnek meditálni, energetizálni, csakra “beállítás” és hasonlók. Többen is viselik a vörös fonalat. Nah aztán ebben a 3 napban megnyílt ez a munkahelyi közösség, s sok mindent megtudtam. Pár ember, akiről én olyan véleménnyel voltam az első napokban, h “másabbak”, megtudtam róluk, h ők… … h is mondjam… …mmmmm…. képesek látni, érezni olyanokat, amit az átlag ember sajnos nem.

Pl.: Nagyon jó ember ismerők, van aura látásuk, látják a szellemeket, kik az üzletben is vannak, és hasonlók, amikről nem akarok többet elárulni.

A hely, üzletek történetéről is megtudtam pár érdekes dolgot, pl: h kik az itt lévő szellemek, ha hirtelen más lesz a hangulatom, v kiráz a hideg, ilyen, olyan dolog történik velem/körülöttem, az miért van, mik történtek korábban, s hasonlók.

A tulajdonos maga is ilyen személy, aki meglepő módon olyan igaz dolgokat mondott rólam, - mikor volt a szerződésmódosító tárgyalásunk, - h a hideg is kirázott.

Am nagyon szeretnivaló, kedves és értelmes kollégáim vannak itt. Szeretem őket, s érzem, meg tudom is, h ők is engem. Mindig kapok egyesektől valamit, hol/mikor materiális, hol szellemi ajándékot.

303108_10151305084801086_778414534_nDe am összességében felemás érzésekkel vagyok itt. Egyedül a kollégák, az emberek és ez a … …. még számomra teljesen nem átlátott spiritualitás ami pozitív a számomra.

Viszont az nem tetszik, h sokat kell dolgozni. Heti 5 nap, napi 10-11 óra. Nem tetszik, h nekünk kell takarítani is. Az nagyon nem gyere be nekem! :/

Többször van, h olyan feladat van, amit nyűgként élek meg, ami nagyon negatív dolog a számomra, mert ami nyűg, attól mihamarabb megszoktam szabadulni, megszüntetem, viszont ez a munkámmal kapcsolatban van, s ezt nem tudom megszüntetni, abbahagyni, s ilyen még nem is volt velem soha, h nyűgös, nem tetszős munkát kelljen csinálnom, majdnem h nap, mint nap!… Zavarban levő arc Mert az volt, h volt egy munka, ami nyűg volt. De az alkalmi volt. 1 munka, amiről tudtam, h megcsinálom s kész. De itt rendszeresen vannak. Ilyen pl.: a takarítás is, a leltározás és hasonlók, amik nagyon lehúznak az életről…

Március 23. Szombat:

… Ilyen volt a szombatom is…

Este nagyon fáradtan mentem haza, s sajnos rossz, s negatív gondolatok röpködtek a fejemben. Kimorogtam magam anyumnak telóban. 378782_354263868011539_617875658_n

Szo ilyen fáradt, morcos hangulatban mentem ki este Norbihoz a bar-ba, ahol nagy zártkörű szülinapi party volt. Semmi kedvem nem volt kimenni, s itthon az ágyamnál állva, nagyon erősen gondolkodtam azon, h felhívom, h nem megyek ki, s inkább ledőlök aludni, pihenni, de inkább kimentem, mert nem akartam h megharagudjon.

Hát elég nagy party volt! Tele volt a hely. Furcsa volt ennyi embert ott látni! A lényeg h kb.: 3 srácnak volt 18. szülinapja… … Nah!… Többször fogott el minket Norbival az a gondolat, h project x állapot van, de szerencsére tudtuk kontrolálni a helyzetet. Norbi anyukája is kint volt, s 3-an tartottuk a frontot. Volt ott minden. Szülinapi torta, hangos köszöntés, üvöltés, rendőrök, kupi, hányás, borulás, takarítás, morgolódás, nevetés, zaj, csend, pörgés, s nyugis cigi szünet. Aki nem volt szimpi az később szimpi lett, akitől tartottunk meg barát. A vendég csajok, a szülinapos józanabb rokonsága is besegített olykor, a rend helyreállításában, de nagyon jó kis közösségi élet volt abban a néhány órában. Mosolygó arc

Jó volt, h kimentem. Mosolygó arc Élveztem h annyi féle érzést élhettem át. Mosolygó arc

Jah! És büszke vagyok magamra, mert mikor kimentem cigizni a többiekkel, akkor csak kimentem velük, s nem gyújtottam rá! Megtudtam állni! Már kb.: 2 hete, de 1 389791_624782247548847_1581041121_nhete minimum biztos, h nem cigiztem! Mosolygó arc 

Aztán hajnal 1 után, mikor elment a kb.: 30-50 fős tömeg egy nagyon részeg fiatal srácot kint hagytak az utcán.

Miközben takarítottunk Norbi, anyukája, meg én, azon tanakodtunk, h mi legyen.

Beakartuk hozni, de nem akart bejönni. Annyira részeg volt, h beszélni alig tudott, járni meg szinte egyáltalán nem.

Kint nem maradhat, mert megfagy ott ülve!

Megfogtam, felrántottam rám támaszkodott s behoztam. Nincs a telóján pénze, se nála! Kiszedtem belőle, h hol lakik. Összedobtuk neki a pénzt, s hívtam taxit, de nem vitte el. Hívjunk detoxikálót. De ne! Mert ki fizeti ki őket?! Drágább, mint a taxis!

Végül felhívtuk a szülinapost. Ők józanabbak voltak. Visszajöttek érte, s elvitték magukhoz.

Március 24. Vasárnap:

Ma visszaadom a mobilnetet a tulajdonosának, mert lejárt a 2 éves hűségnyilatkozata, s nem akarja tovább fenntartani, így sajnos nem lesz itthon netem.404520_342274549210471_2124023847_n

Akinek van (esetleg ismerőse) felesleges mobilnete, amit nem használ, s odaadná nekem júliusig, azt megköszönném. Természetesen a havidíját fizetném neki is, ahogy az eddigi tulajdonosét is fizettem. Mosolygó arc

Csak most 3 hónapra nem akarok 1-2 éves hűségnyilatkozattal mobilnetet venni, mert júniusban költözünk, s lehet h az új albiban meg lesz közös netünk bevezetve…

Szo ha valaki tudna nekem ilyen téren segíteni, azt megköszönném. Mosolygó arc

Norbi csatlakozik hozzám, s a jövő heten ő se eszik húst. Remélem ügyes lesz, s megfogja tudni állni. Magamat nem féltem, mert nagy és erős az akaraterőm, s ha valamit határozottan eldöntök/akarok, az úgy is lesz.

+ Nekem egy újabb dolog született meg a kis fejecskémben. Egyik reggel, mikor mentem melóba dolgozni, a Kálvin téren az utcán osztogatott egy manusz szórólapot. Nem igazán szoktam ezekkel foglalkozni, de most nagyon közel volt hozzám, s egyszerre néztünk egymás szemébe, s ahogy ő rám mosolygott kedvesen, a kezem reflexszerűen nyúlt a papirosért.

Jóga bérlet akció volt. Nah mondom jól van. Újabb szemét. Aztán este hazamentem, kivetem a kabátom zsebéből a telót, s vele együtt kihúztam ezt az összegyűrt papírt is. Leültem, utánanéztem a neten, s megszületett bennem az a gondolat, h elmegyek. Kipróbálom. Májusig igénybe vehetem az akciót. Olcsóbb s az első alkalom is ingyen van, s ha nem tetszik az első alkalom, akkor nem megyek többet, de kipróbálom. Kíváncsivá tett.

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

tumblr_meshkv4KAP1qzx74yo1_500

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Könyvajánló:

 

( A könyv –70% kedvezményes áron megvásárolható az Alexandra könyváruházakban! )

“Fedezzük fel a kabbalista bölcsesség legszélesebb körben ismertté vált eszközét, az úgynevezett Vörös Fonalat. Yehuda Berg, az Isten 72 neve című világszerte nagy sikert aratott kötet szerzőjének új könyve, A Vörös Fonal - A védelem ereje című munka a világ legrégibb bölcsességének feltárását tűzi ki célul. Ismerjük meg a félelmetes Gonosz Szem negatív hatásainak ellenszerét e kötet segítségével. A könyv olvasói is megtapasztalhatják a Vörös Fonal erejét, s megérthetik, hogy emberek milliói miért nem hajlandók nélküle kilépni a lakásból. Minden, amit tudni akartunk a Vörös Fonalról, de sosem mertük megkérdezni!”

2013. március 22., péntek

A függöny felemelkedik

“Azért jöttünk a világra, h negatív tulajdonságainkat felismerjük és megváltoztassuk. Valahányszor sikerül azonosítanunk egy-egy rossz tulajdonságunkat, és úgy döntünk, h megszabadulunk tőle, eltávolítjuk a függöny egy-egy rétegét. Kicsivel jobb lesz az élet, kicsivel több lesz a fény a világban. Ráadásul a Fény felszabadulásának mi magunk leszünk az előidézői. Íme, életünk végső célját részben már meg is valósítottuk.

A fenti szabálynak azonban az ellentettje is igaz: minden olyan esetben, amikor az önző Én reakcióját követjük, még ha egyébként igazolható is a tettünk, újabb leplet borítunk saját lelkünkre, újabb függönyt bocsátunk a Teremtő Fénye elé. Az élet pedig egy árnyalattal sötétebbé válik.”

Részlet; Yehuda Berg: A vörös fonal könyve című könyvből

2013. március 20., szerda

Úton…

Ha megragadsz a szeretet eszméjénél, és képtelen vagy megérteni, miről szól, akkor a szeretetet önmagadon kívül keresed. Keresel valaki mást, hogy értelmet adjon az életednek és elfogadjon. Ha nem találsz ilyen embert, dühös leszel, vagy értéktelennek tartod magad. Ezzel a mintával nőttél fel, ezt a példát mutatták a szüleid és a társadalom. Sokszor elmondtuk már, a legfontosabb dolog önmagad szeretete és a Föld tisztelete. Ez az, amit állandóan elfelejtesz. Keresed a következő kapcsolatot, hogy teljessé, egésszé válhass általa ! Úgy véled, kapcsolat nélkül nem érsz annyit, hogy elfogadjanak a társadalomban. Magányosnak érzed magad. Meg kell tanulnod egyedül lenni. A magány csak lelkiállapot. Soha, soha nem vagy egyedül. Rengeteg entitás vesz körül. Ha abbahagynád az önsajnálatot, felfedeznéd, mennyi adat bombáz szüntelenül, és egyedül szeretnél maradni, hogy élvezhesd a kapcsolatfelvételt.

Ha szereted magad, és nem azon jár az eszed, hogy keress valakit, aki szeret, képes leszel elfogadni azt, amit felajánlanak. Fontos, hogy értékesnek tartsd magadat, és ne érd be álcázott szeretettel. Ha úgy döntesz, hogy keresel egy partnert, vagy együtt vibrálsz valaki mással, de nem kapod meg azt, amit akarsz, ne nyafogj, ne siránkozz, ne duzzogj, hogy az illetőt megváltoztasd a saját igényeid szerint. Ha a magaddal szemben felállított érték nem valósul meg, egyszerűen változtasd meg a valóságodat, és menj tovább egyedül, amíg meg nem találod azt, aki visszatükrözi azt az értéket. Addig is őrizd éned szeretetének, tiszteletének vibrációját, és tanuld meg, hogy ennek az utazásnak a célja önmagad felfedezése a többi emberhez fűződő kapcsolataidban. Nemcsak férjekről és feleségekről szól. Az utazás célja az, hogy sok más életet megérintve megtanuld tisztelni saját fizikai testedet, és az éned páratlan mivoltát. Mindig legyen időd az énre figyelni, és engedd fejlődni.

2013. március 18., hétfő

Szexualitás másképp;

“Sok emberrel beszéltünk, akik használják a fényt. Miután megtalálták a megfelelő partnert, egy monogám kapcsolatban a létezés nagyon magas síkjaira tudtak eljutni. A vibrációs állapot révén a monogámia egyre jobban működik már nagyon sok embernél. A több partnerrel fenntartott kapcsolatokban az ember hajlamos elfelejteni a becsületességet, és eltitkolni saját valóját: adsz egy kicsit itt, egy kicsit ott, mindenhol elhintve magjaidat. Jobb egy partnerrel kapcsolatban élni, ami persze nem jelenti azt, hogy mindörökre ugyanazzal a partnerrel kellene maradni. Légy lojális, őszinte, légy együtt azzal, akivel éppen élsz, és tarts ki mellette, ameddig csak lehet ! Ha ez az egész életet jelenti, az csodálatos. Fejezd be a kapcsolatot, ha eléritek azt a pontot, amikor már nem a kommunikációról és egymás szolgálatáról szól a viszony, és amikor érzed, hogy a kapcsolatnak nincs jövője ! Keress valaki mást, aki a saját vibrációdra rezonál !

Az igazán intim kapcsolatokban bizalom fejlődik ki. A legtöbb embernek problémát jelent, hogy megbízzon saját magában, mert nincs mintája a bizalomra. Egy kapcsolatban sokat tanulhatsz a bizalomról, mert a kapcsolat tükröt tart eléd. Megmutatja, amit saját szemszögedből nézve nem veszel észre. Külső képet tár eléd saját magadról, ha a szexualitás őszinte kommunikáció és intim kapcsolat, és nem magányt elűző szórakozás. Sokan használtátok a nemiséget az intimitás megteremtése helyett szórakozásként, és az intimitás elkerülésére. Buzogni kezd az energia, egymás szemébe néztek és elönt a forróság, izgalomba jöttök. Aztán ahelyett, hogy bensőségesen, spirituálisan felfedeznétek egymást, becsapjátok érzésközpontotok ajtaját, felhúzzátok a páncélt, és felszínes, pusztán genitális aktusra vagytok hajlandók. Túl ijesztő és komoly az egész test mélyebben fekvő ösvényeire merészkedni, és megkockáztatni a teljes spirituális egyesülést. A forró szex néha nagyszerű és jó érzés. Csak azt állítjuk, hogy van ennél több is. Sokkal több. És senki nem akadályoz meg az elérésében benneteket, csak saját magatok és a hiedelmetek, meg a félelem attól, hogy lebontsátok a határokat és falakat.

Félelmeitek java része abból ered, amit magatokkal és másokkal tettetek nemi életetekben. Szexuális történelmetek a lélek minden részére hatással van. Az egész testetekből hangosan és világosan sugárzik mindaz, amit a lelketek sugároz. Néha nem is akarjátok látni, mert túl fájdalmas, és elítélitek, mert azt hiszitek, hogy rossz. Hagyjátok abba az ítélkezést, nézzétek semleges szempontból azt, amit tettetek ! Mindegy, mit fedeztek fel, mindegy, milyen szégyenletesnek vagy bonyolultnak tűnik, mindegy, mennyi erőszak van benne. Adatgyűjtés és saját magatok megismerése volt a célotok, ez lebegjen a szemetek előtt.” 

- Részlet BARBARA MARCINIAK; A Hajnalhozók – A plejádok tanításai című könyvéből

Napi gondolat:

“Sokkal könnyebben észrevesszük, hogy mi a gond másokkal, mint hogy meglássuk a hibát magunkban, de az igazi feladatunk ezen a világon a saját belső átalakulásunkkal kezdődik.
Ez volt az oka, hogy megírtam Az erő, hogy mindent megváltoztass című könyvemet; ráébreszteni magunkat arra az elképzelésre, hogy minnél inkább meg akarjuk változtatni a világot, hogy a saját életünk is jobb legyen, de az igazság az, hogy először magunkat kell megváltoztatnunk és ez fogja jobbá tenni a világot. Ez egy pardoxon. Minnél jobban szeretnéd megváltoztatni a világot, annál jobban meg kell változtatnod önmagad.
A mindennapi feladatunk tehát ez a személyes átalakulás, hogy megtaláljuk a negatív tulajdonságainkat és pozitívvá tegyük őket a saját és mások élete érdekében.
Mindannyian rendelkezünk a képességgel, hogy megváltsuk a világot, de nem kell messzebb tekintenünk saját magunknál, hogy eljezdjük megjavítani.” – Yehuda Berg

2013. március 16., szombat

Vega életmód, jobbik, társadalompolitika

Idézet mára:

"Sosem az előttünk álló kihívások jelentik a valódi problémát. A probléma az, ha nem hisszük el, hogy le tudjuk küzdeni ezeket. A kétségeink, démonaink, korlátaink legyőzésének kulcsa, ha bizonyosak vagyunk benne, hogy azt tesszük, amit kell. Ha bizonyosság van bennünk, akkor nemcsak képesek vagyunk rá, hanem meg is csináljuk." -Yehuda Berg

“A kormányt egy eszköznek kell tekinteni, mely sokkal inkább garantálja a ti szuverenitásotokat és jóléteteket, mint kizárólagos önkiszolgáló érdekeltségeit.”

892302_10151297954026086_928973511_o

Sok-sok hete, ha már, ha nem hónapok óta, h gondolkozok azon, h elkellene kezdeni, fokozatosan leszokni a húsról.

Már ott tartok, h már ki is mondtam, s egyre többször beszélek róla.

Azt látom, helyesebben úgy érzem, h elindultam egy újabb úton. Kezdve attól, h megszületetett bennem a gondolat azáltal, h az utóbbi hónapokban/fél évben, fokozatosan nőtt a spiritalitás és ezáltal az egészséges életmód felé való érdeklődésem.

Szóval megszületett bennem az a gondolat, h vegetáriánus életmódra átkellene térni, érlelődött időről időre ez az ötlet, s fokozatosan kirajzolódott, h első körben csökkentenem kellene a hús bevitelem, majd megszületett egy újabb támpont, h próbáljak ki egy hetet, amikor csak zöldségeket, gyümölcsöket és teljes kiőrlésű gabonaféléket eszek, s eljutottam napjainkig, amikor ugyanis már ki is mondtam Norbinak is, a166778_10151294950081086_181884687_n lakótársaimnak is, sőt anyámnak is elmertem mondani ezen tervem, – “Jáááj kisfiam, hát így is olyan vékony vagy! Mi lesz veled, ha húst se eszel?!” -  s tudjátok vagy sem, de a gondolatnak vonz ereje van, még a kimondott szavaknak teremtő jellege…

Közeleg a nap, mikor elkezdem az egy hetes test méregtelenítést. Én már a jövő héten elakartam kezdeni a húsmentes hetem, de anyum hozott fel szombaton kajákat nekem, s azt erőlteti, h majd akkor csináljam mikor böjt lesz húsvét előtti héten, de hiába magyarázom neki, h engem egyáltalán nem érdekel a keresztény böjt… –.-‘” BRAH! Kiráz a hideg a vallásos keresztény emberektől! Zavarban levő arc

Kíváncsi leszek, h majd hogy fogom kibírni hús nélkül, s milyen érzés lesz majd. Zavarban levő arc Mosolygó arc

Am elég sokat olvasok mostanában, s annyira megnőtt az információ éhségem, h napok teltek el úgy mostanában, h mást se csináltam csak olvastam! Erre tegnap este döbbentem rá, mikor megkérdezte, h mit csináltam ma. “Öööö. Olvastam!” S elment vele az egész nap, de nem csak az egész napom hanem szinte a 2 hetem, mióta itthon vagyok, bár igaz, h az Armaniban is állandóan olvastam, mikor pangás volt.

Az Alexandrában 70%-al vannak leárazva a Yehuda Berg könyvek, akitől szinte mindig idézek, s vettem is egyből 5 könyvet! Zavarban levő arc Arc nagy mosollyal Jah! Igen! Nem mondtam, h elkezdtem tanulni a Kabbalah-t is, amit Steiner Kristóf is követ.

392_351415768296349_1682651600_n

Egyik olvasóm kérte, h meséljek a Jobbiktól való eltávolodásomról.

A Jobbik jó párt lenne, ha(!) agresszíó, kirekesztés, gyűlölködés mentes párt lenne.

Mivel én 3-4 éven keresztül aktívan részt vettem a politikai életben, így elég jó rálátásom van a párt működésére, szerkezetére ezért nyugodtan merem kijelentetni, azt, h a párt olyan, ahogy fentebb megfogalmaztam.

184275_10151255359896086_1146149234_nVálaszolva a kérdésre, h miért hagytam őket ott, egyszerűen az a válasz, h én egyrészt azokban az időkben ismertem be önmagamnak is, h meleg vagyok, s hónapról, hónapra éreztem azt, h melegként nem vagyok közéjük való, másrészt pedig egyre csak fokozódott a gyűlölet, az agresszió a jobbikosokban, s ez a légkör is folyamatosan inkább tolt el tőlük, mert én amúgy akkor sem voltam az erőszak pártján. Láttam, tudtam, s éreztem, h kell egy erős párt, aki rendet tesz, de akkor is ellene voltam annak a fokozott gyűlöletnek és erőszaknak, ami szinte oly sok jobbikosban lángolt.

A mai napig teljes mértékben megtudom őket is érteni, de már az ő “ellenségei” felé is együttérzéssel és megértéssel vagyok.

Elismerem h a cigányokkal gond van (tisztelet a kivételnek), de nem elítélni kell őket, hanem észre kell venni, majd pedig tudomásul venni, h az ő szellemi színvonalunk nem egyenlő a miénkkel, az általunk elvártakkal.

Fel kell ismerni azt, h a cigányok azért olyanok, mert olyan véleménnyel vagyunk róla, valamint olyan rossz környezetben élnek, s nincs munkájuk, ezért televannak energiával, nem bírnak magukkal. Ugrálnak, meg boxolnak, rúgnak a levegőbe a villamos megállókban, mert azt képzelik, h egy küzdőtéren vannak, ordibálnak, hangoskodnak, mert a gettóban és a putriban nőttek fel, ahol ez megengedett volt, de a szüleik nincsenek azon az értelmi színvonalon, h megtanítsák nekik, h a kulturáltabb világban hogyan kell viselkedni, mert ha mindenki úgy viselkedne, ahogy te kisfiam, akkor valószínűleg te lennél az első, akit agyonvernének, mert az alpári, hangos kulturálatlan viselkedéseddel kihívod az emberek ellenszenvét, se te kapnád az első nagy pofont…

Ez épp olyan, ahogy egy osztályban is vannak gyengébb tanulók, vagy az állatvilágban is vannak visszamaradott állapotban lévő állatok, s vannak fejlett, okos állatok, (pl.: delfinek, kutyák stb…) úgy ez az emberi társadalomban is létezik.208465_10151288232101086_1452478008_n

Szóval nem az egyént kell hibáztatni, hiába h ő az elkövető. Ezzel a látás és gondolkodásmóddal mi is épp annyira korlátoltak leszünk, mint egy bika, aki csak a vörös lepedőt látja, s dühbe gurul, és nekiront annak a szerencsétlen lepedőnek.

Ha ezt képesek vagyunk, átlátni, akkor reményeim szerint meg is tudjuk érteni a helyzetüket, viselkedésüket is. Ők nem ötös tanulók hanem bukásra állók, s ezért úgy is kell hozzájuk állni. A te fejed se verték szét azért mert épp egyest kaptál valamiből, vagy néztek rád úgy, mint egy véres rongyra, hanem segítettek neked megérteni, s megtanulni az anyagot.

Ugyan az!

Nekik úgy kell segíteni, h külön iskolába v órára kell őket járatni, ahogy a gyengébb tanulók is külön órára járnak. Nincs ebben semmi megkülönbözetés, semmi szégyen! A fejlődésért meg kell küzdeni!

A sok szabadidejükből adódó nagy energiaszintjük levezetésére pedig bőven járhatnának külön órákra, illetve mehetnének közmunkára – ahogy ez már el is kezdődött, illetve alakulgat napjainkban–  a börtönben lévők, törvénysértők, norma szegők pedig börtön helyett kényszermunkával tölthetnék el idejüket.

Csak a jelenlegi szabályokat azért igencsak szigorítani kellene!

Szo ha nem lenne olyan agresszív, gyűlölködő, kirekesztő a Jobbik, amilyen, most is jobbikos lennék.

Ui.: Örülök, h mostanában egyre többen vették a bátorságot és írtak kommentet az olvasottakkal kapcsolatban. Ezúton is várom véleményetek! Mosolygó arc

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

tumblr_mcxo6eKg0d1rpdgkto1_500

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2013. március 14., csütörtök

A hét történései, Mi lenne az ideális állam/létforma? 2/2


Idézet mára:
"Az egyik kedvenc történetem a Zohárból, ami a kabbalista bölcsességek forrása, két férfiről szól, akik egy csónakban hajóztak, mindkettő a maga oldalán. Egyszer csak az egyik egy lukat kezdett fúrni maga alatt, a másik pedig rákérdezett, hogy miért teszi ezt?
A férfi így válaszolt: "Miért érdekel? Az én oldalamon csinálom, nem a tiéden!"
Mindannyian együtt vagyunk ezen a Világon.
Minden döntés hatással van a teljes egészre!" - Yehuda Berg

Március 11-14 Hétfő, Csütörtök:
Kedden mentem a 3. körös interjúra egy üzletbe a tulajdonoshoz.
Felvettek, s vasárnap kezdek náluk.44381_351022878335638_143704856_n
Jobb fizum lesz, mint az Armaninál volt, igaz 7 napból 5-öt kell dolgoznom s nem 4-et, de akkor is jobb a fizu.
Szerdán hívtak a sok körös interjús munkahelyről is. Oda is felvettek! Arc nagy mosollyal Ott még jobb alapfizetést kínáltak! Arc nagy mosollyal Viszont még nem tudták megmondani, h mikor kell kezdenünk majd.
 4 csoportba veszik fel az embereket addig, s engem most a 2. csoporttal vettek fel, így az esélyeink és lehetőségeink is nagyobbak, h esetleg jobb beosztást, pozíciót érjek majd el.
Norbi csütörtökön (ma) megnyitotta az üzletét. Előtte jó sokat szaladgáltunk, s elég gyorsan elszaladt ez a hét is… :/

Mi lenne az ideális állam/létforma? 2/2

Az olyan szélsőséges vallási irányzatokat, mint a kereszténység és az iszlám, én szívem szerint legszívesebben betiltanák, mivel az olyan vallás, ahol a hitük nevében gyilkoltak/nak, az erőszak és a kirekesztés, megbélyegzés, elfogadott, v elvárt dolog az nem normális, h még ők sem kapták meg értük méltó büntetésük, mert felénk magasodnak. Ne magasodjanak senki felé, csak mert vallási vezetők, 166775_350906335013959_937419593_nhisz egyek vagyunk és ők is ugyan úgy emberek.
Bár a betiltás lehet erős kifejezés. Talán a legjobb megoldás az volna, h szabadon gyakorolhatja a vallását, de azt másra ráerőltetni/kényszeríteni, belenevelni szigorúan tilos lenne, mert ez a módszer korlátozza az egyént szabad akaratú, folyamú fejlődésében!
Úgy működne magyarán, h mindenki azt hisz amit akar, de ne “térítsen” vele! Felháborítónak tartom azt a szokást is a kereszténységben, h megszületik egy gyerek, s megkeresztelik akarata, tudta nélkül! Ez mi?! Belekényszeríteni, taszítani egy vallásba! Nonszensz!
Azután meg csodálkozik a szülő, a drága éccsanyám, mikor a legutóbbi népszámláláskor nem vallottam magam kereszténynek?!
Hagyjuk, h mindenki élje a maga életét, s azt a vallást gyakorolja, amit majd idővel leginkább magáénak érez, ha egyáltalán akar ilyennel foglalkozni.
Szo ezzel a állam/létforma témával elsősorban az egyén szellemi énjének fejlődésére koncentráltam, hiszen ha fejlődik a személyiségünk, azáltal magától a környezeti, materiális mindenség is fejlődni fog, ahogy az a történelem is bizonyítja,188804_352762208161705_824904111_n csak a materiális imádatunk mellett magunkra, benső mivoltunkra is többet kellene figyelnünk, ha azt akarjuk, h mindenki számára ideális létforma létrejöjjön.
Ezért direkt bele se mentem a gazdasági kérdésekbe.
A személyes benső lényünk, lelkünk fejlődését kell biztosítani, támogatni, hisz ez mindenki érdeke, s nem a hittant kell visszatuszkolni, meg h melyik vallást gyakorold!
S az is a korlátoltság megnyilvánulása, ha valaki azt meri állítani, h ez csak egy utópisztikus, szép és jó, de elérhetetlen világ.
Sajnos az ember szeret korlátok közt élni, és ezáltal önmagát taszítja rabszolga sorba, és morgolódik, eszi az ideg, h milyen sza…. …rossz az élete.
Mivel sajnos sokan vannak, azok, akiknek eszükbe se jut, ill nem akarnak foglalkozni személyiségükkel ezért kellene egy olyan államformát létrehozni, ahol ezt a fejlődési elvárást természetesnek veszik, ami épp úgy az életed részévé tenné a fejlődést, mint az, h megtanulsz beszélni, számolni, és mindent ami kell az életbe.
Szóval vagy az iskola mellé kellene egy ilyen oktatási szerv, központ, v az iskola programba kellene beépíteni, bár tény az is, h a jelenleg létező oktatás is teljesen materiális, s oly annyira korlátolt, h csak azt képes elhinni ami bizonyított, ami tudományosan megvan magyarázva, bizonyítva, s az a rengeteg minden más, amire nincs magyarázat, de létezik, inkább nem beszélnek, strucc politikát folytatnak.
208555_448943191841696_846485698_nPersze tudom azt is h ez nem véletlenül van így mivel a háttérhatalom, a nagy irányítók akarják így, h rabszolgaként tudatlanságban éljünk, s ne fejlődjünk, mert az nekik nem az érdekük.
S itt vissza is érek a témához, h na ezért kell egy olyan állam/létformát megteremteni, ahol nincs korlátoltság/korlátozottság az egyénnek abban. h fejlődjön s ezáltal a környezetét, s a saját létét is javítsa, szebbé tegye.
… Hmmm….. Csak remélni tudom, h átmegy, amire gondolok, h mit szeretnék… :/ …
Jah! Még annyit szeretnék leírni, “bizonyításképpen” arra, h mindez megvalósítható;
Mindenki életében volt már, vagy eljön, s lesznek majd olyan események, amit kitűz maga elé, amit szeretne, s azt x idő után el is éri.
Ebben a földhözragadt társadalomban beszüljünk most csak egyszerű és “megmagyarázható” dolgokról Kacsintó arc ;
Norbi régóta szeretne egy saját bar-t. Íme, ma kinyitott és elérte. Folyamatosan, minden nap gondolt, rá, tervezgetett, elképzelte, h mi h lesz, milyen lesz, hol lesz. Mikor dolgozott a volt munkahelyén, azt képzelte, h a saját pultjában áll, s szolgálja ki a saját vendégeit. Majd a gondolatokból beszéd lett, beszélt, beszélt, ennek, annak, erről-arról, még végül már az üzletkötőkkel beszélt, s már a saját vendégeivel beszél. Mosolygó arc 269143_10151364043310918_1932301363_n
Másik példa:
Rion úrfiról ugyan ez elmondható egy jobb munkahely, egy jobb fizetésről való terveiről. Nem sorolom fel azokat, miket Norbinál is, de lényege ugyan az. Vágy, gondolat, beszéd, kitartás, teremtés.
S ugyan ez elmondható a személyiség fejlődésemről is. Nekem pl.: nem kellett hozzá oktatás, iskola, mert én önmagam fejlesztem azzal, h nyitott és befogadó vagyok. Informálódok, innen-onnan, gondolkodok, rengeteget olvasok, formálódom.
S még azt fontosnak tartom ide megjegyezni, h a “teremtést”, a vonzást, fejlődésünk, gyarapodásunk, - nevezzük, ahogy akarjuk – a jelenben csináljunk, mert a lelkünknek a teremtésnek, nincs…. …. “ideje”…. … szo nincs idő, h múlt, jövő, majd akkor…. Csak a jelen van! A most. Ezt szerintem nehéz megérteni, mert én mondjuk hülyeségnek tartottam még anno, h akkor h a pics..ba tervezzek? Arc nagy mosollyal
De… … ah! Nem akarok magyarázkodni! Így van, így működik és kész! Nincs tudományosan bebizonyítva, elismerve, alátámasztva, egyszerűen ez a létezés törvénye, működése és kész! Mosolygó arc
+ Az is fontos, h a vonzást, teremtést nem gyakorolhatjuk másra élőlényre vonatkozólag! (pl.: Szeressen engem a Maris! Inkább kérd azt, h találd meg a másik feled, vagy olyan élettársad legyen akivel valóban szeretitek egymást, s x idő múlva megjön.) Ha más személynek kívánsz rosszat, mást akarsz befolyásolni, azzal magadnak okozol rosszat.
Aki tudja, megérti, aki meg nem érti, majd megérti. Akarat és hozzáállás kérdése…

Am örülök, h immáron már vagy a harmadik v negyedik visszajelzést kapom azt illetően, h örülnek, h ilyenekről is írok, v h tetszik a látható változásom. Mosolygó arc
Még jobban örülnék, ha ez sokakban elindulna, hisz elmúlt már 2012.12.21 …
Csók!
 Kacsintó arc
Piros ajkak
com
(Képre kattintva elérhető a fb-oldala)

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)



2013. március 12., kedd

Havi horoszkóp:

Kedves Kos!

Nem fogsz egyetlen pillanatra sem unatkozni, és ha még eddig nem voltál szerelmes, akkor most biztos lehetsz abban, hogy a szerelem nem kerül el. Villámcsapásként érkezik, és magával ragad. Leginkább egy forgószélre emlékeztet, amikor gyorsan történik minden, és amely felejthetetlen lesz. A megélhetésben akadnak problémák, talán éppen azért, mert nem tudsz elfogadni bizonyos helyzeteket, és kevesebb most benned az alázat. És nem ártana egy fogyókúrába belekezdeni, esetleg rendszeresen sportolni, amely segíthet abban, hogy megszabadulj a feleslegtől, amelyek most nehezebb olvadnak, mint máskor.

 

Kedves Bika!

Ebben a hónapban a titkok nagyobb szerepet játszanak az életedben. Előfordulhat, hogy találkozol valakivel, akivel kölcsönösen egymásra bízzátok a titkaitokat. De az is megtörténhet, hogy belebonyolódsz egy olyan kapcsolatba, amely nem vállalható nyilvánosan. Ha már benne vagy, akkor egyre jobban piszkál a gondolat: miért nem vállal fel, illetve olyan tettekre sarkall, amivel a nyilvánosságot akarod „behívni” az életetekbe. És előfordulhat, hogy a partnered ezt még korainak tartja, vagy nagyon nem szeretné. A munkában szintén olyan információk birtokába juthatsz, amelyek még nem publikusak.

 

Kedves Ikrek!

Izgalmas hónap következik, amikor olyan események történnek veled, illetve körülötted, amelyek miatt lelked olyan lesz, mint a felbolydult méhkas. A munkában, megélhetésben történhetnek olyan változások, amelyeket meg kell próbálnod elfogadni, mert sajnos nem vagy olyan helyzetben, amikor Te diktálhatnád az iramot. Ha viszont elfogadod a kialakult helyzetet, az életed sokkal könnyebb lesz. Amennyiben betegséggel küszködsz, akkor ez a hónap fordulópontot hoz az életedben, és kiderül, hogy mégsem olyan nagy a baj, mint azt korábban hitted. A szerelemben váratlan eseménnyel kell számolnod – egy barát más érzéseket táplál irántad, mint eddig…

 

Kedves Rák!

Előfordulhat, hogy az ex-ed hallat magáról, és olyan dolgokat mond, amelyek miatt fel leszel háborodva. De jobban jársz, ha nem veszed fel vele a kapcsolatot, mert megtörténhet, hogy Te jársz rosszabbul, és te leszel olyan stresszes állapotba, amelyet nem kívánsz még az ellenségednek sem. Inkább csak konstatáld, hogy nem nyugszik, talán azért, mert nem tudta kiheverni teljesen a szakítást. A munkában, megélhetésben olyan lehetőséget kínál az élet, amely bizonytalanságot okoz, és nem tudod, hogy elvállad-e, vagy sem. A válasz igen, mert ez lehet, hogy nem az életed nagy lehetősége, de általa közelebb kerülsz ahhoz, amit szeretnél végezni. Még akkor is, ha ez jelenleg nem úgy látszik…

 

Kedves Oroszlán!

Amennyiben párkapcsolatban élsz, és közben titkos kapcsolatod is van, akkor nagyon össze kell szedni magad, hogy ne derüljön ki, amit eddig ügyesen takargattál. Persze csak akkor, ha te is úgy gondolod. Ha még hezitálsz, hiszen ez a kapcsolat – amely nem volt zökkenőmentes – már annyi fájdalmat, vagy bosszúságot okozott. És lehet, hogy inkább le kellene építened az egészet, mert ugyan a csalódások is mind tapasztalatok voltak, amellyel gazdagabb lettél, de lehet, hogy nem ér az egész annyit, hogy továbbra is kínlódj benne, illetve a partner miatt. Ha külföldi utazást tervezel, akkor ezt nagyon jól teszed, mert fantasztikusan sikerül a most tervbe vett utazás.

 

Kedves Szűz!

Kiváló ez a hónap minden ingatlannal kapcsolatos ügy rendezésére, költözésre, üzleti tárgyalásra, akár házasságkötésre, vagy a meglévő viszonyokban olyan fordulat következhet be, amely miatt akár örömtüzeket is gyújthatsz. Viszont a munkában már némi akadályokkal kell számolni, még az is megtörténhet, hogy olyan helyzetbe kerülsz, amelyet eddig csak filmekben láttál, netán a hírekben hallottál. Ezért nem árt, ha sokkal figyelmesebb vagy, mert így elkerülheted, hogy nagy és kellemetlen meglepetés érjen. A feletteseddel remekül kijössz, és olyan váratlan eseménnyel is számolhatsz, amelyet korábban el sem tudtál képzelni. Ennek hatására felfokozott lelkiállapotba kerülhetsz.

 

Kedves Mérleg!

Ha korábban elkövettél olyan dolgot, amely nem szabályos, ami miatt akár meg is üthetnéd a bokádat, most olyan csillagállások jönnek létre, amelyek azt sugallják, hogy megúszhatod ezeket a helyzeteket. Hogy nem lesz következménye, és az anyagi helyzeted ennek hatására javuló tendenciát mutat. Igaz, hogy lesz, amit ennek hatására véglegesen elveszítettél, de ez nem izgat különösképpen, hiszen van helyette másik, ami miatt optimista hangulatba kerülsz, és élvezed az életet. A szerelemben toleránsnak kell lenned, és amit a partnered kitalál, ahhoz asszisztálj, mert nem bolondság, amit csinál. Arról már nem is beszélve, hogy igazán így tarthatod őt meg. Ha egyedül vagy, akkor váratlanul fúródik Ámor nyila a szívedbe, ami tetszeni fog…

 

Kedves Skorpió!

Szilárd támaszt jelentesz a kedvesednek, akinek szüksége is van arra, hogy legyen mellette valaki, akiben megbízhat, akire minden körülmények között számíthat. És akinek a véleményére ad. Olyan hatással vagy rá, hogy időnként elfogja egy különös érzés, miszerint nem tud nélküled élni. Amennyiben egyedül vagy, akkor ebben a hónapban találkozhatsz egy olyan személlyel, akivel a karma láthatatlan szálai kötnek egymáshoz, és akivel kölcsönösen megértitek egymást. Ha utódot szeretnél, akkor ebben a hónap a sors lehetőséget ad arra, hogy ez a kívánságod teljesüljön. A munkában, a megélhetésben olyan váratlan események történnek, amelynek hatására kissé elbizonytalanodsz, és olyan kérdések teszel fel önmagadnak, mint például alkalmas vagyok-e a feladatra. És a válasz igen, csak légy kitartó és következetes.

 

Kedves Nyilas!

Még az is megtörténhet, hogy olyan változások történnek a megélhetésedben, hogy többet fogsz otthon dolgozni, mint eddig. Még az is lehet, hogy távmunkásként fognak alkalmazni, és élvezni fogod az otthonlétet, azt a szabadságot, ami egy ilyen munkával jár. Ha ingatlannal kapcsolatban szeretnél végre dűlőre jutni, akkor ebben a hónapban a sors lehetőséget kínál arra, hogy megold még az olyan problémákat is, amelyek régebbi keletűek, és amelyekben eddig talán remény sem volt arra, hogy pontot tehess az ilyen ügy végére. A szerelemben a változatosság gyönyörködtet elvét vallhatod, mert többen lesznek, akik megfordulnak utánad, és szeretnének a közeledben lenni. Csak arra ügyelj, hogy ezen a téren nehogy elkapkodd a dolgokat!

 

Kedves Bak!

A lakásodra, az otthonodra vigyázz sokkal jobban, mint eddig, mert hívatlan látogatók jelenhetnek meg, és próbálnak megszabadítani értékesebb tárgyaidtól. Ha utazol, akkor kérd meg a szomszédodat, hogy csak nyugodtan leskelődjön, és figyeljen minden kisebb zörgésre, amely a lakásod, az otthonod körül zajlik. A barátok nagy szerepet játszanak az életedben most, kölcsönösen egymást támogathatjátok, ami azért jó, mert egymásnak olyan lehetőséget tudtok kínálni, amivel mindannyian új jövőkép jelenik meg előttetek. Ha külföldre, vagy nagyobb távolságra utazol, akkor ezt jól teszed, mert olyan élmények érnek, amelyek miatt a lelked tele lesz örömmel, boldogsággal, és ennek hatására másféle színben láthatod a világot.

 

Kedves Vízöntő!

Sztár leszel ebben a hónapban a munkahelyeden, vagy a suliban. A felettesed annyira meg van veled elégedve, hogy elképzelhető, feljebb lépsz a karrier létráján. És mindez anyagilag sokat jelent, nem kell azon aggodalmaskodnod, hogyan fizeted ki például a hiteleidet, vagy egyáltalán a megélhetés nem jelent most problémát. Persze lesz benned némi félsz is, talán aggodalmaskodsz, hogyan látod majd el a feladataidat, vagy felmerül benned, hogy egy kollégának a te előléptetésed gondot jelent. Ne foglalkozz most ezzel, űzd el a negatív gondolatokat, és élvezd azt, amit a sors eléd hoz. A szerelemi életedben felbukkan egy régi partner, aki miatt megremeg a szíved. Ha párkapcsolatban élsz, akkor eszedbe ne jusson a másik, mert ezzel kockára teszed jelenlegi viszonyodat.

 

Kedves Halak!

Sikeres vizsga, vagy felvételi, és csodálatos utazás, vagy kirándulás, nem mindennapi kulturális élmény, és romantikus szerelem jellemeznek ebben a hónapban. Partnered nem is tudja, hogyan mutassa ki az érzelmeit, lehetséges, hogy a tenyerén fog hordozni, és olyan dolgokat tesz, amelyek miatt a hetedik mennyországban érzed magad. Amennyiben utódot szeretnél, a próbálkozásod sikerrel járhat. Anyagi ügyekben változatos lesz a hónap, mert amilyen gyorsan jön a pénz, pontosan olyan gyorsan is megy. Leginkább egy cikázó villámra lehet hasonlítani, amelyet nagyon nehéz követni. A legjobb lenne, ha felírnád a kiadásaidat, mert így pontosan tudnád, hogy mire, mennyi ment el. És ennek hatására akár változtatni is tudsz a szokásaidon.

http://www.nlcafe.hu

2013. március 10., vasárnap

Mi lenne az ideális állam/létforma? 2/1

Idézet mára:

"Képzelj el egy világot, amiben nincs fájdalom, szenvedés, környezetszennyezés, depresszió, vagy ego.
Képzeld el magad, ahogy sétálsz az utcán és szeretsz minden egyes embert, akivel találkozol. Nincsenek kérdések, csak a tökéletes létezés.
Hiszel benne, hogy létezhet ilyen világ?
Ha mindennel szemben harcolunk érte, akkor meg kell hogy történjen, de ehhez elengedhetetlen, hogy elhiggyük, hogy együtt képesek vagyunk rá!" - Yehuda Berg

665361_574562222570017_499481238_o

Régóta foglalkoztat az a gondolat, h milyen lenne az ideális állam, létforma?

Mert tény, h se a demokrácia, se a diktatúra nem jó létforma! Még egyszer hangsúlyozom, s kiemelem, s történelmi bizonyítékokkal alátámasztható, h TÉNY(!), h nem jók!

Arról persze egyesek lehet h vitatkoznának, h melyik a kisebbik rossz, de fölösleges a - már elnézést a kifejezésért, - de a szarról vitatkozni, h melyik a jobb… Mosolygó arc

Am anno én is ilyen voltam.  Aki rendszeresen olvas, tudhatja már rólam, h azért én601391_625539750805597_1852497415_n elég sok minden voltam, több mindent átéltem, aminek örülök, mert legalább van rálátásom, s megtudom érteni, h ki, mi miért olyan, amilyen…

Szo ott tartottam, h én is voltam ilyen agresszív, erőszakosabb természetű. Én is akartam befolyásolni embereket, rátéríteni a helyes útra, aztán rájöttem, h nem is helyes s nem jó az az út, amin jártam, amit gondoltam…

Nekem az élő két lábon járó másik felem ilyen téren Popov a lakótársam.

Ő olyan szélsőséges és radikális szemléletvilággal rendelkezik, amilyennel én is rendelkeztem. Csak egy leegyszerűsített gyors példa a szemléltetésre;

Aki nem dolgozik, v nem is akar dolgozni, lop csal betör, ordibál, üvölt, állat módjára az utcán csak úgy mert hülye, s nincs jobb dolga – nem túlzok, tényleg vannak sajnos ilyenek nem is kis számban, főleg a metrók és nagyobb tömegközlekedési csomópontok környékén mint pl.: blaha - sikkaszt, adót csal stb…

Golyót nekik! Nem kell eltartani őket a börtönben, nem kell bíróságra járni egy ügy miatt hónapokon v éveken keresztül, s ez a radikális büntetés megtenné a kellő hatását!

alf1Nem mondom h nincs benne igazság, hisz én is így gondolkodtam, de ma már csak mosolygok ezen, s nosztalgiázva hallgatom Popov kirohanásait. Mint írtam, van benne igazság, hisz ha a vég eredményt nézzük ő is csak a jót akarja, a gonoszság, a káros elemek megszüntetését. Én is, s szerintem minden jó szándékú ember ezt szeretné, csak sokan nem ilyen szélsőséges módon. S én se, mert az erőszakot már nem tartom normális(!) dolognak.

Ellene vagyok mindannak ami rossz, ami erőszakos, ami a másik embertársunkra káros. De mégis! Valamit kell csinálni azokkal, akikben benne van az elmei ösztön, mondhatni a vérükben van a rossz, vagy kicsit elviccelődve; a sötét oldalon állnak.

Az, h a börtönbe üljenek, eltartva, azt én se tartom jónak. Jobb megoldásnak látom inkább azt, ha dolgoztatják, mindenféle közmunkaprogramban.

Minél nagyobb kárt okozott annál hosszabb idejű és annál nehezebb munkára ítélnék, amellett(!), h ha lehetséges még, az okozott kárt megtérítse.

A börtön pedig csak éjszaki szálló lenne.

Valamint a demokráciát is minek fenntartani?alf2

Mindig választunk, mindenki csak a jót ígéri és csak a romlást hozza, s szerintem azt mindenki elismeri, h a demokrácia, csak a korrupció melegágya…

Nah meg osztom én is azt a véleményt, amit nagyon-nagyon sok mindenki mond, h minek ennyi párt, ennyi élősködő a nyakunkra?!

Egy olyan alapot kellene létrehozni, ami mindenkinek kijárna alanyi jogon, mert akár tudomásul vesszük, akár nem akarjuk, de azt se tartom elfogadható és normálisnak, h pl.: egyesek luxus körülmények közt laknak mondjuk a rózsadombon, még mások meg düledező putrikba…

Még ilyen alapvető szélsőségek léteznek, soha nem lesz normális élet és mindig lesznek rossztevők és elégedetlenkedők.

A szegények azért tüntetnek, h jobb legyen, a gazdagok meg azért befolyásolják, s furják a politikát, h ne vegyék el tőlük a vagyonuk, s még több csorogjon be nekik.

tumblr_mfdt5o3T8D1qzx74yo1_500Anyum azt mondja, h egy párt rendszer lenne a legjobb, ami anno volt a Kádár rendszerben. Félreértés ne essék! Nem kommunista, s ő is elítéli azt a megfélemlítést, agressziót, amit csináltak.

De a Kádári rendszer nem volt egyenlő a Sztálini v a Rákosi féle kommunizmussal! A Kádár rendszerben volt mindenkinek munkahelye, építkeztek, gyarapodtak, fejlődtek! Boldogak voltak! Eljárhattak nyaralni, bulizni, és olyan bűnözés se volt, mint manapság! Nem voltak stresszesek az emberek, s a cigányokat is ugyan úgy keményen szájba baszták, ha loptak, v nem mentek be dolgozni, mint a magyart! Együtt tudtak békében élni, s nem volt gyűlölet az emberben úgy, mint ma!

Nekem teljesen átjön, s megértem ezt is, amit anyum átad nekem, s én ebben is látom a jót és az igazságot. Mások csak a vérlázító vöröst látják az egészben. Nem gondolkodnak el ezen, hanem egyből ugrik a szélsőséges “nagymagyar”, mert h a büdös kommunisták, a másik oldalról meg a szélső libcsik, h óóóó hááát az a diktatúúúraaaa! –.-‘”

Nah! És most véletlenül úgy látom, h meg is adtam magamnak a választ! Ezért nincs boldogság és béke, mert mindegyik csak a maga rendszerét akarja, a saját korlátot világnézetét fújja, s nem a jót keresi, nem azt látja, h működött, s jó volt!

Miért ennyire korlátoltak egyesek? Miért nem nyitottak és látják meg mindenben a jót, h a másiknak is lehetnek jó ötletei, nem csak nekem, s az egyoldalúság ugyan olyan szélsőséges forma, mint mondjuk  a náciuzmus v a kommunizmus, v a gyűlölet, ill harag.

Egy méreg, ami csak beteggé tesz és csak a rosszat generálja.

A bejegyzést pedig lezárnám két gondolattal:

“ A gyűlöletet és az idegenkedést, semmi sem állíthatja meg, csak a megismerés és a megértés”  - Raana Raan

Mi lenne hát az ideális létforma az ember számára?

 

Csók!

Kacsintó arc

Piros ajkak

64025_589249304434642_1534078953_n

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)