2013. április 27., szombat

Láng, álmok, negatívok

 

Idézet mára:

"Gyakran azt gondoljuk: "Majd akkor adok, ha nekem is több lesz." Ám a kabbalista bölcsesség szerint az univerzum épp ellenkezőleg működik.
Nem azért adunk, mert nekünk van és ezt meg akarjuk osztani. Azért vagyunk megosztóak, mert ezáltal mi is többet kapunk – több Fényt, energiát, inspirációt, tudatosságot, bölcsességet és más egyéb, nem megfogható dolgokat, melyek sikeresebb élethez segítenek minket.
Ez egy paradoxon – amit gyakorolnunk kell, hogy lássuk az eredményét és elhiggyük, hogy működik.
Amikor nekünk is van, könnyű adni, de ha akkor adunk, amikor nekünk is kevés van, akkor ez a spirituális munka meghozza a beteljesedést az életünkben." - Yehuda Berg

858589_628957093797196_1237861940_o

Esténként nagyon hangulatos a szobámban. Gyenge fokra állítom be a szobai állólámpám fényerősségét. Gyertyát gyújtok és füstölőt, s laza, relaxálós, kellemes zene szól. Hozzászoktam, s már gyakori esténkénti rutinná váltak ezek a “szertartátos” dolgok. Mosolygó arc  Am érdekes módon, amikor gyertyát és füstölőt gyújtok, akkor mindig kívánok, kérek. Szeretetet és biztonságot. Van amikor, nyugalmat, türelmet, toleranciát, energiát, fényt, harmóniát, anyagi jólétet kérek még az alap 2 kérésem mellé. Mikor mire van inkább jobban szükségem.

Nem tudom, h miért alakult ez ki nálam, csak úgy jött. Amikor lángra lobban a gyufaszál és fény keletkezik, úgy előjön belőlem ösztönösen a kívánság.

Arc nagy mosollyal Am … … Arc nagy mosollyal Egyszer, kétszer megfordult már a fejemben, h lehet h piromániás542692_400216030075518_1780399978_n vagyok! Arc nagy mosollyal Szeretem nagyon; hallani, látni és érezni a meggyulladó gyufa illatát. Az finom enyhe kis füstszagát, a sercegés hangját és a láng fényét.

Szeretem nézni ahogy a félhomályban vörösen izzik a füstölő és néha csak úgy kibambulok a fejemből, s volt már nem egyszer, h azon kapom magam, h a gyertya lángjába bámulok meredten, s mindig kell legalább fél perc s jó sok pislogás, h újra tudjam használni a szemem, s a képernyőn lássak is valamit a gyertyalángon kívül.

De am az megnyugtat, h a nagy lángok, gyújtogatások nem izgatnak, szo max csak enyhe, v részleges piromániám lehet! Arc nagy mosollyal

Csak egyszerűen szeretem nézni a láng fényét és táncát, formáját.

Április 25. Csütörtök:

Telihold volt. (Imádom a teli holdat!)

3 körül felriadtam arra, h Norbi a hasán fekszik, az ujjai összefűzte, mintha imádkozna, rajta a homlokával, motyog, mint aki imádkozik, aztán egyszer csak elkezdett tapsikolni.

Mondom jesszum pepi! Szólok hozzá, s semmi! Felkapcsolom a villanyt, s elnémult. Na mondom ezzel mi lett?! Kicsit paráztam tőle, de aztán először gyengéden, majd erősebben megráztam, s magához tért. Arc nagy mosollyal547534_10151403847075918_302646574_n

Am mielőtt megzavarta volna álmom Norbi magán kívüli állapota, tisztán emlékszem, h mit álmodtam. Konkrétan az utolsó és az előtti álmomra is. Most már 1 nap elteltével persze homályosabb, de furi volt.

Sokszor álmodom azt, h tanulok valamit. Nagyon szorgalmasan, ülök egy padban és jegyzetelek lúdtollal a kezemben, s az érzés is bennem van, h dühös vagyok és haragszom, mielőtt magamhoz térek az álmomból, h már megint megzavartak a tanulásban, s felugrok a padból, levágom a tollat s felkiáltok, h “hagyjatok már tanulni!”, s magamhoz térek!

A legutolsó álmom most pedig kettőnkről szólt, amin mostanában átmentünk Norbival. A 4-6-os villamoson (???Arc nagy mosollyal???) utaztunk, hegyen völgyön át. Hullámozva, s hol ő szállt ki belőle, hol én, de legbelül fájó maró érzés miatt, mindig leszálltunk a köv megállóban, s bevártuk a másikat, aki futott a másik után, h ne hagyja el, aztán a másik szállt fel a villamosra, s aztán az futott a másik után, aki előbb még a villamoson utazott.

Érdekes, h milyen intenzíven meglehet ezeket élni, s érezni, a fájdalmakat, a dühöt, a szitkozódást, h mennyire hülye a másik, aztán rájössz h te is hülye vagy, majd a csalódást, a megbánást érezni nagyon erősen, h nem kellett volna felszállni a vilire, s magára hagyni a párod, elhagyni a másik feled, s így egyből beléd is nyilal a megbánás az üresség érzése, h máris nem vagy önmagad nélküle, majd az öröm érzését, mikor utolérjük a villamost, leszáll a párod, s ő is fut vissza hozzád, s átölelitek egymást. Az ölelés és a szeretet érzése, az újra egyesülés mennyire felszabadító és boldog dolog?! …. Hmmmm….

549919_10151269161766086_1626787446_n

Találtam a gépemen régi tini koromban véresre hallgatott mulatós zenéket. Arc nagy mosollyal

Hát nagyon jó volt újrahallgatni őket. Kicsit be is könnyeztem, mert jó, de egyben fájó is volt. Megrohantak ugye az emlékek, s sajnálom, h véget ért, de nagyon örülök neki, h ilyen is voltam, s ezt is az életem részévé tettem. Mindig jön valami, ami szembesít azzal, h mennyire sokoldalú vagyok.

Nem szeretem azokat a sokat, v állandóan panaszkodó személyeket, akik sajnáltatják maguk, a fásultakat, akik lemondanak a jó/jobb élet lehetőségéről, nem szeretem a pesszimistákat, aki negatívan, lemondóan, áll egy probléma, kihívás elé. Számomra ők egyszerűen energiavámpírok s elkerülöm őket, nem tudok hozzájuk sajnos emberi módon állni. Találkoztam melóban jó pár ilyen emberrel. Kollégaim ismerőseivel, v vásárlókkal, környékbeliekkel. Egész egyszerűen v hallótávolságon kívül megyek, nem veszek róluk tudomást. Az agyam ellenségként azonosítja már be őket, akiket sértés nélkül, kulturáltan kerülendő személynek könyvelek el, s ha később találkozok vele, az agyam azonnal kapcsol, s automatikusan halló/látótávolságon kívülre menekülök. Elég ránézni az adott személyre, s már megérzed, ahogy száguld feléd a leszívó, rossz, piszkos energiája.

S ne értsetek félre. Nem általánosítok most sem. Nem azokról beszélek, akik épp rossz hangulatában vannak, vagy éppen 1-2-3 gondja akadt. Hanem az igazi, tényleg minden nap ilyen negatív légkörben élő emberekről. Biztos találkoztatok már, v van is ilyen ismerősötök, akiről tudjátok, h ilyen ember, s ti is kerülitek, v ha beszéltek vele, leszív az életről. Egy hülye, szélsőséges példával élve, olyanra gondolok, mint pl.: egy emós, aki minden nap azon gondolkozik, h mikor és hogyan vágja fel az ereit, aztán siránkozik, h képtelen rá, v nem fogott a kés, s megpróbálhatta volna másképp is de már mindegy…

Vannak még bőven feljegyzéseim, de mindet nem akarom egyszerre megosztani, mert túl hosszú lennék. Majd folyt köv! Kacsintó arc

Csók!

Kacsintó arc

Piros ajkak

856379_10151334267980918_1321595756_o

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

 

2013. április 26., péntek

Történet, tanulság;

"A fecskét egy autó ütötte el, amikor az alacsonyan akart keresztül szállni az úton. Életben maradt, de nem tudott többet mozdulni. A párja élelmet vitt neki. Minden szeretetével és együttérzésével vitte az élelmet. Aztán ismét élelmet vitt az úton fekvő párjának, de rémülten észlelte, hogy a párja már nem él. Próbálta megmozdítani, próbált életet lehelni belé....
Ráeszmélve arra, hogy a társa halott, őrült szeretettel sírni kezdett. Végül, tele szomorúsággal és bánattal, még nagyon sokáig az elpusztult társa mellett állt tanácstalanul és összezavarodva."
Ezek a képek Franciaország egyik vezető újságjában jelentek meg, melynek e képek hatására minden példányszáma elkelt. Hiába, az emberekben is van még érzés... ezt használja ki könyörtelenül jelen világunk. Ezek a képek úgy kellenek nekünk, mint az a falat élelem a földön fekvő fecskének. Hittet adnak, hogy a világ mégsem olyan rossz, és hogy van remény. Ha majd el is kell mennünk, legalább szeretettel a szívünkben tegyük... azt ne vegye el senki tőlünk.

2013. április 25., csütörtök

Állapot:

"Ha el akar veszni, hagyd, hagy csinálja. Tűnjön csak el, menjen. Sétáljon olyan messzire, amilyenre csak tud. Ne is keresd. Nyugodtan hátradőlhetsz, mert ha a tiéd, vagy ha még szükséged van rá, akkor úgyis előkerül, vagy egyszerűen csak rábukkansz. Ennyire egyszerű ez. Ne ragaszkodj semmihez, és tiéd a világ. Igazából semmi sem tűnik el, csak tanít: az életre, arra, hogy ha valami a tiéd, veled marad. Sőt. El is tűnhet, de ha kell, rá fogsz bukkanni. Újra. Hagyd elveszni, visszatérni, és örülj, ha a kitérő után is vissza tud kerülni a helyére. Mert akkor az valóban a helye."

2013. április 24., szerda

Idézet mára:

Legyenek pozitív gondolataink, hiszen a gondolatainkból lesznek a szavaink. Legyenek pozitív szavaink, hiszen szavainkból lesznek cselekedeteink. Legyenek pozitív cselekedeteink, hiszen cselekedeteinkből lesznek szokásaink. Legyenek pozitív szokásaink, hiszen szokásainkból lesz életstílusunk. Legyen pozitív életstílusunk, hiszen életstílusunk lesz a végzetünk.
Végzet c. film

2013. április 23., kedd

Pénz, lazulás, rólam, rólunk



Idézet mára:
"Ha egy órán át boldog akarsz lenni, nézz TV-t.
Ha egy hónapig boldog akarsz lenni, házasodj meg.
Ha egy évig boldog akarsz lenni, nyerj pénzt.
Ha örökké boldog akarsz lenni, legyél megosztó – és adj folyamatosan. Az élet végső paradoxona: minél többet akarunk kapni, annál többet kell adnunk." - Yehuda Berg

Április: 15-21.:
A jelenlegi munkahelyemen még több a fizum, de többet is költök el. Ebben a hónapban rengeteget költöttem magamra. Ismét csak egy filmbéli élményem volt. Húzták le a kártyám a Pull-ban, mert vettem 2 pólót s közölték, h nincs elég fedezet a kártyán. Mondom mi?!521929_365556960215563_792214065_n
( Csapó kettő: Mónika show vizionálás; “EZT NEM MONDOD KOMOLYAAAAN?!” )
Még szerencsére, h mindig hordok magamnál nagyobb dugi kp-t és kitudtam fizetni! Arc nagy mosollyal
Durva azért, h így kell szembesülnöm azzal, h Jesus?! Milyen könnyen megy el a pénz?!
Bár pozitívan gondolkodok s azt gondolom, s érzem, h a pénz az energia, s minél többet adok, annál többet kapok majd vissza! Mosolygó arc
Április 16. Kedd:
Szabadnapos voltam. Norbival már reggelről összevesztünk. Mostanában nem a legrózsásabb időszakunkat éljük. Összeszedte az utazáshoz szükséges cuccait s elviharzott a bar-ba, de később aztán megbeszéltük, miután felhívott, bár ez a beszélgetés valójában engem nem igazán nyugtatott meg, s nem simította el a problémákat, de szerintem nála se.
Am nagyon szuper idő volt. Én kikapcsolódásként kimentem a szokásos “törzshelyemre” az Erzsébet térre.
525269_365222956915630_858133074_nJó volt csak úgy feküdni a fűben s élni a pillanatnak. Lazulni, s figyelni a világra. A szép végtelen kék eget, az olykor-olykor elsuhanó repülőket. Majd felülsz s megfigyeled a körülötted lévő embereket. Egyesek nyugodtan feküdnek egyedül a fűben és élvezik a napsütést. Belegondolsz/érzed h ők is érzik azt a kellemes meleg napsütést a testükön, amit te. Mások olvasnak, v ülnek és beszélgetnek a társukkal. Távolabb labdáznak, v kutyával játszanak, máshol pedig nevetgélnek és kergetik egymást. Jó hallani a boldog kacagásukat.
Egyfajta “American dream”, mint a filmekben.
Majd visszadőlsz a fűbe, s érzed a fű illatát, a rügyező és virágzó fák illatát. A tavasz illatát, a néha felbukkanó lágy szellőkkel.
Olyan jó élni a jelenben és örülni ilyen apró dolgoknak. Látni, hallani, szagolni és érezni a jót, a nyugalmat, a szépet, a kellemeset.
Sok mindenen járt az agyam.
Alapból megköszöntem ezt az egész globális szépet és kellemes energiát, amit a hely és a környezetem adott.
Másrészt azt kívántam, h mindenki más részesüljön belőle.
Továbbá azt is kívántam, h aki nem képes ezeket megélni, átélni, észrevenni, az váljon képessé rá. Lazuljon el s élje át ezeket a szépeket, s ne a gondjaiba merüljön, morgolódjon, szitkozódjon, vagy azt a kibaszott telefonját nyomkodja állandóan!534876_10151406570520918_2057467509_n
Sajnos sok olyan ember van, aki ezeket a szép és jó, kellemes apró dolgokat észre sem veszi, vagy nem jelent a számára semmit! Nem értékeli, pedig minél jobban bele olvadsz a környezetbe, átadod magadnak a mostnak, a pillanatnak, annál csodálatosabb.
Nagyon sajnálom azt, h a negatív erők direkt olyan világot hoztak létre, h ne tudjunk élni ezeknek a szép pillanatoknak, ne vegyük észre, v ne legyen rá időnk ilyenekkel, helyesebben semmivel se komolyabb mélységekben foglalkozni. Pedig a fentebb leírt élmények, amik szinte semmisek, nagyon jó pozitív energiákkal töltik fel az embert. Tudatosan, v tudat alatt, de aki teheti, ezért is megy ki a szabadba, mert a lelke mélyén vágyódik erre a pozitív feltöltődésre.
Egy kissé sajnálom a korlátoltságban élőket, bár azt mondják, h nem kell senkit se sajnálni, mert idővel mindenki levetkőzi a korlátoltságát, s fejlődik majd a maga szintjén.

Budapesten rengeteg mostanában az olasz turista.
A váci utcában és környékén legalább is nyüzsögnek. Mindig ragad át rám tőlük egy kis energia, s feldobják a hangulatom. Nagyon szeretem őket. Közel állnak hozzám.
535404_344776925626900_1838739336_nVan az olaszokban élet, energia, intenzitás! Sokat gondolok rájuk, meg Rómára, s gyakran sajnos el is keseredek úgy hiányoznak. A 5-10 éves tervemben szerepel h kiköltözök, mert nagyon vonz Olaszország mediterrán része, s nagyon örülnék, ha kint dolgozhatnék az egyik nagy luxus divatmárkánál. Mosolygó arc
Valamelyik előző életemben, (s szerintem nem olyan régiben) biztos h olasz (is) voltam, h ennyire szeretem őket. Mint mondtam, mind az olaszokról, s mind erről a kellemes áprilisi jó időről sokszor jut eszembe Róma, h milyen jó volt kint, s mennyire szeretnék kiköltözni, s jó lenne ott élni. Elképzelem azt, h Róma belvárosában dolgozom az egyik nagy divatmárkánál, pár percnyi sétára a spanyol lépcsőtől….
…Ehhez először is viszont tanulni kell a nyelvet, ami tervbe van véve, de mindent sorjában. Minden hónapra van egy célkitűzésem. Májusban jógázás lesz és lehet még egy pránanadi 1-es fokozató tanfolyam is belefér majd, bár egyik se egy olcsó benevezés…
Nyár derekától, v legkésőbb az ősszel pedig jöhet az olasz és/vagy orosz üzleti nyelvtanulás. Munkahelyemtől függ, h hol fogok akkor dolgozni. Az oroszt csak üzleti szinten akarom “mímelni”, még az olaszt komolyabban, legalább annyira, mint az angolt. Már 1-2 mondatot s jó pár szót, tudok olaszul, s szinte szárnyalok, ha kimondhatom őket. Olyan szép hallgatni az olaszt! ^^
Mondom, sok minden múlik azon, h mi lesz velem a következő hónapokban, hol fogok dolgozni, mert lehet maradok ahol vagyok, lehet újra megnyílik új tulajjal az Armani, v mehetek a majd valamikor az új melóhelyre…
601992_357073674397225_2117253595_n
Április 18. Csütörtök:
Popovval a lakótársammal elmentünk görizni. A Corvintól legördültünk a Kálvinra, át az Astórián, Deák, Erzsébet tér s az Akváriumnál letelepedtünk a napra. Jól esett nagyon hosszú idő után újra görizni. Mosolygó arc Popovot féltettem, h majd felesik egy párszor, mert még “kissé” bizonytalanul közlekedik, s még csak fékezni se tud, de nagyon ügyes volt s nem volt semmi baj. Hazafelé menet a Kálvinon megkajáltunk a Tao-ban. Izgis volt görkorival a lábunkon kibicegni, kajával és tálcával a kezünkben a körúti teraszra, de szerencsére nem borítottunk magunkra semmit. Mosolygó arc

Norbi 17-től 20-ig kint volt Milano-Bologna-ban a két volt kolléganőjével. Ugye már februárban megvették a repjegyeket. Eléggé sokféle, vegyes érzelmekkel éltem át ezt a hetet.
Vasárnap találkoztunk. Akkor Zsófi barátnőnk is itthon volt, mert hazalátogatott Londonból.
Késő este Norbival átbeszéltük kettőnk kapcsolatát. Mondhatni ugyan úgy érzünk, s gondolkodunk, látjuk a köztünk kialakult helyzetet.
Mindketten sokat dolgozunk, s fáradtabbak is vagyunk, nyomás van rajtunk, folyamatos változáson mentünk/megyünk át napjainkban s a jövőben is. Intenzívebben zajlanak a változások, mint az eddigi másfél évünk alatt.
Nehéz időszak ez nekünk, de sikerült 539830_344548042316455_1592247453_nrendeznünk gondolatainkat, érzelmeinket, minek után megnyugodtam, s már ismét emberi módon tudok Norbihoz állni, s úgy érzem, h nála is így van ez.
A mi kapcsolatunk olyan, mint a motor és az olaj esete. Kell az olaj, h működjön a motor. Én vagyok az olaj, Norbi a motor. Mivel én kiégtem, elfáradtam, nem voltam “tiszta” így Norbi is "elbaszódott” s lett a gubanc.
Én olajként adtam Norbinak a szeretetem, kedvességem, mosolyom, jóságom, s ő ezt visszaforgatta, meghálálta, működött minden. De mivel nálam ezek fokozatosan megszűntek, így Norbi se adott vissza nekem semmit.
A beszélgetés az egyfajta tisztító kúra volt mindkettőnknek, s újra olajozottan működünk tovább. Adtunk egymásnak újra életet, lehetőséget a folytatásra, aztán megy ameddig bírja.
Am Norbi Bolognaban ugyan olyan pólót vett a pullba, mint én itthon. Mosolygó arc
Furi volt. Meg megterveztem a hétfői napunk, s Norbi is ugyan így gondolta, akarta, pedig meg se beszéltük. Sok hasonló dolog történik velünk. Mosolygó arc
Nah! Sok lettem.
A többi jegyzetemet majd a köv bejegyzésbe ültetem át.
Csók!
 Kacsintó arc
Piros ajkak
914038_10151426575345918_2087260008_o
(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2013. április 22., hétfő

Sikerfilozófia

 

Legyünk célratörők, és tegyük fel a lényegi kérdést: Melyek a valódi, ésszerű életcéljaim, az egóm rövid távú céljain túl.

Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk, szokásos sikerfilozófiánkat is felül kell vizsgálnunk.

Hiszen céljaink jellege szorosan összefügg azzal, mit értünk sikeren.

Akkor tűnünk sikeresnek, ha elérjük céljainkat. Ha kis célt érünk el, akkor kicsit vagyunk sikeresek, ha nagy célt érünk el, akkor nagyon sikeresek vagyunk. Azok számítanak igazán sikeresnek, akik életük során folyamatosan sikereket érnek el. Ezzel szemben a sikertelenek köztudottan céltalanul „élnek bele a vakvilágba”. Nagy vonalakban így fest a mi sikerfilozófiánk.

De válaszoljunk csak néhány kérdésre:

• Sikeres-e az az ember, aki hatalmas vagyont halmozott fel, de ötvenévesen szívinfarktus következtében meghal? Sikeresnek nevezhető-e ez az életút? Itt nyilvánvalóan két különböző célról van szó: a vagyon halmozásáról a nyugodt öregkor reményében, illetve az egészségről. Az egyik cél a másik rovására érvényesül. Melyik az értékesebb? Melyik jelenti a valódi sikert? Gondolkodjon el egy kicsit erről! Milyen jellegű célok ütköznek itt egymással?

• Vegyünk egy másik példát: sikeres-e az a rablóbanda, amelyik milliókat rabol, hogy azután éveket töltsön illegalitásban? A banda nyilvánvalóan elérte a célját – de valóban elkönyvelhető-e sikernek egy ilyenféle bűntett? Nincs egy fölöttes értékrend, mely ezeket a célokat kétségbe vonná? A közösségi normák megsértése révén nem válik-e az ego látszólagos sikere mégis kudarccá, hisz a résznek kedvez, és az egészet károsítja? Avagy siker-e még az, amit mások kárán érünk el?

• Menjünk még tovább: sikeresnek tekinthető-e az öngyilkos, aki véghezvitte önpusztítását, anélkül, hogy bárki meg tudta volna akadályozni ebben? Lehet-e értelmes cél az öngyilkosság? Ne értsenek félre: nyilván mély kétségbeesés vezet egy ilyen tetthez. Én csupán azt szeretném bebizonyítani, milyen felszínes és „értéktelen” (a szó legszorosabb értelmében) az a sikerfilozófia, melyet sokan vallanak: a siker egyenlő azzal, ha elérek egy célt. Egy „sikeres” öngyilkosság természetesen nem lehet értelmes életcél és valódi siker.

• Ez az utóbbi, drasztikus példa sem olyan idegen, ha apró, hétköznapi öngyilkosság-kísérleteinkre gondolunk. Avagy a napi egy doboz cigaretta nem egyfajta öngyilkosság-e?

Ez a néhány példa talán már érzékelteti, amit mondani szeretnék: A célok összefüggnek az értékekkel, a siker minősége pedig összefügg a célok minőségével. Ha elérünk egy célt, az még nem feltétlenül jelent sikert. Sőt, hosszútávon még az is kiderülhet, hogy amit sikernek véltünk, valójában kudarc, mert túl nagy árat fizettünk érte – nemcsak az én, de a közösség is.

Ha figyelmesen megnézzük ezeket a példákat, az is kitűnhet, hogy céljaink többségét egészségünk, közösségünk, boldogságunk rovására érjük el. Másrészt céljaink többsége az ego célja, mely nem az egésznek, hanem csak a résznek kedvez. Ezek a célok az ego kielégítésére és különböző vágyaink kiélésére szolgálnak. 

Mit értsünk tehát sikeren és sikeres életen?

Mitől lesznek nemes célok a céljaink?

Mit jelent az értékes élet fogalma?

Válaszok itt:

Kurt Tepperwein: Életcélok

http://edesviz.hu/hu/ezo_magazin

2013. április 21., vasárnap

A FÜGGŐSÉGEK LEGYŐZÉSE

“A kabbalisták tanítása szerint a létezésünk célja ezen a világon az, hogy átalakuljunk önzőből megosztó lénnyé. Ezt lépésről lépésre tesszük, rétegről rétegre hántjuk le egyik negatív aspektusunkat a másik után, amivel felszínre hozzunk a valódi, megosztó természetünket.
A tanítványaim néha az kérdezik, hogy honnan tudjuk, hogy valóban átalakultunk?
Ez egy jó kérdés, mert nagy a különbség a viselkedés megváltoztatása és a valóban tartós átalakulás között. Korlátozhatsz egy önző szükségletet, egy rossz szokást, vagy egy romboló hajlamot és magadhoz képest ezzel változtál, de ha nem alakítottad át a vágyat, akkor valójában nem lettél jó ember.
Általában spirituális munka alatt a viselkedésünk megváltoztatását értjük, de az igazság az, hogy a vágyat kell megváltoztatni.
A lelkünk csupán a megosztásra vágyik. Az által, hogy kiterjesztjük a vágyat az iránt, hogy törődjünk másokkal valójában a lelkünk vágyát terjesszük ki és ez csökkenti az önző vágyainkat.
A tartós átalakulás az, amikor már nem érezzük korlátozásnak a régi szokásoknak való ellenállást, amik egykor olyan csábítások voltak a számunkra.
Azoknak a területeknek a meghatározása, ahol egyszerűen csak változtunk, azokkal szemben, ahol valóban átalakultunk segíthet vezetni minket a spirituális munkánk során, hogy lássuk, mit kell még átalakítanunk.
Ha igazi vágyat érzünk, hogy kilépjünk a saját kereteink közül és segítsünk másoknak, akkor végleg búcsút inthetünk a negativitásnak.”

http://www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag?hc_location=stream

2013. április 20., szombat

Kerülj ki az ego csapdájából


1. Ne érezd magad megbántottnak! Ami megbánt, az csak gyengít.


2. Szabadulj meg a győzelem kényszerétől! Nem a győzelmeid vagy a nyereségeid alkotják lényegedet. Légy megfigyelő, észlelj és élvezz mindent anélkül, hogy trófeát kellene nyerned. Amint kevésbé hajszolod e győzelmeket, egyre nagyobb számban fognak előfordulni életedben.


3. Szabadulj meg annak a kényszerétől, hogy mindig neked legyen igazad! Amikor a legjobban belemelegedtél egy vitába, tedd fel magadnak a kérdést: „Mi fontosabb, az igazam, vagy a boldogságom?”


4. Szabadulj meg a felsőbbrendűségi kényszeredtől! A valódi nemesség nem abban áll, hogy jobbak vagyunk valaki másnál, hanem hogy jobbá válunk régi önmagunknál.


5. Szabadulj meg a többet akarás kényszerétől! A dolgok iróniája, hogy amikor már többé nem követelsz, a vágyott dolog bőséggel érkezik életedbe.


6. Hagyj fel azzal, hogy a teljesítményedből származtatod önazonosságodat!


7. Ne adj a híredre! Hírneved nem benned lakozik, hanem mások elméjében.

 

Dr. Wayne W. Dyer - A szándék hatalma

2013. április 18., csütörtök

Napi Elemózsia - 02 - 2013. március

Érdemes átolvasni! ;)

Napi Elemózsia - 02 - 2013. március

Filmajánló:

A munkahelyi vezetett csoportos meditációnk:

Április 15. Hétfő:

Reggel/hajnalban elég korán keltem. Korábban keltem, mint szoktam 8.00 helyett, 7.20-kor, de szerencsére nem voltam fáradtabb, mert izgatottan vártam a meditációt.

8.45-kor kezdődött az egyik üzletünkben. Az jött el a meditációra, aki akart, s a kollégák 70-80%-a jelen is volt. Vezetett csoportos meditáció volt. Azaz mindenki kényelembe helyezte magát. (Én háttal a falnak ültem törökben, de voltak, akik feküdtek.) S a vezetőnk (Farkas Ibolya - látó) pedig hangjával vezetett minket, mikor megkezdtük az utazást.

Beszélgetéssel kezdtünk. Közben mézes, gyógy, tisztító és gyümölcsös teákat ittunk. (Mindenkinek szinte kötelező volt minimum 1 bögre teát meginnia!) Itt is hangsúlyozták a sok folyadékbevitel fontosságát és a cukor helyett, a méz használatát.388727_10151413004940918_1007498824_n

Volt egy tisztító meditáció. Hát én ezt eléggé intenzíven éltem meg. Szólt halk zene is. A részletét a környezetnek nem akarom leírni, h hol voltunk, de nagyon jó volt.

Egy tengerpartról úsztunk át egy szigetre, ahol elkellett engednünk minden negatívitást, amit kaptunk ezen és előző életeinkben. (Harag, bánat, fájdalom, sértések, megvetések, szo minden rosszat!)

Én végigkönnyeztem. Voltak fájó érzések is persze, de akkor is könnyeztem, mikor mondjuk bolyongtam a szigeten és környékén, bár azt inkább a boldogságtól tettem.

Ezen meditáció után elég furcsának éreztem magam. Mint egy 1-2 éves kisgyerek, aki álomból ébred fel és kell neki pár perc h magához térjen, s felfogja h most akkor hol is van és mi van?

Mikor visszahozott minket, fel se emeltem a fejem, hanem sokáig lefelé néztem, mert kellett egy kis idő még megszárad az arcom, mert konkrétan éreztem, h összevoltak ragadva a könnyektől a szempilláim, s még az államon is ott csüngött, csiklandozott egy könnycsepp, s az orom is majd elcsöppent. (Érdekes, h a meditáció közben ezek nem zavartak…)

Egy könnyed beszélgetés kezdődött pihenésképpen. Újabb bögre tea, majd pogácsa evés és nekiláttunk a második utazásnak.

Itt egy kertbe léptünk be, ahol a fénylények (nem evilági családunk) üdvözölt. Kaptunk 3 magot, 3 kívánságot, s elkellett ültetnünk.

536011_10151410823770918_809300549_nTovábbmenvén egy bölccsel beszélgettünk a végén pedig egy gyümölcsfa terméséből ehettünk.

Visszafelé megint a bölcs, majd láthattuk, h mekkorára nőttek a kívánságaink. Nekem a 3. lett a legnagyobb az első pedig a legkisebb, de nem kicsi. “Diagramos szemmel a 3. kívánságom 100%-osan megnőtt. A második kb 80%-ban, még az első kívánságom 50%-ra nőtt. Nem tudom h honnan, v miből gondolom ezeket az arányokat de valamiért tudom/egyértelmű.

Ebben az utazásban csak pár könnycseppem volt, a boldogságtól, olyan szép helyen voltam, és persze boldog is. Nagyon szép botanikus kert volt. Nagy levelű színes növényekkel. (volt köztük vörös meg lila is). Szép nagy fákkal, pálma meg kókusz meg olyan fák, mint Rómában, meg tölgyek, mindenféle keverékek, de eléggé mediterrán feelingje volt.

Mikor visszahozott minket újabb beszélgetés következett. Elmondta, h milyen gyümölcsök evése mit jelent. Nah itt elszállt a boldogságom, mert nem örültem annak, amit mondott. Én mangót ettem. (Életemben nem ettem még mangót!) Egy magú, s az a jelentése, h egy nagy, mindent átfogó változás lesz az életemben… :/

Nah mondom! Szuper! Valamiért kétségbe estem, s  úgy éreztem, h még a többiek, almát, körtét, szőlőt meg dinnyét ettek, sok kis maggal, ők sok kis pofont kapnak az élettől, addig én meg kapok egy akkorát, h arról kódulok… Zavarban levő arc :/

Bár a gyümölcsöm nagy édes és finom volt, remélem a megvalósulás is ilyen jó lesz… :/ tumblr_lxy3tyNFQv1qzx74yo1_500

Am másnap felhívtam Ibolyát, s 29.-én Hétfő délután megyek hozzá személyes elbeszélgetésre.

Am rengeteg olyan dolog hangzott el a beszélgetések alkalmával, amiket én több könyvben, oldalon, honlapon, cikkben olvastam, több formában. Ilyenek voltak pl a fény, a szeretet, a tolerancia, az elfogadás fontossága, hangsúlyozása, s a káros, negatív dolgok tudatos mellőzése, kiiktatása az életünkből, úgy mint pl.: az ítélet, harag, gyűlölet, megvetés, rosszakarás, irigység, féltékenység.

Én ilyen téren szerencsére nagyon jó úton járok, a féltékenységet kivéve. Minden más negatívoktól elég szépen válok meg, de a féltékenység kemény dió, de dolgozom rajta.

Továbbá a fénylényekről is többször szó volt, akiket mi nem láthatunk, de léteznek, s olykor-olykor érzékelhetjük is őket. Oktalan ránk törő hőség, v hidegrázás, borzongás, zárt helyiségben fuvallat érzése etc, etc etc…

Gondolom mondanom sem kell, h persze az aurárkól, karmáról, előző életekről is szó volt…

Am nagyon jó volt ez a kb.: 2 órás meditáció.

Az 2 üzletünk később is nyitott ki mint szokott, de megérte szerintem.

Kíváncsiam várom a 29.-ét. Ez egyfajta elő pránanadiként fogom fel. Mosolygó arc

A látóhoz (aki képes kommunikálni a fénylényekkel, angyalokkal, - nevezzük kinek, h szimpatikus – ) 7000 ft 1 alkalom a pránanadi meg majd egy 10-es lesz, bár az egy komplett hétvégi progi lesz majd.

Nah! Egyelőre ennyi! Rengeteg jegyzetet írtam még össze a hét további történéseiről, de azt a köv bejegyzésem osztom meg. Kacsintó arc

Csók!

Kacsintó arc

Piros ajkak

72407_565842646770409_2048349270_n

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2013. április 17., szerda

Idézet mára:

Tapasztalataim szerint ez is nagyon igaz!

"Amikor elkezdesz szembenézni a félelmeiddel, minden nap egy kicsit, a félelem eltűnik!"

 

2013. április 16., kedd

A meditációtól együtt érzőek leszünk?

A meditálás együtt érzőbbé, jószívűbbé teheti az embert – állapította meg egy új tanulmány, amely a Psychological Science című folyóiratban látott napvilágot.

A meditációtól együtt érzőek leszünk?

A bostoni Északkeleti Egyetem (Northeastern University) és a Harvard Egyetem kutatói azt vizsgálták tanulmányukban, hogy a meditáció milyen hatással lehet az egyén együtt érző képességére és morális viselkedésére. A tanulmány résztvevőit nyolc hétre két különböző meditációs tanfolyamra osztották be, majd a kurzust követően tesztnek vetették alá őket.

Egy váróterembe kellett bemenniük, ahol három szék volt és ezekből kettőn színészek ültek. Az alany az üres széken foglalt helyet és várta, hogy szólítsák. Ezután egy harmadik színész érkezett a váróba mankókat használva és nagy fizikai fájdalom jeleit mutatva. Amint belépett a terembe, a két másik színész a telefonjával kezdett babrálni, vagy elmerült egy könyvben, teljesen figyelmen kívül hagyva az újonnan érkezőt – ismertette a tanulmány részleteit az egyetem honlapja.

A kérdés, amelyre az ott dolgozó David DeSteno és egy végzős diák, Paul Condon választ keresett az volt, hogy a meditációs tanfolyamon részt vevő alanyok vajon nagyobb valószínűséggel sietnek-e a fájdalmakkal küzdő ember segítségére, még akkor is, ha látszólag senki más nem vesz tudomást róla. „Tisztában vagyunk azzal, hogy a meditálás jótékony hatással van az egyén saját fizikai és pszichológiai jólétére – húzta alá Condon. – Mi azonban azt akartuk kideríteni, hogy az együtt érző képességét is fejleszti-e.”

Azon alanyok körében, akik nem vettek részt meditációs órákon, mindössze nagyjából 15 százalékos, míg a meditálók csoportjaiban 50-50 százalékos volt a segítségnyújtási arány, vagyis a meditáció különböző formái ugyanolyan jótékony hatással bírnak – hangoztatta DeSteno. „A meditálás arra készteti az embereket, hogy jól cselekedjenek – segítsenek azon, aki szenved – még akkor is, ha épp az ellenkezőjét látják követendőnek.”

A szakember szerint az, hogy a két másik színész egyáltalán nem vesz tudomást a fájdalmakkal küzdő harmadikról, olyan „kívülálló hatást” teremt, amely normális esetben csökkenti a segítőszándékot. Ilyenkor ugyanis az emberek gyakran azon gondolkodnak: „miért épp nekem kellene segítenem, ha senki más nem teszi”. Az eredmények a jelek szerint megerősítik azt, amelyet a buddhista teológusok már régóta hisznek, vagyis, hogy a meditálás hatására az ember nagyobb együttérzést és szeretetet tapasztal magában minden érző lény iránt.

Forrás: http://starity.hu

2013. április 15., hétfő

Átadás

Az alább látható rövid filmecske egy kis betekintést mutat abba, amivel én manapság sokat foglalkozok, amivel kapcsolatban (is) sokat informálódom és olvasok és ajánlom mások figyelmébe is;

 

 

FEJLŐDJ!

2013. április 13., szombat

Vasárnap esténkénti világ meditáció:

 

“– Te vonzod magadhoz az embereket és a szituációkat, amikor megteremtetted a hozzá megfelelő energiát.
– A szívenergia használatával és meditációval gyorsabban fejlődsz, mert ekkor összhangban vagy a Forrással, a Kozmikus központi tudattal.
– Minden meditáció, ami nyugodttá és feszültségmentessé tesz.
– Tehát nem csak az amikor csendben ülsz, hanem az is amikor olvasol, festesz, énekelsz, sétát teszel a természetben, vagy szeretet adsz valakinek.
– Minden ami az agyadban alfa és théta hullámkibocsátást okoz.
– Ennek tudatában végezzünk egy rövid meditációt, hogy aktiváljuk az energiádat és megtisztítsuk a bolygót a gonosz energiáktól.
– Ülj le kényelmesen.
– Fontos könnyednek lenni, hogy az energia könnyen tudjon áramlani.
– Hunyd le szemeid, hogy ne zavarjon meg semmi.
– Lazítsd el tested minden részét.
– Kezd az arcoddal… lazítsd el a homlokodat… lazítsd el az arcodat, és ne szorítsd össze a fogaidat.
– Lazítsd el a nyakadat… a karjaidat… az ujjaidat, ne szorítsd ökölbe a kezedet.
– Érezd a lazaságot a lábaidban és a talpadban.
– Most végy három mély lélegzetet, és ahányszor belélegzel, szívd magadba a kozmikus fényenergiát amely körülvesz.
– Mikor kilélegzel, lásd ahogy a fény kitisztít minden rossz energiát a testedből, amire nincs szükséged.
– Fújj ki minden szükségtelen energiát, és hagyd őket eltűnni.
– Minden alkalommal mikor ezt csinálod, fényesebbé és fényesebbé válsz.
– Emlékezz, a gondolatok energiák, amelyek az éteri szinten kezdődnek, és hatással vannak a fizikai testedre is.
– Így minden alkalommal ha be és kilélegzel, fényesebbé és fényesebbé válsz.
– A testedet tiszta, fehér, szeretetteljes fénnyel töltöd meg.
– Ez a Forrás ragyogó fénye.
www.alaje.hu 15. oldal
– A Lét tudata.
– A fény nagyobbra és nagyobbra nő, és egy izzó fénygömb burkol be téged.
– Érezd a békét, a bölcsességet és a Lét szeretetét.
– Engedd ezt a fényt, hogy harmonizáljon és meggyógyítson ahol az szükséges.
– Lásd ahogy az összes csakra- energiapontod aktiválódik és harmonizálódik.
– Mind összekapcsolódnak és középen a szívedben találkoznak.
– Érezd ahogy a szíved meleggé és erőteljessé válik.
– Mond magadnak:
– „Készen állok a bölcsességre, készen állok a szeretetre.”
– „Tudatom és kreativitásom folyamatosan növekszik.”
– „Egészséges és mentes vagyok a gátló programoktól és energiáktól.”
– „Mentes vagyok a vallásoktól és hitrendszerektől, és felelősséget vállalok az életemért.”
– „Céljaim összhangban vannak a Léttel.”
– „Barátságos és együtt érző vagyok.”
– „Szeretet adok és fogadok.”
– „Szeretetteljes életet élek.”
– Most pedig lásd ahogy a fénygömb, amely te vagy, oly nagyra nő, hogy betakarja az egész bolygót.
– A szeretet frekvenciája megtisztítja a Földet az összes negatív energiától.
– Lásd ahogy a sötét energiák elégnek és egy fényörvény elsöpri őket.
– Az asztrális mezőben ez valóban megtörténik, és hatása lesz a fizikai mezőre is.
– Ezt a meditációt elvégezheted bármikor, amikor akarod.
– Ez felerősíti a spirituális energiát a bolygón, így mindenkinek lehetősége lesz fejlődni.
– Emlékezz, minden energia, és a magasabb valóságokban az idő nem létezik.
– Az idő csak egy földi 3 dimenziós elképzelés.
– Az idő és a tér rugalmas.
www.alaje.hu 16. oldal
– Gondolkodj sokoldalúan.
– Gondolkodj szeretettel.
– A szeretet a kulcs.”

Forrás:- Alaje a Plejádokról

 

 

Instrukciók:
1. Lazítsd el az elméd és a tested úgy, hogy pár percig a légzésedre koncentrálsz.

2. Vizualizálj egy kékes(a színe pont olyan mint egy elektromos ívé vagy  villámé: éles, kékes-fehér. szerk megj.) Fényoszlopot kiáradni a Galaktikus Központi Napból( vagy a Forrásból szerk. megj.), ami ezután keresztülhatol a testeden, le egészen a Föld középpontjáig. Tartsd meg ezt a Fényoszlopot intenzíven néhány percig. Majd vizualizáld az asztrális- és éterikus sík minden negatív entitásának eltávolítását együtt az ártó szándékú spirituális technológiájukkal és mágikus eszközeikkel  a Föld körül, majd azt, hogy a fizikai testet nem öltött, magasabb dimenziókban létező szabadságharcosai a Fénynek elvezetik őket a 'Fénybe'. Vizualizáld, hogy az egész folyamat világszerte békésen és problémamentesen zajlik le. Képzeld azt, hogy végül a világ felszabadul a lelki [spirituális] rabszolgaság alól, megszabadulunk minden negatív fizikai vagy nem-fizikai lénytől.. Képzeld el, hogy az éterikus- és asztrális síkok  rezgésszintje (vibrációja) egyre magasabbá, fényesebbé, és ragyogóbbá válik, míg nem az összes sötét lény eltűnik és csak a Fény marad hátra.

3. Képzeld el, ahogy a háttérhatalom tagjai békésen megadják magukat és lemondanak minden hatalmukról, így a pénzügyi rendszer és a tömegmédia felszabadul a totális kontroll alól. Képzeld el, hogy az egész folyamat világszerte simán és békésen zajlik le. Vizualizáld, hogy a világunk végre felszabadul a pénzügyi rabszolgaságból, és megszabadulunk a kegyetlen diktátoroktól ill. a korrupt politikusoktól.

4. Vizualizálj gyönyörű, szép, új jövőt az emberiség számára, benne egy új és igazságos pénzügyi rendszerrel, ahol az összes adósságot eltörölték, a jóléti alapokat kiosztották, a humanitárius projekteket megkezdték, fejlett technológiákat vezettek be, a természetes ökoszisztéma helyre van állítva, és az emberek végre minden elnyomástól mentesen szabadok. Képzeld el, ahogyan az emberiség valamennyi sebe meggyógyul, mindenki inspirálva és segítve van az átalakulásban és mindenki megtalálja a kapcsolatát a saját Lelkével és a Forrással.

Pontos időpont időzónánként:
11:00  AKDT vasárnap (Alaska)
12:00  PDT vasárnap vasárnap (Los Angeles)
13:00  MDT vasárnap (Denver)
14:00  CDT vasárnap (Houston)
15:00  EDT vasárnap (New York)
16:00  BRT vasárnap (Rio de Janeiro)
20:00 BST vasárnap (London)
21:00  CEST vasárnap (Paris)
21:00 CEST vasárnap (Budapest)
22:00  EEST vasárnap (Bulgaria)
23:00  MSK vasárnap (Moscow)
00:30  IST hétfő (India)
3:00  CST hétfő (Beijing)
4:00 JST hétfő (Tokyo)
5:00 AEST hétfő (Sydney)

Napi gondolat:

“Nem tudod kifejleszteni az öntudatodat, ha az elméd tele van gyűlölettel, gőggel, irigységgel, félelemmel vagy versengő gondolkodással.” - Alaje a Plejádokról

Kérés!

Sziasztok!
Egy újabb ifjú kutató választotta a homoszexualitást témaként. Kérte, osszam meg az elérhetőségét, ahol tudom. Egy alig fél órás beszélgetés, kérdőívkitöltés a feladat. Kérem, segítsetek neki.
Császár Zsanett - zsazsi88@gmail.com
Köszönöm!

2013. április 12., péntek

Ivászat, rólam, újabb változások, rólunk…

Idézet mára:

"Mindannyian rendelkezünk különleges képességekkel, melyek segítenek minket életcélunk megvalósításában. Ezért nem érdemes összehasonlítani magunkat a körülöttünk lévő emberekkel.

Az összehasonlítgatás megakadályoz minket abban, hogy saját magunk legjobb változatává váljunk.

Amit mi adunk, azt senki más nem tudja, hiszen mindnyájunkból csak egy van." - Yehuda Berg

 

Április 1. Hétfő:10013_10151402421330918_1270124606_n

Délelőtt locsolkodás volt vidéken a rokonoknál. Késő délután pedig visszautaztam Pestre.

Este nagyon berúgtunk Norbival és Popovval a lakótársammal.

Összepakoltuk a vodkát, pálinkát, bort, energiaitalt, aztán kimentünk zülleni a szokásos Erzsébet térre.

Jó volt! Még kb szeptember-október környékén züllöttünk utoljára ilyen jót! Arc nagy mosollyal

Imádom ezeket az estéket. Csupa kellemes emlék! Arc nagy mosollyal Kacsintó arc

 

Sokszor adakozok mostanában a hajléktalanoknak. Aprókat adok, amik épp vannak a zsebembe, de jó érzéssel telt el, s már teljesen más szemmel nézek rájuk, mint anno.

Persze nem adok mindig mindenkinek, mert akkor nekem se maradna pénzem sokáig, de a normálisabbik fajtáknak adok, s anno meg mondjuk senkinek se adtam semmit.

Ha hosszabb ideig él az ember egy környéken, akkor egy idő után már ismerőssé válnak az arcok, s megtudja különböztetni, h melyik hajléktalan milyen.

150406_362194980551761_1537379460_n

+ Mostanában azt vettem észre magamon, h olykor szeretem játszani a hülyét! Persze van, mikor tényleg az is vagyok (Arc nagy mosollyal), de többször előfordult már mind a magánéletben, mint a munkahelyen az, h különböző témákban adtam az értetlent, mert érdekel, s kíváncsi vagyok, h más h látja  a helyzetet, s hogy gondolkodik, ő mit és hogyan reagál, hogyan old meg egy helyzetet.

Melóban ez hatalmas segítség volt nekem eddig visszanézve, mert segített felmérni abban, h ki mennyire pontos, ki milyen, h áll a melóhoz, hogy dolgozik.

Egy egyszerű s konkrét példa, h megértsetek;

Az első 2 hétben hagytam az összes kollégának, h elmagyarázza nekem azt, amit már más elmagyarázott, így 1 rutin feladatnak az elvégzését pl.: 10-szer, (10 kolléga)majdnem hogy 5 féle képen magyarázta el.

Így sikerült egy kis betekintést nyernem abba, h ki az aki precíz, ki az aki gyors, lassú, pontos, körültekintő, bonyolult, szétszórt, hanyag ésatöbbi…

Április 7. Vasárnap:487749_406667252763729_1367717781_n

Feljött anyum, hozott kaját. Most normális volt, s nem kötött bele mindenbe.

Norbi csinált tofut. Tényleg olyan mintha húst ennénk! Nagyon finom!

Este Norbiéknál aludtunk.

Április 8. Hétfő:

Voltam az Intercontinental hotelben, ami a Lánchídnál van a Dunakorzó elején! Hát luxus “kategóriában” dolgozom én is, de mégis kellemetlenül éreztem magam ott. Mindig feszengek, ha ilyen közegbe kerülök. Az üzletünk tulajdonosa otthagyta a kocsijában a laptopját, s azért kellett elmennem.

Am az új melóhelyen jó a csapat, s nagyon jól kijövök a kollégákkal, de nem sikerült még mindig megszoknom, s nem találom a helyem… :/ Hiányzik az Armani, s remélem h júniusig újra lesz változás az életemben, meló terén.

Április 11-12. Csütörtök, Péntek:

Szabadnapos vagyok mindkét nap. Megvettem a jóga matracom, s úgy tervezem, h májusban pedig megveszem a kedvezményes, 10 alkalmas Atma jóga bérletem is.

527609_354319131339346_1897040968_nKicsit drágállom így is, de ha tud valaki olcsóbbat a belvárosban, akkor szóljon pls! :D

Este kimentem Norbihoz a Bar-ba. Ott találkoztam Polettel a volt Pullos kollégámmal, mert ő szervezte oda a szülinapos bandát. Jól elbeszélgettünk a régi szép időkről.

Norbival összevesztünk. Mostanában nem áll fényesen a szénánk.

Mindketten sokat dolgozunk, s nem egyszerű így az élet. Sokat is változtunk, főleg ő lett másabb, ami nekem nem jó, de ő csak homokba dugja a fejét, s így nem tudom, h mi lesz ennek a vége, de az biztos, h nekem nem jó most ami van!

Úgy tekintek erre is, mint kihívásra, amit vagy így, vagy úgy de meg kell oldanom.

Am mostanában többen megkérdezték tőlem, (főleg ugye az új kollégák) h mióta vagyunk együtt. 1 éve s 4 hónapja, bár nekem ez felfoghatatlan! Nem tűnik ennyinek!Olyan, mintha csak pár hete v hónapja lennénk együtt! Elröppent az a majdnem másfél év, s teljesen természetes, s megszoktam h van Norbi… … Csak ne lenne olyan zombi és… …semmilyenes… … Olyan silány, egyhangú v negatív szinte állandóan az állapota, ami nagyon nem jó, s segítenék neki, de nem működik közre, mert szerinte nincs semmi, s minden okés.

Néha olyan, mint aki elvesztette az emlékezetét! Él és mozog, de kiszívták az agyát, s csak bolyong. Semmi élet nincs benne!

Váltsunk is témát, mert egyedül nem tudok ezzel mit kezdeni még!

Gyógyteákat, (borsmentalevél, fehér és csalán tea) citromos vizet és gyümölcslé turmixokat iszom. Bár a gyógyteákat csak ebben a hónapban fogyasztom, mert a túl sok fogyasztásuk már nem pozitív hatású.

A napi folyadékmennyiségem pedig tudatosan megemelem napi 0,5-1 L-ről, 1,5-2,5 literre. Próbálom magamba erőltetni ennyi folyadékot. Ha napközben nem sikerül meginnom 1 litert, akkor este mindig magamba erőltetek fél litert.

Nehéz, mert valamiért a szervezetem egyáltalán nem igényli a folyadékot, pedig kell.528511_10151407546350918_240702826_n

Konkrétan nekem 3 litert kellene naponta meginni, mert 20 kg-ként kell(ene) 1 liter folyadékot fogyasztani… Zavarban levő arc

A sok ivás miatt meg óránként szaladgálok a wc-re… Zavarban levő arc Este is legalább egyszer mindig kimegyek, mert elalvás előtt is megiszok mindig 1 bögre teát.

Am minden nap eszek banánt, mert nagyon egészséges, s persze nagyon szeretem. Arc nagy mosollyal

Észrevettem, az elmúlt napokban azt is, h ahogy beállt a jó idő, s mikor nem felhős az ég, nagyon sokat kémlelem az eget. Szeretem nézni a napsütéses kék eget, ahogy vándorolnak rajtuk a felhők, változnak a formái, este pedig a csillagokat kémlelem. Nézem, h egyesek mennyire összefüggnek, melyik fényesebb a másiknál, s próbálom megtalálni a fiastyúk csillagrendszert, de az eddigi esti pár perces séták alkalmával, még nem sikerült.

534876_10151406570520918_2057467509_nAz orion csillagképet  egyből meglátom, ha felnézek. Nagyon könnyű és jól látható. Egy nyíl, ami mindig kb, majdnem hogy északi irányba mutat.

Am h kezd megérkezni a tavasz, s egyre többet süt a nap, annál jobban élvezem ismét a tetőtéri lakásunkat. Jó ilyen fényes, napsütötte lakásban lenni. Mosolygó arc

Pénteken szaladgálós napom volt.

Megvettem nagy nehezen kb bő 3 órás ügyintézősös, szaladgálás után a pannonnál a 30 G-s mobilnetet, így újra van rendesen netem.

Eddig Popov 8 G-s mobilnetén éltünk, de 1,5 hét után feléltük. (Nem! Nem a sok pornó miatt! Arc nagy mosollyal )

Nah!

Szo csütörtökön voltam a pannon üzletben a Corvin bevásárlóközpontban, ahol nem volt készleten mobil stick. Mondták, h pénteken lesz, menjek vissza. Délutánra visszamentem, s 20 perc várakozás után végre sorra kerültem, s közölték, h nem érkezett meg még mindig a szállítmány!

Joh! Semmi gond! Előfordul ilyen! Gyerünk a Westendbe! Ott meg közölték, h 2 fényképes igazolvány kell a szerződéskötéshez! A személyim mindig nálam van ,de a jogsim, meg a pénztárcámban otthon!

Nah! Lejátszódott a fejemben az alábbi jelenet, azon része, h átnyúlok a pult felett, megragadom a grabancát, megrángatom, s megkérdezem;
“Igen?! Oszt ezt ki mondja?!
-ÉN!
-NEM MONDOD KOMOLYAAAAN!” Arc nagy mosollyal

De mivel az erőszak nem megoldás és békesség, szeretet és harmónia van, így csak mosolyogni tudtam az agyamat elöntő idegtől, s szépen hazamentem a Corvinhoz a jogsiért, s visszamentem, majd fél órás szöszölés után megszületett!

Távozván, megláttam a pannon üzlet mellett lévő Bershkát, s így be is tértem oda, s mérgemben nyugtatóként vettem magamnak egy dzsekit!

Elszállt egyből minden ideg belőlem! Arc nagy mosollyal

Am melóból felhívtak, h hétfő reggel 9-től 16-ig lesz egy csoportos vezetett meditáció, s szeretnék e menni? Örömmel elfogadtam a meghívást, s kíváncsian várom! Mosolygó arc

Nah! Ennyi, még lenne miről mesélnem, de le kell állnom, mert mindig eszembe jut valami, s akkor soha nem végzek!

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

703995_570193269673579_1353562535_o

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)