2013. június 27., csütörtök

;)

IMÁDOM ŐKEEEET! Tetszik a komoly, domináns, szigorú, fegyelmezett, ütős megjelenésük. A tudásukról, tehetségükről nem is beszélve! Egy igazi művészek! Mosolygó arc

108.hu Magazin 32. száma

 

 

http://108.hu/magazin/magazin-32

 

<div data-configid="0/3779521" style="width: 525px; height: 525px;" class="issuuembed"></div><script type="text/javascript" src="//e.issuu.com/embed.js" async="true"></script>

2013. június 24., hétfő

Korlátoltságunk

 

“…Csak arra szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy amikor valami megzavarja a lelki békédet, akkor nagyszerű lehetőséged nyílik a spirituális fejlődésre, függetlenül attól, hogy szerinted mi okozta a feldúltságodat.

Bradshaw szavaival élve: “Ha nem dolgozol az egódon akkor vissza fog húzni.” Hogy miért? Azért, mert ez a munka a saját spirituális tanterved szerves része; Mind ezért vagyunk itt. Nem számít, hogy milyen szellemi magasságokba jutsz, a megoldatlan problémáid felhalmozódása – amit néhány kultúrában karmaként ismernek – folyamatosan elhozza az életedbe azokat a tapasztalásokat, amelyek megmutatják, mit nem oldottál még meg. Ennek dinamikája egy gumiszalagéhoz hasonlatos: Egy bizonyos mértéken túl nem feszítheted anélkül, hogy vissza ne csapna. (vagy el ne szakadna).

Spirituális fejlődés tehát nagyrészt az elengedés és az újratanulás folyamata. Könnyebben megértheted a folyamat jellegét, ha tudsz valamit a tudat szerkezetéről és működéséről. Ezzel a tudással felvértezve sokkal könnyebben haladhatsz előre a fejlődésben. Ragadjuk hát meg a felfedezés lámpását, és nézzük, mit találhatsz, amit segítségedre lehet a felébredés útján.

Tetszik vagy sem, az igazság az, hogy a legtöbben neveltetésüknél fogva ego-központúan közelítjük meg az életet. Megtanultuk, hogy az élet lényege az, hogy sikeresek legyünk a világban. Ennek sértetlenségét fenntartandó, az ego rendkívül változatos módszerekkel támasztja alá ezt a filozófiát. Saját magát látja a világ középpontjában; minden és mindenki más körülötte forog. Különálló entitásként gondol magára, és gyakran rengeteg időt és energiát áldoz arra, hogy egy másik olyan erőt kutasson fel, amelyik önmagára emlékezteti. Ha és amikor megtalálja ezt a párt, a kapcsolatot “szerelemnek” nevezi, és nagyon sok mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a másik személyt a maga közelében és ellenőrzése alatt tartsa.

Az ego drámája akkor kezd el érdekessé válni, amikor belépsz a spirituális ébredés tudatos folyamatába, ami előbb vagy utóbb mindnyájunkkal megtörténik. A folyamat során megnyílsz önmagad egy olyan lényeges része előtt, amely az ego valóságán kívül áll. Ezt megelőzően az egónak sejtelme sincs a magasabb tudatosság létezéséről; legfeljebb érdekes elképzelésnek tartja, amelyről esetleg olvastál, vagy hallottál valahol. Másképpen fogalmazva: Eljön az a nap, amikor az ego ráébred mi történik az elme és az érzelmek birodalmán kívül.

Eme spirituális ébredés kezdetekor az egót vakrémület tölti el, amire általában félelemmel, védekezéssel és ellenállással válaszol. Ez persze érthető, sőt akár számítani is lehet rá; Végtére is az ego kontroll mániája – és egyenesen a létezése! – számára fenyegetést jelent, hogy az egyén az egón kívül álló szintek felé nyit.

A spirituális ébredés pontosan azért haladja meg az ego szerepkörét, mert a fizikai, mentális és érzelmi dimenziókon túl, a spirituális valóság összefüggésrendszerében zajlik. Az ego számára az elmúlás fenyegetése valós. Válaszképpen gyakran megpróbálja útját állni a spirituális fejlődés érdekében tett erőfeszítéseknek. Módszerei közé tartozik a kétkedés, a tagadás és magának az ébredés megtapasztalásának a semmibe vétele. – Így próbálja fenntartani a komfortzónája megszokott állapotát. A fenti módszereket – valamint a klinikai pszichológiában jól ismert egyéb védekező mechanizmusokat – az ego szükségesnek és egészségesnek tartja, mert az elme és az érzelmek területén kívüli túlélést nem képes értelmezni.

A spirituális ébredés folyamata nem könnyű vállalkozás a korlátolt ego számára, hiszen a vele járó legfontosabb változás éppen az, hogy lazuljon az ego ragaszkodás ahhoz, hogy énünk egyetlen és igazi forrásként azonosítsa magát.

“Minden egyes alkalommal, mikor valaki megold egy problémát, örvendeznek az angyalok és az egész emberiség előbbre lép a fejlődés útján.”

Ezt értjük egón végzett munka alatt és erre utalunk mi úgy, mint a fejlődés érdekében végzett munka.

Minél inkább meggyógyítod, vagy megtisztítod a megoldatlan problémáidat, annál nyitottabbá válasz a magasabb spirituális tudatosság csatornájának, s végül annál jobban hozzá járulsz a bolygó felemelkedéséhez. A folyamat egy hagyma hámozásához hasonlítható, azzal a különbséggel, hogy a megoldatlan problémák esetében kicsit nehezebben derül ki, mikor távolítottuk el az utolsó réteget.”

Részlet a H. Ronald; lelkedhez hűen című könyvből.

Ezúttal nem átverés, tényleg segít minden videómegtekintés.

2013. június 22., szombat

Alanyi jog az élethez már nem elméleti kérdés

Bizonyára nem mondunk senkinek új dolgot azzal, ha megállapítjuk : világunk eseményei nagyon felgyorsultak.

Az alapvető változások, Földünk és társadalmának globális átalakulása, melyek buvópatakként - minden média-csend és akadémiai szintű módszeres hazudozás ellenére - a nyolcvanas évek óta zajlanak, most már mindenki számára jól láthatóak és tapasztalhatóak! ( Azonban ne felejtsük el: ez a "mindenki" most még csak a földi emberiség 1%-át jelenti, vagyis kb. ennyien ébredeznek spirituálisan, a többiek pedig vagy még alszanak, azaz a régi társadalmi mátrixot érzékelik az egyetlen realitásnak, vagy tudatosan harcolnak a változás ellen - ám minden alapvető változáshoz elég 1% is a morfogenetikus terek "századik majom-effektusa" miatt! )

És ennek a felgyorsult tudati fejlődésnek köszönhető, hogy 2013-ra végre közbeszéd tárgya lett, legalábbis az ébredezőknél, pl. az alapjövedelem kérdése is. Azaz legalább a szellemi keresők tudati szintjén végre meg merték kérdőjelezni egy olyan szent tabuként kezelt "közgazdasági" témát, melyről eddig a közönséges embernek még álmodni sem lehetett, ám most már az ébredező értelmiség is kezd kiállni az alanyi jogú alapjövedelem bevezetése mellett. ( Kockáztassuk meg : a következő még nagyobb tabu-döngetés - a pénz elvetése mellett - az általános tankötelezettség megkérdőjelezése lesz! )

Látható tehát, hogy ezek az örvendetes tudati változások - melyek eddig ilyen gyors ütemben sem az emberiség, sem a világegyetem történetében még nem fordultak elő -, hogy hozzák egyenként felszinre azokat a testvérbolygóinkon már időtlen idők óta bevezetett galaktikus alapértékeket, melyek minden magasan fejlett társadalom alapját képezik.

Annak ugyanis, hogy nem vagyunk egyedül a problémáinkkal, és a megoldásokon sem kell sokat "agyalni", hanem csak rá kell hangolódni azokra kozmikus eszmei gondolatformákra, melyek már számtalan bolygó számtalan civilizációjánál segítettek azon válságos fejlődési pontnál, mikor egy adott humanoid közösségnek át kell lépnie az ego- vagy testtudatból a lélek- vagy szeretet-csoporttudatba.

Az aktualitás pedig, amiért ez a cikk született, egy e-mail, melyet ma kaptunk. Ebben az elektronikus levélben ez állt :

"Egy okos amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy ő soha nem buktatott meg egy hallgatót sem , de a közelmúltban megbuktatott egy egész osztályt.

Miért? Azért, mert az osztály kitartott amellett, hogy az "Obama care" szociális program nagyon is jól működik. Nem lesz tovább szegény, sem gazdag, sőt, mindenki egyenlő alapon fog élni és fogja érezni majd magát.

A professzor azt mondta, OK, próbáljuk ki a tervet és majd meglátjuk kinek lesz igaza. Mától fogva mindenkinek az osztályzatát csak összeadjuk és egy átlag osztályzatot fog kapni mindenki a végén. Jó?Így majd meglátjuk kinek lesz igaza a végén. Mindenki az osztályban beleegyezett. A legjobb az 5-ös és a legrosszabb az 1-es osztályzat lesz.

Az első teszt után mindenki 4-est kapott. Így azok, akik tudtak, mert sokat tanultak, reklamáltak, viszont aki kevesebbet tanult, az meg örült az osztályzatnak.

A második teszt alkalmával a hallgatók, akik az első esetben keveset tanultak, még kevesebbet tanultak, és akik először sokat tanultak, úgy gondolták, hogy akkor ők minek igyekezzenek es ők is kevesebbet tanultak. Így a második teszt eredménye csak egy elégséges 2-es lett.

A harmadik teszt után mindenki elégedetlen volt, mert mindenki kevesebbet tanult és mindegyik a másikakat okolta az alacsony eredményekért. Tehát senki nem volt megelégedve és mindenki megbukott.

Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyan ilyen módon alapszik és azért fog az is megbukni . Mert ha a jutalom elég nagy, a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha ő azért kevesebbet kap."

Majd utána öt pontban össze van foglalva ennek a közgazdász professzornak a tézisei, melyeket az e-mail küldő jó barátunk rögtön kommentált is ( kiemelve a hozzá fűzött megjegyzéseit piros színnel ) :

1. Nem lehet a szegényeket sikeressé tenni azzal, hogy a gazdagabbakat kifosztod.

- De a gazdagokat se lehet boldogabbá tenni a szegények további megnyomorításával!

2. Ha kapsz valamit amiért neked nem kellett dolgoznod, azért egész biztos valaki másnak kellett megdolgozni.

- Kétlem, hogy a gazdagabbak megérdemelték a többletet: azért is másokat dolgoztattak meg!

3. A kormány nem tud adni senkinek semmit, addig amíg azt valaki mástól el nem veszi először.

- A szegényektől pl., akiktől mindent elvettek alattomos módszerekkel (pl. éhbér, hitelcsapda, magas adók, stb.)

4. Semmit nem tudsz megsokszorosítani úgy, hogy először elosztod.

- De úgy se, hogy egyedül emészted fel!

5. Mikor a nép fele úgy gondolja, hogy nekik nem kell dolgozni, mert a másik fele úgyis eltartja. És mikor a másik fél rájön arra, hogy akármennyit dolgozik, a kormány a fizetésük felét arra költi állandóan, aki nem csinál semmit. Ez a kezdete annak, hogy az a nemzet a bukás felé halad.

- Meg az, amikor a felső tízezernél annyi vagyon van, mint a többi, milliónyi népességnél összesen! A modern rabszolgaság áldozatait meg minimálbérért dolgoztatják, amivel semmire se jutnak.

És ehhez mi csak annyit tennénk hozzá, hogy ez a neoliberális közgazdász professzor elitet védő pimasz álokoskodása, mely az utóbbi 20-30 évben több nyomort, éhínséget és halált hozott az emberiségnek, mint két világháború, épp annyi értéket képvisel már az öntudatosuló emberiség szemében, mint a középkori lapos Föld képzete. Az elit legnagyobb rémületére ugyanis az öntudatosság olyan méreteket öltött a tömegeknél, hogy már nemigen lehet becsapni őket az álrendszerváltás óta szokásos neoliberális panel-okoskodással, mely alapján egész Kelet-Európát is kifosztották.

Mert miről is van szó igazán? A mai törvénytelen, nem-emberi hatalom az utolsó pillanatig meg akarja akadályozni, hogy az alapvető galaktikus szabadságjogokat bevezessék a Földön, különösen az alanyi jogon járó alapjövedelmet, melynek a bevezése után kb. egy héttel gyalorlatilag az emberiség minden anyagi gondjának és így testi-lelki betegségének is a 99%-a automatikusan megszünne, mintha sohasem létezett volna!- Ez az igazság!

http://rejtelyekszigete.blogger.hu

Te tudod már, h neked mivel kell megküzdened, hol, mit és hogyan kell fejlődnöd?

 

“ Aki meditál, az a valódi Énjével való tudatos kapcsolatának megerősítésén dolgozik. A tudat ezen része jelenti a kaput azok felé a spirituális dimenziók felé, amelyekről ősidők óta beszélnek és írnak.

Valódi Éned ismeri a tananyagot, amelynek az elsajátítása érdekében ide érkeztél. Tudja, min kell dolgoznod az egóddal kapcsolatban azért, hogy a tantervet teljesítsd. Azt is tudja, hogy amíg azzal nem végzel, a fizikai világban megvalósítandó spirituális terved úgy fog segíteni neked, hogy folyamatosan olyan tapasztalásokba visz bele, amelyek működésbe hozzák megoldatlan problémáidat. Ezek a tapasztalások – a valódi Én összefüggésrendszeréből nézve – valójában spirituális lehetőségek arra, hogy tanulj, fejlődj, és teljesítsd, amit szükséges. Igaz, ami igaz, gyakran mind fizikai, mind pszichológiai szempontból igen erőt próbálónak tűnhetnek (és tűnnek is) ezek az élmények. A Valódi Én együttműködik ezzel a struktúrával, mert tudja, hogy mit kell tennie, és hogy az adott fizikai forma miképpen segíti elő a spirituális haladást.”

H. Ronald Hulnick; Lelkedhez hűen

Ez a nagy Fideszes magyar összetartozás!

 

A 9. perctől a hideg rázott, mikor a többi ellenzéki párt is csatlakozott a Jobbikhoz, s a végén már szinte mindenki a hazaáruló fidesz ellen volt!


A végén pedig a Himnusz... ;')... ...Tisztelet nekik!


TAKARODJATOK! TAKARODJATOK! TAKARODJATOK HAZAÁRULÓK!


http://rosszabbik.com/2013/06/21/kitiltottak-a-jobbikot-a-parlamentbol/

2013. június 20., csütörtök

RABLÓK AZ ANDRÁSSYN

Kérlek segítsetek! Akinek ismerős a képen látható 2 személy, kérem hívja a rendőrséget!

20balc4.jpgŐk rabolták ki a Vertu üzletet és verték össze az eladót.

  • Sokáig gondolkodtunk, milyen más kifejezést használhatnánk a tegnapi Andrássy úti eseményekre borzasztóan bulváros csengésű a brutális rablótámadás helyett, de nem találtunk olyat, ami ennél jobban leírja, mi is történt. Jelenleg annyit lehet tudni, hogy tegnap 11 óra 50 perckor két férfi összekötözte, majd összeverte a budapesti Vertu Boutique 26 éves eladóját, majd készpénzzel és a rendőrség tájékoztatása szerint körülbelül 25 (!) telefonokkal távoztak a helyszínről. Az eladót a váltótársa találta meg, jelenleg életveszélyes állapotban van. Arendőrség két férfit keres: egyikük 25-30 év közötti, 185-190 centi magas, vékony testalkatú, másikuk hasonló korú, körülbelül 180 centi magas, erős testalkatú. A fejleményekről folyamatosan beszámolunk a Burzsujon, ha pedig bárki felismerné a képeken látható férfiakat, kérjük azonnal hívja a rendőrséget!

http://police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rablas-a-mobiltelefon-uzletben

http://burzsuj.blog.hu

2013. június 19., szerda

:)

Természetes tisztítószer: szódabikarbóna

 

Egy doboz szódabikarbóna a leghasznosabb dolog a takarító szettedben. A szódabikarbóna hatékonyabb, mint a reklámokból jól ismert, kereskedelemben előállított tisztítószerek; nem vegyi anyagokból készül és ráadásul olcsó is!

Egy doboz szódabikarbóna a leghasznosabb dolog a takarító szettedben. A szódabikarbóna hatékonyabb, mint a reklámokból jól ismert, kereskedelemben előállított tisztítószerek; nem vegyi anyagokból készül és ráadásul olcsó is! Olvasd el cikkünk, hogy megtudd, hogyan hasznosíthatod a szódabikarbónát takarítás közben:

 

Takarítás szódabikarbónával

1. Használd a szódabikarbónát súrolószerként: ez egy klasszikus felhasználási javaslat. Szórd meg a mosdót és a kádat szódabikarbónával. Nedvesíts meg egy törlőkendőt és kezd el dörzsölni a piszkos felületeket. Ez egy kis időbe fog telni, de a szappan maradékok és egyéb szennyeződések karcolás nélkül eltűnnek majd! Végül öblítsd le az egészet alaposan. További fürdőszoba takarítási tippekért kattints IDE.

2. Tartsd tisztán a lefolyót vegyszerek nélkül! Fele-fele arányban keverj össze egy csészényi szódabikarbónát

és ecetet (nagyobb edényben, mert habzik!). Öntsd a lefolyóba, hagyd állni pár percig, majd öblítsd le forró vízzel. Ez számos lefolyó problémát előzhet meg, ha rendszeresen elvégzed ezt a folyamatot.

3. „Zsírtalaníts” a konyhában: a szódabikarbóna zsíroldó hatással is bír. Szórj egy kis szódabikarbónát a sütőre és dörzsöld meg egy enyhén nedves törlőkendővel. A szódabikarbóna felszívja a zsírt – így végül csak öblítened kell majd. További konyha takarítási tippekért kattints IDE.

4. Polírozz szódabikarbónával! Az ezüst, rozsdamentes acél és króm kiegészítőket egy nedves törlőkendővel vagy szivaccsal és egy kis szódabikarbónával dörzsöld meg, hogy visszakapják eredeti fényüket!

5. Tegyél a mosógépbe egy fél csésze szódabikarbónát, hogy eltűnjenek a foltok és a kellemetlen szagok is. Ha túl erős a folt, közvetlenül rá tegyél egy kis szódabikarbónát és ecetet, majd úgy mosd ki.

6. A szódabikarbóna elnyeli a kellemetlen szagokat: tegyél a hűtőbe vagy a WC-be egy kis tállal, szórj a szemetesre vagy macska alomra egy csipetnyit, hogy eltűnjenek a lakásból a kellemetlen szagok.

Szőnyegtisztítás szódabikarbónával

A boltban kapható szőnyegtisztítók erős vegyszereket tartalmaznak, ráadásul drágák is. Ha pénzt szeretnél megtakarítani, vagy csak természetes tisztítószereket használni a takarításhoz, válaszd a minden háztartásban fellelhető szódabikarbónát. A szódabikarbóna eltávolítja a foltokat kemény súrolás nélkül és felszívja a szagokat is. Ha kisállat is van a lakásban, különösen jó választás lehet ez a természetes tisztítószer. De ahhoz, hogy hatékonyan működjön, megfelelően kell használni!

Amire szükséged van szőnyegtisztításhoz:

Szódabikarbóna

- szódabikarbóna

- porszívó

- 1 csésze meleg víz

- egy kis tál

- 2 evőkanál enyhe, folyékony mosószer (pl. mosogató)

- szivacs

- fehér törlőkendő

Instrukciók a szőnyegtisztításhoz szódabikarbónával:

1. Szórd le a szőnyeget, egyenletesen egy vékony réteg szódabikarbónával – ahol folt van vagy jobban koszos, tegyél egy kicsit többet.

2. Hagyd a szőnyegen a szódabikarbónát egy éjszakára, majd másnap porszívózd fel az egészet alaposan.

3. Nézd végig alaposan a szőnyeget, hogy maradtak-e foltok. Ha igen, akkor önts egy csésze vizet a tálba és keverd össze 2 enyhe folyékony mosószerrel.

4. Mártsd a szivacsot a mosószeres vízbe, majd helyezd a szőnyegen maradt foltra, hogy felszívja a szennyeződéseket. 

5. Végül nedvesítsd meg a fehér törlőkendőt és finoman mosd le a mosószeres vizet a szőnyegről, majd hagyd megszáradni.

Ha parkettád is van otthon, olvasd el a 8 egyszerű lépés a ragyogó parkettáért című cikkünk, melyből megtudhatod, hogy azt a padlót hogyan kell kezelni!

A szódabikarbóna egyéb felhasználása a háztartásban:

1. Önts egy kis szódabikarbónát a hamutálba: ettől gyorsabban elalszik a cigi és nem fog feleslegesen füstölögni.

2. Sterilizáld a fésűket és hajkeféket szódabikarbónás vízzel.

3. Használd a cipők szagtalanítására a szódabikarbónát: tegyél a cipő orrába egy csipetnyit, hagyd ott egész éjszakára, majd öblítsd ki az egészet és hagyd megszáradni.

4. A grillsütőt is könnyedén letakaríthatod szódabikarbóna segítségével, illetve a teraszra csöppent olajfoltokat is. 

5. A dohos, penész szagú könyveket tedd egy vászonzsákba és szórd le szódabikarbónával, majd hagyd úgy legalább egy hétig, hogy felszívja a kellemetlen szagokat.

http://www.almaimotthona.hu

!

 

2013. június 17., hétfő

Filmajánló:

!

Környezetbarát lakás, eko gazdaság, munkaügyi, vidéken, változás

 

Idézet mára:

"Ha a rosszat keressük, meg fogjuk találni.
Ha a jót keressük, meg fogjuk találni.
Mindig két valóság közül választhatunk: a pozitív és a negatív közül.
Amelyikbe az energiánkat fektetjük, az lesz a mi valóságunk."
Yehuda Berg

 

Szép fokozatosan kezdek áttérni a természetes anyagokkal való takarításra.

Azok a tisztító vegyszerek, amikkel még rendelkezik az albérletünk, szépen elhasználjuk még, aztán majd áttérünk az ecettel és szódabikarbónával való takarításra. Kipróbáltam. Hatásosak s ugyan úgy jók, mint a bolti vegyszerek, csak ezek olcsóbbak és természetesek.184498_688758481150390_1817246937_n

Am az albiban változások állnak be nálunk júliustól. Nem fogunk egyelőre elköltözni. Az egyik lakótársunk megy el, mert szeptembertől Helsinkiben tanul, így Popovval és a párjával, Mátéval fogunk lakni négyen. Lesz majd nagy takarítás, átrendezés, s festést is akarunk.

Volt egy nagy “meetingünk” is a lakótársakkal, mert feljött az, amiről én korábban már írtam is a blogban, h szeretnék kiköltözni egy pest megyei házba, ahol fokozatosan áttérnék az önfenntartó eko gazdálkodásra. A többieknek is tetszett az ötlet.

Alaposabban utánajártam a részleteknek, s alapból nem egyszerű egy jó telkes téglás lakást találni. Nagyon sok mindent figyelembe kell venni. Sok pénzbe kerülne.

Aztán véletlenül valahogy ráakadtam egy eko farmra, ami Galgahévízen található. Megnéztem a főoldalon lévő videójukat, s nagyon megtetszett. Pont ez az, amit kerestem!

A következő terv az, h a közeljövőben meglátogatjuk a farmot, aztán kikérdezzük őket a részletekről. Nincs ebben semmi konkrétum v elköteleződés. Csak pusztán informálódunk, s utánajárunk, h tetszene-e, tudnánk e csinálni, milyen feltételek vannak stb.

601352_10151179024080918_176390313_nNekem sincs semmi konkrétumom, pláne most, h új munkahely és lehetőségek állnak előttem. Nem akarok még teljesen elszakadni az eddig élt életvitelemtől.

Mind1. Felesleges is agyalni, majd a személyes látogatásnál eldől, s választ kapunk sok mindenre.

Csütörtök:

Este kimentünk Norbival, Popovval és a párjával inni az Erzsébet térre. Most nem rúgtunk be nagyon. Mindenki pont jól érezte magát. Norbival sikerült valami butaságon összemorognunk. Nem is emlékszem már min. Ittunk, s megint mindketten hülyék lettünk. Másnap meg megint, mintha mise történt volna.

Péntek:

Voltam a munkaügyiben. Hiányzó dokumentumaim pótoltam. Meglett minden, s 1 hét múlva megint mehetek, ahol megkapok minden iratot, s elszámolást, s kiderül, h mennyi pénzzel szúrják majd ki a szemem erre az 1 hónapra, míg munkanélküli voltam.

Nem számítok sokra, mert egyedül a H&M-nél volt teljesen bejelentve a melóm. Meg a Pull&Bear-nél, de hát ott meg részmunkaidős voltam…. :/ Zavarban levő arc

Szombat:

Hazautaztam délután vidékre. Jó volt ismét itthon lenni. Első utam az öregekhez602658_10151152444985918_1034823158_n vezetett. Anyum szüleihez, mert ők a családi lakás és az állomás között laknak félúton. Papám volt csak otthon. Vele elbeszélgettem majd 1 órát, h mi van velem, Pesten, meg kérdezősködtem, h mi hír a faluban. Ritka, h morgás nélkül, normálisan eltudunk beszélgetni, mert az öreg nagyon morgós egy fajta. Kellemes is volt a beszélgetés, a hintaágyban nézni a napsütötte tájat, a hegy lábát, a csicsergő madarakkal, s a közeli tóban brekegő békahadak muzsikáját hallgatni, ami keveredett még a tücsökciripeléssel. Imádom a természet hangját! Oly annyira, h vannak YouTube-os letöltött felvételeim is ezekről a természetben hallható hangokról. Mosolygó arc Kár, h a friss virágok, fák, füvek, szo a természet illatát, nem lehet letölteni, mert azokat is imádom… :S :/ Mosolygó arc (Bár mondjuk én mindig mindent megszaglászom! Arc nagy mosollyal )

Itt nőttem fel, s mivel mondhatni, h boldog gyermekkorom volt, ezért ezek az illatok és hangok is annyira fontosak a számomra, h képes vagyok ilyeneket letölteni, s hallgatni otthon az albiban, ahogy ciripelnek a tücskök, csicseregnek a madarak s még békahad muzsikám nincs, de idő kérdése s letöltök olyat is. Mosolygó arc

Késő délután, mikor hazaértem, mamám is kint volt nálunk, s szedték a borsót. Csatlakoztam én is. Furcsa érzés volt. Helyesebben jó érzést volt, mert megnyugtatott, s örömmel töltött el a közös kis munkálkodás, viszont azon is járt az agyam, h régebben h utáltam mindenféle munkát! Bár végül elkönyveltem, h tini, fiatal fiúként ki szereti? Mosolygó arc 

603171_591410890885150_2018667119_nMegváltoztam, s az életem egy újabb területén könyvelhetek el megint változást. Ismét szöges ellentéte vagyok most annak, aki anno voltam. Aki régen megvetéssel, semmibe vette, lenézte, s utálta az ilyen munkákat, most vonzalmat, érdeklődést és örömet talál a “kertészkedésben”.

Jó volt ülni a földön, s magam körül körbe túrni, és keresni a borsót, miközben teljes odafigyeléssel hallgattam anyum és mamám.

Szembesülök most így visszagondolva azzal is, h mennyivel másképp kommunikálnak. Ők ugyanis, teljes odafigyeléssel, vagy, ahogy a Lelkedhez hűen című könyvből is olvastam/tanultam “szívközpontú hallgatással” kommunikáltak. Leegyszerűsítve, – bizonyított tény – h ha nem vágunk egymás szavába, türelmesen teljes odafigyeléssel – közben nem tevékenykedünk/nézünk/babrálunk mással/másra – akkor sokkal jobb, harmonikusabb a 2 ember viszonya, mert elmondhatja a magáét, van aki meghallgatja, s látja és érzi is ezt és ez sokat jelent mindkét fél számára ha ezt megkapják a másiktól. Pszichológusok is rutinként használják ezt az egyszerű, de mára már sajnos elfeledett kommunikációs formát.

Valami fontos téma jött szóba, anyumék is abbahagyták a munkát. Felegyenesedtek, pletykáltak, nézve egymásra. Kibeszélték maguk aztán folytatták a munkát. Én nem vettem részt a beszélgetésükben, de nagyon tetszett az, h nem vágtak egymás szavába, s tényleg figyeltek a másikra, s nem a saját gondolatukkal voltak elfoglalva, meg azzal, h mit feleljenek vissza, mint ahogy én azt tapasztalom a pesti életben.856131_10151319596250918_1378648830_o

Én is sajnos ilyen vagyok, h nem figyelek teljesen oda a másikra. Feljön egy téma, s hallom h mit mond a másik de nem fogom fel igazán, megértem h mit mond, de nem gondolkozok el rajta, nem mélyedek bele abba amit mond, hanem a saját gondolataimra figyelek, s ami éppen eszembe jut, gyorsan közbevágva már mondom is a magamét… Zavarban levő arc :/  Ez a másiknak se esik jól meg, fordítva nekem se ha én vagyok az elszenvedője és ezzel szerintem sokan, - ha nem mindenki - így van.

Lefogok erről szokni, s elkezdem alkalmazni a “szívközpontú hallgatás” módszert is az életemben.

Aztán kifejtettük a borsót, majd visszamentem hátra ismét a kertbe, s leszedtem az epret, meg azt a kevés málnát, ami már megérett.

Este kimentünk még sétálni anyuval aztán vége is lett a napnak.

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

mm6

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2013. június 16., vasárnap

Tíz dolog, amit az angyaloktól tanultam

1. Azokkal a dolgokkal foglalkozz, amelyek igazán érdekelnek

Az angyalok ezt mondták nekem: “Csak olyan dolgokra áldozd az idődet, amelyek a legfontosabb szándékaiddal és álmaiddal kapcsolatosak. Engedd el azokat a dolgokat, amelyekről úgy érzed, hogy abba kell hagynod őket. Ekkor ezek a dolgok vagy meggyógyulnak, és élvezni fogod őket, vagy pedig nagyon könnyen elmaradoznak és lemorzsolódnak.”

2. Csak a "most" létezik

“Teljes és egész vagy most. Ne azt nézd, amit a holnap hozhat – ez azt mutatja, hogy most tökéletlen vagy, vagy hiányzik belőled valami, és hogy csak akkor leszel teljes és egész, ha valami külső dolog érkezik az életedbe a jövőben.”

3. Minden konfliktus csak az elmédben létezik

“Minden konfliktus, amit látsz vagy tapasztalsz a külső világban, nem más, mint az éned kivetítése. A valóságban a világ tökéletes békében van, te pedig rávetíted a békétől való félelmedet a világra. Nem akarod feloldani a belső konfliktusaidat, viszont nagyon szeretnéd, ha megszabadulhatnál tőlük. Emiatt másokra vetíted ki őket, és azt hiszed, hogy ők okozzák a kényelmetlenségeidet. A többi ember semleges, tiszta tábla, és te kiszínezed őket a saját jelentéseid és definícióid alapján. Ezután pedig úgy reagálsz rájuk, mintha ezek a színezések és definíciók igaziak lennének. Az emberek pedig, válaszul erre, úgy fognak veled viselkedni, ahogy te azt elvárod, vagyis önmagát megvalósító próféciát hoztál létre.”

4. Tedd tisztábbá az étrendedet

“Minden ételnek van saját rezgése, és neked olyan magasan és tisztán kell rezegned, mint amihez érzésed szerint hangolva vagy. Az étrended tartalmazzon friss gyümölcsöket és zöldségeket, magokat és teljes kiőrlésű gaobonát, mert ezeknek van a legmagasabb rezgési frekvenciájuk. Kerüld a húst, a tejtermékeket, az alkoholt, a cukrot, a csokit és a koffeint, mert ezek rezegnek a legalacsonyabb frekvencián. És ne feledd, hogy minden étel lényege jóval azután is hatással van rád, hogy megetted és megemésztetted azt.”

5. Ne azért adj, hogy kapj

“Ne gondolkozz el többé azon, hogy milyen eredménye lesz annak, ha adsz valamit. Az adásnak mindenképpen lesz eredménye – ez a Világegyetem törvénye. Azonban nem rajtad múlik az ok és az okozat körforgásának a menete. Ráadásul ha valamit elvársz cserébe, akkor valójában nem adtál semmit. Ehelyett a tudatodban tartogatod a dolgot, és csak akkor akarod igazán elengedni, ha először kapsz érte cserébe valamit.”

6. Tölts egy kis időt egyedül a természetben

“A természet hangjai és illatai láthatatlanok, ezért a lélek láthatatlan birodalmába vezetik az elmédet, ahol a dolgok magasabban és gyorsabban rezegnek, mint az anyag. A természetnek gyógyító tulajdonságai vannak. Emellett vannak természetbeli angyalok is. Megkérheted ezeket az angyalokat, hogy gyógyítsanak meg téged. Ha a természetben vagy, akkor könnyebben átveszed a Föld természetes ritmusát, és mivel az időzítés és a ciklusok mindennek a részei, jobban szinkronba kerülsz az élet ritmusával.”

7. Válj el az anyagtól

“Ha gondolatban az anyaghoz vagy rögzülve, akkor az egoista elméd termékeihez, és ezáltal az egódhoz vagy kötve. Ez elől a szabály elől sehogy sem tudsz elmenekülni. Az anyagra koncentráló elme az egoista elme.”

8. Ne ítélj

“Másokat azért ítélsz el, mert saját magadat próbálod védeni. Távol akarod tartani magadtól a többi embert, és nem akarod, hogy közel kerüljenek hozzád, mert nem akarod, hogy megbántsanak. De már elmondtuk neked, hogy nem kell aggódnod a saját biztonságod miatt. Biztonságban vagy, de ha túlságosan is aggódsz a biztonságod miatt, akkor életre kelhet az, amitől félsz.”

9. Ott élsz, ahová a tudatod koncentrál

“Ha szeretettel ellentétes vagy szeretettől megfosztott gondolataid vannak – mint például versengés, irigység vagy aggódás –, akkor fájdalmat érzel. Te magad vagy a tudatod, és érzed annak a hatásait, ahová a tudatod koncentrál. Nem akarsz fájdalmat magadnak. Ezért inkább dönts úgy, hogy a fénynek adod a nem szerető gondolataidat.”

10. Mindenben Isten dicsőségét lásd

“Ne a magad dicsőségét keresd. Amikor Isten dicsőségét látod valamiben, akkor annak a részednek is látod a dicsőségét, amely egy Istennel. Ha Istennek adsz dicsőséget, akkor nem az egoista állapotodban vagy, hanem a magasabb tudatállapotodban maradsz.”

elozoeletek.blogspot.hu

Hét tanács a nyugodt élethez;

2013. június 15., szombat

Atlantiszi asztrológia

…Én a “változás” vagyok. Rám igaz…

 

Összesen 15 Atlantiszi jegy létezik. A jellemzések napok szerint vannak csoportosítva, a hónap és az évszám nem számít. Válaszd ki, mely napon születtél, és olvasd el, mit gondoltak rólad az atlantisziak!

1. ’Forrás’

Ha bármely hónap első napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a forrás. Személyiséged impulzív és spontán. A változás lételemed, mindent megteszel azért, hogy elkerüld a monotonitás unalmát. Ez a belső motiváció többek között arra is sarkall, hogy mindent kipróbálj életed során, legalább egyszer. Megragadsz, és lehetőség szerint ki is használsz minden alkalmat, találkozást és eseményt, melyet az élet felkínál neked. Folyamatosan mozgásban vagy, energikus vagy, pörögsz.

Képes vagy kiállni önmagadért, a vágyaidért, és jó érzéked van arra is, hogy finoman kiköveteld a környezeted figyelmét, és energiáját. Ez képességed azonban ellened is fordulhat, ugyanis nem veszed észre, hogy néha bizony kihasználod az embereket.

Ha elveszted a talajt a lábad alól, akkor hajlamos vagy magadba zárkózni, ilyenkor újra kell építened az optimizmusodat, és a legjobb, ha új kihívások után nézel.

2., 3., 4.- ’Egység’

Ha bármely hónap második, harmadik, vagy negyedik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed az egység. Célod az igazi egység megtalálása, melyet fiatalon jobbára az emberi kapcsolataidban keresel. A mások szeretetéért, vonzalmáért folyó, véget nem érő szélmalomharcod azonban viszonylag hamar elvezet egy felismeréshez. Amíg a környezeted pozitív visszajelzésétől, szeretetétől függsz, nem lelhetsz igazán boldog.

Életutad abba az irányba terel, hogy kialakuljon benned egy belső szilárdság és bölcsesség. Mivel viszonylag korán késztetést érzel arra, hogy egy belső harmóniára lelj, a spirituális érdeklődéses hamar felébred. Tapasztalataid segítenek abban, hogy eljuss egy olyan szintre, amikor az egységet önmagadban találod meg. Ez a végcél, ahová jó eséllyel eljuthatsz, de csak ha a keresést önmagadra irányítod.

5.-6.- ’Jelen’

Ha bármely hónap ötödik, vagy hatodik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a jelen. Igazi életművész vagy, aki képes a mának élnek, miközben a hagyományokat sem tagadja meg. Gyakorlatias és kreatív érzékkel is rendelkezel, ezen kívül van egy különös tulajdonságod is. Képes vagy önmagadat a múltba kalauzolni, vagy kivetíteni a jövőbe, hogy az aktuális problémádra megtaláld a megfelelő megoldást. Ez a képességed adja leleményességed alapját.

Gyakran elmélkedsz, gondolkozol, kalandozol az időben, ha valami probléma foglalkoztat. A képzeletbeli időutazásaidból merített ötleteiddel a környezetedet is lenyűgözöd. Ráadásul mindent olyan magától értetően adsz elő, hogy senki nem kételkedik benned. Terveidet, ötleteidet mindenki számára érthető nyelven közvetíted.

7.-’Szerencse’

A hetes számot tradicionálisan is szerencsésnek tartják, a vallásos iratokban is sok említés található ezzel kapcsolatban. E számhoz tartozó szülöttek rendkívüli erőt sugároznak magukból. Megjelenésed emlékezetes nyomot hagy az emberekben. Tehetséged van ahhoz, hogy kiszimatold a jó lehetőségeket, és találkozz a megfelelő, befolyásos emberekkel. Ennek köszönhetően te mindig jókor vagy jó helyen, és a lavina effektushoz hasonlóan egyik lehetőség hozza a másikat. Nem feltétlenül vagy extrovertált személyiség, de az idő múlásával, és az idő közben megszerzett tapasztalatok által, kialakul benned egy szerencsén alapuló bizalom.

Hiszel a lehetőségekben, így bölcs higgadtsággal viseled az élet nehezebb periódusait. Ha hiszel abban, hogy szerencsés vagy, akkor sikerül felülemelkedned az esetleges intrikákon, légből kapott híreszteléseken, melyek érhetnek az életed során. A jel azonban egy figyelmeztetést is tartogat. Vigyázz, hogy ne bódítson el a siker. Ha ezt szem előtt tartod, sikeres és boldog jövő áll előtted.

8.,9.,10 ’Báj’

Ha bármely hónap nyolcadik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a báj. Különleges és mindenkit lebilincselő kisugárzásodnak köszönhetően, vonzod az emberek tekintetét és figyelmét. Ebben külső szépségednek is szerepe van, de egy mélyről jövő magnetizmus az alapja. Az átható vonzerőd vitathatatlan, mindenkire hatással van.

A téged körülvevő aura misztikusságot, titokzatosságot kölcsönöz neked, emiatt néha megközelíthetetlennek tűnhetsz. Máskor pedig épp ellenkezőleg. Túlzottan közelinek. Néha zavaróan közel tudsz férkőzni az emberek lelkéhez. Környezetedből vagy az elérhetetlen távolságot, vagy a túlzott közelség érzését váltod ki. Tanulj meg bánni a vonzerőddel!

11., ’Küldetés’

Ha bármely hónap tizenegyedik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a küldetés. Számodra úgy tűnik, hogy a végzeted eleve elrendeltetett. Már fiatalon hatalmába kerít ez az érzés. Küldetéstudattal jössz erre a világra. Nagyon korán megsúgja egy belső hang, hogy melyik hivatást válaszd. Gyakran teljesen eltérő úton jársz, mint a szüleid. A választott szakterületbe aztán szenvedélyesen beleásod magadat, és a veled született ambíció segítségével el is éred, amit kitűzöl magad elé. Hamar elismert szaktekintéllyé válhatsz. Nagyon eredeti, sajátos módon közelítesz a problémákhoz, és ritkán tévedsz. Emiatt sokan elismernek, de vannak, akik épp emiatt tartanak tőled.

És el is érkeztünk a gyenge pontodhoz. Az emberi kapcsolatokhoz. Ebben már koránt sem vagy akkora szakember. A magánéleted gyakran megsínyli szakmai kvalitásodat, érzelmeid megélését elnyomod a munka javára. Mivel hajlamos vagy önmagadat teljesen a hivatásodnak szentelni, gyakran telnek magányosan az estéid. Találd meg az egészséges egyensúlyt a magánélet és a munkád között!

12.,13.,14 ’Csend’

Ha bármely hónap tizenkettedik, tizenharmadik, vagy tizennegyedik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a csend. A sors egy furcsa dilemmát helyez eléd, ugyanis életed során valószínű, hogy olyan információkra bukkansz, melyek a családi kötelékeidet, a szakmai karrieredet, vagy a morális felfogásodat alapjaiban megingathatja. Sokat vívódsz azon, hogy megemlítsd–e azt az információt, mely a tudomásodra jutott, vagy hallgass inkább róla.

Gyakran amellett döntesz, hogy megosztod valakivel, de csak óvatosan teszed. Általában sikerül találnod egy nyitott személyiséget, aki meg fogja érteni a dolgot. A csend jele azonban a hallgatáshoz kapcsolódik. Nem teljes hírzárlatra int, de mindenképp arra figyelmeztet, hogy körültekintően válaszd meg, hogy kivel, mit közölsz. Ismered a szavak hatalmát, és meg kell tapasztalnod a hallgatásban rejlő erőt is.

15.,16, ’Kontroll’

Ha bármely hónap tizenötödik, vagy tizenhatodik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a kontroll, mivel képes vagy megfékezni szenvedélyességedet, tompítani a belső tüzed erejét. Ennek a fegyelemnek rendeled alá magad. Mindenben a mértékre törekszel, soha nem engedsz ki. Ez ezért is nehéz, mert alapvetően egy szenvedélyes, tüzes karakter vagy. A visszafogott, tartózkodó viselkedést csak magadra erőlteted. Az emberek azonban csodálnak emiatt.

Elismerést vált ki mindenkiből az erő, mellyel megfékezed és kontrollálod önmagadat. Szerencsédre élénk képzelőerővel vagy megáldva, így kreativitásod megélése segíthet abban, hogy átéld a felszabadultság érzését, és ha csak egy kis időre is, de kizökkenj a túlzott fegyelmezés alól. Szakadatlan ellentét között feszülsz. Feladatod, hogy egyensúlyra lelj.

17.,’Ellenállás’

Ha bármely hónap tizenhetedik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed az ellenállás. E jelhez gyakran a nehéz gyerekkor kapcsolódik. Mivel fiatalon megtapasztalod a boldogtalanságot, kialakul benned egyfajta lázadó viselkedés. Jellemző rád, hogy soha nem vagy elégedett, mindig találsz valamit, amiért panaszkodhatsz, ami ellen harcolhatsz. Ez a néha nyers megnyilvánulás azonban nyilvánvalóan a gyerekkorodból fakad, emiatt a környezeted elfogad ilyennek, megértően állnak hozzád.

Az elégedetlenkedésed azonban sosem minden ok nélkül való. Harcaid pedig általában eredményesek, és a dolgok előremozdulását szolgálják. Ezért nem szólnak rád, hogy vegyél vissza a csípős hangnemedből, mert általában olyan szituációkban alkalmazod, ahol helyénvaló. Az idő múlásával, azonban te is fejlődsz, finomodsz, lehiggadsz, és egyre kevesebb dolog tud majd felbosszantani. Próbáld meg feldolgozni a sérelmeidet!

18.,19 ’Erő’

Ha bármely hónap tizennyolcadik, vagy tizenkilencedik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed az erő. Egy független, egyéni és egyedi személyiség vagy, mindazonáltal teljesen jóban vagy önmagaddal. Abszolút tudsz alkalmazkodni a környezetedhez és a különféle élethelyzetekhez. Fokozatosan képzed, fejleszted magadat, tanulmányokat folytatsz, és az évek során egy megingathatatlan erkölcsi tartást alakítasz ki magadban.

Figyelemreméltó és erős személyiség vagy. Semmi sem állhat az utadba, semmi nem téríthet le róla, ha egyszer kitűztél magad elé egy célt, azt véghezviszed. Mindennel megküzdesz, bármilyen helyzetbe is sodor az élet. Néha azonban félelmet kelthet másokban az a tekintély, ami árad belőled. Tanuld meg elfogadni a gyengeséget. Ha valaki rászorul a segítségedre, legyél támogató. A te emberfeletti erőd sok embernek nyújthat biztonságot. Küzdj másokért is, hálásak lesznek érte.

20.,21.,22.- ’ Változás’

Ha bármely hónap huszadik, huszonegyedik, vagy huszonkettedik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a változás. Körülötted mindig, minden változik. Az életed első felére különösképp jellemző, hogy míg meg nem találod önmagadat, gyakran változtatsz irányt. A sok változás azonban meg is edz, és egyre rugalmasabb és alkalmazkodóbb lesz a személyiséged. Amint viszont sikerül meglelned a célodat, minden energiádat a megvalósításra fordítod.

Képes vagy környezetedet is lelkesíteni, és magad mellé állítani bárkit. A lelkesedésedből fakadó erő sok embert magával ragad. Erőséged, hogy rendkívül erős meggyőződéssel tudsz olyan ügy mellé állni, amiben hiszel, és képes vagy sok embert megmozgatni. Keress jótékony ügyeket, ahol kiélheted ezt a benned rejlő potenciált!

23.,24.,25.- ’Gyógyítás’

Ha bármely hónap huszonharmadik, huszonnegyedik, vagy huszonötödik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a gyógyítás. Különleges képességgel vagy megáldva. A szavaidból, gesztusaidból olyan melegség árad, hogy bárki megnyugszik, aki a közeledben van. Ez a képességed már fiatalon megmutatkozik, gyakran valami nehézség következtében lelsz rá.

A lényedből fakadó gyógyító erő megannyi alkalommal bizonyítást nyer. Az emberek a társaságodban feltöltődnek, és jobban érzik magukat a veled való találkozást követően. A gyógyítói praxisban sikereket érhetsz el. A népszerűség ellenére szerény és alázatos maradsz, és erődet teljes mértékben mások szolgálatára fordítod.

26.-27.-28.- ’ Beteljesítés’

Ha bármely hónap huszonhatodik, huszonhetedik, vagy huszonnyolcadik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a beteljesítés. Kétség kívül állhatatos és nyugodt személyiség vagy. Ezek a legszembetűnőbb tulajdonságaid. Akár veleszületetten vagy ilyen, akár az évek alatt alakítottad ki magadban, minden bizonnyal ez a két kincs segítségedre lesz, hogy beteljesítsd a sorsodat. Erőd van ahhoz, hogy bármit pozitív végkifejletté változtass.

Környezeted azonban nem mindig veszi észre, hogy a siker esetlegesen neked köszönhető. Nem feltétlenül látszik, hogy mennyi munkád van benne, sokan csak az eredményt látják. Éppen ezért fontos, hogy te magad értékeld azt az utat, amit bejártál, és a saját magad által elért eredményeket. Építs ki önmagadban egy belső elégedettséget.

29.,30.- (kivéve február 29.) - ’Hatalom’

Ha bármely hónap huszonkilencedik, vagy harmincadik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed a hatalom. Első pillantásra egy boldog, alkalmazkodó, kiegyensúlyozott személyiségnek tűnsz. Képes vagy pozitív benyomást kelteni az emberekben. Optimista beállítottságodnak köszönhetően jól tudod befolyásolni környezetedet.

E jel szülöttei nagyon értelmesek, és hatalmuk van a többi ember felett. Ennek ellenére nem manipulációra használják, ezt a képességüket, nem mások irányítása, vagy becsapása a cél, hanem egy magasabb idea elérése. Előfordulhat néha az is, hogy valaki a saját érdekében alkalmazza ezt a képességét, és egyéni célokra fordítja hatalmát, de jellemzőbb hogy e jel szülöttei az emberiség szolgálatában, magasabb ideákért harcolnak.

31. és február 29. - ’Emlék’

Ha bármely hónap harmincegyedik napján születtél, akkor Atlantiszi jegyed az emlék. Megjelenésedben van egyfajta múltidéző, nosztalgikus jelleg. Mintha a múlt képei között élnél, egy mesevilágban, kicsit elrugaszkodva a valóságtól. Időtlenség leng körül. E mögött a megjelenés mögött azonban érzékeny és finom lelkű személy rejtőzik.

Nem könnyű számodra teljes mértékben a jelenben létezni, mert élénk fantáziád folyton elcsigáz valamerre, és elvonja a figyelmedet. Lelked érzékeny a benyomásokra, sugallatokra, melyek egy pillanat alatt kizökkentenek bármilyen tevékenységből. A mindennapokból való kiszakadás jellemző rád, képes vagy egy 400 oldalas regénybe elmerülni, vagy órákat tölteni egy kiállításon. Meg kell tanulnod jobban szervezni a hétköznapi életedet.

2013. június 13., csütörtök

Pihi, meló, örömújjongás-bódottág



Idézet mára:
“A lelkek tanulni érkeztek a földre, ahol egymással párhuzamosan sok különböző osztályteremben zajlik a tanítás. Van, aki azt tanulja, hogyan elégítheti ki alapvető szükségleteit, míg mások a családokról, a határokról, a felelősségről, a közösségekről és más dolgokról vesznek leckét. vannak, akik kreatív önkifejezést tanulnak, míg mások szolgálatot és önzetlenséget. És olyan lelkek is akadnak, akik most végeznek mindazzal, amit ez a tanulási lehetőség tartogatott a számukra… úgy is mondhatnánk, hogy érettségiznek. Túlléptek a helyes és helytelen látszólagos kettőségén, és megtalálták középpontjukat, az Elfogadás, a Szeretet és az Együttérzés birodalmában. Számukra ez a hely már nem tud újat mutatni.”
Ronald Hulnick: LELKEDHEZ HŰEN
981551_10151411690780936_541204265_o 
Június 10-11-12. Hétfő, kedd, szerda:
A hétfő és a kedd boldog semmittevéssel és pihenéssel telt. Olvastam, alukáltam, neteztem, s sétáltunk Norbival és Scottyval.
Szerdán voltak események. Norbi reggel korán kelt, mert 9-re ment próbanapra egy belvárosi étterem és kávézóba.
Aztán megtudtam a volt kolléganőmtől, h a Bizáncból (az előző munkahelyem) 10148_10151501880560918_1743265699_nazóta 2 kolléga is felmondott. Nah mondom! Isten nem ver bottal! A tulajdonos megkapja a magáét, amiért olyan szemét módon elbánt velem! Remélem tanul belőle, bár amennyire ismerem, nem hiszem… :/
Este hívtak végre a leendő munkahelyről, h július elsejével kezdődik a tréning, + lejegyezték a méreteim. Zakó, ing, nadrág, cipő. Úgy örültem, h végre már kiderült, h mikor leszek ismét pénzkereső! Mosolygó arcNagy kő esett le a szívemről, s így már teljesen nyugodtan, jól kitudom élvezni a hátralévő 2 hetes édes semmittevést! ^^ *.*
Erre vártam már Március óta, mikor voltam náluk a 3 körös interjún. Végigcsináltam mindet, s fel is vettek, csak abban maradtunk, h majd értesítenek, h mikor kell kezdeni. Hát 3 hónapot kellett várni erre a hívásra. De már megvan az időpont, s az előttem állóhónapok tele vannak lehetőségekkel, tanulással, fejlődéssel, kihívásokkal, újdonságokkal.
601033_10151500032480918_972621790_nGYÁÁÁÁÁ! Majd kiugrom a bőrömből! Arc nagy mosollyal

Lehet, h akkor le is vágatom géppel a hajam mindenhol, ahogy azt már korábban is írtam és terveztem. Megnézzük, h milyen vagyok golyófejjel. 2 hét alatt úgy is gyorsan visszanő a hajam, mire megyek a tréningre. Bár nem vagyok biztos magamban, mert nekem hosszúkás arcom van, s lehet nem állna jól.
Am a nap végén közölték Norbival a próbanapján, h felvették, olyan ügyes volt!  Mosolygó arc
Jó érzéssel tölt el minket, h egy napon tudtuk meg, h lesz/van munkánk +(!) egy utcában is fogunk dolgozni! Arc nagy mosollyal
Van öröm bódottág! Mosolygó arc
Csók!
Rion Kacsintó arc
Piros ajkak
992940_10151489337173481_295619112_n
(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Napi gondolat:

 

“ …Ha nem dolgozol az egódon… akkor vissza fog húzni.”

Bradshaw

2013. június 12., szerda

Könyvajánló:

Ronald Hulnick: LELKEDHEZ HŰEN

LELKEDHEZ HŰEN

A könyvből megtudhatod, hogyan juthatsz el arra a szent helyre, amely mindenkiben ott rejlik, és amelyre a szerzők Valódi Énként utalnak, ahol többé nem kell érzelmi kínokat átélned, ahol a fenti kérdésekre magától értetődő válaszokat kapsz, és ahol mélységes békesség és szeretet honol.

A Lelkedhez hűen című könyv alapjaiban rengeti meg a bevett pszichológiai gondolkodást azáltal, hogy megmutatja, miként használhatjuk mindennapi tapasztalatainkat a spirituális fejlődés létrafokaiként. A könyvet mindenki örömmel forgathatja, aki meg akarja találni a hidat a fizikai létezésből a spirituális valóságba, és át akar kelni rajta. Ez az út nem arról szól, hogy megtaláljuk a megfelelő munkát, magunkhoz vonzzuk a lelki társunkat, mesés fizetést kapjunk vagy a szív vágyai szerint éljünk – sokkal inkább annak a mély belső éhségnek a csillapításról, amely arra ösztönöz, hogy válaszokat keressünk az élet nagy kérdéseire: Ki vagyok én? Miért vagyok itt? Hogyan élhetnék értelmesebben, és hogyan tehetném jobbá a világomat? Bár sokan leírták már ezt a belső állapotot, Ron és Mary Hulnick azt is megmutatja, hogyan juthatsz el oda… és segít, hogy hamarabb odaérj. Az általuk bemutatott technika erőt ad ahhoz, hogy a téged érő kihívásokat vagy negatív tapasztalatokat a Lélek közvetlen élményeivé változtasd.

„A Lelkedhez hűen című könyv káprázatos mestermunka. Kétség sem fér hozzá, hogy ez a mű klasszikusnak született, és előbbre visz az emberi természetnek és az élet kihívásainak megismerésében. A könyv a két szerzőt dicséri, akik évek kemény munkájával megszerzett bölcsességüket a tudati fejlődés kiemelkedő tanítóiként adják át az olvasónak.”

www.edesviz.hu

2013. június 10., hétfő

Debrecen mellett épül a jövő gazdasága

Nah! Ez is egy nagyon jó példa arra, amiről korábban írtam, s szívesen megvalósítanék! Érdemes elolvasni! Megdöbbentő milyen ár különbségek vannak!

 

debreceng2A kérdés hétköznapi: hogy tud egy fiatal házaspár vegyszermentes, olcsó élelmet termelni úgy, hogy közben közösséget épít és a családját is eltartja?

Szabó Józsefék Debrecen melletti kertészetében gyorsan összeállt a válasz, a beszélgetés pedig az ötödik perctől kezdve éppen azt hozta, ami egy nagyáruházi bevásárlásból hiányzik: jókedvet, töltődést és sok fontos információt!  – A piaci árak nem a zöldség és a gyümölcs valódi értékét tükrözik, mert ott van bennük a zöldséges haszna, a piaci bérleti díj, a szállítási költség és a bérköltség. Jórészt ezeket kell a piacon megfizetni a vevőnek, az áru eredeti értéke sokkal alacsonyabb – József rögtön rámutat a rendszerük alapját adó gondolatra, miközben felesége, Ildikó teával kínál az árnyékot adó teraszon.

Szabóéknál háromféle árral találkozunk, a vevő által helyben leszedett, a helyben átvett és a házhoz szállított termény árával. Minden ár egész évre érvényes, az ingadozásokat kiszűrő átlagárat állapítanak meg az áru valódi értékére alapozva. Az árlista első ránézésre igen baráti, a tök például 60, 70 és 80 forint, a paradicsom 100, 120 és 140, a padlizsán 150, 180 és 200, a görögdinnye 70, 90 és 100, az őszibarack 150, 180 és 200 forintba fog kerülni idén. – A vevőnek így megvan a választása, mennyit vállal magára azokból, amiket a piacon mindenképp meg kellene fizetnie – teszi hozzá Ildikó. – Ha kijön, szüretel, közvetlen kapcsolatba kerül a természettel, megismeri a forrást, látja, hogyan terem, honnan jön, amit eszik. Közben megismerkedik velünk, emberi kapcsolatok épülnek, közösség alakul, így mindenki sokszorosan jól jár.

Ingyen földterület a közösségi kertészeknek
A közösséget nem véletlenül említi Ildikó, a Szabó Kertészetnek ugyanis a debreceni Szatyorhoz hasonló alapelvei vannak, és a honlapján megfogalmazott célja hosszú távon olyan közösség létrehozása, mely zöldség és gyümölcs tekintetében teljesen önellátóvá válik. A vállalkozó kedvűek bérmentesen konyhakertet kaphatnak a Dombos közelében levő földterületen, ahol maguknak termeszthetnek növényeket, miközben ingyenes eszközhasználattal és szaktanácsadással segítik őket. A beszélgetés közben két közösségi kertésszel is találkozunk egy hétköznapi délelőttön.

– Teljesen mindegy hogy az emberek honnan jönnek, és hol tartanak ebben a gondolkodási módban, lényeg az együttműködés – mondja Ildikó. „Mindenki fontos, az is, aki épp csak most szokik rá a házi termékekre, és az is, aki megcsinálja élete első kiskertjét. Mindenki kapcsolódjon bele a saját jelenlegi szintje, élete szerint, lényeg a cselekvés maga.

debreceng1Vegyszer és műtrágya nélkül
A viszonteladók kihagyása és a közösségépítő szerepvállalás mellett egy harmadik lényeges eleme a dombosi gazdaságnaka vegyszerek teljes nélkülözése. A jelenlegi eljárásaik alapján akár biominősítést is szerezhetnének, József megindokolja, hogy miért nem tesznek így. – Nem adom ehhez az időmet és a pénzemet, nekem ugyanis nem kell magyarázkodnom a vevőmnek, eljön és megtudja, mi hogyan folyik. Ide bármikor be lehet nézni, a kétéves gyerekünk ott játszik a sorok közt, nincs vegyszer, se műtrágya. Mi ebben élünk, nálunk nem attól bio a termék, hogy annak minősítik, hanem mert akkor sem használnánk vegyszert, ha senki nem kérdezné. A dolog másik oldala, hogy nem akarnak se külföldre eladni, se a multiknak szállítani, tehát nem termelnek olyan helyekre, ahol szükséges a minősítés. Elismerik, hogy a természetbarát eljárások miatt nagyobbak a kiesések, bizonyos dolgokról le kell mondaniuk, és nem lehet számolni akkora terméssel, mint egy üzemi ültetvényben, de még így is sokkal kedvezőbb árakat tudnak kínálni, mint a minősített biotermelők. – A biospenót kilója például 2-3 ezer forint, nálunk 300-ért le tudják szedni, de láttam olyat is, hogy a bioboltban 700 forintot kifizetnek a tökért, nálunk egy nullával kevesebb.

A 7,5 hektáron működő kertészet az elmúlt években kialakult állandó vevőkörnekköszönhetően ilyen árakkal is eltartja a családot. Ildikótól megtudjuk, mintegy száz család vásárol tőlük rendszeresen, idén pedig 34 család egész éves előrendelést adott le náluk. – Érdekes azt látni, hogy hány olyan vevőnk van, aki akkor kezdett egészséges forrást keresni, és talált meg minket, amikor megszületett az első gyerek a családjában. Onnantól kezdve ugyanis nagyon megválogatta, mi kerül az asztalára.

debreceng4Akár tíz Szatyor is létrejöhet Debrecenben
A három gyermeket nevelő házaspár a gazdaság vezetése mellett a debreceni Szatyorban is szerepet vállal, szervezőként és eladóként egyaránt. A nemrég a Roncsbárból a Homokkerti Közösségi Házba költözött Szatyor május 31-től a Csapókerti Közösségi Házban is működik, de József szerint még tovább terjeszkedhet. – Az igények alapján akár 8-10 elosztópontot is el tudok képzelni Debrecenben, átlagosan 30-50 vevővel egy-egy helyen. Ennyi központtal minden debreceninek könnyen elérhető közelségbe kerülne a közvetlenül a helyi termelőktől származó, megbízható élelmiszer. Ugyanakkor az elosztópontok egymást is kiegészíthetik, ha valahol valami nincs, vevő át tud menni egy másik helyre, az egyesület honlapja tud ebben segíteni. Az egészséges házi termékek térnyerésevitathatatlan, de József szerint nem a Szatyor ébreszti fel az embereket, ehelyett inkább összegyűjti az ébredőket. A szemléletmód változásához a saját tapasztalatok és a személyes kapcsolatok vezetnek. – A vevőinknek legalább a fele nem hirdetésre jött, hanem a szomszéd, barát, ismerős ajánlására, és ez ugyanígy ment, amikor még Szeghalmon gazdálkodtunk.

Iskolák és óvodák is rendszeresen vendégeik
A fenti szemlélet terjesztésében a Szabó Kertészet azzal is kiveszi a részét, hogy iskoláknak és óvodáknak tanyanapokat szervez, melyeken a gyerekeket a természet és kertészkedés szeretetére nevelik. Az idén indult programba már több debreceni intézmény is bekapcsolódott. „A növényekhez kapcsolódó tevékenységek (vetés, gyomlálás, talajművelés, de a kenyérsütés is) által a gyermek olyan tudáshoz jut, mely beépül világlátásába, és később a józan paraszti ész eszközével könnyebben boldogul a felnőtt életben is.”

debreceng3Inkább nem bántották a tök üres multit
Időnként vannak dilemmáik, hogyan adják át a tevékenységük lényegét terjesztő üzeneteiket, de egy fontos alapelvben biztosak. „Egyik este láttuk kívülről, hogy teljesen üres az egyik nagyáruház, na mondom, fotózzuk le, tegyük ki a honlapra, és írjuk oda, hogy ez a célunk. Aztán mégse tettük, mert nem valami ellen akarunk tenni, hanem valamiért, és tartjuk is ezt a szemléletet.”
Beszélgetésünk vége felé meglepve látjuk, hogy a tervezett egy óra helyett éppen kétszer annyi telt el, a hangulat miatt villámléptekkel szaladt az idő az előremutató témák és a gazdaság körbejárása közben. Újra szóba kerülnek azországszerte terjedő példák, melyekhez egyre többen kapcsolódnak vevőként, eladóként, szervezőként, önkéntesként. József zárógondolata rámutat a köztük levő hasonlóság okára. „Ezeket az alapelveket egyre többen értékelik, és jó látni, hallani olyan példákat, mint a több városban is működő Szatyor-közösségek, a pesti Szimpla-kert termelői piaca vagy az Eger mellett megálmodott Smaragdfalva. Azt mutatják, hogy nincs új a nap alatt, ha valaki elkezd józan paraszti ésszel gondolkodni, akkor ugyanoda jut, mert az emberi lét az alapja a közösség.”

Forrás: civishir.hu

Az elégséges gazdaság - 1. Előhang

Amikor már megszereztük minden, az életünkhöz szükséges dolgot, már nem muszáj a feleslegek halmozásán fáradnunk; tekinthetünk életünkre kalandként, hiszen az alázatos fáradozások alól felszabadultunk.
Henry David Thoreau

 

1. Előhang

Ha egy társadalomnak nincsen elképzelése arról, hogy merre tart, mivé akar válni, nem tudhatja, hogy jó irányba halad-e – azt sem veheti észre tehát, ha elveszett. Ez jellemzi a mai fogyasztói kapitalizmus zavarodott helyzetét, amely a gazdasági növekedést bálványozza, de a növekedés szükségességét nem tudja indokolni. Egyszerűen feltételezzük, hogy a fejlődés eredendően hasznos, de természetesen a gazdasági aktivitás pusztán egy eszköz, nem maga a cél. Csupán egy magasabb cél kitűzése adhatna értelmet létezésének, de pontosan ez hiányzik fogyasztói társadalmunkból – a létjogosultság.

http://takefit.com/427/less-is-more-stop-wasting-your-life-by-endlessly-working-out/

A helyzet további nehézségeit az adja, hogy a növekedés korszaka a végéhez közeledni látszik, különböző anyagi, ökológiai és energia-kényszereknek köszönhetően, melyek a fejlődésen alapuló gazdaságokat az őket történelmileg meghatározó növekedési képességüktől fosztják meg. A fogyasztói kapitalizmus így hamarosan egy eszköz és cél nélküli elavult rendszerré fog válni – a helyzet valójában már kibontakozóban van. Úgy tűnik, a globális növekedés alkonyát éljük, ami maga után vonja egy új korszak hajnalát – ez talán már ránk is köszöntött. De ahogyan a történelemnek e meghatározó szakaszát éljük, rá kell jönnünk, hogy az emberiség számára nincs talaj, amelybe új gyökereket vethetne. Fejezetek közötti generáció vagyunk, kétségbeesetten kapaszkodva az előző történetbe, bizonytalanul várva a holnapot. És mégis, talán az új gondolatok, melyekre oly nagyon szükségünk lenne, már köztünk vannak – talán csak meg kellene ragadnunk őket.
Ezen tanulmány nem vállalkozik a növekedés alapú gazdaság egy újabb kritikájának megfogalmazására, ezt ezelőtt már többen megtették (Schumacher, 1973; Meadows et al, 2004; Jackson, 2009; Latouche, 2009). Ehelyett a kritika egy rövid összefoglalása után kísérletet tesz egy alternatív gazdasági rendszer részletezésére, melyre az "elégséges gazdaság" néven fogok hivatkozni. Ezt a kifejezést tipikusan az úgynevezett "fejlődő gazdaságokra" szokás alkalmazni, amelyek vagy még nem iparosodtak, vagy az iparosodás korai szakaszában vannak (lásd pl. Suwankitti & Pongquan, 2011). Az elnevezést az indokolja, hogy ezek nem termelnek, vagy nem képesek anyagi bőséget termelni, vagy nem is céljuk azt elérni. Ehelyett az elégséges gazdaság a többnyire helyi igények helyi erőforrásokkal való kielégítését tűzi ki célul, anélkül, hogy a társadalmat az engesztelhetetlen terjeszkedésnek tenné ki a profitmaximalizálás növekedés-orientált etikájával. Vizsgálódásom alapjául az elégséges társadalom eszméjét veszem a világ legfejlettebb területeinek kontextusában – ahol a mértékletesség elvei a leginkább hiányoznak –, és megkísérlem körüljárni egy ilyen gazdaság lehetséges kialakulását, illetve működésének körülményeit. Teszem ezt abban a meggyőződésben, hogy a növekedés mintája jövő nélküli, ezért egy alternatív látásmód bevezetése szükséges a növekedés utáni világba való elkerülhetetlen átmenethez. Az elégséges gazdaságot a legígéretesebb alternatív modellként terjesztem elő, noha hitem szerint ez a rendszer szükségképpen, szándékunktól függetlenül ki kell alakuljon, a későbbiekben kifejtett okok miatt. Választhatjuk a könnyebb, vagy a nehezebb utat, úgy szólván, hozzáállásunk és cselekedeteink függvényében.
A későbbiekben részletesen definiált elégséges gazdaság a domináns, határtalan növekedésre alapozott makro-gazdasági paradigma kontrasztjaként érthető meg. Amíg a létező gazdaságok az egyre inkább globalizált világunkban "a több termelés és fogyasztás mindig jobb" kijelentésre alapoznak, az alább leírt elégséges gazdaság által elfogadott állítás szerint "az éppen elég már bőséges". Amint az ki fog derülni, ezen alternatív gazdasági perspektíva következményei méltán nevezhetőek forradalminak. Ahelyett, hogy a fejlődést egy folyton növekvő anyagi bőség felé történő törekvésként tekintenénk, az elégséges gazdaság egy olyan világképet vet fel, melyben mindenki alapvető igényei mértékletesen, de elegendően kielégítettek, egy ökológiailag fenntartható, nagymértékben lokalizált és szociálisan igazságos módon. Amennyiben az anyagi elégedettség ilyen módon megvalósulttá válna, a további növekedés többé nem lenne prioritás. Ehelyett az emberek észrevehetnék, hogy szabadok a folyamatos gazdasági aktivitás követeléseitől, ezáltal több energiát fektethetnének nem-anyagias törekvéseik megvalósításába, mint például a szociális kapcsolatok élvezetébe, a természettel való kapcsolódásra, a világegyetem rejtélyeinek vizsgálatába, vagy sok egyéb, békésen kreatív tevékenység végzésébe. A "szükségletektől való szabadság" elköltése lenne az üdítő, esetleg rémisztő feladata minden emberi lénynek egy így meghatározott, jól megalapozott elégséges gazdaságban.

http://theoacheampong.blogspot.hu/2012/08/leadership-and-economic-growth-learning.html

Egy ilyen gazdaság felismeri, hogy a növekedést alapvető korlátok szabályozzák (Meadows et al, 2004), és ebben nyilvánvalóan osztozik az állandósult (steady-state) gazdaság eszméjével, melyet az elmúlt évtizedekben fejlesztettek ki ökológiai közgazdászok (pl. lásd: Daly, 1996). De a mai napig az állandósult gazdaság ötlete jórészt az elméleti megfontolások síkján maradt, ezzel megnehezítve az általa homályosan sejtetett társadalmi rend elképzelését. Ez sajnos előnytelenül hatott a változást szorgalmazó mozgalmakra, mivel ha az emberek nem tudják elképzelni az alternatív társadalmat, arra vágyniuk is nehezebb lesz; és ha nem vágynak rá, semmilyen szociális vagy politikai mozgalom nem alakulhat ki az előmozdítására. Sokak meggyőződése – köztük az enyém is –, hogy a gazdasági rendszerek a természetes környezet egy alárendelt halmazát alkotják, nem pedig fordítva, ahogy azt a neoklasszikus közgazdaságtan feltételezi. Mindemellett máig nagyon kevés figyelmet kapott egy esetlegesen kialakuló ökológiailag fenntartható gazdasági élet részletes leírása. Hogyan etetnénk magunkat? Milyen ruhákat hordanánk? A közlekedés és technológia milyen formáit használnánk? Mennyi és milyen fajtájú energiára lenne szükségünk? Milyen anyagi színvonalat tudnánk biztosítani, ha sikeresen szénmentesítenénk gazdaságunkat? Végül talán a legfontosabb: milyen minőségű lenne mindennapi életünk? Ez csak néhány a konkrét kérdések közül, amelyekre ezen tanulmány kísérleti válaszokat fog kínálni, végig elfogadva, hogy a leírt elégséges gazdaság természete, mint minden más gazdaságé, alapvetően kontextusfüggő módon alakítandó és értelmezendő. (1)
Az elemzés a következő szakaszában azon sokoldalú problémák rövid leírásával kezd, melyekkel mai világunk szembesülni kényszerül, nem egy átfogó ismertető bemutatásának céljával, hanem egyszerűen az ezt követő értekezés kontextusba helyezésének okán. Hacsak nem vagyunk tisztában a velünk szemben álló, egymást átfedő problémák jelentőségével, az elégséges gazdaság relevanciája, fontossága, netán szükségessége nem lesz magától értetődő. Amint a globális helyzet kellemetlensége körvonalazódott, az elemzés az elégséges gazdaság alapelveinek pontosabb meghatározásával folytatódik, noha ez ismét inkább csak egy gyors áttekintés lesz a témáról, mint sem egy minden részletre kiterjedő leírás. A tanulmány fő szakasza ezután alaposabban körüljárja, miként festhet majd a gazdasági élet, amennyiben a fejlett nemzetek felhagynak a növekedés üldözésével és átállnak egyfajta nagymértékben lokalizált, sokkal kisebb erőforrás- és energiaigénnyel bíró "elégséges gazdaság" modelljére. Reményeim szerint ez az elemzés némi fényt deríthet arra, mire lehet szükségünk egy igazságos és fenntartható társadalomra való átálláshoz, továbbá betekintést adhat egy sikeres átállás után kialakult élet mindennapjaiba.

Megjegyzések:
(1)
Ezen nézetek kialakításában sokan inspiráltak, közülük a legfontosabbakat szeretném itt megemlíteni. Az anyagi egyszerűség, és a "jó élet" vonatkozásában Henry Thoreau (1982) gyakorolta messze a legnagyobb befolyást világnézetemre, őt követően pedig William Morris (2004) és a görög és római sztoikusok (pl. Seneca, 2004). Ezen kívül nagyon leköteleznek kollégáim és társszerzőim a Simplicity Institute-nél – Ted Trainer, Mark Burch, David Holmgren, és Simon Ussher – akik mindannyian, a maguk módján mély hatással voltak jelen tanulmányra (lásd Simplicity Institute, 2012). Először Ernst Schumacher (1973) munkája, és a Club of Rome (Meadows et al, 2004) vezettek be a "növekedés határai" elemzésbe, és Serge Latouche (2003; 2009) irányította figyelmemet a tényre, hogy "csökkenésre", nem pedig "zéró-növekedésre" van szükségünk a fenntarthatóság eléréséhez a túlfejlődött nemzetekben. Az energia-helyzetre való tekintettel Howard és Elisabeth Odum (2001) és Joseph Tainter (1988) voltak rám a legnagyobb befolyással, megmutatva, mennyire kulcsfontosságú az energia mai világunkban. Meg kell még említenem, illetve köszönetet mondanom Rob Hopkinsnak (2008) és Transition Movement-nek, hogy megismertettek egy igazságos és fenntartható, szén-utáni világ számomra legígéretesebb vázrendszerével.

forrás: Dr Samuel Alexander - The Sufficiency Economy – Envisioning a Prosperous Way Down

2013. június 9., vasárnap

Gondolatok, tervek:

 

 

Idézet mára:

“Úgy tűnik, a globális növekedés alkonyát éljük, ami maga után vonja egy új korszak hajnalát – ez talán már ránk is köszöntött. De ahogyan a történelemnek e meghatározó szakaszát éljük, rá kell jönnünk, hogy az emberiség számára nincs talaj, amelybe új gyökereket vethetne. Fejezetek közötti generáció vagyunk, kétségbeesetten kapaszkodva az előző történetbe, bizonytalanul várva a holnapot. És mégis, talán az új gondolatok, melyekre oly nagyon szükségünk lenne, már köztünk vannak – talán csak meg kellene ragadnunk őket.”

Dr Samuel Alexander

 

Pénteken az ünnepi könyvhéten vásároltam a kedvenc kiadómnál (Édesvíz) egy könyvet. Muszáj voltam megvenni, mert 35%-al olcsóbban jutottam hozzá. Mosolygó arc

A könyv címe: H. Ronald Hulinek és Mary R. Hulinek: Lelkedhez hűen.6986_571596276209602_1979905940_n

Este meg jól berúgtam, meg a lakótársam Popov is. Velünk volt még Norbi is, de ő visszafogottan kortyolgatott csak, nőiesen finoman. Máté, Popov párja pedig nem iszik alkoholt.

A pia hatására előtört belőlem a sok ideg a stressz, amik az elmúlt napok alkalmával gyülemlett fel bennem. Nagyon leittam magam. Csúnyán is viselkedtem, meg beszéltem. Hajnalban pedig vagy 7-8 alkalommal kellett elbotorkálnom a mosdóba… Zavarban levő arc Nagy nehezen megszűnt a szédülés és a hányinger és sikerült elaludnom, de délelőtt, mikor magamhoz tértem, s ittam vizet, akkor is szaladhattam a mosdóba. Szerencsére az utolsó róka invázió volt ez. Zavarban levő arc Mosolygó arc

Nagyon másnapos voltam. remegtem, fáztam, fájt mindenem. A lábamon több seb is keletkezett, egyszerűen katasztrófa volt, amit az este műveltem. Olyan feszültség volt bennem, h üveget is törtem, meg hangosan szidtam a buzikat, akik a közelünkben ültek az Erzsébet téren. Utólag szégyellem magam, de részegen nem tudtam magam úgy kontrollálni, mint józanul. Nagyon lerítt a 2 srácról, h buzi. A feltűnően buzis buzik voltak, Ezt a többiek is megjegyezték én meg szép hangosan, hallhatóan szétkürtöltem. El is mentek mögülünk.

5582_10151502718110918_1974415018_nKorábban írtam már erről, h már csak szinte ők az egyetlen csoport a földön, kiket nem tudok, legalábbis nehezen tudok elviselni. Legbelül olyan mélyen megvetem őket, ugyanakkor a másik felem meg tudja, s sugallja is, h nem szabad, s nem szép dolog ez, hisz egyek és egyenlőek vagyunk…

Az elmúlt hetekben, hónapban egyre többet foglalkoztattak olyan gondolatok, mint h mi lenne az ideális munka a számomra, illetve a vállalkozásba kezdés, s ha indítanék egy saját vállalkozást, akkor mi lenne az? Mit csinálnék szívesen, hol, hogyan érezném jól magam?

Továbbá több cikket is olvastam arról, h szerte a világban egyre több ember, csoport, közösség dönt úgy, h létrehoz egy saját, önfenntartó közösséget. A gazdaságban, a politikában egyre kevesebben és kevesebb helyen bíznak már a földön. Napról napra több és több a csalódott, kiábrándult, fásult emberek száma, akik szeretnének egy új világot, egy jobb világot.

Tiszta lappal újra indítani az életüket. Ennyi. Tovább egyszer se tudtam gondolni.

Hétvégén hazautaztam vidékre.

Mikor anyum kiküldött a kertbe, h szedjem le az epret, nagy duzzogva mozdultam ,meg s olyan nagy tehernek éreztem, azt, h “dolgozni” kell, h semmi kedvem nem volt hozzá.

De kint a kertben, a napsütésben a friss levegőn, a béka brekegések és madár csiripelések közt, a természet hangjával, (amit nagyon imádok) olyan jó érzés volt ott lenni, s szedni a szép nagy (bio) epreket, h akkor született egy újabb gondolat meg bennem. Pontosabban a már megszületett gondolataim raktam össze.599213_350006701770589_1583912862_n

Mégpedig az született meg a fejemben, h mi lenne, ha Pest környékén megvennék egy nagyobb földterületet, telket, s indítanánk egy önfenntartó gazdaságot?

Nagyon fontos lenne a számomra az aranyközépút.

Nem akarok (még) teljesen elszakadni se a civilizációtól, se remete életet élni, elszeparáltan. S azt se akarom, h egy tanya feelingje legyen az egésznek. Inkább szépen fokozatosan, folyamatában elindulni, s kialakítani egy önfenntartó életet, egy vállalati szerepen/kereten belül tudom ezt elképzelni. “Modernben.”

Összefogni más vállalkozókkal, cégekkel, helyiekkel, környékbeliekkel. Támogatni, reklámozni egymást. Társadalmi felelősségvállalás. stb.

Ehhez először összekellene gyűjteni infókat, h mások, a világban hogyan, s mit csináltak, mik a tapasztalatok, hogyan élnek stb. S ezekből összegyúrni egyet.

Kezdésnek be is írtam a google-ba, h önfenntartó gazdaság, s rátaláltam egy remek blogra, ami (basszussss!) pont arról ír, amit én is szeretnék, amire gondoltam!

Így nem is írok tovább, nem fejtegetem gondolataim, mert köv bejegyzésemben máris megosztom a blog első bejegyzését mert más valaki már szépen érthetően leírta helyettem a gondolataimat. Mosolygó arc

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

901923_10151403178925918_1124965469_o

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)