2013. szeptember 26., csütörtök

Üzenet…

 

Idézet mára:

"Fogadjunk el és becsüljünk meg mindent és mindenkit az utunk során.
Azért találkoztunk velük, hogy segítsenek felfedezni saját nagyságunkat."
Yehuda Berg

 

 

…Vannak zenék, melyek segítenek abban, h közelebb kerülj önmagadhoz….

Pl.: a Coldplaynek javarészt ilyen zenéi vannak.

 

Segítenek abban, h egy kicsit megállj, elgondolkodj, elbeszélgess magaddal, átértékeld az eddigi életed, legyen az a távoli v közeli múlt, értékeld a jelened, élj benne érzéssel.

Mélyülj el magadban egy kicsit, s legalább próbáld meg felvenni a kapcsolatot a valódi éneddel.

Hallgasd/érezd meg, h mit mondd neked. Mit éreztet veled. Mire vágyik, mi jó és mi nem jó az életedben. Milyen a kapcsolatod önmagaddal, a pároddal, munkatársaiddal… …embertársaiddal.

Tegyél fel egyesével kérdéseket, meditálj rajtuk, s megfogod kapni a választ.

Fókuszáljatok az életfeladatotokra.

Mi ezen életem célja?

Mit kell tanulnom?

Mire kell fókuszálnom?

Min kell javítanom?

Idővel mindent megtudsz, s ha épp nincs kérdésed, küldj szeretetet a földnek.

Szép lassan repülj a lelkeddel. Látod az embereket, az utcát, házakat, a várost, fákat, növényeket állatokat. Folyókat, mezőket, erdőket. Szeresd őket!

Köszönd meg a földanyának, h ellát minden földi jóval.

Küldj szeretet családodnak, párodnak, barátaidnak, rosszaknak, jóknak, betegeknek.

Szeresd magad. Köszönd meg eddigi életed, és tanulásod, s h vigyáz rád.

Tisztogasd magad, a környezeted, a világod.

Valódi, legbensőbb éned szeretetével.

Sírástól ne ijedj meg. A tisztulás jele. A fejlődés, tapasztalás egyik jele.

Sírsz, mert szeretsz! Mosolygó arc

…Szívvel…

… lélekkel…

Mindent és mindenkit.

Peace & Love!

Piros ajkak

Rion

 

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2013. szeptember 20., péntek

Kapjon mindenki százezer forintot havonta!

Már a hónap elején bedobták a köztudatba a „feltétel nélküli alapjövedelem” gondolatát, most pedig még egy komplett hetet is szerveztek rá: javában zajlik az FNA-hét. Karafiáth Orsolya különvéleménye.

A hír: Szili Katalin országgyűlési képviselő szeptember elején kezdeményezte, hogy a kormány vizsgálja meg, milyen következményekkel járna egy feltétel nélküli, születéstől halálig járó alapjövedelem bevezetése. A cél az volna, hogy garantálják az emberi méltóság megőrzését és felszámolják a létbizonytalanságot. A javaslat komoly vitát gerjesztett, ennek ellenére meghirdették a „Feltétel Nélküli Alapjövedelem hetét”.
Kapjon mindenki százezer forintot havonta?Karafiáth Orsolya véleménye: Az alapjövedelem minden egyes nagykorú állampolgárnak járó, az alapvető emberi szükségletek fedezésére elengedő, havonta kiutalt pénzösszeget (azaz nem utalványokat, és nem termékeket) jelent. Mindenkinek ugyanakkora összeg járna, ami a lakhatásra, illetve egy szerény életvitel fenntartására, azaz az étkezésre és az alapruházkodásra elegendő.
Nem függne sem a szociális helyzettől, sem a gyerekek számától, sem attól, valaki dolgozik-e vagy sem. Nem családi pótlék, nem munkanélküli segély, nem valamiféle szociális alapon kiutalt támogatás. Nálunk bombaként robbant a hír, miközben a feltétel nélküli alapjövedelem eszméje egyáltalán nem új keletű. Már 1795-ben, Thomas Paine Agrarian Justice című röpiratában megjelent, és a későbbi évszázadok folyamán újra és újra felbukkant. Kanadában 1974–1979 között Dauphin városában kísérleti módon be is vezették, most pedig a világon országosan elsőként Ciprus kísérletezik vele: állítólag 2014 júniusától vezetik be ezt a gazdasági reformot.
Az FNA mint téma 2008 óta állandó napirenden van világszerte, legfőképp Németországban, ahol több mint ötvenezren írták alá a petíciót. Tüntetnek érte, érvelnek mellette és ellene, a legismertebb szószólójuk a Drogerie Markt tulajdonosa.
Magyarországon a neves képzőművész, Szentjóby Tamás már évekkel ezelőtt felszólalt az ügyben, bizton állítva, hogy az intézkedés bevezetése felvirágoztatná a társadalmat.
Egyetértek vele, és hiszek abban is, hogy nem csupán gazdag ország képes megtenni azokat a lépéseket, melyek lehetővé tennék az FNA bevezetését, és abban is biztos vagyok, hogy pozitív társadalmi hatása lenne. Ami mindenképpen az FNA mellett szól, hogy bevezetésével eltűnne sok intézmény, ami a szociális kérvényekkel foglalkozik – és persze a trükközés is ezekkel. Méltóságot adna rengeteg embernek, akik – különféle indokok miatt – nem tudnak elhelyezkedni. Nagyobb esélyt adna rengeteg embernek, hogy nem pusztán a létfenntartásért kell robotolnia, azért, hogy az élelmét és a lakhatását megoldja.
Az ellenzők aggálya, hogy akkor senki nem dolgozna, egyszerűen nem érv. Mert a társadalom többségének nem elég, hogy ezek az alapdolgok meglegyenek: többre vágynak, tehát dolgozni fognak. Az olyanokról már ne is beszéljünk, akinek a munka nem csupán kényszerű tevékenység az életben maradáshoz, hanem hivatás. Egészen más helyzetbe kerülnének rengeteg szakma képviselői, utalnék csak a tanártársadalomra! Átrajzolódna a szolidaritás térképe is.

Kapjon mindenki százezer forintot havonta?

Hogy ez mennyi pénz legyen? Végeztem egy szerény számítást, és az alapján havi százezerben állapítanám meg a juttatás összegét. (Egyes újságírók százhúszezerre voksolnak – ezt vessük össze a jelenkori minimálbér összegével!) Más vétózók arra tippelnek, hogy ezzel is beindulna a mutyizgatás – hiába járna személy szerint mindenkinek, nálunk elvennék, kijátszanák egymás pénzét.
Nos, szerintem nem nagyobb mértékben, mint ahogy azt a megkeresett jövedelemmel teszik. Azt is mondják, hogy társadalmi feszültséget okozna, hogy semmirekellők, ingyenélők zsebét úgymond telitömnék. Ezt is el tudom képzelni, de a biztos megélhetés pozitív hatásai ellensúlyoznák mindezt. Eltűnne a mélyszegénység, az éhezés, és egy biztos alapról startolhatna minden egyes állampolgár. Hogy a tehetőseknek is fizetnének? Lehet, de ne felejtsük el: akinek ma van munkája, annak holnap már nem biztos, közbeszólhat egy kirúgás, de akár baleset, betegség is. Így végre eltűnne az emberekből az elemésztő szorongás: úristen, mi van, ha elveszítem a munkám, ha nem tud a gyerekem elhelyezkedni, ha..., ha..., ha... Ez a biztonság megérné hosszú távon.
Az emberek kilencven százaléka nem bírja tevékenység nélkül pergetni a napjait. A FNA lehetővé tenne például több karitatív munkát, a művészeknek a koncentráltabb, elmélyültebb alkotást úgy, hogy emellett egy egészen széles réteg esélyt kap a minőségi életre. Talán utópisztikusan hangzik, de megéri küzdeni mindezért, mert ha van honnan elindulni, könnyebb rátalálni a saját utunkra. És a sok elégedett, boldog embert már nem irritálná, ha vannak egyesek, akik ehhez nem tettek hozzá semmit. Mindenki foglalkozhatna a maga dolgával. Mert a létbizonytalanság az, ami mindent kikezd, még azok munka-, illetve életkedvét is, akik amúgy tényleg szívesen dolgoznak.

http://www.nlcafe.hu

2013. szeptember 19., csütörtök

Filmajánló:

 

…Kell hozzá egy bizonyos intelligencia szint, h megkapd azt, amit a film ad…

 

“ Pillanatok. Az életem pillanatok sorozata. Mindegyik a végbe vezet.”

2013. szeptember 17., kedd

"Elfogadas, bekesseg, egyutterzes, orom es szeretet.

Fogadd el mindezt es mindig a tanulas, belso fejlodes legyen a celod!

Ha a kegyelemmel teljes elet receptjet szeretned, itt es most hatarozd el, h matol kezdve tartozkodsz attol, h itlekezz barki es barmi, de elsosorban onmagad felett. Hatarozd el, h az elfogadas allapotaban fogsz elni, ami azt jelenti, h elfogadod onmagadat, masokat, a vilagot, Istent es azt, ami van. Tobbe nem vitatkozol azzal, ami van. Egy olyan tudatallapotrol beszelunk, amely fuggetlen a helyzetektol - es mindentol. Az eredmenye pedig az, h megszabadulsz minden erzelmi kintol. Es akkor kulonos modon eleted minden teruleten javulas kezdodik - a fizikai allapotodban, a kapcsolataidban, de meg a penzugyeidben is.

Azt mondjak, h az elfogadas a szellem elso torvenye. Azaltal, h megtanulod felfuggeszteni az itelkezest, megtanulod elengedni azt a szokasodat, h az itelkezesen alapulo eloiteletek miatt becsuszol a "ki vagyok borulva, mert..." allapotba.

"Az elfogdassal elt elet szuksegtelen erzelmi kinok nelkuli elet. Olyan elet, amely tele van Szeretettel."

 - H. Ronald Hulnick; Lelkedhez huen

2013. szeptember 15., vasárnap

Életszösszenet

<3 Kacsintó arc

 

Idézet mára:

"Sokszor nehéz elfogadnunk, de semmi nem egyik pillanatról a másikra történik. Nem ébredhetünk egyszer csak arra, hogy egy nagy fa áll a kertünkben, mert a fizikai világban mindig folyamatok zajlanak.
Minden cselekedetünkkel egy magot ültetünk el az életünkben, ami valamilyen pozitívumként vagy negatívumként mutatkozik majd meg.
Egy mai jótettünk később áldásként jelenik meg, amikor a legnagyobb szükségünk lesz rá." - Yehuda Berg

 

Szabad hétvégés vagyok, s van időm írni. Mosolygó arc555269_735482639811307_927222507_n

…Csak nem nagyon tudom, h miről …. Mosolygó arc

Melóban minden okés. Dolgozunk, s minden rendben volt/van. A nyitáson is túlvagyunk, s kezd kialakulni az új életünk. Mosolygó arc Hétről hétre mindig van valami új, valami változás, s izgalmasan repülnek a napok/hetek.

A nyitás előtti napon, pont megbetegedtem, de telegyógyszereztem magam, s úgy valahogy sikerült átdolgoznom a napokat. Azon már meg se lepődtem, h pont akkor betegszem meg, mikor nem kellene, de voltak még rajtam kívül egy páran így.

Én már jövök ki belőle szerencsére, mások meg most esnek bele. A cégnél nagyon sok embert elkap és napról napra mondják h betegek ők is.

De szerencsére ez csak egy influenza szerűség, szo semmi komoly. 1 hét alatt átmegy mindenkin.

560845_524044271000179_164598160_n+ Nekem még a szemem is begyulladt, szo nagyon jó volt… –.-‘”

Am úgy érzem, h munkamániás lettem. Szeretem nagyon a munkám meg a kollégákat is.

Am elég sok ismerős vásárló van, akiket ismerek korábbról a volt munkahelyeim által. Némelyikük még le is kezelt velem, a nők meg puszit adtak, holott korábban nem csináltunk ilyet. Mosolygó arc

Lesznek változások még nálunk bőven, de mint fentebb is írtam minden héten történik valami. Mosolygó arc

Szo izgatottan várom az elkövetkezendő napokat, heteket, s remélem h sok-sok pozitív élmény fog érni minket. Kacsintó arc

Itthon is minden okés. Norbival jól megvagyunk. Am ő is betegeskedett, de már kijött995770_224486361038993_849278895_n belőle.

Scottyval elég sok gond van mostanság. Nem bír magával. Elvisszük majd oltásra, aktiváljuk a chipjét, s lehet h ivartalanítani is fogjuk

Norbi munkahelyet fog váltani szeptember, október környékén, mert ahol most van túl sokat dolgozik, s lehet váltani fog.

Lett takarítónőnk is, aki heti egy alakalommal kitakarít nekünk. Norbi egyik kolléganője, aki konyhai kisegítő, hátrányos helyzetű, s így legalább mindenki jól jár. Ő kap + pénzt, nálunk meg rend és tisztaság lesz.

A héten volt először, s olyan jó volt hazajönni a tiszta lakásba! Mosolygó arc

Szombaton hazaugrottam néhány órára vidékre, vasárnap pedig kifessük + át is rendezzük a szobánk Norbival. Mosolygó arc

Csók!

Rion  Kacsintó arc

Piros ajkak

736077_647778201899153_1724233198_o

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2013. szeptember 14., szombat

Napi gondolat:

"Nyilvanvalo, h a bizalom kozvetlenulbosszefugg a jolet, eneegia es orom szakmai es maganeletunkben tapasztalt fokaval. Ennek oka egyszeruen az, h a bizalom az eletminoseg egyik nelkulozhetetlen es orokervenyu alapeleme - espedig nem csupan a maganeleti kapcsolatainkban, hanem a teamek, szervezetek, tarsadalmak, uzletagak, sot nemzetek vonatkozasaban is. A bizalom az a kepessegnovelo es erot ado katalizator, amely egy szilard es civilizalt tarsadalom minden egyes elemeben kimutathato. A legtobben azonban mindaddig nem vagyunk tudataban a bizalom jelentosegenekbes tole valo figgosegunknek, amig csak el nem veszitjuk." - Stephen M. R. Covey; Okos bizalom

2013. szeptember 6., péntek

Élek!

 

 

Elnézést mindenkitől, h nem írtam már egy jó ideje, s köszönöm a hiányoló leveleket, de sokat dolgozom, s nincs se időm, se energiám írni. Már a megnyitó partin túlvagyunk, ami jól sikerült, s most készülünk a nyitásra. Már több időm van, de még nem született meg belül a késztetés, h leüljek mesélni. Mosolygó arc

Majd később valamikor, egy nyugodtabb időszakban. Kacsintó arc

Am okés minden. Imádom a kollégáim, a melóm, jó itthon is végre minden, élem/éljük életem/unk. Mosolygó arc

Majd jelentkezem!

Csók! Kacsintó arc

Piros ajkak

Rion