2013. október 29., kedd

Szabadidős tevékenységek és sok más

 

Idézet mára:

"Hajlamosak vagyunk rá, hogy a spiritualitást ugyanúgy az életünk egyik rutinjává tegyük, mint ahogy a jógaórákat, ám csak akkor tudjuk igazán a hasznunkra fordítani, ha következetesen és egyre mélyebben a lényegünkké válik.
A spiritualitás nem valami olyasmi, amit csupán teszünk, hanem része a tudatiságunknak. A spiritualitás egy világszemlélet.
A spirituális úton állandó mozgásban vagyunk, melynek során tudatos erőfeszítéseket teszünk, hogy legjobb önmagunkká váljunk, és pozitív változásokat hozzunk létre mások életében."
Yehuda Berg

 

Nem emlékszem, h írtam volna korábban, de hónap elején még csináltattam magamnak új szemüveget. Mosolygó arc64209_10151713308045918_1464216149_n

Mostanában megint rám tört a nagy gyümölcs és zöldség ehetnékem. Egész egyszerűen ezeket kívánja jobban a szervezetem.

Októberre, novemberre sokat pihenhetek, mert lekell töltenem a még meglévő szabadnapjaim, de így is rohannak a napok, h kevesebbet dolgozom.

Nagyon sokat olvasok. Ha éppen nem vagyok toppon, akkor játszok a gépen, kockulok, v kimegyek a gyerekkel sétálni a Nehru parkba a Duna-partra.

V metszegettem a Duranta típusú bonsai fácskámat. A kutyasétáltatás kivételével ( Mosolygó arc ) mindegyik tevékenységemnél meggyújtok mindig egy pár gyertyát, egy füstölőt, amik teljesen megnyugtatnak, segítenek a kikapcsolódásban. Ha jól emlékszem, régebben is írtam, h minden egyes gyertyagyújtásnál kívánok valamit.

A fa metszegetésnél pedig gondolatban beszélek a fához. Mindenféle szépet és jót. Mosolygó arcHiszek benne, h a növények képesek az érzelmeink megérzésére. Nagyon relaxáló a bonsai fa metszés. Eléggé sűrű volt a lombkoronája, s már ráfért a ritkítás. Drótot kell majd vennem, ami rátekerek a gallyaira s ezáltal elkezdem 65029_10151689678555918_425372628_nformálni a növekedési útját, s szép alakokat, formákat kreálhatok a fának. Mosolygó arc

Szeretnék már elmenni Pránanadis képzésre is, de eddig nem jöttek össze az időpontok, mert mindig dolgoztam azon a hétvégén, mikor voltak a képzések… Zavarban levő arc Remélem novemberben sikerülni fog.

Imádok magazinokat vásárolni! Rendszeresen megveszem a Boldogság című magazint, s előfizetője vagyok a Nők lapja Ezotéria számának is. Szeptemberben és októberben is megvettem a Hihetetlen magazint, meg a HVG extra pszichológia számát is mindig megveszem. Vettem egy Kineziológia nevű magazint is, ami ahhoz képest, h 1500 ft nem fogott meg… Zavarban levő arc+ Van, mikor megveszem a Men’s Health-et is, de az se nagyon szokott túlzottan magával ragadni… :/

 

Október 19-20, Szombat, Vasárnap;561888_10151619453200918_379408214_n

Szombat délután hazautaztam vidékre, s indulás előtt még vettem 2 könyvet a keletiben. Az egyiket már ki is olvastam. Csak ajánlani tudom; Balogh Béla; Elkezdődött

Otthonvoltak most bátyámék is, szo nagy családi összejövetel volt. Anyumnak megvolt az öröme. Mosolygó arc

Elég morcosan mentem haza, mert semmi kedvem nem volt, az otthoni légkörhöz, s felvenni azt a maszkot, amit mindig anyum erőltet rám. Végigjárni a “mi a helyzet a csajokkal?” kérdéskört…. Zavarban levő arc -.-‘”

Jól be is borozgattam, s így legalább csillapodott az ellenséges magatartásom, s sikerült valamelyest feloldódnom, mikor kimentem a határba sétálni. Imádom a természetet! Mosolygó arc

Vasárnap délután pedig jöttem is vissza Pestre. Elég volt otthon ennyi! De hamarosan mehetek megint haza halottak napjára, de úgy tervezem csak, h jövök meg megyek, csak az a bibi, h sok szabadnapom van, s anyum meg azt akarja, h maradjak tovább otthon, amit meg én nem akarok, mert lehúz az otthoni légkör, s erre meg anyum megpukkad, mint egy óvodás…. –.-‘”

561979_417271325040846_733780413_n

Október 23. Szerda:

Norbi anyukájánál töltöttük el a napot kint Kispesten. Nagyon jó volt. Vittük a gyereket is Scottyt és megleptük Norbi anyukáját, mikor beállítottunk hozzá tortával a kezünkben, mert ekkor van a szülinapja. Mosolygó arcSzo családi nap volt. Sétáltunk egy nagyot a környéken. Szeretem Kispestet. Mosolygó arcEste pedig beültünk egy étterembe s vacsiztunk egy finomat. Mosolygó arc

 

Okótber 24. Csütörtök.

Meetingünk volt a felső vezetőnkkel. Helyesebben tréning. Jó volt. Spirituális töltetű is volt, s nagyon sok jó érdekességet és fontos, hasznos infót kaptunk szerintem. Olyan “ügyvezetőnk” van, aki mindig felcsigázza valahogy az embereket. Mármint h feltölt minket a beszédével és sokat agyalok rajta, h vajon h csinálja, mert pl.: több dolog van, amiből nem mondd újat nekem, illetve én ismerem azokat, amiről ő beszél, de valahogy valamiért mégis feltud tölteni, lelkesíteni, s motiválja az embereket! Furi ez nekem, mert ilyen vezetővel még nem találkoztam, s örülök neki persze, de kíváncsi is vagyok, h mi az a megfoghatatlan dolog amivel így999090_10151849574243151_892568726_n feltud minket pörgetni?!… Mosolygó arc Arra már rájöttem, h a meséit, a történeteit, a személyes példái nagyon érdekesek és élvezetesebbek ezáltal a tanulás, de valami más is van még a tarsolyában... Mosolygó arc

 

Október 28-29. Hétfő, Kedd:

Szabadnapok.

Hétfő este meeting volt melóban. Sok újat nem mondtak. Úgy éreztem, h java része inkább az újjaknak, első munkahelyűeknek szólt inkább. Este el is gondolkodtam azon, h milyen fura. Mármint az, h már megint észrevettem egy olyan területet magamon, amiben megváltoztam. Az újjakkal szembeni türelem és tolerancia. Sok minden evidensnek számít nekem, s néha már nem is értem, h ez másnak miért nem természetes?! S régen pedig még én is olyan zöldfülű voltam, s azért morogtam, h mindent úgy elvárnak tőlem, mintha erre a munkára születtem volna! Arc nagy mosollyalErre meg tessék! Néha én is ilyen természetességgel várok el 999106_10151794040773151_2088341410_ndolgokat az újjaktól! Zavarban levő arc Arc nagy mosollyalMondjuk persze nem csak én, hanem szinte mindenki más, aki már régebb óta tolja a biciklit, de am persze segítünk, és türelmesek vagyunk, csak néha azért meglepődünk dolgokon az újjaknál. Mosolygó arc

Kedden betévedtem a Corvinos Alexandra könyvesboltba és vettem magamnak 4 könyvet. Spirituális témájú mindegyik. Megírom ezt a bejegyzést és neki is esek a legvékonyabbnak. Mosolygó arc Aztán voltam bankban is, mert a bankszámláról félretetettem egy nagyobb összeget kamatoztatni, s ahhoz majd havonta ráutalok még majd nagyobb összeget, h többet kamatozzon, s gyűjtögetem 1 évig, aztán meglátjuk majd h hogyan tovább.

Első nekifutásra ennyi jött ki belőlem. Mosolygó arc

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

1148956_723996244293280_172619368_n

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2013. október 28., hétfő

Könyvajánló:

 

„Új korszak küszöbén állunk. Vannak, akik már régen várják, vannak, akiket rettegéssel tölt el, és vannak olyan társaink is, akik a már bekövetkezett változásokból alig vettek észre valamit, sőt, jövőképpel is csak korlátozott mértékben rendelkeznek… Az emberek többsége azonban nyugtalan, és – miközben életét mindenki csak az örök MOST-ban élheti – gondolatban előre-hátra szaladgál az időben, kutatja, keresi, hogy valójában mi az, ami volt (gondolok itt a torzításmentes történelmi eseményekre), és – főleg – mi az, ami felé haladunk?"
A korszakváltás – az átmenet a Halak korszakából a Vízöntő korszakába – belső folyamat. Az anyagi világ értékrendje szerint élő ember szembesül a valósággal: a pusztán anyagi értékekre és érdekekre épülő világ összeomlóban van, helyreállíthatatlan és menthetetlen. Az univerzális érvényű régi-új értékrendet – bár minden ember a szívében hordozza – felvállalni kevesen merik. Ez a belső konfliktus a külvilágban gazdasági krízisek, természeti katasztrófák és csapások formájában jelenik meg. Békésebb átmenetre csak azok számíthatnak, akik meg tudják teremteni a belső békét, és rá tudnak hangolódni a spirituális értékrendre. Lehet, hogy a soron következő Aranykorszak bölcsője a Kárpát-medence, és a folyamat már elkezdődött?
A belső béke megteremtésében nyújt segítséget a könyvhöz mellékelt meditációs CD.

2013. október 21., hétfő

!

Ujjujuuuuuj! Bővült a "féléven belül megcsinálandó terveim" listája! Van még hely a nappaliban! :S Arc nagy mosollyal

Gondolat mára:

 

“ Az ítélkezés a legfőbb akadálya annak, hogy megszabadulhassunk a szükségtelen érzelmi kínoktól. A legtöbb ember életében az ítélkezés áll a Békesség és az Öröm útjában, amelyek után pedig olyan mélyen vágyakoznak. a folyamat, amely az ítélkezésre hajszol minket, az ego trükkje.

Az ítélkezés mindig érzelmi sérüléssel, elszakadással, megtagadással és a harag és a neheztelés igazolásával jár. A végeredmény mindig ugyanaz – az ítélkezés mindig érzelmi kínokat szül.

Honnan tudhatod, hogy ítélkezel-e és ha igen, mikor? Ezt nem nehéz megállapítani. Ha ki vagy borulva, azaz valami – bármi – zavarja a békességedet, akkor a gondolatmenetedben mindenképpen felfedezed valahol az ítélkezést, az érzelmeid között pedig a szenvedést.

A másik módszer, amellyel kiderítheted, ítélkezel-e, ha megkérdezed magadtól: “Hibáztatok valakit vagy valamit?” Vagy: “Sértve érzem magam amiatt, hogy egy szabályt vagy szokást semmibe vettek?” Ha a válaszod igen, akkor ítélkezel. Minél jobban zavar valamit, annál inkább helyesnek érzed és hiszed a saját álláspontodat, a másikét pedig helytelennek.”

H. Ronald Hulnick; Lelkedhez hűen

2013. október 15., kedd

Ki vonzódik hozzánk?

A részletet Chris Prentiss: Út a szerelemhez című könyvéből.

A párkapcsolatok dinamikájának egyik gyakran figyelmen kívül hagyott, ám fontos eleme az, hogy olyan embereket vonzunk magunkhoz, akik az aktuális fejlettségi szintünknek megfelelnek. Hajlamosak vagyunk azon gondolkodni, hogy milyen partnert szeretnénk magunknak, de ugyanolyan fontos tényező az is, hogy kit vonzunk magunkhoz azzal, hogy éppen milyenek vagyunk mi magunk. Ralph Waldo Emerson is ennek adott hangot, amikor ezt írta: „Vegyük észre a Törvény tökéletességét abban is, ahogy a vonzalomban megnyilvánul… amilyenek vagyunk, ahhoz illő társra lelünk.”

Ezt az elvet már sokszor megfigyeltem működés közben, de az egyik ilyen alkalom különösen belém vésődött. 1985-ben és 86-ban workshopokat tartottam Los Angelesben olyan embereknek, akik nem voltak megelégedve az életükkel, és hajlandóak voltak egy hónapig velem dolgozni, hogy megtanulják irányítani életüket, amely kicsúszott a kezükből. A tanfolyam kezdetén körbeültünk, én pedig sorra megkérdeztem mindenkit, hogy mit akar elérni.
A válaszok széles skálán mozogtak: saját lakást, anyagi függetlenséget, lelki társat, előrelépést a munkában, átvenni a cég vezetését, elköltözni a szülőktől, megtanulni ismerkedni, és hasonló dolgok, amilyenekről a legtöbben álmodozunk. Ha te is részt vettél volna egy ilyen workshopon, talán azt nevezted volna meg célodként, hogy megtanuld kialakítani vagy magadhoz vonzani azt a párkapcsolatot, amelyről mindig is álmodtál.

Az egyik férfi a csoportból, aki az ideális társát kereste, arról számolt be, hogy pár hónappal azelőtt egy másik workshopon vett részt ugyanezen célból, de nem sikerült még ráakadnia élete szerelmére. A férfi nagyjából ötvenöt éves volt, legalább tizenöt-húsz kiló súlyfölösleg volt rajta, napok óta nem borotválkozott, nem volt jól öltözött, és egy régi, láthatóan rossz állapotban levő Chevrolettel járt.

Amikor megkérdeztem tőle, hogy mit tanult a másik workshopon, elmondta, hogy a workshop vezetője arra kérte őket, hogy írjanak listát arról, hogy mit szeretnének, milyen tulajdonságai legyenek a leendő társuknak, és ezt a listát mindig tartsák maguknál. Megkérdeztem, most is nála van-e a lista, és amikor bólintott, megkérdeztem, felolvasná-e, mi áll rajta. Előhúzott egy kétoldalas, sűrűn telegépelt papírt a zsebéből, és felolvasta nekünk.

Többek között olyanok álltak a listáján, hogy a leendő partnere legyen gyönyörű, sportos, legalább 165 cm magas, nagyon karcsú, nagy mellekkel és hosszú, hullámos, sötétbarna hajjal. Azt akarta, hogy legyen barátságos, és vágyjon arra, hogy őt boldoggá tegye. Azt is szerette volna, hogy értsen a masszázshoz, kitűnően főzzön, tudjon zongorázni, legyen jó az ágyban, tudjon jól síelni, és legyen anyagilag jól eleresztve, mivel ő maga sosem volt sikeres az üzleti életben, és jelenleg is beosztottként dolgozott. Egyszerűen tehát bámulatos egy lista volt ez.

Ránéztem a férfire, és megkérdeztem:

– És hol a maga listája?

– Ezt most hogy érti? – felelte. – Hát most olvastam fel.

– Nem az – feleltem –, hanem az, amit saját magáról írt? Amelyik illik a nő listájához. Tud maga főzni vagy masszírozni? Játszik valamilyen hangszeren? Kivételesen jóképű férfinak tartja magát, vagy van bármilyen olyan tulajdonsága, amely megfelelne annak a listának, amit álmai asszonyáról írt?

– Hát – felelte –, síelni éppen tudok...

– Nézze, ha bejönne ide az a nő, akit maga körülírt – feleltem –, és megpillantaná a férfit, aki idehívta, valószínűleg azt hinné, hogy valaki a bolondját járatja vele. Írnia kell egy listát saját magáról is, amelyben felsorolja, hogy milyen olyan tulajdonságai vannak, amelyeket elvár a nőtől, akit körülírt. Azt javaslom, hogy írjon egy listát saját magáról is, és ha már olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek azoknak, amelyeket az ideális partnertől elvár, akkor ez a partner meg is fog jelenni az életében.

Az élet nem úgy működik, ahogy ez a férfi hitte. Az élet valójában így működik: ki kell érdemelned a párodat. Nem azt mondom, hogy pontosan ugyanazokkal a tulajdonságokkal kell rendelkezned, mint amiket a partneredtől elvársz. Sőt, gyakran azokat vonzzuk magunkhoz, akiknek a tulajdonságai belőlünk hiányoznak, s így kiegyensúlyoznak minket. Ha te magad nem vagy egy világraszóló szépség vagy egy regényesen jóképű pasas, az még nem jelenti azt, hogy ne vonzhatnál magadhoz egy világraszóló szépséget vagy egy regényesen jóképű pasast. De kell, hogy legyenek más jó tulajdonságaid és az elképzelt partnereddel közös érdeklődési területeid, amelyek bevonzzák az életedbe azt az embert, akire vágysz – és meg is tartják őt.

A hetedik törvény akciólépései

Azt kapod egy párkapcsolattól, amire szükséged van

A társadtól való tanulás hatalma

Hibák nem léteznek. Az események, amelyeket magunkra idézünk, bármilyen kellemetlenek legyenek is, feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy megtanuljuk, amit meg kell tanulnunk. - Richard Bach (1936–)

Minden párkapcsolatban vannak jobb és kevésbé jó időszakok. Mindig lesznek jutalmak és problémák, öröm és boldogtalanság. Mindeközben pedig egymást csiszolgatjuk. Tanulunk egymástól, megváltoztatjuk egymást, és végrehajtjuk egymáson az egyetemes tervet. A tanulás soha nem ér véget, amíg együtt vagyunk.

Gondolkodj el a következő állításon, és próbáld meg megfogalmazni a sajátodat: „Annál a kifejezett oknál fogva veszek részt a társam életében, és ő az enyémben, hogy tökéletesítsük magunkat emberként, és közben jól érezzük magunkat.” Ez utóbbi ugyan látszólag nem mindig jön össze, de ilyenkor jusson eszedbe, hogy gyakran a kihívásokkal terhes időszak bizonyul a legtermékenyebbnek. Mindig úgy tekints a párkapcsolatodban töltött időre, mint tanulóidőre.

Most pedig szánj pár percet arra, hogy elgondolkodsz a jelenlegi párkapcsolatodon – azon az emberen, akivel együtt vagy, hogy miként bántok egymással, és milyen érzéseid vannak a kapcsolatot illetően. Ezután a következő kérdések megválaszolásával gondolkodj el azon, hogy a párkapcsolatod hogyan és mennyiben szolgálja a fejlődésedet:

– Mi mindent tanít nekem a társam (szavakon, tetteken és példamutatáson keresztül), amit meg kell tanulnom ahhoz, hogy fejlődhessek életem ezen szakaszában?

– Hogyan adom meg a partneremnek azt, amit a leginkább meg kell tanulnia a fejlődéséhez?

Ha a párkapcsolatban történt eseményeket arra használod, hogy jobban megismerd magad, és jobbá tedd a viselkedésedet, akkor nem csak egyénként fogsz tanulni és fejlődni, de ügyesebben tudsz majd kialakítani kapcsolatokat is.

http://edesviz.hu

2013. október 13., vasárnap

Az Akasha-krónika

Az akasha az univerzum történetét rögzítő, tároló könyvtár, amelyben minden esemény, információ megtalálható a kezdetektől fogva. Ezt a rendszert a misztikusok “A Beszélő Fény Krónikájának” is hívják.

Nem azonos a világéter teljes hullámterével, mivel abból a háttérzaj, a szüntelenül zengő idővisszhangok (ez a szférák zenéje) miatt nagyon nehéz közvetlenül használható információkat kinyerni.

Az akasha az Isten által létrehozott és működtetett könyvtár, a totális lexikon, melynek adatbázisa rendezett és könnyen visszakereshető módon van eltárolva. Ez az egész teremtésben felhalmozódó minden tudásnak,történésnek a raktára. Az akasháról a mai napig csak nagyon kevés embernek van bármiféle tudomása a Földön. Még kevesebben vannak, akik képesek olvasni belőle, kikeresni az őket érdeklő információkat (sámánok, látnokok, tanítómesterek).Peter Krassa könyve, az Akasha krónika, amely 2000-ben magyarul is megjelent a Trivium Kiadónál, sajnos rendkívül szegényes mű (véleményem szerint) és szinte semmi használható ismeretet nem tartalmaz magáról a könyvtárról. Ez persze nem csoda, hisz az (anyagba ragadt) tudomány helyett eddig főként csak a misztikusok foglalkoztak az isteni adattárral, ők is csupán olvasói szinten. Ezért döntöttem úgy, hogy ebben az írásomban röviden ismertetem az akashát, annak szerkezetét és működését. A szükséges információkat természetesen magából az akashából nyertem.

A FIZIKAI SZERKEZET

Az akasha fizikailag (hardveresen) egy rengeteg részegységből felépülő, időszálasan egyetlen információs hálózatba kapcsolt, bonyolult tárolórendszer. Az egyes elemei az univerzum különböző térbeli pontjain találhatók. Konkrétan: minden dimenziórendszernek, azon belül minden galaxisnak, és minden csillagrendszernek megvan a maga saját, lokális könyvtára, amelyek mind számos tárolóelemből állnak. Az egész nagyon hasonló a földi könyvtárak, illetve az internet felépítéséhez, célját és logikáját tekintve, bár jóval nagyobb kapacitású. Az egyes tárolók felépítésükben és működésükben a lélek architektúráját(szerkezetét) követik, csak ezek lényegesen nagyobb méretű barionokból állnak. Amolyan “szupernagy” lélek részecskék, tárológömbök, amelyek nagyon jól védett és információsan árnyékolt bázisokon, az Isteni Fenntartási Rendszer helyi támaszpontjain találhatók, a folyamatos működésükhöz szükséges, technikai kiszolgáló apparátusokkal egyetemben.

Többféle típus is van belőlük, a legnagyobbak teniszlabda méretűek, és természetesen mind intelligens, akár a normál (emberi, isteni) lelkek. Ez gyakorlatilag egy olyan értelemmel bíró számítógépes adatbank, amelyben az információk térbeli gravitációs hologramok formájában, időhullámokként terjedve (forrástól-forrásig) őrződnek a végtelenségig. Tehát nem elektronikus formában, bitekbe kódoltan, mágneslemezen vagy CD-n, netán papírra nyomott szövegek, képek formájában tárolja az információt! Mert ezek az általunk ismert és használt anyagi hordozók kapacitásukban, elérési idejükben, tartósságukban és működési megbízhatóságukban messze elmaradnak az akasha rendszereihez képest. A tárolók mindegyike több, multiplexelt (sokcsatornás) kommunikációs időszállal kapcsolódik a társaihoz, de ezek nem alkotnak teljes gráfot. A hálózat topológiája (felépítése) kombinált fa és csillagpontos (lényegében hierarchikus), valamint gyűrű alakú, amiben teljes az információk redundanciája (ismétlődése). Minden adat legalább két helyen van eltárolva,két külön bázison és tárolóban, az univerzum két különböző pontján. Így ha bármely helyi adattároló támaszpont megsérül vagy megsemmisül (baleset,háború, természeti katasztrófa, egyéb műszaki hiba miatt), az információk akkor sem vesznek el belõle. Az akashában az adatforgalom folyamatos. Tehát állandóan, szünet nélkül íródnak bele az új események információi külön beviteli csatornákon, illetve bármikor kérhetnek ki belőle adatokat a rendszerhez hozzáférő intelligenciák más csatornákon keresztül. Az időszálak ezért szimplex üzemmódban működnek, bennük, rajtuk az adatátvitel mindig csak egy irányban folyik.

A rendszer az egyes teremtési korszakok kezdetétől a végéig működik, és külön fizikai tárterületeken őrzi a korábbi korszakok összes információját is. A kapacitása és a műveleti sebessége, amivel ír, keres és szolgáltat, valami elképesztően óriási (piko, sőt femtoszekundumokról van szó!), de nem korlátlan. Nagy terhelésnél előfordul, hogy több másodpercet is várni kell a válaszra. Ez még akkor is így van, ha a keresett információt az univerzum legtávolabbi pontjáról kell előbányásznia a kiszolgálónak. Az egyes tárológömbök tematikusan megosztott adatrögzítést végeznek,vagyis az információk már eleve többféle indexelésnek megfelelően kerülnek rögzítésre benne. A gondolatok, amik állandóan ott kavarognak mindenki lelkében, igazából a beérkező információkat, tapasztalatokat indexelik,csoportosítják és jelölik meg. Hozzáfűződnek az eltárolódó adatokhoz, megkönnyítve később a visszakeresés folyamatát.  Az Isten minden teremtménye, tehát az összes növényi, állati, emberi, isteni lélek időszálasan fel van fűzve (kapcsolva) erre az adattárra. Minden lélek lokális információ gyűjtő, feldolgozó, tároló rendszerként működik a teremtésben, vagyis szerves része az akashának. A nagy tárológömbökben  mindenkiről létezik egy teljes másolat, ami állandóan, azonnal frissül. A különbség egy lélek és a róla készülő biztonsági másolat között csupán annyi, hogy a lélekben az információk élnek, manipulatívak, dinamikusak, tehát futnak, aktívan cselekednek, működnek, mint valami program (jobb hasonlatot nem tudok rá a jelenlegi földi fogalomkészletből), míg a háttértárban lévő másolat csak egy passzív, statikus, nem futó, vagyis holt adathalmaz. Egy lélek fizikai megsérülése, netán megsemmisülése esetén a teremtője ezen másolat alapján tudja teljes pontossággal újra alkotni őt,visszaállítani az eredeti létezési állapotának megfelelően. Így semmi sem vész el a rendszerből.

AZ ADATTÁROLÁS MÓDJA

A beérkező információk több forrásból származnak. Egyrészt a lelkektől érkeznek, másrészt vannak külön kronovizorok (gravitációs távcsövek, időhullámokat érzékelő felvevőkamerák), amelyek vagy messziről, az adott szektorhoz tartozó akasha bázisról végeznek rögzítést, vagy kimennek a helyszínre (apró robotszondák formájában) a közeli felvételekhez. Így bármi is történik egy csillagrendszerben, bármelyik bolygón, akár jelen vannak ott lelkek, mint megfigyelők, akár nem (pl.: természeti jelenségeknél), mindenről készül feljegyzés. A robotszondák képesek álcázni magukat, hogy a jelenlétük ne zavarja meg az események menetét, és a reakcióidejük mindössze néhány másodperc. Vagyis bármi érdekes történik a teremtésben, amiről jó lenne közeli felvételt készíteni, másodperceken belül térugrással odaérkezik egy rögzítőegység. Ezek vezérléséről, irányításáról külön operátorok (kezelők) gondoskodnak. Ők (ezek a lelkek) a könyvtárosok, az eseménytárosok, akik az akasha üzemeltetőiként dolgoznak az univerzumban. Az akasha nem csak a fizikai világokban zajló eseményeket rögzíti, hanem a szellemi világok életét is. Vagyis gyakorlatilag semmi sem maradhat ki belőle. Még a galaxisok közti mély űrben zajló történésekre is odafigyelnek, sőt az univerzumon kívüli dolgokra is, a nemtér-nemidőben zajló folyamatokra. A mi univerzumunk téridő buboréka természetesen kapcsolatban áll az őskáoszban létező többi univerzummal, és azok akasháival, bár nem mindegyikkel van időszálas összeköttetése és állandó információcseréje. Az információk tárolása (ez keleti népmesékben a szellem a palackban)többféle szempont szerint történik. A két legfontosabb indexelési típus a hely és az idő. Konkrétan: (Hely) Ki, milyen lélek, melyik lélekfraktálon, melyik galaxisban, csillagrendszerben, bolygón, városban, tehát pontosan fizikailag a téridőben hol gyűjtötte az információt. (Idő) Mikor, milyen helyi időszámítás szerint, mikortól meddig történt a dolog.

Ezen kívül léteznek tematikus tárolók is, amikből nagyon sokféle van. A rendszer belső redundanciáját növelik, a keresési időt pedig csökkentik ezek a műszaki megoldások, javítva a keresők (adatkezelő szoftverek) találati arányát. Az érdekesség kedvéért felsorolok néhányat. Egy lélek (ember) adott életében használt összes személyes holmija, tárgya, ami az övé volt megtalálható egy helyen. Ide tartozik a testi kinézet is, a ruhái, a pohara, a játékai, a bicskája, az autója, stb. Vagy külön megnézhető minden, amit az élete során leírt vagy lerajzolt az illető. Még akkor is, ha rajta kívül senki sem látta, mert csak leírta egy papírfecnire és nyomban elégette, megsemmisítette azt. Vagyis a teremtésben nincsenek titkok. Semmi sem vész el, merül a feledés homályába a visszakereshetőség reménye nélkül. Az egész fecni megtalálható az adattárban, tehát még a rajta lévő radírozás nyoma, az ujjlenyomat, maszat, stb. is. Hisz a lélekben minden érzéklet, még az érzésekés a gondolatok is mind számon vannak tartva. A testünk minden atomja, sőt elemi részecskéje “számon van tartva”, nemhogy a hajszálaink! Az egyes tudományágak eredményei szintén különféle felosztási rendszerek szerint kereshetők. Egy adott bolygón egy adott teremtési korszakban, pl. fizikából minden felfedezés, kutatás, kísérlet, elért eredmény, publikáció megvan. Az is, hogy ki, hol, mikor csinálta. Kérhető vázlatszerűen (mintha könyvet olvasna a lélek), de megnézhető holografikus filmen is az egész eseménysor,akárha most játszódna, élőben. A rendszerben természetesen eltárolódik a benne való keresés ténye is, hogy ki, hol, mikor, mit keresett és miért. Az eseménytárosok egyben felügyelik az adatforgalmat, segítenek a keresésnél a kevésbé gyakorlott felhasználóknak,illetve megakadályozhatják bizonyos információk lekérését a hálózatból. A teremtés biztonságos, irányítható működéséhez nagyon fontos az információk megfelelő szeparálása, áramlásuk szabályozása. Egy adott rendszert (lelket, lélekcsoportot) védeni kell a rá nézve veszélyes tudástól(gondolatvírusok), illetve ha bajba kerül, megfelelő tudással lehet a legkönnyebben meggyógyítani, átprogramozni a megfelelő működésre. Lényegében minden gyógyító beavatkozás egy rendszer információtartalmának feljavítására, módosítására irányul alapvetően. Végezetül, hogy legyen némi fogalmunk az akashában tárolódó információk mennyiségéről, íme egy összehasonlítás. Ha szöveges formában tárolná egyetlen teremtési korszak adatait a rendszer, sűrűn teleírt, vastag lexikonokban, akkor ehhez nagyjából egy akkora könyvtár kellene, mint Pest-megye (kb. 6000 km^2). Tele magas polcokkal, rajtuk roskadásig pakolt könyvekkel.

KERESÉS, OLVASÁS A RENDSZERBEN

Ahhoz, hogy bármit is meg tudjunk találni ebben az óriási adathalmazban, először is tudnunk kell, hogy mire van szükségünk. A keresési feltételek és kulcsfogalmak megadásával kell leszűkíteni a keresőprogram számára a lehetséges válaszok számát, mennyiségét.

Mindez gondolati úton történik,tehát nem valami billentyűzeten kell bepötyögni valamilyen nyelven a kérést(bár a gyengébbek kedvéért még ez is megoldható). Az akashára rá lehet csatlakozni közvetlenül, az oda vezető  időszálon vagy közvetve, valamely információs terminál segítségével. A szellemi világban könnyebb hozzáférni eme készülékekhez, a fizikai világban ugyanis (itt a Földön) jóval kevesebb van belőlük (pl. frigyláda). Ha valaki nem tud egyik módon sem kapcsolatba lépni a rendszerrel, annyit még mindig megtehet, hogy megkér egy hozzáértőt (eseménytáros angyalt,beavatott tanítómestert, buddhát, stb.), nézzen utána az őt érdeklő adatoknak. A számára tiltott információkhoz persze így sem juthat hozzá, erre nagyon ügyelnek a földi világ információs integritására (érintetlenségére),szeparációjára (elkülönítésére) felügyelő angyalok. Törvényszerű, hogy minél magasabb szintre jut valaki a megvilágosodásban,annál több információhoz fér hozzá az akashából. Vagyis tudásra van szükség a tudás megszerzéséhez is. Aki jól tud kérdezni, az jó válaszokat is kap az egésztől (mintha barkochbáznál). Az ezoterikus titkokba történő beavatás tehát lényegében azon kulcsinformációknak az átadásából áll, melyek révén a lélek önállóan képessé válik hozzájutni a számára fontos ismeretekhez.Vannak beavatottak, akik az emberek személyes élettörténetében tudnak olvasni, mások a történelem eseményeit képesek megszemlélni, vagy valamely tudományág eredményeihez férnek hozzá jó hatásfokkal. A művészek, alkotók, feltalálók, sámánok mind kiemelkedő affinitással rendelkeznek az akashából való információ kinyerését illetően. A lelkük információ tartalma egybevágó az általuk keresett adatokkal, ezért náluk könnyen jön az ihlet. Gyorsan eszükbe jut a megoldás a hálózatból (ez az inspiráció, a sugallat). Természetesen mi lelkek nem vagyunk egyformák, hisz különféle feladatok végrehajtására lettünk megteremtve és felkészítve. Ezért mindenkinek megvan a maga kedvenc szakterülete, amiben tehetséges. A Teremtő képes rá, hogy bizonyos információkat zároljon a teremtményei vagy csak egyes meghatározott lélekcsoportok elöl, így azok nem kereshetők(titkosak) a számukra. Ilyen például a jövőbelátás bizonyos szűk határokon túl (pl. a jövő heti lottó nyerőszámok), vagy a múltba látás több teremtési korszakra (eonokra) visszamenőleg. Persze kivételek mindig akadnak. Én magam találkoztam olyan emberrel (prófétával) a Földön, akinek hozzáférése volt az egész földi jövőhöz, a mostani idők végezetéig. De beszéltem olyannal is, aki az összes teremtési korszak eseményeire rálátott visszamenőlegesen. Ebből ő könyvet is írt (a Naprendszer igazi történetéről
évmilliókra visszamenően), csak nem jelent meg máig sem (sajnos) az örököseinek köszönhetően a műve.

 

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK AZ AKASHÁRÓL

Ha mégis rögzítésre kerülnek az akashából egyes rövid részletek anyagi hordozófelületen, akkor azt általában különleges (kopás, törés, sav, rozsda és hőálló) fémlemezekre nyomják, melyek nagyon stabil, időtálló (aranytartalmú)ötvözetből vannak. Ilyen akasha lemezeket máig őriznek a Föld több pontján a beavatottak, illetve eltemetve várják a felfedezésüket évezredek óta. Ezt a tudást nagyon gondosan elrejtve vigyázzák a későbbi korok bölcs emberei számára az Isteni Tanács megbízásából. Mi jelenleg ezekhez egyáltalán nem férhetünk hozzá, mert a civilizációnk féktelen pusztítási vágyában (öntelt ostobaságában) könnyen megsemmisíthetné az ősi tudás eme kulcsfontosságú hordozóit, ahogy ezt tette már több esetben. Lásd: a mayák szent könyveit, a rovósámánok arvisúráit, a Kínában és Tibetben őrzött feljegyzéseket vagy az alexandriai könyvtár tűzre hányt papiruszait. Persze mi sem maradunk azért tudás nélkül. Az olyan szentként tisztelt könyvek, mint a 64 kötetes Védák, a Biblia és a Korán gyakorlatilag szemelvények az akashából. Bizonyos információk kivonatai egyszerűsített formában a “köznép” számára. A Védák például versbe szedve, 64 témakör köré csoportosítva tartalmazzák a tudás lényegét az univerzumról, mint valami tankönyv sorozat. A Biblia több rétegben kódolt információkat tartalmaz a jelenlegi teremtési korszak eseményeiről.

Ezt már javában fejtik a zsidó egyetemeken számítógépekkel, amióta rájöttek a legfelsõ kódolási szinttitkára 1997-ben. Az akashát azért nevezik (allegórikusan) “Beszélõ Fény Krónikának”, mert a mindentudás tárháza segíti hozzá a lelkeket a megvilágosodáshoz, a bölcsesség és az értelem fényéhez. A lélek számára egyébként az időhullámok, és az általuk hordozott információk érzékelése világító, fénylő észleletként jelentkezik közvetlenül.

Az ókori teremtésfilozófiákban a BESZÉD, SZÓ és HANG a LEVEGŐ, illetve a SZÉL modulációját (információtartalmát) jelentette. Most már tudjuk, hogy ennek semmi köze az emberi szájaláshoz és a bolygó atmoszférájához. A Fény azért “Beszél”, mert az univerzumban mindenhol jelenlévő fénykvantumok (a tér és a fény) mind intelligensek. Forrásrendszerükben őrzik az általuk begyűjtött tudást. A lelkek centrumában is ugyanilyen energiakvantumok egzisztálnak a szentély közepén. További különlegessége az akashának, hogy benne a jövőről is találhatók feljegyzések. Azok a leendő, még a jövőtérbe tartozó események, amelyek determinisztikusan vagy nagy valószínűséggel következnek a jelenbeli állapotokból, a rendszerben mint jóslatok, előrevetített lehetőségek szerepelnek. Ezeket az aktuálisan hozzájuk tartozó extrapolációkkal(valószínűségi értékkel) együtt maga a rendszervezérlő intelligencia szolgáltatja, jeleníti meg a kérdező számára. Ugyanakkor fontos tudnunk,hogy a jövő sohasem végzetszerű és elkerülhetetlen. Ami még nem volt, az még csak terv. Általában az öt legvalószínűbb lehetőségről készít jövőképet ez az előrejelző szoftver. A kép annál elnagyoltabb lesz, minél több a döntési csomópont, minél messzebb nézünk előre a jövőben és minél kevesebb a determinisztikus kényszerhatás. A három dimenziós földi világban reinkarnálódni, testbe születni azzal jár a lélek számára, hogy (a születés angyalai) letörlik a feltudati memóriájából minden korábbi emlékét, tudását. Ez mindenkire nézve kötelező, még az Isten kerubjaira is. Gyakorlatilag a nulláról indulva kell itt újraépítenünk az életünket, a személyiségünket, az ezzel járó számtalan kockázattal együtt, ami a környezet hiányos és rossz információ tartalmának velejárója. A misztikusok által szentélynek nevezett altudatban ugyan megőrződik minden információ, amit az összes előző élete során, és a szellemi világban gyűjtött be az illető, de ez a privát akasha zárolva van a feltudati része elől. Csak elenyészően kevés embernek, beavatott nagymesternek adatik meg az a kegy, hogy hozzáférhessen a saját akashájához, netán másokéhoz is. Az emlékeinket többnyire csak a halálunk után kapjuk vissza, ami szintén felér egy mini megvilágosodással. A halál után a lélekben komoly információ feldolgozó folyamatok zajlanak. Először nagy sebességgel lepörög előtte az élete teljes filmje, alig 1-2 másodperc alatt. A különös ebben az, hogy a hihetetlen adatátviteli sebesség ellenére mégis teljesen tisztán, és jól felismerhetően futnak át a tudaton a képek, és egyéb érzékletek, vagyis nem mosódik össze semmi. Minden információ, amit a lélek a testbe születésétől a haláláig begyűjtött, újraolvasásra és ellenőrzésre kerül. Ilyenkor az akasha automatikusan összehasonlítja a lélek feltudati részében felgyülemlett információkat a szentélyben (altudat) eltároltakkal, és a biztonsági másolattal, hogy ne legyen köztük különbség, hiány. Ezután következhet az ítélet, amikor a lélek önmaga megítéli az adott életének eseményeit, hogy ezáltal meghatározhassa a karmája állását. Majd ezt felterjeszti az isteni tanácshoz, vagyis a lélekhierarchiában felette álló, róla gondoskodó, vezetői feladattal megbízott,bölcs (isteni) intelligenciák csoportjához. Ők felülvizsgálják a döntését, és jóváhagyják azt, illetve módosításokat javasolnak ha szükséges. Ezután láthat neki a következő életét, reinkarnációját megtervezni, annak szükséges eseményeit és paramétereit összeállítani, továbbá megkeresni az ehhez szükséges megfelelő helyet, időt, környezetet, testet. Ha ez is megvan, akkor léphet a szellemi világba, hogy ott éljen egy darabig. Ez a dolgok menetrendje általában a mi szellemi világunkban.

SAJÁT TAPASZTALATAIM

Én többnyire akkor szoktam nézelődni az akashában, amikor a testem alszik. Ilyenkor a keresett információk vizuálisan úgy jelennek meg a számomra,mintha egy könyvet lapozgatnék, amiben a szöveg (lehet magyarul vagy fogalomnyelven) mellett különféle képek, sőt filmbejátszások is találhatók. De kérhetem az eseményeket úgy is, mintha ott lennék valóságosan a helyszínen, láthatatlanul szemlélődőként. Közben a nézőpontomat szabadon változtathatom, bármelyik résztvevő személyen keresztül érzékelve a dolgokat. Amit ő, a tanú akkor és ott észlelt, érzett, azt én is átélhetem, teljes intenzitással. A lejátszás sebességén állítani lehet, illetve ugratható a film a megnézni kívánt helyre. Amikor meditáció során kérek választ valamely felmerülő gondolatommal kapcsolatban, szintén többféle módon érkezhet az információ belülről, a rendszerből. Például egyszerűen eszembe jut a megoldás, mintha már eleve tudtam volna valahonnan. Nagyon nehéz megkülönböztetni a saját gondolataimat a rendszer válaszától, mivel én a részét képezem neki, vagyis én ő vagyok. Másrészt megjelenhet térbeli képek, színes, mozgó hologramok formájában is a válasz, másodperceken belül a kérdés feltevése után.Ilyenkor valósággal világít a lelkemben a válasz. Képi formában látom a fogalmakat, méghozzá egyszerre mindent, tehát ha sok válasz van a kérdésemre, akkor nem sorban kapom őket, hanem az egészet egyszerre rám ömleszti a kiszolgáló, felvillanásszerűen. Ez olyan, mint egy minimegvilágosodás, amikor egyszerre minden érthetővé válik néhány pillanatra.Ennek a megemésztése persze időbe kerül. Nagyon meg tudja könnyíteni (és gyorsítani) az ember munkáját, ha belelát a saját jövőjébe. Egy alkalommal, évekkel ezelőtt megnéztem az egyik könyvemet, amit valamikor a távoli jövőben fogok megírni. Belelapoztam,hogy átnézzem a tartalmát, illetve lássam, mekkora sikere lesz majd ha megjelenik. Több írásomat is úgy szoktam elkészíteni, hogy közben a szöveget összevetem az akashában már előre megtalálható kész változattal,és úgy javítom, igazítom hozzá. Ez persze érdekes időparadoxonok lehetőségét veti fel, de eddig nem voltak belőle gondok. Furcsa tapasztalatvolt, hogy egy alkalommal már azelőtt kaptam telepatikusan gratulációkat a szellemi világból, továbbá hozzászólásokat és kritikát egy művemhez, hogy egyáltalán elkészült volna. Az akashában nem csak minden földi író műve található meg, hanem azok is, amiket ezen írók a haláluk után vagy a leszületésük előtt alkottak meg a szellemi világban. Ezek általában még színvonalasabbak, mint a testben élve írottak.Természetesen én sem garázdálkodhatom kedvem szerint az adattárban,nem hozhatok le a Földre bizonyos információkat. Egyszer ugyan megpróbáltam tiltott tudást becsempészni a feltudatomba, de nem sikerült áthoznom, bárhogy igyekeztem is. Azonnal észrevették, és még időben megállított egy “információs határőr” angyal, kitörölve belőlem az anyagot.Viszont azt az emléket meghagyta, hogy elkapott, emlékeztetőül.

ÖSSZEGZÉS

Mindezekből láthatjuk, hogy egy hatalmas, jól felépített információs hálózat működteti a teremtést, diszkréten megbújva a háttérben, miközben mi emberek (erről mit sem tudva) a szerepünket játsszuk a világ színpadán. Ez a kis összefoglaló írás azért készült, hogy megmutassa az előttünk állóperspektívákat, a lelki fejlődésünkben ránk váró feladatokat. Az információ, a tudás az egyik legfontosabb dolog a teremtésben. Ahhoz, hogy hozzájuthassunk, minél előbb meg kell tanulnunk a teremtésinformatika(információ geometria) alapjait. Hogyan kell tudáshoz jutni, azt feldolgozni,eltárolni, megőrizni, visszakeresni, tovább adni, felhasználni mindannyiunk boldogulására. Az emberiség a XX. században kilépett a tudatlanság korából és elindult a megvilágosodás felé vezető (hosszú) úton. Létrejöttek és elterjedtek a különféle telekommunikációs rendszerek (közkönyvtárak, újságok, posta,telefon, rádió, televízió, számítógép, internet), és sokszorosára nőtt a civilizációnk által forgalmazott adatok mennyisége. Ugyanakkor az emberi tudat is tágítani, növelni igyekszik önnön képességeit (agykontroll,gyorsolvasás, hipnopédia). A változások szükségszerűen egyre gyorsabban zajlanak, bár az emberek többsége képtelen követni az ilyen sebességű fejlődést. A tudásalapú társadalom felépítéséhez legalább egy emberöltőnyi időre lesz szükség, és nagyon sok munkára, szervezésre, tanulásra. Még mindig csak az elején vagyunk a folyamatnak. A távlati cél mindenképpen az egyetlen közös (globális) tudati halmazba való összekapcsolódás lesz,egyfajta lelki internet, némi számítástechnikai segítséggel. A lélek az univerzumban létező legtökéletesebb információ tároló rendszer. Az, hogy a feltudatunk mégis felejt, az isteni kegyelem része, és segít megújítani önmagunkat, az életünket. A nálunk évezredekkel fejlettebb,földönkívüli civilizációk többsége a jó adattároló, de buta számítógép, és a felejtő, de okos, kreatív lélek szimbiózisát választotta megoldásul az információkezelési problémáira. Egy értelmes faj, lélekcsoport számára gyakorlatilag a legvégső cél a tudatos összekapcsolódás az Isteni Fenntartási Rendszer Akashájával, az egész Univerzum Nagy Könyvtárával. Mert az Isten a lelkek összessége, a minden létező élő intelligenciája.

Forrás: scribd.com – Gaál Attila

http://rejtelyekszigete.com

Betekintő…

 

Idézet mára:

"Sok olyan dolog áll a rendelkezésünkre, ami csodákat hoz az életünkbe, attól kezdve, hogy jót teszünk másokkal, addig, hogy időt fektetünk a spirituális tanulmányainkba. És remélhetőleg, ha spirituális úton járunk, akkor minden nap ezeket is tesszük. Néha pedig előfordul, hogy heti pár órát rászánunk a jó dolgokra és mégsem látjuk az áldásokat megvalósulni, amiket szeretnénk.
Ilyenkor a legjobb, ha megkérdezzük: Mit csinálok rosszul, ami blokkolja a Fényt?
Az egész hetet tölthetjük azzal, hogy hajléktalanokat etetünk, másokért imádkozunk és jótékonykodunk, ha a hét végén úgy döntünk, hogy kirabolunk egy bankot, akkor a csodák valószínűleg nem fognak megjelenni az életünkben. Vagy éppen ellenkezőleg, egy börtöncellában fogjuk meglátni őket.
Ez persze csak egy extrém példa, de az igazság az, hogy teszünk olyan dolgokat, ami szétkapcsol az áldásoktól és csodáktól, ami jogosan a miénk. Azok a pillanatok, amikor szétkapcsolódunk jelentéktelennek tűnhetnek, de a sok apróság összeadódik. Képzelj el egy embert az óceán közepén, aki eteti a madarakat és a szemetet gyűjti a vízből, de amikor van egy kis szabad ideje, akkor apró lyukakat fúr a hajó aljába. A kis lyukak jelentéktelennek tűnnek egy ideig, de a hajó végül elsüllyed - annak a sok jó dolognak az ellenére, amit a férfi tett.
Az egyik oka, hogy a nagy kabbalisták annyi hatalmas dolgot érnek el az életükben, hogy tudják azt az alapvető igazságot hogy: akár a legkisebb negatív tett is távolságot teremt köztünk és a között, amit el kellene érnünk.
Senki sem tökéletes és igen, minden jó tett beleszámít abba, hogy mennyi Fényt kap a világunk, de a legjobb eredmény érdekében próbálj meg nem letérni az utadról.
Minél következetesebbek az erőfeszítéseink, annál következetesebb az eredménye is". - Yehuda Berg

24658_10151697126185918_367027960_n

Na hali ismét! Mosolygó arc

Vasárnap “reggel”, kellemes, meleg őszi napsütés. Kicsit még kótyagos vagyok a tegnap esti kikapcsolódástól, de mivel már most sikerült az elmúlt 1 órában v 3 liter folyadékot meginnom + frissítő tusolás és egy jó kis tasakos leves sikeresen regenerált...  …úgy ahogy… Kacsintó arc

Szo!

Az elmúlt napokban voltunk Norbival kirándulni a kellemes őszi napsütéses időben.

Libegővel felmentünk a Normafára. Sétálgattunk, s pihentünk a fűben. Olyan jó érzés volt a természetben lenni. Érezni az avar illatát, hallgatni a madárcsicsergéseket, s nézni a kék égen úszó felhőket. Imádom! Mosolygó arc

 

Szombat este spontán módon elmentünk bulizni Norbival. Csatlakozott hozzánk volt kolléganője is. Itthon jól beiszogattunk, s jó állapotban elindultunk az Oktogonra. A Hello Baby-be akartunk menni, de 20 perc sorban állás után végül a király utcai Gödörben kötöttünk ki a Garcons partyn. Most voltunk először ott. Nem voltak már olyan sokan, mert kb 2-3 körül értünk oda. Jól kitánciztuk magunk. Mosolygó arc Persze ez az este se telt el morgolódás nélkül, de így szép és jó a kapcsolatunk. Kacsintó arc

 

Egyik este, egy forró fürdőzés közben rájöttem, h általában azokkal az emberekkel dolgozom együtt, akiket szeretek, s abban benne van mindkét főnököm. Mosolygó arc Tök jó! Mosolygó arc

Viszont gyakran instabillá válik az érzelmi állapotom…. …Nem is könnyű beszélnem erről se, de leírom, mert leírom. Elvégre ezért is vezetek már… …. mmmm általános iskola ötödik osztályától kezdve… …azaz…. mmmm… …14 éve!

Jesszum pepi! Arc nagy mosollyal

Nah és pont ez az, amiről írni is akarok! Szo a meditálásaim alkalmával – de ha valakit zavar ez a szó, akkor nevezhetjük relaxálásnak is -  gyakran lepereg előttem az életem. Visszakalandozom.

S valamiért eléggé “terhesnek” érzem, v nevezhetném komolynak is.

Nagyon sok mindenen átmentem, egyik szélsőségtől a másikig. Ezekbe nem megyek be, mert aki tudja, tudja, aki nem az nem, de többször is meséltem már magamról.

Szo mostanában azért is jön gyakran elő belőlem a “kikapcsolódásaim” alkalmával, mert kezd bennem tudatosulni, kezdem felfogni, h ismét  egy újabb változáson megyek át.

Furi érzés s fel kell még dolgoznom, h így felívelt az életem. Nehéz átadnom, mindaz, ami bennem van, de gondolok én itt ilyenekre, mint pl.: itt van egy kurva jó és szép laptop az ölemben, egy szép, új, modern, jó és okos telefon mellettem, amin nézhetem HD-ben és hallgathatom beats auidoban a kedvenc videó klipjeim! Egy tök jó, új, szép és modern lakásban lakunk. Igaz ez “még csak” albi, de végre most már már tudok és el is kezdek félrerakni magamnak lakásra. És ez is furi érzés nekem, mert soha nem kerestem ennyit, s nem gondoltam volna, h én megfogom ezt tudni élni ezt az életérzést. És ezért kibaszottul de hálás vagyok az életnek. Hálás vagyok a munkáltatómnak, a HResemnek, a cég ügyvezetőjének, kik felvettek és persze a fentieknek, h meg/átélhettem ezt/ezeket a dolgokat, ezen életemben.

Lehet, h másoknak ez alap, v nem értik, h most mi ebben a húha, de sajnos nagyon sok ember nagyon is jól tudja, h miről beszélek…

Szo látván azt, h honnan jöttem, kikkel találkoztam, milyen környezetekben éltem, miken mentem át, s most hol vagyok…. …. Azért ez komoly vaskos könyv(ek?)lesz…. De még nem jött el az ideje annak, h elkezdjem összeírni….

Az is nyomaszt, h legbelül nagyon azt kívánom, h bárcsak mindenki így élhetne! Sőt! Ez kellene, h legyen az alap, s mélyen hiszem, h elfog jönni az az idő is!

Most hirtelen eszembe jutott Norbi, mikor arról beszélgettünk, h ő nem szereti mikor ilyen vagyok, meg ilyenekről írok írok a blogban, mert annyira nem én vagyok. Mondtam neki, bár nem tudom, h mennyit jegyzett meg belőle, de igen is, h ez én vagyok! Attól még, h nem beszélem meg senkivel ezeket a dolgokat, attól még bennem van, s ez is én vagyok. Egyszerűen csak én nem vagyok az a fajta, aki mással ilyenekről beszéljen. Nekem leírni jobban megy, mint beszélni róla. Lehet azért van ez így, mert a régiebbi énembe ennyire belém ivódott az introvertáltság, amit nem sikerült 100%-osan levetkőznöm, s ezért is szeretek még a mai napig is sokszor egyedül lenni, olvasni, írni.

Ez az egész spirituális téma lehet, h egyeseknek sok, s lehet h nem tetszik az ahogy vélekedek az életről, de ez is én vagyok, ez is a részem. Mosolygó arc

 

 

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

425681_468708476514913_21679763_n

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2013. október 12., szombat

Atlantisz: egy legenda pusztulása

Volt valaha egy varázslatokkal teli világ – mára mondák és legendák maradtak belőle. Ilyen volt Atlantisz is, a titokzatos, elsüllyedt sziget…

Vannak, akik komolyan hiszik, hogy az emberiség történelmének egy előző, varázslatokkal, mágiával teljes csodálatos szakaszában hatalmas erőket birtokoltak az emberek. Nem volt szükségük szénhidrogének kitermelésére, a földfelszín erőszakos megbolygatására, ezért nincs látható nyoma tevékenységüknek, ugyanakkor a földgolyó egészén nagyon is egybehangzó ismeretanyag létezik róluk, elsősorban legendákban, mondákban és szórványos tárgyi emlékekben.

Az elmélet hívei szerint az emberiség egykori kiemelkedő vezetői, az atlantiszi mágusok, illetve a velük szemben álló lemuriaiak a hatalomért folytatott vetélkedésük során óvatlanul olyan kozmikus erőket szabadítottak a Földre, amely aztán katasztrófák sorozatát hozta, és csapás, csapás után érte a bolygót. Mások a természeti katasztrófa teóriát vallják, s inkább egy, legalább 10 kilométer átmérőjű meteor becsapódását tartják valószínűnek, amely óriási sebet ejtett a földgolyón, romba döntve a körülbelül 15-17 ezer évvel ezelőtt virágzó kultúrákat.

Az amerikai indián törzsek mindegyikében tükröződik valamilyen formában a katasztrófa emléke, Alaszka tlingit indiánjai azonban csak árvízről tesznek említést. Babiloni, azték, indiai, burmai, kínai, óceániai szövegekben, mítoszokban is szólnak árvízről, vízözönről, s a baj előrejelzéséről. Atlantisz megszállottjai – Platón híres leírása óta, amelynek forrásaként egyiptomi papokat jelöl meg - főként az Atlanti-óceánt gyanúsítják egy hatalmas földrész bekebelezésével, s azt sejtik, ennek egyik települése valaha a Kanári-szigeteken volt.

Geológiai, őslénytani kutatások is arra engednek következtetni, hogy szó szerint egyik napról a másikra is bekövetkeztek kataklizmák a Földön, a szóban forgó időszakban. Világméretű áradás söpört végig a bolygón, s a klíma is megváltozott. Később – a mítoszok szerint – a túlélők előjöttek rejtekhelyükből, s örömmel látták, hogy visszatértek a rég nem látott istenek, új ajándékokkal és tudással.

Titokzatos feliratok

Egy Strath nevű washingtoni tudós egy mexikói őserdőben számos romot fedezett fel, amelyeknek több feliratát megfejtette. Az egyik felirat egy száműzött atlantiszi királylányról beszél, akit messze Keletre (esetleg Egyiptomba) küldtek, ahol vezeklésképpen óriási kőkolosszusokat építtetett. Az ókor számára gyakorlatilag Gibraltár a világ végét jelentette. Az Atlanti-óceánban nyugodott le a nap, és a hitvilág ide helyezte a holtak birodalmát, a túlvilágot. Itt keresték az örök élet titkát, az életfát, itt terült el Osiris országa, Amenti, a babiloni Arallu, a zsidó Seol, a görög Hades, a kelta Avalon. Itt volt Sekhet-Hetep, a “lelkek örök hazája”, ahová a “halál vizén” áteveztek a holtak lelkei az ősi kereszt jelével, a Tau-val díszített bárkáikon.

Egy monda szerint Tum isten a legnagyobb mélységekbe szállt le, hogy azok vizével megsemmisítse az emberiséget. Minden ember elpusztult, kivéve azokat, akiket Tum felvett a bárkájába. Ez a mítosz figyelemreméltó hasonlóságot mutat a Bibliai Noé történetével.

Az egyiptomiak azonban nemcsak egy vízözönről tudtak, mint ahogy a maják vagy a zsidók sem. Az apokalipszis lehetősége évezredek óta jelen van az emberek gondolkodásában. Josephus Flavius, a neves I. századi zsidó történetíró szerint már az első emberpár készült egy globális katasztrófára.

Flavius szerint az özönvíz előtt élt generációk annak érdekében, hogy az általuk összegyűjtött tudás és felfedezések ne vesszenek el, „Ádám jövendölése alapján, miszerint a világ egyszer tűz ereje által, egy másik alkalommal, pedig a vízáradat ereje által fog elpusztulni, két oszlopot emeltek; az egyiket téglából, a másikat kőből és mindkettőre feljegyezték az általuk megismert tudást és bölcsességet. Azért mindkettőre, hogy amennyiben a téglából készült oszlopot az özönvíz elpusztítaná, akkor a kőoszlop megmaradjon az utódok számára…” (A zsidók története, I. könyv 70–71.) Flavius művében azt is megjegyzi, hogy korában ez az ősi tudást megőrző kőoszlop még megvolt, „Szíriád földjén”.

A maja legenda 52.000 évenként megismétlődő hold-árvízről beszél. A zsidó mítosz három vízözönt ismer Kenan, Henoch és Noé idejéből, egy ómexikói imádság három világpusztulásról beszél, a tupi indiánok mondája lehulló holdakról, a saisi papok megváltozott mozgású égitestekről és az általuk okozott tűz- és vízkatasztrófákról beszéltek Platónnak. A hagyomány szerint Atlantisz is több részletben süllyedt el

Forrás:anna.hu