2014. szeptember 28., vasárnap

Betekintő;



Idézet mára:

„Az ember nem olyan hatalmas, hogy mások felett ítélkezzen.” – Platón

Hetek óta az Assassins Creed 4-el nyomulok. Teljesen magába szívott! Imádom! Aztán beszereztem a III-at is, s párhuzamosan játszok a kettővel.
Am nagyon megtetszett a játék sotorija. Nagyon válóságos a számomra a nadi miatt. Az ABSTERGO cég azt csinálja piacorientáltan, mint mi nadisok az utival (utaztatás), csak profit orientáltság nélkül, tisztán a segítés, gyógyító szándékkal.
Nadiról jut eszembe! Sikeresen levizsgáztam! Megvan az elővizsgám, így mehetek a III. tanfolyamra, ami állítólag a legkomolyabb, keményebb, próbatételes.
Október 2-től 5-ig elleszek vágva a külvilágtól. Nem lépünk ki a lakásból, ahol lesz a tanfolyam, nem lesz nálunk telefon, semmilyen formában nem lesz kapcsolatunk a külvilággal… Kicsit parázok miatta, mert eléggé netfüggő vagyok, de kihívásként rá tekintenem….

Am képzeljétek, olyan problémám van, h már másodjára fordult elő velem az, h besárgásodtam! Az is érdekes, h csak a ujjaim közt és a tenyerem, csukló részem fedeztem fel magamon a sárgásodást. S úgy jelenik meg, mintha szoliban rosszul barnultam volna le. Néhol tök fehér, máshol meg nagyon sárgás folt vonalak vannak a kezeimen...
Nem sikerült még rájönnöm a pontos okára, miértjére, de a kávéra gyanakszom, mert mindkét esetben a kávéfogyasztása után jött ki rajtam. Dokihoz nem volt időm elmenni, de különösebben nem aggódom. Hiszem, h majd megoldódik ez az eset is.

Am a játékok miatt, jó ideje már nem olvastam. Bár vettem pár könyvet, s gyarapítottam az elolvasandó könyveim listáját a polcaimon, de idővel majd eljön az ő idejük.
Most úgy érzem, h pihentetnem kell ezt a témát…
Aztán majd elmúlik a játék szerelem, véget ér a kocka időszakom, s visszatérek a könyvmolyos életvitelemhez.

Egyik szombaton volt céges bulink is. Összejöttünk kollégák régiek, akik már nincsenek a cégnél, s mi, kik még ott vagyunk. Jó kikapcsolódás volt. Értékesítők, rakisok, biztonságiak.
Am meglepő volt a számomra, h kivétel nélkül mindenki kivolt rajtam bukva, h abszintot iszom, s h vagyok képes keverni barack lével! Én imádom. Az egyik kedvenc italom! Pina colada-t iszogattam, mert az a másik, de lófaszt nem hatott, s már levoltam maradva a többiekhez képest, s ilyenkor előszeretettel hívom segítségül az abszintot, mert az mindig meghozza a várt hatást!
+ Az is pozitív hatás volt, h nem itták meg a piámat, mert mindenki ivott, s kóstolgatta a másikét.
Viszont én se kóstolgattam másét, mert szinte mindenki fröccsöt, rosét, meg gin toniccot ivott, amitől meg én vagyok ki. meg nem tudom inni!

Esténként nekem van egy rutin szokásom elalvás előtt. Imádkozom. S persze, ezt nem egy hitbuzgó vallásosként kell elképzelni, aki térdel összekulcsolt kézzel az ágya szélén. Simán lazán csak gondolatban kérek, arra gondolok, amit szeretnék, ha megjelenne ezen életemben. Ilyenkor gyakran beugranak képek, gondolatok velem kapcsolatban.
Ilyen például egy; Az elmúlt 1 évben eléggé megváltozott a világnézetem. Nagyon fontossá vált számomra a sokszínűség.
+ Hálát adok a fentieknek, h melegnek születhettem, mert különben esélyes, h nem tartanék ott sajnos, ahol most tartok.
+ Kissé Simsként tekintek életemre. Itt vagyunk mi kis játékfigurák, akik teszünk-veszünk, de valójában van “le/megszületésünk” előtt már a “valódi énünk” eltervezte, h mit fogunk csinálni az életben, s milyen utat fogunk bejárni…
+ Ítélkezés nélkül szemlélem az embereket. Először tudatosan figyeltem arra, h véleményem legyen csak, s ne ítéletem. Kis gyakorlással meglehet tanulni, bár nálam idővel a sok olvasás által kialakult egy olyan szemléletem is, mitől sokan "kivannak" (tudatszintük egyik határa), h testvérként tekintek magunkra. Anno én is kiakadtam ettől, mert h ez milyen cigányos már, h "testvérem", de minél többet olvastam, más-más témában, területen, (lásd pl; kvantum fizika) mindig belebotlottam ebbe a már bebizonyított ténybe, h minden összefügg, kapcsolatban áll mindennel, még ha közvetlenül nem is érzékeljük ezt, nem jut tudomásunkra.
Persze más kérdés, h sokan ezt nem is akarják ELFOGADNI, tudomásul venni. Jut eszembe, h elfogadás is egy nagyon jó támpontja az egyén tudatszintjének feltérképezésében. Minél elutasítóbb valaki, annál korlátoltabb. Sőt! Vannak kisebb ágai is ennek. Ha pl.: nem csak elutasít, hanem még támad is, az is egy támpont abban h rájöjj, h az egyénnek még alacsonyabb a szintje... 
+ Ágazat, h hogyan támad; gondolkodás nélkül, egyből, v előtte azért átrágja a dolgokat.
+ Ágazat, h milyen vehemenciával teszi stb...
Viszont fontos az is, h ezt ne negatívan, elítélően könyveljük el, hanem elfogadással, ( ) szeretettel tudomásul veszed, h ő olyan, ő még csak "kisiskolás", nem tart még ott, ahol épp te, s az is fontos, h ezt ne egóból, lenézően könyveld el. Nyolcadikosként se nézted le az alsósokat, mert alattad álltak tudásban. Ugyan ez van (kell/kellene, h érvényesüljön) az életben is.
Mindenkinek megvan a lehetősége, h fejlődjön, ha ezen életében nem is, majd valamelyikben bekövetkezik. Nekem kissé nehézkes volt alkalmazni ezt a "testvéri" elvet olyanokkal szemben, kiket nem szívlelek, de érthető, hisz pl.: a saját családodnál, v vér szerinti testvéreddel is előfordulhat, h nem szívleltétek/szívlelitek egymást, de egy idő után beletörődsz, ELFOGADOD, ( ha vagy persze azon a tudatszinten) h olyan amilyen, s kész.
V lehet h volt a családon belül olyan, kinek zűrösebb, sötétebb időszaka volt, aztán elmúlt. Ugyan ez igaz szintén kint, a nagyvilági életben. Minden ugyan az, mint a példáim esetében kicsiben (iskola, család), az ugyan úgy megvan nagyban, az életben. Csak itt is szintek vannak, h mennyire tudsz felemelkedni, s átlátni ezt az egészet. V ki csak kis egérként lent matat a zavarosban s éli életét, van ki tanul s elkezdi kapizsgálni a dolgokat s van aki már átlát mindent.
Persze ez nem ilyen egyszerű, s nem csak ezek a szintek vannak, csak példaként leegyszerűsítettem, de remélem, h  így is érthető, h miket akarok átadni. Am érdekes, h utazok haza vidékre, s mindig az utazások alakalmával szinte elöntenek a gondolatok, mintha megnyílna az elmém, s csak úgy áradnak ezek, miket le is írok egyből.
Am a fenti gondolatokhoz szeretnék egy a vonaton megtapasztalt példát "elmesélni". Legalább is a számomra az volt, s hiszem h nem véletlenül "nézhettem meg" ezt az "oktatást";
Egy fiatal család egy szép nagy kutyával abban a szerelvényben telepedtek le, melyben én. Nagyban pakolásszák le a batyujukat, elhelyezik a gyerekeket, a kutya pedig magától helyet foglalt kissé odébb a családtól, mire a mögöttem ülő öregember hangosan ráförmed a kutyára, h nem mész innét! S elkezdi szidni a családot, h h mernek állatot felhozni a vonatra, s vigyék innét, meg megfog harapni valakit, s majd a kalauz jól megbünteti magukat!
Bennem(!) felment a pumpa, s azon voltam h közbeszólok, mert kutyásként, én kicsi egóm vette személyes támadásnak ezt, de még a döbbenettől nem tudtam egyből megszólalni, addig az anyuka és az apuka is rámosolygott a bácsira, bólintottak, s magukhoz hívták a kutyát, s folytatták a pakolászást.
Újabb döbbenet!
Egy szót se szóltak, de a szemükben, s a mosolyban benne volt minden! Viszont semmi negatívum! A mosolyuk nem az a gyilkos mosoly volt. Nah mondom!Tessék! Nesze neked tudatszint!
Tanulgatok, fejlődgetek, de bőven van mit tanulnom. Ez egy nagyon szép és kedves példa volt a számomra, h h tudta befogadni, feldolgozni s elengedni egyszerre azt a hirtelen rázúduló erős negatív támadást. Remélem idővel (mihamarabb) sikerül ezt nekem is kitanulnom. viszont örülök, h "átjött az oktató film/jelenet" s h sikeresen megkaptam, és átrágtam, feldolgoztam a leckét. Jöhet a gyakorlat... 
Csók!
Rion

2014. szeptember 14., vasárnap

Nyaralás, bank, szomszédok, ukránok, lakás, meló, tanulás;

 

 

Idézet mára:

„ Azt biztosan állíthatom, hogy egy spirituális törvény megértésének a legjobb, sőt talán az egyetlen módja, ha nem csak olvasunk róla vagy meghallgatunk egy előadást, hanem megtapasztaljuk a gyakorlatban.” – Pam Grout; E2

 

A nyár utolsó hétvégéjét Balatonkenesén töltöttük Norbival és anyukájával és a gyerekkel. Mosolygó arc 3 nap, 2 éjszaka.

Nagyon jó volt. Kikapcsolódtunk, pihentünk, s sokat nevettünk. Mosolygó arc

Pancsizás (Mosolygó arc) nem volt, de helyette biciklitúráztunk, és sokat sétáltunk.

Am egy Norbi ismerőse által ajánlott szállásra mentünk, de nem tetszett, s nem a leírásnak megfelelő környezet volt így megköszöntük a lehetőséget és kerestünk egy másik szállást. Arc nagy mosollyal

Gyorsan találtunk is a neten egy szép kertes kiadó házat. A gyerek nagyon örült. Az udvaron megveszve rohangált össze vissza! Mosolygó arcJó volt nézni. Volt felső terasza is, ahol állandóan gengeltünk, viszont annyi negatívum volt benne, h este jöttek elő a keresztes pókok tömege! Zavarban levő arc Nagggyon félelmetes volt, de egyben vicces is! Arc nagy mosollyal

Am ilyen se volt még velem, h Balcsin búcsúztassam a nyarat! Mosolygó arc

Van aztán egy történetem az FHB bankkal is

Július közepe, vége tájékában szerződtem le a bankkal, de még mindig nincs bankkártyám! ( 9. hó 14 van(!!!) )

Rengeteget telefonáltam az ügyben, csináltam magamnak a nagy telefonszámlát, kapcsoltak ide-oda, ígértek ezt azt, utánnajárnak, visszahívnak, tovvábbítsák panaszom, semmi sem történt, visszahívni is basztak, pedig hetenete egyszer hívtam őket, s ígérték, s egyszer nem tartották be!

Egyik nap felbasztam az agyam, mikor nagyon kellett volna a kártya, s fogtam magam, bementem a bankba, s kértem h írjunk egy panasztételi jegyzőkönyvet.

Írtam egy sűrű soros 1 oldalas panszt, s érdekes módon másnap már hívtak, h kivizsgálták az ügyet, megkerült az elveszett bankkártyám, amit rossz címre küldtek ki, s h csinálnak másik bankkártyát.

Hívott aztán az ügyintézőm is, kinél a szerződést kötöttük, s finoman megakarta nekem jegyezni, h máskor hívjam, ha baj van! Nah jól kiosztottam, h hányszor próbáltam elérni a mobilján, meg a fiókját, egyiket se vették fel soha, meg ígérték a központi ügyintézők, h továbbítják felé a panaszom, s másnap visszahív, abból se lett semmi. Nah aztán sűrű elnézést kérvén elköszönt.

Sokáig tudok tűrni, de egy idő után  betelik a pohár, aztán rábaszok arra a kurva asztalra, de akkor nagyot csapok, s repül a szar mindenfelé!

Bosszantó, h szép szóval, kedvességgel, türelemmel, semmit nem intéznek, s cigánykodni, meg cirkuszolni kell ahhoz, h normálisan ellássák a munkájukat!

OTP-nél voltam/vagyok, 16 éves korom óta, soha semmi probléma nem volt, mindent gyorsan, gond nélkül, ügyesen elintéztek, ellehetett mindig mindenkit érni, akit csak hívtam, s éreztem h fontos vagyok nekik, meg közvélemény, elégedettségkutatást csináltak, itt meg?!…

Sajnálom, h az OTPnek nem volt, nincs olyan kedvező lakáshitele, mint az FHBnek…

…Nonszensz!…

A szomszédaim egyik nap átkopogtak. Miután ajtót nyitottam meglepődve tapasztaltam, h süteménnyel álltak a kezükben. Hát teljesen meghatódtam/lepődtem! Mondom tittára, mint a szüli felikbeeeen! Arc nagy mosollyal

Esküvőjük volt, s gondoltak rám is. Korábban már kétszer találkoztunk, s beszélgettünk, s jó fejnek tűnnek. Mosolygó arc Am kb 30-35 körüliek.

Beinvitáltam őket, de nem jöttek, mert fáradtak voltak, s volt még intéznivalójuk. Megköszöntem szépen, s sok boldogságot kívántam nekik.

Am még jó, h nem is jöttek be, mert aztán jött egy zár szerelő felmérni, h miket kell csinálnia majd, meg aztán jöttek a csajok is, költöztek át. Mosolygó arc Szo volt jövés menés, forgalom a házban…

Ukrán helyzet.

Hiszem, h a pozitív gondolatokkal/megerősítésekkel képesek vagyunk (a vonzás törvénye alapján is) befolyásolni azt, h ne durvuljon el a helyzet, s jobb irányba terelődjenek a dolgok.

Gondolatainkkal teremtjük, formáljuk a világunk, melyben élünk, s ezért is nagyon fontos és kérek is mindenkit, h aki hisz benne, kiknek fontos a béke, azok hasonlón álljanak, vélekedjenek a világról!

Minden energiából, rezgésekből áll. Minél több a pozitív rezgés/energia/gondolat, annál nagyobb eséllyel, tudjuk jobbá, szebbé, békésebbé tenni földünk!

(Gyors egyszerű példák;

- Minél többen megszerették Hitlert, annál gyorsabban terjedt, nőtt a hatalma, mit kihasznált, befolyásolta a tömeget, magához ragadott nagy energiát, tetőfokára hágott a rezgéstartomány, s ő ezt ki is használta, felhasználta céljainak megfelelően.

Kis tömeg esetében, ez nem valósulhatott volna meg.

- Vagy ott van pl a Szovjet blokkok felszabadulása. Évről, évre egyre többen és többen és erősebben akarták, hitték a szabadságot, s meg is lett az eredménye…

Soha ne feledjétek irányítani gondolataitok, mit mindig csak a jóra, a szeretetre irányítsátok!

Köszönöm! Mosolygó arc

Egyik nap egy kedves barátom, a fogadott apum, átjött segíteni szépíteni a lakást. Rengeteg mindent kell fúrni, ami ütve fúróval lehet csak, mivel beton minden. Órákon át tartott a mérés, számolás, előkészültek és a fúrás, s még maradt is hátra bőven teendő. A lakás fele kész van, a másik felét pedig majd később folytatjuk.

Polcokat, tükröt, törölközőtartót tettünk fel eddig. S még lesznek képek, díszek, s még jó pár polc…

Am nagyon rühellem a fúrót! Rendesen feszkós vagyok már a gondolatától is… Zavarban levő arc Nem tudom miért, de elviselni is csak füldugóval tudom.

Ezúton is köszönet a fogadott apunak a munkájáért! Mosolygó arc

Am őt a blogomnak köszönhetően ismerhettem meg kb 5-6(!) éve…

Melóban totális változás! Lápos egy terület, miről inkább nem mesélnék, de annyit elmondhatok, h átkerültem rakiba. Én kérettem át magam, meg jobbnak láttam. Áruérkeztetéssel foglalkozom, mit szeretek, s azt csinálom, mint anno 1 éve, a régi szép időkben, olyan kolléganőkkel, kik korábban szintén az üzletben dolgoztak, csak ők korábban átjöttek ide, s nagyon szeressük egymást, s ki is voltam, mikor elváltunk anno, de most újra together. Kacsintó arc

Sok jó ember elment a cégtől, s egy időben a a lelki világomat rendesen felborította a helyzet, s nem is voltam jól, de már, h elkerültem én is más területre, már stabilizálódott a lelki világom, mi számomra nagyon fontos…

Szeptembertől fokozatosan egyre több időt töltök ismét tanulással.

18.-án elővizsgát kell tennem Pránanadiból, h mehessek a 3. fokozatra, ami nagy próbatétel, s már ez komolyabb… …”dolog” lesz, mint az első 2 fokozat.

Persze, a 3. fokozat elkezdésének feltétele a sikeres elővizsga, ami az eddigi tanulmányokból lesz, s nem kis anyagról van szó, s nehéz úgy tanulnom, h közben elég sokat dolgozom, de pozitívan állok a vizsgához.

A 3 fokozattól jobban tartok, mint az elővizsgától. 4 napos lesz. Ott alvós és teljesen elleszünk zárva a külvilágtól, se net, se teló, se kimenetel…

Namár most nekem, mint nettfüggőnek…. Hajaj! Meg nem is olcsó! 30-50 rony között… Zavarban levő arc

Kissé az elején elment tőle a kedvem, mikor megtudtam, de már inkább kihívásként nézek rá, s turbózom magam lelkiekben, h képes vagyok rá, s kifogom bírni, meg fogom tudni csinálni.

Fontos ez a számomra, s ez egy mérföldkő lesz, ami el kell érnem, h tovább fejlődhessek.

Ha jól tudom ezen fokozat elvégzése után 1 évig úgy se lesz semmi. Addig lesz lehetőségem elvégezni a nadi masszázs tanfolyamot, és lehet az (előző életek)utaztatásba is belekezdek majd.

Minden egyes élet egy küldetés, egy (iskola) osztály.

Fejlődni, tanulni, tapasztalni, gyarapodni!

Számomra ez az élet értelme!

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

384453_224484107631610_1584448025_n

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Képek;

 

1186062_835332256482308_5171537971022785208_n1384000_10152648187363151_8737389180731610846_n1422616_650055628401023_1891189158163512796_n1422618_1509749312582450_1555957030845872999_n1486807_788606481159338_1096513601984760375_n1492541_10152378182642815_8596073818735081209_o1497718_768458113268858_6363071256539004881_n1510361_742013562509039_8120252908781529065_n1620616_454755361320249_930964699_n1621940_650104795062773_3197511857816648823_n1622137_736618286381900_7811884899067431167_n1660807_702504719772116_1017885462_n1781903_1496246520599396_1832504968_n1797378_584911271605992_2042194705_n

2014. szeptember 11., csütörtök

Könnyek közt állt ki a melegek mellett a népszerű heteró vlogger;

 

Chris Thompson a legismertebb californiai vlogger, azaz videóblog készítő. A heteró srác örül annak, hogy nagyon sok meleg követője is van. Éppen ezért őt is sokkolta annak a 19 éves fiatalembernek a története, akit szülei, coming outja után nemhogy nem értettek meg, de gyakorlatilag elkergették otthonról (a fiún azóta rengetegen igyekeztek segíteni, több tízezer dollár adomány gyűlt össze számára - a titokban rögzített előbújásából Thompson is mutat be részleteket).

"Hallgassátok a gyűlöletet és haragot azoknak az embereknek a hangjában. Isten tényleg ezt akarja?" - teszi fel a kérdést a vlogger, akit láthatóan felkavart a történet. "Ha azt gondoljátok melegnek lenni választás kérdése és a Bibliával takaróztok, mutassátok meg azt a zsoltárt, ahol Isten azt mondja, melegnek lenni választás kérdése."

Chris Thompson megindító angol nyelvű videóját teljes terjedelmében itt nézhetitek meg:

http://www.humenmagazin.com/