2014. október 30., csütörtök

Aktuális filmajánló;



Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.
A V mint vérbosszú egyszerre kalandfilm, politikai thriller és antiutópia, amely a zsarnokságról, az elnyomásról, a média agymosásáról szól és azt vizsgálja, mi történik, ha egy diktatúrában az egyén a saját kezébe veszi a törvényt. "Ne kérdezz, ne kritizálj, ne is gondolkodj: a Párt mindent jobban tud" - üvölti a gonosz kancellár. Azt mondja, hogy megvédi az embereket a terroristától, ugyanakkor erre hivatkozva állandó rettegésben tartja őket, miközben lábbal tiporja a szabadságjogaikat.

Könyvajánló;

 

 

A belső érzékelés kézikönyve

A belső érzékelés kézikönyve átfogóan és részletesen mutatja be a belső érzékelés széles spektrumát. A bevezető részben megismerkedhetünk a finom érzékelés archetípusaival és a szellemi hierarchiával. A második rész a szellemi vezetővel való kapcsolatot írja le elméleti és gyakorlati szempontból. Megtudhatjuk, hogy milyen szellemi törvényei vannak a belső vezetőnkkel való kapcsolatfelvételnek, és hogyan kaphatunk választ személyes kérdéseinkre. Az elméleti részt gyakorlatok követik, amelyek e kapcsolat kiépítését és fejlesztését szolgálják.
A harmadik rész azokat a mediális képességeket mutatja be, amellyel minden ember rendelkezik. Mélyebben megismerkedhetünk többek között a tisztánlátással, a tisztánhallással és érzéssel, a pszichometriával és a telepátiával. A szerző kitér a mediális képességek felismerésére és helyes, biztonságos kezelésére is. A részt olyan gyakorlatok zárják, amelyek nemcsak belső fejlődésünket segítik, hanem finom érzékelésünk személyes megtapasztalását is. Felépítése és közérthető stílusa miatt egyaránt ajánljuk kezdőknek és haladóknak ezt a nagyszerű könyvet.

2014. október 26., vasárnap

Gondolat mára;

 

“ Amikor gondolkodás nélkül magunkévá tesszük a szüleink, családunk, barátaink, munkahelyünk, vagy az egész társadalom erkölcsi normáit, akkor gyakran háttérbe szorítjuk saját igazi lényünket, lelki, spirituális szükségleteinket. Életünk első felében, amikor megtanulunk a földön élni, és beilleszkedünk a fizikai síkba ez rendjén is van. Eljutunk azonban egy olyan ponthoz, amikor a külső elvárások, törvények és a belső késztetéseink, normáink nem fedik egymást, sőt meglehetősen nagy feszültséget okoznak bennünk. A spirituális értékkel bíró “ szenvedés” itt kezdődik. Ennek során felismerjük, hogy mások értékei, törvényei, normái nem a miénk. Lassan megismerkedünk a saját mércéinkkel, normáinkkal, ami más képes tükrözni saját, igazi lényünket. Ha a belső feszítés elég nagy, akkor rászánjuk magunkat életünk, környezetünk megváltoztatására. Ehhez mindig nagy bátorság kell, hiszel el kell engednünk a megszokott és biztos dolgokat, méghozzá akkor, amikor az útját még nem is látjuk. Erről szólnak életünk nagy válságai. Es ebben a szakaszban számos belső gyötrelmet élünk át, sok mindent megtudunk magunkról, az életünkről, gondolkozásunkról stb. Ha sikerül a belső átalakulás, akkor előbb-utóbb révbe érünk, helyreáll belső egyensúlyunk, majd a fizikai síkon is megjelennek a változások. Ekkor életünk egy újabb szakasza kezdődik el, új síkon, új körülmények között.”

- Szabó Judit; A belső érzékelés kézikönyve

2014. október 22., szerda

Továbbképzés, lakás;



Idézet mára:
Tudni, merni, akarni, hallgatni! – ez volt a régi idők mágiájának aranyszabálya. Minderre ma is szükség van, de ennél több kell. Magasabb létezésbe, létezőbe vetett hit nélkül csak a múlandó anyagi világot gyarapíthatjuk, szeretet, együttérzés, emberség nélkül pedig erőnk és tudásunk könnyen a pusztítás szolgálatába szegődhet. Hiszen – ahogyan Szepes Mária tanította – gondolkodni annyi, mint mágiát gyakorolni.” – Kövesi Péter; Utazások Ezotériában

Hát sorry, h eddig nem írtam, de szorgosan jegyzetelgettem azért, s tudok mikről mesélni! Kacsintó arc
Eléggé elfoglalt voltam/vagyok, sok a teendőm, szaladok én is a mókuskerékben, mint szinte mindenki más. Mosolygó arc10351390_1450768518503168_9191130232860845828_n

Az első ami fel van ide írva nekem az az, h örömmel jelenhetem be nektek, h elvégeztem a Pránanadi 3. fokozatát is, melynek gyógyító mester a neve, bár a mester szót annyira nem szeressük.
Ez azt is szimbolizálja, h egy olyan “benfentes” szintet értünk el mely által, már “kollégák” lettünk, s nem külsős nebulók vagyunk.
Nagyon szívesen mesélnék a 4 napos ottalvós élményeimről, de “sajnos elfelejtetteeeeem”, h mi is történt. Kacsintó arc
Amit mondhatok, h igaz eddig is csinálhattam, vállalhattam volna, de nem tettem, de ettől  a szinttől kezdve már vállalok helyi (budapesti) és távgyógyítást is.
Aki hisz benne szól, ki nem, az meg legyen szíves tiszteletben tartani ezt, h attól még, h valamiben nem hisz, v hülyeségnek tart, az attól még létezik, és működik. Mosolygó arc :*
A lényeg, h ha van valami nyűgötök, bajotok, testi-lelki, v vizsgára készültök, tisztítást kértek vagy hétköznapiul mondva enerdzsít, akkor írjatok. Ami kell nekem a név, fénykép a célszemélyről, mit szeretnél, hova, mire, mikor.  1 perc az egész. Küldöm naponta, s 1 idő után meglesz az eredmény, ha a fentiek is (és még egyéb törvények) úgy akarják.
10382450_876357645713102_858780901322490254_nMeglehet próbálni, semmi sem kötelező, nem kerül semmibe, s veszíteni sem veszítesz vele semmit. Mosolygó arc
A helyi kezelés az már kicsit összetettebb, időigényesebb személyes kontaktust igényel legalább heti 4 egymást követő napot, de tény, h érezhetőbb a (“materiális”) hatása.
Első kezelésem is megvolt már a lakótársamon. Egyszerre izgultunk mindketten. Arc nagy mosollyal Nekem is voltak meglepő és érdekes tapasztalataim meg neki is, de örömteliek voltak.
Nagyon jó érzés másoknak segíteni, ill látni és tapasztalni magát a kezelést.
Hosszabb távon szeretnék ezzel foglalkozni. Eltudom benne képzelni magam, mert mindig is szerettem emberekkel foglalkozni, s külön jó és motiváló érzés, az h van értelme, haszna a munkádnak.
+ Ezek által én is állandó fejlődésben, tanulásban vagyok.10401896_10152141033865918_7293025911675373074_n
Ha idén már nem is, de jövő év elején elfogom végezni a masszázs tanfolyamot is, amivel bővítem egy kicsit a kezelési lehetőségek tárházát.
Aztán majd jön az utaztatás tanfolyam is, ami egy újabb + lesz.
Közben persze járok továbbképzésre, s újabb tanfolyamokra, mélyíthetem a tudásom, s tanulhatok 1 életen áááát. Mosolygó arc
Mondjuk azért is elwok havazva, mert már rutinommá vált, h reggel kelés után szétküldöm a….. …. “enerdszíket” azoknak, kiknek eddig felajánlottam, v kérték.
Este meg 1-1,5 órás meditációkat csinálok heti 3-4-5 alkalommal, mikor h sikerül.
Ez szükséges ahhoz, h szinten tartsam magam. Tök olyan mint az edzés, csak ez szellemi. Ha nem “edzek”, visszazuhanok, leeresztek.
10402073_10152585263088151_3945730075484523292_nCsak, h már kezd tényleg rutinná válni az egész, így kezdek révbe jönni, s most jutott is időm rá, h pötyögjek a virtuális naplócskámba. Mosolygó arc
Am már elmúlt a kockulósos korszakom, igaz azért, mert tanulnom kell, s nincs rá időm. Mosolygó arcZavarban levő arc

A lakásban minden szupi. Minden héten történik am valami, szépítgetés, újítgatás, de a nagyja már kész. Ismét köszönet a fogadott apumnak a csapó kettes szétfúrtuk a lakást hadműveletért. Polcok, képek kerültek fel 2 hálóba, a wcbe, fürdőbe, s a amcsi konyha-nappaliba, s a folyosóra.
A kövi hadművelet tavasszal lesz, mikor zöldbe borítom az erkélyt. Mosolygó arc
Tavaszra halaszottam a lakásavatót is. Már hüvi van, korán sötétedik, s befelé fordulnak az emberek. tavasszal jobb lesz szerintem.
10446681_761726060547051_8637504373618250444_n
Nem emlékszem, h írtam e már korábban s persze lusta is wok visszanézni, de július vége óta még a mai napig sem sikerült megkapnom a FHB-tól a bankkártyám. Arc nagy mosollyal Kész vicc az egész. Újabb panaszlevelet írtam nekik s másnap felhívtak, s ígérték a szokásos sablonszövegükkel…
A panaszlevélben nagyon szépen kiosztottam őket, h egy alap műveletet nem képesek ellátni 3 hónap alatt.
Am kártérítést is követeltem, de még hatását nem látom, szo valszeg lesz egy újabb levelem feléjük, ha megkapom még idén netalántán a bankkártyám.
Nagyon bánom, h hozzájuk mentem, annyira ügyetlen zöldfülűek, s nem is ajánlom őket senkinek. Az OTP-nél soha semmi problémám nem volt, mindig mindent korrektül, gyorsan intéztek, s éreztették, h számítok nekik. 16 éves korom óta vagyok náluk s egyszer nem volt velük semmi problémám!
De hát tanultam ebből, remélem ti is. Kacsintó arc

10450785_875044002511133_4647029934161324164_nAnyummal általában 2-3 hetente feljár. Sokat segít, s hálás is vagyok neki ezért. Már nem morgolódunk annyit, s olyan mértékben sem, mint korábban. Mindig megyünk valahová shoppingolni. (Persze nem Pull, Zara, H&M és hasonlók, hanem OBI, IKEA és hasonlók! Mosolygó arc ) A shoppingolás nekem mostanában az utóbbi 2 márkát jelenti. Arc nagy mosollyal Zavarban levő arc
Am nagyon örülök ennek az egész lakás körüli témának. Jól érzem magam a többiekkel, jól érzem magam a lakásban, s úgy van kialakítva, ahogy nagyjából elképzeltem. Mosolygó arc Számomra, otthonos, hangulatos, meghitt, biztonságot adó.
Mondjuk észrevettem magamon, h ha valami hibát vétenek a többiek a lakásban/al, arra nagyon háklis vagyok, de részben szerintem érthető, másik felében meg nem vagyok vészes (MÉG ÍGY IS VISSZAFOGOM MAGAM!!! Arc nagy mosollyal ), harmadrészt pedig meglehet szokni! Arc nagy mosollyal Kacsintó arc
Am imádom a közös progikat. Sajnos ritkán tudunk mind a 4-en szabadok lenni egyszerre, de 3-an általában együtt vagyunk így vagy úgy, s akkor is csinálunk kis estis kiülősös, iszogatósos, pletyizősös hangulatos gyertyafényes estéket, amit szintén nagyon szeretek, kikapcsol és megnyugtat.10455664_667695683303684_8509819078135276478_n
Tényleg! Vettünk anyuval az erkélyre kis asztalkát és 2 szétnyithatós széket. Van rajta szép kis ikeás zöld mű növényke, s kis lámpás, ami nagyon hangulatoooossss! ^^
Jah! Arc nagy mosollyal XD Egy másik vicces emlék, ami eszembe jutott, h egyik lakótársnőm sikeresen felavatta az egyik borozgatós estén a lakást…. Arc nagy mosollyal10456014_770268392993362_2394260041604077473_n
“Kicsit” végighányta a WC-ig. Az volt a szerencse, h én is már vicces kedvembe voltam, s csak nevettem, s nevetünk a mai napig is a storyn. Más különben tuti pipa lettem volna. Arc nagy mosollyal Zavarban levő arc
Már most ezalatt a 2 hónap alatt több kedves kis emlékecske született, mikre öröm visszaemlékezni. Mosolygó arc ^^
Azt kívánom, h maradjon is ez így hosszú éveken át! Mosolygó arc
Egészség, békesség, boldogság, jólét és szeretet.
Csók!
Rion Kacsintó arc
Piros ajkak
10492178_10152197691100918_1441749918959536500_n
(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2014. október 14., kedd

Gondolat, üzenet:

 

“A magyar nép számára vízválasztó ez az időszak, hogy karmikus vállalásainak egy részét lerakja. A múltat közelről kell, hogy lássa, hogy ne a sötét utat válassza. A fény mindazt beárasztja, kinek nem önös érdek döntésének oka. A hamis szavaknak nincs súlya, a szél, mint a falevelet széthordja, az idő múlása elkorhasztja. Csak az a mag szökken szárba, mi a jövő záloga, mi az új élet szinbóluma. A méreg testben, s lélekben kártékony, a betegséget hordozza. A hamis, hazug szavak vissza hullanak arra, aki mondja. A szeretetenergia a legerősebb a világban, elpusztítani senki nem tudja, hiába kívánja, ez a jövő záloga, ez mi az életet támogatja. A gazdasági helyzet nem fog változni. Az átütő sikerek teremtéséhez sok embernek kell változni. Egységet kell teremteni. A közöny az életet nem erősíti. Újra az élet felé kell fordulni, a gyökerekhez kell visszanyúlni. A nyelvet, a hagyományokat kell óvni. Az élet lángját tovább kell adni. Lényünket meg kell tanulni tisztelni, becsülni, s szeretni. Öntudatra kell ébredni. Az Ősök felé meg kell hajolni, kell őket tisztelni. A szívetekben a hála fel fog erősödni, hogy milyen nagy ajándék magyarnak lenni, s ide születni. Minden népet kell tisztelni, s az élet fenntartásához segítő kezet kell nyújtani. Ki ezt nem teszi, az Isteni rendet nem tiszteli. Az élet minden formája kincs, ajándék az emberiség számára. Az élet lángját hogyan, miként tudod tovább adni, e fáklyát kezedben kell tartani, hogy másoknak is utat tudj mutatni. A szeretet fénye ragyogja be szívedet, mutass utat azok számára, ki már a reményt feladta, mindig van kivezető út. Az Isteni a másikat felismeri, s tiszteli. Mindazt mi Istentől való tiszteli, s szereti, mindazt mi körülveszi tiszteli, szereti, igyekszik az élet lángját fenntartani!”"

Áldás, békesség és szeretet ragyogja körül szívedet.
Farkas Ibolya