2011. április 21., csütörtök

Melegjogi szervezetek tiltakoztak a köztársasági elnöknél az Alaptörvény ellen

Csaknem ezren írták alá azt a petíciót, amelyben több meleg szervezet tiltakozik az új Alaptörvényben rögzített házasság fogalma ellen. A Meleg Egyenjogúságért Koalíció (MEGYEK) képviselői a petíciót csütörtök délután adták át a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetőjének, Kiss Norbertnek.

Balaci Adrián, a MEGYEK képviselője a Független Hírügynökségnek elmondta, nem csak amiatt tiltakoznak, hogy az Alaptörvény a házasságot csak férfi és nő között ismeri el, hanem amiatt is, hogy kimaradt belőle a nemi identitás és szexuális orientáció diszkriminációjának tilalma.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy ez a tilalom szerepel az Európai Unió Alapjogi Chartájában, amit Magyarország is aláírt. A Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője közölte a petíciót átadó melegjogi képviselőkkel, hogy Schmitt Pál külföldi tartózkodása miatt csak pénteken tudja elolvasni a levelet.
A MEGYEK is rész részt vesz 6 órától a szintén a Köztársasági Elnöki Hivatal elétervezett alaptörvény elleni tüntetésen, amelyet az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport szervezett.

-Független Hírügynökség-

Nincsenek megjegyzések: