2011. június 14., kedd

A homofóbokat felizgatja a meleg pornó

Pszichológusok már sokszor leírták azt a jelenséget, amikor a homofóbia, a melegek irracionális gyűlölete abból fakad, hogy az illető maga is látens homoszexuális, ami miatt egyszerre érez szégyent és dühöt. Egy amerikai kutatás most kísérlettel igazolta, hogy ez valóban létezik és statisztikailag kimutatható.

A kutatók magukat heteroszexuálisnak valló férfiakat vontak be akísérletbe. Először egy kérdőívet töltettek ki velük, ami arra kérdezett rá, hogy mennyire érzik magukat feszélyezve meleg férfiak között, mennyire zavarja őket a másság. Az eredmények alapján a tesztalanyokat két csoportra, az átlagnál homofóbabbakra, és nem homofóbokra osztották.

A kísérlet folytatásában az alanyoknak három egyenként négyperces, szexuális témájú videót mutattak, az elsőn egy férfi és egy nő szerepelt, a másodikon egy leszbikus pár, a harmadikon két meleg férfi. A kísérleti alanyokra a filmek előtt mérőműszereket rögzítettek, többek között a péniszükre, ami a szexuális izgalmat mérte fel a szerv körméretének változásán keresztül. Ez azért volt fontos, mert más mérési módszereknél könnyen összemosódik a szexuális izgalom a más jellegű, idegességből vagy félelemből táplálkozó izgatottsággal.

Az eredmények elemzése azt mutatta, hogy a hetero, illetve leszbikus jeleneteknél mindkét csoport tagjai hasonló mértékben mutattak szexuális izgalmat. A meleg férfiak közti szex hatására azonban a homofóbok körében sokkal nagyobb arányban mutatkozott hasonló izgalom, annak ellenére, hogy a filmek megnézése után kitöltött kérdőívben visszataszítónak ítélték ezt a jelenetet.

http://index.hu

Nincsenek megjegyzések: