2016. április 8., péntek

Az én ideális világképem;

Az én ideális világképem, melynek bevonzásában, megvalósításban nagyon is hiszek, eléggé komplex.

Annyira, h így hirtelen nem is tudom, hogy hol kezdjem...

(Amit elsősorban szeretnék megemlíteni hogy ezt a cikket kb. októberben (2015) kezdtem el írni és a hónapok teltével folyamtosan jegyzeteltem, illetve hozzáilleszgettem linkeket.)

Szociális, kulturális, nyelvi, technikai szinten, hiszek a fejlődésben.
Oly annyira, h furcsa mód többször szokott elfogni a csalódás érzése, főleg olyankor, mikor új teló, tablet, vagy egyéb kütyü jön ki, s olyan feelingem van, jó-jó haladunk, de még így is maradiak vagyunk és kezdetlegesek.

Erről még csak Norbinak beszéltem, de eléggé furcsálta. Lehet szimplán nagy a képzelő erőm, élénk a fantáziám vagy sok mást lehet még mondani, gondolni rólam ilyen téren, de ettől függetlenül én nem szégyellem, v tartom gáznak azokat, miket ide feljegyzeteltem magamnak az elmúlt hosszú hónapok során.

Például az előbb említett telefonok, tabletek, laptopok esetében számomra olyan lenne már az ideális, ami pár mm vékony, átlátszó, v üveg /plasztik szerű anyagból van, s te magad szabályozhatod a készülék méretét, nagyságát. 

Pihe könnyű, s leginkább csak a (pl) kéken világító szövegeket, képeket látni. Futurisztikusnak tűnhet, s nehezemre is esik leírni, mert nem is láttam még ilyet én se, csak úgy a gondolataiban létezik.

A feloldó minta rajzolás, pinkód, jelszó is tök maradi. Ilyen téren pl számomra a hang, v szem, v érintés, lenne a normál. Az ujjlenyomat leolvasás már elterjedőben van a készülékeken, de mint mondtam még kezdetleges.

De akár ezt az egész dolgot átvehetné a holografikus headset-es technológia.

+ még valahogy

Így


Továbbá alap lenne még számomra a gyors, hiba mentes hangvezérlés. De ilyen téren is az elején állunk a dolgoknak.

De azért próbálkoznak.

És a készpénzes fizetést is igazán elfelejthetnénk már...


Holografikus kivetítés (minimum!) 3D-ben.... ...kezdesként. Aztán persze jöhetne a 4D. (Azért az egész kellemes lenne, h mondjuk egy google mapen belőtt hely elterülne előttünk,  s éreznek a hely klímáját, illatát...)

A mozik elkezdtek ilyen téren fejlődni, de hát na...

+ Elindultak az úton a holografikus szemüvegekkel is.

Viszont ezek fifejezetten csalódások a számomra, hogy még ennyire levagyunk maradva, kezdetlegesek, "amatőrök" vagyunk. 

De pl ez a cikk, valamint a benne lévő videó nagyon szimpatikus a számomra, s örülnék, ha már legalább itt tartanánk.

Mondjuk a telefonokat leválthatnák, ezek az okos szemüvegek, v aki nem akar szemüveget, az a telefonjával is csinálhatna hasonlókat.

(Tetszenek ebben a sorozatban látható kűtyűk is.)

Aztán később a fentebb leírtakat kivitelezhetnék egy chip beültetéssel és mondjuk egy smart kontaktlencsével, s fülessel irányíthatnánk ezt az egészet a gondolataink segítségével.

Egy konkrét példára levetítve, ami gyakran eszembe jut, amit én nagyon hiányolok, s szeretnék már az az, h gondoltainkkal üzennék másoknak.

Pl.; Gondolatban utasítod a rendszert, hogy az alábbi üzenetet juttassa el xy-nak.

Nem kellene fáradni ilyen faszságokkal, hogy megkeresd, elővedd, felold, megnyisd az alkalmazást s legépeld.

Vagy pl felmerül benned egy kérdés, s érkezik is a válasz.
Egyfajta modern Wikipédiának képzelem el, csak itt nem kell készülék kereséssel, gépeléssel fáradni.

Továbbá hiszem hogy évtizedeken belül, legalábbis még ezen életemben megélhetem hogy a fentebb illetve a lentebb említett eszközök rendelkezésünkre fognak állni.

Valamint szintúgy hiszek például a lebegő autók eljövetelében.

Bár szerintem első körben legújabb újdonsága az elektromos autók lesznek, majd a önvezérléses autók jönnek és legfeljebb majd csak utána lesz ez a lebegő autó. Step by step.

...

Am 1-2 érdekességet itt találhatok. 

Dehát mi még csak itt tartunk.

Továbbá találtam egy érdekes trailert, amit mindenképp szeretnék megnézni, mert nagyon eltalálta az idealizált világom (egy részét).




A másik a robotechnika.

Siralmas, h milyen lassan fejlődik!
Konkrétan 2014ben, mikor robotporszívót akartam venni, akkor kiégtem, h mennyire nem tart még sehol! Nagyon kiábrándító!

Persze a gyerekcipő legalább már megvan, ahogy ezen a videón is láthatjuk, s nagyon cukik a számomra, de örülnék, ha robbanásszerűen megindulna a fejlődés. 😊 

Itt is csak úgy mint a tabletek, telefonok esetében itt is meglehetne határozni a robotunk méreteit, kinézetét, hasonlóan mint a Sims játékban. 😊☺

Am itt egy jó kis sorozat ajánló. 😊☺ 

És a sok film közül a legújabb.

Viszont pl.; vonatok, terén nagyon szépen fejlődik ez a világ. Gondolok én itt egyrészt a japán csúcsszuper vonataira. De örömmel tölt el, s mosolyt csal az arcomra, mikor azt látom, hogy vezető nélkül besiklik az állomásra a 4es metró. ^-^

Szeretem a 4est. Főleg, hogy készségesen, bőszen tájékoztatják az utasokat mindenféléről angolul, magyarul.

Frissités; Már lehet, h 3 hónap is eltelt, hogy elkezdtem ezt a cikket írni, s azóta világra jöttek ilyen szépségek, amit én már nagyon várok.

Tikk-takk. Telik az idő, s jelennek meg újabb és újabb reménykeltő cikkek, like this, and this.

Időközben az is eszembe jutott, h szeretném megjegyezni, h én elég pozitív gondolkodású ember vagyok. Szo ha valki rossz dolgokat gondol a fenti dolgokról, akkor biztosan lehet benne, h én nem (gondolok rossz dolgokat arról, h milyen irányba haladunk). Már pedig nagyon úgy tűnik, h (számomra) szerencsére az én idealizált világom irányába haladunk. :D

Csak hogy egy konkrét példát említsek; Sokan attól tartanak, h a gépek elveszik a munkánkat majd. Lehet de hiszem, h ebből nem feltétlenül fogunk rosszul kijönni. Nem győzöm hangsulyozni azt a kibaszott történelmet, h végül mindig minden jó irányba halad, s mindenből jól jövünk ki.

Ez a robotoktól való félelem olyan nevetséges badarság a számomra, mint mikor anno tiltakoztak a vonatok ellen, h az mennyire veszélyes az emberekre nézve! Sok ellenpéldát hoztak fel a vonatok ellen, de a személyes kedvencem az, h halálos az emberre, mert olyan gyorsan mehet a vonat, h megfulladhatnak rajta. :D

... Buksisimi...


Nyelv;

Angol vilagnyelv alap.
Ideális lenne e mellett még +1 idegen nyelv + ugye a mindenkinek a saját anyanyelve.

Számomra az a minimum, (lenne) hogy minden hol az adott ország nyelvén + angolul is elmondják az infókat. Van haladás ilyen téren is, de még gyerekcipőben.

Melóban napi szinten beszélünk a kollégákkal magyarangolul, ami lényegében úgy néz ki, hogy a mondat egyik fele angol a másik magyar, v egymást váltogatják a magyar és angol szavak, mondatok egymást. Mikor hogy.

Én nagyon szeretem, s vicces is.


Persze ilyen téren is vannak olyan ős kövületek, akik azt mondják, hogy ez nyelv rombolás, deee … Mindegy is engedjük el ezeket a dolgokat … :D

Mindenki olyan világban él, olyan környezetet teremt maga számára, amilyet akar. A lényeg hogy a világ és vele az emberiség fejlődik.


"Kérjük azokat, akik szerint nem lehetséges, ne tartsák fel azokat akik már csinálják."



Vallás;


Az én idealizált vilagomban a vallás már csak "hobbi"szinten létezik. Nincsen semmilyen jelentősebb, említésreméltó szerepe, s csak egy nagyon szűk réteg "hobbija".

De ezt nagyon távoli "végső stádiumnak" vélem. Előtte még reményeim szerint a jelenlegi világ vallási egyesülnek, s ennek az egyesülésnek nagyon sok pozitív hatása lesz. - Fanatizmus, viszály, gyűlölködés, háborúk megszűnése - s sok sok évtized múltán, hogy lecseng minden, akkor jutunk el a fentebb említett "tiszta" stádiumba. Mindenki tisztában lesz az élettel és az azon túli dolgokkal, ami annyira természetessé válik, h nem lesz szükség vallás(ok)ra.

Tehát olyan, mint világvallás nem létezik. A vallások jelentősebb részére én úgy tekintek - s ezen ne sértődj meg senki se - mint egy korlátoltságot, visszamaradottságot okozó... ... most finoman foglamazok; fátyol.

Akiknek ez jó, azok éljenek úgy ahogy akarnak, de ezt ne akarják terjeszteni, másokra erőltetni, akarata ellenére belenevelni, pláne nem másokat diszkriminálni!

Ezt is konkrét példára levetítve, a vallások beleszólnak a hétköznapi életünkbe?! Döbbenet és abszurdum ez a számomra! 

Felszólítja a hívőket, hogy a család védelme érdekében(?!?) szavazzanak a melegházasság ellen!?!
(Kisípolás)
 Betiltják az abortuszt!?!
(Kisípolás)
Korlátok, korlátok, korlátok!

Kivagyok, ha mások a saját korlátoltságukat, akarják ráerőltetni a népre!

Azon meg a hajamat tudnám tépni, amikor ők mondják ezt, hogy ne akarják rájuk erőltetni a buziságot!
(Kisípolás)

Akik ezt a blogot olvassák azoknak nem kell elmagyaráznom, hogy mi a különbség a kettő között. ...

Tökéletes példája ez is annak, hogy a vallás, vallások többsége mennyire butít és korlátoltságba taszít!

Továbbá hiszem azt, s szeretném itt leírni, ami szintén kikívánkozik belőlem és már régóta szeretném elmondani,  (csak mindig elfelejtettem, mivel nem jegyzeteltem fel magamnak) hogy szerintem a vallás és a spiritualitás nem fér össze.

Mondjuk ismét pontosítanom kell, mivel szerintem a vallások többsége nem fér össze a spiritualizmussal.

 De! Ez nem jelenti azt hogy aki vallásos az nem lehet spirituálisan fejlett személy, illetve nem hihet a spiritualizmusban és fordítva. 

Mint azt már korábbi bejegyzésemben is említettem, ebben a földi életben pont ez a szép, hogy nem csak fekete és fehér valami, hanem rettentő mód színes, sokféle, gazdag és kevert ez a földi élet. 

Könnyen lehet az általánosítás hibájába esni és létezhet olyan hogy a többség, viszont azt mindig szem előtt kell tartani, hogy mindig van "kisebbség", másság, amik ezek alól kivételek és megint a történelmet kell példaként felhoznom, amely tökéletesen prezentálja számunkra azt, hogy mindig ez a kisebbség, a másság hozta a legtöbb esetben a legnagyobb változásokat az ismert történelmünk során!

(Zárójelben megjegyzem továbbá, hogy számomra lényegében a buddhizmus  -és a hozzá közel álló, hasonló pár vallást leszámítva- az összes többi vallás amelyik elítéltél, üldöz, diszkriminál, uszít, gyűlöletet és félelmet kelt a "vallások többsége" kategóriába tartozik.)

Úgy vélem, hogy még a spiritualizmus egy korlátlan, békés liberális, szeretetteljes világ, ahol tökéletesen megvalósul az élni és élni hagyni feeling, addig a vallás(ok többsége) mindezek ellentéte. 

De mivel hogy ez egy kényes téma, ezért az is leírom, hogy ez nem egyenlő azzal, h minden hívő ember korlátolt, gyűlölködő fanatikus és azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy attól még hogy valaki vallásos, v korlátolt, v szélsőséges, gyűlölködő, azért ne ítéljük el az illetőt mert ezáltal egy alacsony szintre süllyedünk le, ami nem hogy megoldást nem hoz, de még inkább tovább rontja a helyzetet.


""A békét soha nem hozhatják el politikai, filozófiai vagy katonai megoldások. Az erőszak azt jelenti, hogy a sötétség ellen még több sötétségel harcolunk. A megoldás az emberi lélek spirituális fényében található. A nemzetek közötti konfliktusok és a háború az egyes emberek közötti súrlódásokkal kezdődik. Egy háborúban álló nemzet egyszerűen a spirituális sötétség következménye, az okozói pedig a nemzetet alkotó intoleráns, elleségeskedő egyének. Addig, amíg barátok és testvérek találnak okot arra, hogy harcba szálljanak egymással, a nemzetek mindig találnak majd okot véres háborúkra. Önmagunkat csapjuk be, ha elhisszük, hogy tetteink nincsennek hatással a világra. Tévedés. Nem csupán a két ember közötti kommunikáció hat a világ állapotára, de minden egyes interakciónk totálisan, teljességgel átformálja a világot." A kabbala szerint ugyanis, mikor elég ember tesz kellő erőfeszítést, hogy megtalálja a jót a másikban, a nemzetek egyszer csak csodálatos módon felfedezik majd a hosszan tartó harmóniát. "Íme, a világbéke régóta keresett képlete. Velünk kezdődik. A béke akkor virágzik ki, ha feltétel nélküli toleranciával tekintünk embertársainkra. Teljes meggyőződéssel légy tudatában annak, hogy a mi erőfeszítéseink az egész világot megváltoztathatják, ebben a pillanatban" - tanítja Yehuda" - Steiner Kristóf; Hajónaplók



Ezen témához kapcsolódóan itt egy kis filmajánló. 
  
+




De lényeg a lényeg, hogy hiszem, hogy a történelem az élet tanitómestere, mely arra világit rá, hogy a korlátot, buta, sötét rendszerek előbb vagy utóbb, de úgy is elbuknak, s bukásuk után jobb, élhetőbb világ jön, fejlődés, ahogy azt az emberség (ismert) történelme már számtalanszor bebizonyította.


"Ami elmegy, annak a helyére valami sokkal jobb, valami nagyobb jön, értékesebb, és csakis azért van búcsú, mert fejlődtél, tanultál, kihoztad valamiből azt, ami a maximum, amire képes voltál." - Oravecz Nóra


"Nem szabad elfelejtenünk, hogy a történelem során mindig is voltak olyan zsarnokok és gyilkosok, akik egy ideig legyőzhetetlennek tűntek, de végül mindig elbuktak. Mindig".
Mahatma Gandhi


(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Nincsenek megjegyzések: