2018. február 12., hétfő

Jövőkép, Politika, Gucci, betegség;



Örülnék ha 20-30 év múlva már a mesterséges intelligenciák vezetnék az országokat. Ők legalább tiszták. Nem hazudnak, nem lopnak nem csalnak.

...

A legutóbbi bejegyzésemből kimaradt az a fontos megjegyzés, h a mai Magyarországon már nem a Jobbik számít szélsőjobbnak, hanem a FIDESZ!

"Ugye nem arról van szó, hogy neki vagy esetleg egyeseknek az lenne a jó, ha a Jobbik újra egy beskatulyázható, szélsőjobboldali párt lenne? Mert akkor lehet vele riogatni, lehet rá mutogatni?
Rendben van, hogy valaki szkeptikus, hogy kérdései vannak, ez természetes, de a kizárja azt hogy a dolgok őszintén megváltozhatnak, hogy emberek képesek tanulni a tapasztalataikból, attól tartok, éppen azt a hibát követi el, mi ellen elvileg szót emel.

...

Mindig azt hallom, hogy nézzük meg a Jobbik másod- és harmad vonalát, de senki nem nézi meg. Vette már valaki a fáradtságot és elment megnézni, kik a Jobbik önkormányzati képviselői, vagy kik a Jobbik polgármesterei? Senki nem vette a fáradságot! Mindenki elkönyvelte, hogy biztosan ordas nácik ülnek vidéken a jobbikos önkormányzatokban. Nem! Elmondtam már többször, hogy az Elvi Nyilatkozatunkat az elnökség, a választmányunk és a kongresszus teljes egyetértésben fogadta el, és azoknak, akiknek ez nem tetszett, már eltávoztak. Mind a párt szimpatizánsai, mint a tagsági köréből. A valódi szélsőjobboldali szavazó bázisa jelentős része már a Fidesz és Orbán Viktor szimpatizánsa. Tehát a helycsere, amiről sokan beszélnek, megtörtént: a Jobbik ma egy felelős néppárt, a Fidesz pedig szélsőséges." - Vona Gábor - Újratervezés

Február 7 - Szerda:

Lebetegedtem. Influenza. Láz, végtagfájdalmak, végelgyengülés. :) :/

Az elkövetkezendő napokban minden nap új kellemetlenséggel kellett megküzdenem. Torokfájás, majd a nyaki nyirokcsomóim gyulladtak be. Újabb hőemelkedés, levertség. Orrfolyás, gyakori trüszkölés.

Most, mikor ezen sorokat írom, vasárnap van. Reménykedtem, h hétfőn újra munkába állhatok, de sajnos nem. Pedig gechi sok a teendő odabent és elég nagy változások álltak már be megint.

De február 14 környékén már csak normalizálódik az állapotom.

Meló:

Szokásomhoz híven, kronológiai sorrendben kezdek bele a mesélésbe:

Január 31.-én kaptam egy emailt a Gucci német regionális HR-esétől Deprtment manager pozícióra:

"Please excuse the unannounced disturbance and many thanks for taking the time to read my message. 

Gucci is growing. We are therefore increasing the sales-team in our Budapest store and are seeking for energetic and experienced joiners.

During my research for suitable candidates I found your very interesting profile. I think you would match perfectly to the Gucci-family!

If you are interested in a new challenge at the - now unfortunately only second hottest brand on earth then don't hesitate to contact me!"


Nem mondom, h nem kellett pár másoperc s mégegyszeri újraolvasás, feladó ellenőrzés, h ezt most tényleg komoly?

Aztán mikor nyugtáztam, h ez nem egy kamu email, majd kiugrottam a bőrömből.

Pont ezért vagyok fent LinekdIn-en, s be is van állítva, h nem keresek melót, de nyitott vagyok az ajánlatokra.

De a kezdeti nagy öröm gyorsan elmúlt, mert bekapcsolt az elemzős énem, s hát hamar azzal szembesültem, h elég sok a pro és kontra érv mind a jelenlegi munkahelyem, mind a Guccival szemben.

Sokan ezt nehezen értik meg. Főleg a volt kollégák, barátok, akik Luxusban dolgoznak, s tisztában van ezzel mindenki, h okéééé, ez a krémek krémjének egyike. De...

Ott van az a bizonyos deeeeeee.

Összegyűjtöttem a pro és kontra érveket:

Ami a maradás mellett van:

- Szeretem a munkám.
- ‎Szeretek itt dolgozni.
- ‎A fizu is jó.
- ‎Mindig van új tanulnivaló .
- ‎Sokféle, változatos a munkaköröm.
- ‎Hol pörgős, hol nyugis. Pont jó.
- ‎Televannak tervekkel. Terjeszkedéssel. Már tárgyalás megy a MOM parkkal és az Alleeval, h honnan kapunk kedvezőbb üzlethelyiség ajánlatot.
- ‎ Ha beindul az üzlet s a terjeszkedés, akkor regionális üzletvezető lehetnék.
- ‎Fizu emelés előtt állok.

- Eddig ketten vittük a Cinq Fillest, de a napokban felmondott a kolléganőm. Így én több feladatot fogok kapni, nagyobb lesz a felelősségem, többet tanulhatok.
- Felvennének egy részmunkaidős eladót, mert enyém lenne az adminsztráció legjava, szo félig irodai és félig üzletben teendő melóm lenne, mi számomra tökéltes balance.

Ami a maradás ellen szól:

- Mivel ez egy a nyáron nyitott üzlet, így nagyon új, s nem biztos munkahely, mert mi van ha nem durran be az üzlet?....


Ami a Gucci mellet szól:

- Nívós, biztos munkahely
- ‎Presztízs
- ‎Jól mutat az önéletrajzomban.
- ‎Többet keresnék, de mivel kilátásba van a jelenlegi munkahelyemen is a fizu emelés, így kérdés h mennyivel.... 🤔



Ami a Gucci ellen szól:


- Nem tudják, h melyik részlegre keresnek managert, mert átszervezés alatt vannak. Az én szeretett részlegem a kiegészítők. Táskák cipők, stb... De szeretem mondjuk a női részleget is. De a férfi?! Sosoe szerettem! Szo az is itt van h nem vállalnék el akármilyen részlget...
- Szar munkahelyi légkör.
- ‎Farkas törvények uralkodnak. Hasonló az Il Bacio második évére volt jellemző, csak rosszabb. Itt nem tisztelik egymást a kollégák. Mindenki, mindenki ellensége. Csak a pénz, a plusz jutalék számít. Én ennek a rendszernek sose voltam híve...

- A jelenlegi melómnál van egy jó fix alapom, addig a Guccinál kitudja mennyi lenne a fix, + a jutalék. Namármost én bekerülnék egy olyan közegbe, akik már hosszú évek óta ott dolgoznak, megvan a saját ügyfélkörük, vevőik, szo nekem már valszeg csak a jöttment turisták maradnának...
Ja! S kiesnek a kínaiak, meg az orosz vevők, mert van a nyelvükön beszélő eladó...
- ‎A pénz nem minden. Ahogy öregszem, úgy egyre fontosabb a nyugalom is.

Természetesen megvannak a magam kapcsolatai ezen körökben, szo a fentebb leírtak biztos infók.

Szo jan 31.-én kaptam a mailt. Január 5.-ig hezitáltam, s csak ötödikén írtam vissza, h ja, érdekel. Elküldtem az ilyenkor szokásos doksikat (önéletrajz, motivációs levél, előző 2 munkahelyeim referencia levelei.)


Január 8.-án (betegen!) már meg is volt az első telefonos interjúm.  
Gondoltam 10-15 perc...

FASZT!

1 óra 10 perc!

Jó megizzasztott a szépfiú. (Mert LinkedIn-en van kint ugye egy kép a német HR-esről, s hát elég fiatal szépfiúka. Lovely ajkai vannak.)

Meg is jegyezte a srác, h jó hosszú lett. Mondtam is neki, h kb 10-15 percesre számítottam. Mire ő vissza kérdezett, h szeretnék panaszt tenni? :D

Nah de! Még mindig hezitálok. Az interjúba azért mentem bele, mert mindenki azt mondta, h legalább hallgassam meg, h mit ajánlanak.

Nem győzöm mindenkinek mondani, h ott leragadnak, h GUCCI!
De nem csak a nevet és a pozit kell nézni...

Ráadásul felmondott a kolléganőm ugye. Aminek szintén megvannak a pro és kontra oldalai. Jó, mert bővülni fog a feladatköröm, többet tanulhatok, ami mindig is fontos volt a számomra, és most már a fizu emelést sem fogják tovább húzni, hanem az újratervezéssel erre is pont kerül.

Ugyanakkor negatív, mert jó, ügyes talpraesett ember, jól összedolgoztunk, s szeretem is. :/
Továbbá, mivel elment, s nekem is kilátásban van egy ilyen lehetőség, az elég nagy pofon lenne a tulajoknak, (akiket meg szeretek) ha én is elmennék...

Sokáig evett az ideg, h mit csináljak, nem tudtam dönteni, h mit akarok, s végül rájöttem, h addig nem is fogok tudni dönteni, még nincsenek konkrét infóim. Még nem tudom, h a jelenlegin mennyit emelnek, s mennyit ajánlanak a Guccinál.

Most ott tartok, h várok a Gucci visszajelzésére. Persze lehet, h össze se jön. Akkor legalább magától elfog dőlni az ügy.

Ha meg behívnak a üzletbe interjúra, akkor lesz lehetőségem érezni egy picit a légkört, látni a "leendő kollégákat", meg hát maga az interjú. Van jó pár kérdés bennem, amit majd az interjú végén felteszek...

Sokat segít, erősít rajtam az a hozzáállás, h úgy megyek oda, h lássuk mit ajánlanak.

Szo ezzel az egésszel kapcsolatban, majd csak a tények függvényében fogok tudni dönteni, de a jelenlegi(!) infóim alapján inkább a maradás felé húzok.


Végezetül pedig egy felhívás, kérelem:


Kérlek írjátok alá az európai nemzeti kisebbségek védelmét elősegítő kezdeményezését:

http://www.minority-safepack.eu/

😊

Csók 


R I O N


❤️



(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!) 

Nincsenek megjegyzések: