2013. május 19., vasárnap

Az élet értelme:

 

“Négy evolúciós alapelvet kell megértenünk és magukévá tennünk:

(1) A földi ember létének célja a fizikai, érzelmi, mentális és spirituális fejlődés.
(2) Minden emberi lény magában hordozza a fényből és szeretetből álló Isteni Lényeget, amelynek alaptermészete a jóság.
(3) A szabad akarat abszolút érvényű, univerzális joga mindeneknek, ám a tökéletesedés lehetősége abban rejlik, hogy saját szabad akaratunkat hittel és bizalommal alárendeljük az isteni akaratnak.
(4) Minden természeti létező szent és sérthetetlen, függetlenül attól, hogy egyéni szinten mennyire szolgálja a Magasabb Én szükségleteit.

Kollektív szinten 7 karmikus főbűn van, melyek megtisztításra és átformálásra várnak, ezek a következők: Gőg, függőség, előítélet, gyűlölet, kegyetlenség, feláldozás és szégyen.

A mai időkben ezek felerősödve jelentkeznek, h mindenki felfigyelhessen rájuk, és tudatosítva őket, dolgozhasson rajtuk. Ez a 7 negatív viselkedési minta a forrása minden félelemnek, illúziónak és elkülönültségnek.

Mindegy, hogy az Egyesült Államok világuralmi törekvéseiről van-e szó vagy egy New Age-es megszállottról, aki felsőbbrendűnek képzeli magát kevésbé tudatos, kevésbé szellemi beállítottságú embertársaihoz képest - ennek a magatartásnak a hátterében mindkét esetben a gőg áll. Mindegy, hogy egy Los Angeles nyomornegyedében részegen fetrengő alkoholistáról van-e szó, vagy valakiről, akinek csak az alakformáláson jár az esze, mert a testi kinézet a rögeszméje - ennek a viselkedésmintának a neve függőség. Ha Ku-Klux-Klan-tagok keresztet égetnek a feketék udvarán, vagy egy spirituális beállítottságú egyén lenézi a „vidéki bunkókat", az egy és ugyanaz: előítélet. Akár a kapitalisták gyűlölik a kommunistákat, akár a „politikailag korrektek" utálkoznak a kétkezi munkásokon, akkor is csak gyűlöletről van szó. Hadat üzen az Egyesült Államok Vietnamnak vagy Közép-Amerikának - avagy a szülő megvert, megalázza saját gyermekét - kicsiben vagy nagyban ugyanaz a helyzet: kegyetlenség. Amerikai, Ausztrál vagy más bennszülötteket megölni és földjeiket elvenni, ahogyan ezt a fehér ember teszi, ugyanaz, mint mókust vagy szarvast gázolni el az úton, ahogyan azt a figyelmetlen gyorshajtó műveli - egyről van szó ebben az esetben is, nevezetesen a feláldozásról. Ha a németek továbbra is Hitler okozta sebeiket nyalogatják, vagy ha a szegények azért érzik értéktelennek magukat, mert nem dúskálnak az anyagi javakban, ugyanarról a szégyenről van szó. Legyen a karmikus minta látványos vagy kevésbé feltűnő, minden embernek kötelessége felismernie magában a rá eső részt, és mindent elkövetnie annak érdekében, hogy magatartását pozitívvá formálja. E hét karmikus főbűn egyénenként változó mértékben keveredik, és a legkülönfélébb variációkban van jelen mindenkiben.

Létezik továbbá 7 olyan alapvető vétek, amelyek rabul ejthetik az ént, ezek az inka misztérium kultuszok tanításaiban fordulnak elő először, és speciálisan a földre vonatkoznak, úgy mint; kéjvágy, lustaság, torkosság, büszkeség, harag, irigység és kapzsiság. Az inka tanítások értelmében a szellemi tanítványainak először ezeket az eogista megnyilvánulásokat kell kigyomlálniuk lelke mélyéről, s csak ezután tehet szert valódi spirituális hatalomra.

Részlet; “Amorah Quan Yin - A Plejádok fényküldöttei” című könyvéből

 

*Megjegyzem, h a fentebb leírtak megegyezik a kabbalizmus tanításaival és gondolom még több más tanítással is. Lényeg h szinte minden tanítás, bölcselet, vallás ugyan azokra próbál tanítani, csak mindegyik a maga módján, nyelvén, de a lényege ez, egy és ugyan az.

Túl kell lépni korlátainkon, s ne utasítsd/ne ítéld  el azt, amit nem fogsz fel, v amiben nem hiszel, v amiről/amit nem tudsz még!

Nincsenek megjegyzések: