2015. január 30., péntek

2014 vége / 2015 Kezdete

Az év utolsó napja nagyon jó telt. Délelőtt sétálltunk egyet a napsütésben Norbival és a gyerekkel. Délutánra elmentem Bori kolléganőmnöz a Corvinra. Beszélgettünk, iszogattunk, majd elmentünk korcsolyázni a Bálnához. Jól éreztük magunk. :) Jó volt kikapcsolódni, meg sétállni a belváros azon részén, ahol kb.: 2 évet éltem. :) Csináltunk jó selfiket, forraltboroztunk s jókat beszélgettünk. Öröm visszagondolni rá. :)

Aztán visszamentünk Borihoz, átöltözött, összepakoltunk és elmentünk a nővéréhez a szentkirályi u környékére, aki finomságokkal és piával várt minket. Ott is szupi volt, de nem sokáig időztünk, mert késésben voltunk, s már kótyagos állapotban elindultunk hozzám. Ott is ittunk bort, házipáleszt, s az szépen be is tett nekünk. Norberto itatott minket rendesen. Miután elkészültünk, rohantunk a pillangó parkba, ahol a másik kolléganőnk szervezett házibulit.

A nagy siettségnek és a rohanásnak köszönhetően az activity társasjáték otthon maradt, s egy pezsi üveget is sikerült széttörni a metrón, de azért épségben megérkeztünk, s jól éreztük magunk az est folyamán.
Egyénileg gyártott activityt játszottunk, majd éjfél után szextivitiztunk. :D

Melegek csak mi voltunk a norbival a 15 fős társaságban, de a feedbackek alapján sikerült pozitív hatással lennünk a hetero többségre, kik közül többen most "láttak/találkoztak" először melegekkel. :)

...

Január elseje délelőttjén szinte mindig megnézem/hallgatom a bécsi filmharmónikusok újévi előadását.
Nagyon szeretem.

...

Norbit elvittem szintén elseje estéjén a Belgrád rakparti Trattoria Toscana étterembe vacsorázni, megünnepelvén a 3. évfordulónkat.

A helyet mondjuk közösen választottuk, s most voltunk itt először, de szimpi egy hely.
Hangulatos, kellemes vacsi volt, mely közben nosztalgiáztunk egy kicsit. :)

...

Január másodikán ismét résztvettünk Norbival az Operánál tartott tüntetésen.

Jó beszédeket tartottak szerintem.
Tetszett, h hangsúlyt fektettek a megújítandó társadalomra, amely sokszínű, toleráns, szélsőségektől, agressziótól mentes, kommunikatív, s nyitott a higadt és kulturált vitákra, mások álláspontjának megismerésére, a beszélgetésekre és még sorolhatnám...

Azokat az értékeket hangsúlyozták melyekkel alapvetően kellene, h rendelkezzen minden ember.

Lassan, de már látható módon elindult a szerveződés.
Sokan kritizálják a tüntetéseket, meg h van e lesz e eredménye.
Az internetadó elleni tüntetéshez is így álltak, h mi értelme, s számomra jobb kimenő,  mint otthon ücsörögni. ...

Továbbá fontosnak tartom a véleménynyílvánítást.
Jó érzés kimozdulni, egy olyan tömegbe, akik nagyjából azonos elvekkel, célokkal jelennek meg egy helyen. Jó látni, h nem vagy egyedül, h mily sokan gondolkodnak hozzád hasonlóan!
Ma ez a kis - sokak számára semmitmondó - tényező is alapvetően nagyon fontos.

Persze az alapoktól felfelé aztán már egyre terebélyesedikaz elvárási, célok skálája, de az már másik témakör.

Számomra a legfontosabb az olyan alapvető kulturált, demokratikus emberi értékek és jogok fel és visszaállítása, amelyek egyre nyílvánvalóbban fogalmazódnak meg a tüntetéseken.

Számomra egy fontos témát emelnék ki (az összes többi szintén fontos közül); Eddig csak utalgattak a sokszínűségre, de most a legutóbbi tüntetésen végre már nyiltan ki  is mondták, h fontos, h mimden ember egyenlő! Egyenlő, de nem egyforma. Ezt is lehet persze boncolgatni, de hangsúlyozom, h az ALAPVETŐ értékek lerakásáról beszélek, beszéltek a szervezők, amit jó páran nem voltak sajnos képesek megérteni.

...


2015.01.07.én terror támadás érte a párizsi Charlie Hebdo szerkesztőséget, melyet mélységesen elítélek.
Én is azon sokaság táborába tartozom, kik szerint ez nem csak a franciák, hanem egész Európa és a szabad véleménynyilvánítás és sajtószabadság elleni támadás.

Ez az eset is azt bizonyítja, h az erőszak nem megoldás!

Továbbá olyan elvek és álláspontok alapján, melyek szerint a terroristák cselekedtek, minden nap kivégezhetnénk embertársainkat!

Vannak olyanok is, kik sajnos nem értik, h miért vannak sokan ezen a mészárláson megdöbbenve, mikor a világ több más pontján, - jelen esetben pl a közel keleten - ez minden napos dolog.

Az emberek nagy része lokális beállítotságú. Elsősorban a közelében, környezetében történő dolgok foglalkoztatják jobban, ami a jelen esetünkben Európa. Ráadásul ez egy Eus tagországban történt, amely még "bensőségesebbé" teszi ezt az egészet.

Sajnálatos dolog persze, amik történnek a föld más részein, de ez "itthon" történt!

Ugyanakkor elismerés azt, is, h sajnos az emberiség jelentős része még nincs azon a szellemi színvonalon,  h érteni tudja a szatírát.

...

Január 8.án meló után a volt Ó utcai lakótársammal - Rolanddal - elmentünk a francia nagykövetség elé az este 7kor tartott megemlékezésre.

Folyamatosan jöttek és mentek az emberek. Beszéd nem volt.
Kicsit felkavaró érzés volt, mikor hosszú sorbanállás után végre én is elhelyezhettem a mécsesem.



Ezen életemben ez volt az első alkalom, h magamtól részt vettem egy ilyen megemlékezésen.
Ezúton is köszönöm Roland a részvételt. Jó volt ismét látni,  s beszélgetni  :)

...

Hónapok óta érlelődik bennem a tettvágy és a gondolat, h valamit csinálnom kellene. Olyasmivel is szeretnék foglalkozni, ami érdekel, amit szeret(het)nék csinálni.

Gondolkodtam már valamelyik párt támogatásán, önkéntés munkán, aztán a tüntetések szervezőihez csatlakozni, most meg az böffent fel, h emberi jogvédő, v vvalamiflé humán szervezethez csapodnék szívesen.

Szo olyan érdekelne, ami segítene az embereknek, embereken, és/vagy demokratikus jogokért harcol. Segíthetenék valamilyen úton módon, s cserébe tanulhatnék, tapasztalhatnék új dolgokat.

Ami biztos,  h február 26.án megyek a nadi továbbképzésére, amit nagyon várok.

Jan 19.én voltam ismét a tisztán látómnál,  s csupa jókat mondott az idei évre és magától mondta, h a maszőrködés kitanulasa jó ötlet,  s mindenképp csináljam, mert abból jó lennék, mivel van ilyen magammal hozott "tehetsegem", s hát én am is tervezem, h elvégzem fel éven belül a nadis masszázs tanfolyamot.  :)

Nagyon támogatta,  s pushingolta,  h járjam ezt az utat is. :)

Sokat és sokáig hezitaltam,  h elmenjek e, de végül jó döntést hoztam. Osszekapott s megerősített lelkileg, amiket mondott.

Nah kérem!  Egyelőre most ennyi, a többi majd jön,  mikor jönnie kell. ;)

...

Nah jó! Annyit elárulok, h akik még nem tudnák, azok számára lesz majd egy bejelemteni valóm a kövi bejegyzésben! ;)

( Am sajnálom, h szinte már csak havonta jelentetek meg irományt, a régi minden napos bejegyzéseimhez képest, de hát így alakult az életem.... :/ )

Csók!

Rion ;)

:*

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Nincsenek megjegyzések: