2016. január 28., csütörtök

Az előző részek tartalmából; Betekintő

Karácsony előtt egy nagy táskányi rég nem hordott ruhámat adtam le az arany János utcai vöröskeresztnek.

Egy kisebb táskányi adag még hátramaradt,  de kimenetel előtt még lepasszolom azt is.

...Kimenetel...


Továbbra is minden nap gondolok a kimenetelre. Megfigyeltem, h nagyon sok gondolat, ötlet születik meg bennem ilyenkor. Gyakran elkap ilyenkor az a feeling, amiről 1-2 bejegyzéssel ezelőtt beszéltem, h megnyílik a lelkem, elmém s csak úgy jönnek az ihletek. :)



A videón túl én még annyival egészíteném  ki, hogy;

1; helyzet, probléma felismerés 
2; stratégia kialakítása 
3; tették mezejére lépés 

Ezek az élet minden területén alkalmazhatóak. Karrier, magánélet, fizikai, szellemi téren stb...


Én leginkább szellemi, lelki téren használom, hisz ezek hatással vannak a fizikai síkra.
Pl ha a legáltalánosabb esettet vesszük figyelembe; Sokan elégedetlenek az életükkel. Jön ugye az első felismerés, hogy gebasz van. Aztán  Miután felismertük, h szar a közérzetünk, életünk, megkell keresni a problémát/problémákat. Hiszem és tudom, hogy minden (!) rajtunk múlik!

Sajnos sokan itt leragadnak az önsajnálatnál, kétségbeesésnél, mások hibáztatásánál, irigykedésnél. (Nincs Isten, szar az élet, miért történik ez PONT velem?! Bla, Bla,  Bla, rinya, rinya, rinya.)

Buksisimi.

Ezekből a szarságokból engem anno szintén a nadi húzott ki. (Surprise!)
Addig csak sodródtam én is a szennyvízben a sok szar között. ^-^

Nadin tanultam meg, amit fentebb írtam, hogy minden rajtad múlik. Továbbá hiszem, hogy leszületésünk előtt mi választottuk azt, amiken keresztül megyünk,  h tanuljunk belőlük. Úgy tekintek erre például, mint mielőtt főiskolai/egyetemi élet kezdete előtt  te határozottad meg, h milyen területen, miket szeretnél tanulni. Aztán a suliban meg, háborgunk, h mi a fászomé' kapom én ezt a sok szarságot?! Szidjuk a marketing órát, mikro, makronómiát stb, stb stb.... Fogjuk a fejünk, h mi a fasz van, s h én ezt nem fogom tudni megcsinálni! 

Nah! Szo nem véletlenül megyünk keresztül azon, amin. 

A másik nagyon fontos, a karma. Amíg nem nézel szembe a problémáiddal,  s nem oldod meg őket,  csak rinyálsz,  s inkább minden mással foglalkozol  ( dolgozol, túlórázol,  bulizol,  haverokkal lógsz, iszol, drogozol, ide-oda jársz egyszóval mindennel foglalkozol csak a benned lévő problémával nem ) addig nem fog a helyzeted javulni. :)

Tehát ha sikerült végül felismerni, szembenézni a helyzeteddel,  problémáiddal, (mihez az kell, h egyedül legyél s magadba szállj) akkor jöhet a tervezés,  stratégia kialakítása, h hogy lehet őket megoldani. Egy jó stratégia kialakítása több napba, akár hétbe is eltelhet. Attól függően mennyi, s milyen mértékű a probléma, Ill mennyire vagy elszánt,  alapos, precíz, átgondolt, körültekintő. 

S végül,  ha készen vagyunk, s megteremtettünk mindent, ami kell a terveink megvalósításhoz, akkor ráléphetünk a tettek mezejére.


Ha az a valami/valaki, nem akar összejönni amit/akit annyira szeretnék, annak is megvan az oka. Lehet nem szerepel a te életudaban, nem a neked való. Nem szolgálja fejlődésed (attól még,  hogy te azt (csak) hiszed).

Nemsok értelme lenne az életnek , ha minden szép, jó és egyszerű lenne.

Minden ember ért valamihez, szeret valamit, jó valamiből, s ugyan ez fordítva is.(Nem ért, utál, béna.) Nem a véletlen műve a velünk született személyiségünk.
  
Am ez az egész tök ugyanolyan, mint amikor lebetegszel és elmész dokihoz....

1; helyzet, probléma felismerés 
2; stratégia kialakítása 
3; tették mezejére lépés 

Ott se véletlenül van az h "csak úgy " lebetegszünk...
Nah de ez már más témakör. ...

+ Még egyéb jótanacs.

Am nem ilyennek szántam ezt a bejegyzést,  de hát ilyenre sikeredett. A többit, miket a kimenetellel kapcsolatban írtam majd megosztom a kövi bejegyzéssel, mert így egybe túl hosszú és sok lenne.

Csók!

:* :)

Rion


(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Nincsenek megjegyzések: