2019. június 8., szombat

Az előző részek tartalmából;

Május 17 - Péntek;

Csütörtök voltam interjún, egy prémium ruházati üzletben, ahonnan pénteken fel is hívtak, h szeretnének behívni egy második körös csoportos interjúra. De nem fogok menni.

Ugyan kellemes beszélgetés volt egy fiatal HR-es csajjal, de nem tetszettek az elmondottak után. Volt egy jó pár fenntartás. Egyik, h nagggggyon utálom a csoportos interjút. Kurvára elvette ezzel a kedvem az egésztől. Mondta, h lesznek egyéni és csoportos feladatok is. Mondom hurrá.

A másik ok meg, h egy üzletvezetőt keresnek, s az is pont egy gyerek ruházati üzlet. Nah! Én meg a gyerek üzlet... Faszom! Mondom kurva jó!

Nem baj. Engedjük el.

Erről jut eszembe! Engedjük el. Szerintem még nem írtam meg, h már többször, több ismerősömtől hallom ezt vissza, h ez az én egyik mottóm, és segített nekik a nehezebb időszakokban ez, amit oly sokszor mondok, ami nekem fel sem tűnt.

Ez a mottó, ha mimdennapjaid részévé válik, akkor jelentősen segít az élethez való könnyedebb, lazább hozzáálláshoz.

Ugyanakkor párszor megkaptam már azt a visszacsatolás is, h gyakran mereven, hivatalosan, távolságtartóan viselkedek.

Néha érzem én is ezt. Pl leginkább vidéken, amikor mondjuk bemegyek egy igazi kis vidéki boltba, s szépen jó napot kívánok, meg ilyeneket mondok, h köszönöm szépen, legyen szíves, kérem, nagyon kedves, stb.... Ami sokunk számára alap, de pl többször látom az eladó arcán a megdöbbenést, a zavart, h miért beszélek vele ilyen finoman és kedvesen, s volt már h Norbival miután kijottünk az üzletből, akkor pár másodperc emésztés után összenéztünk s felröhögtünk, h na biztos gondolják magukban az eladók, h Pesti úri picsák, v a hülye buzik voltak ezek is...

Én pl összerezdülök amikor pl egy gyorsétterembe a mellettem lévőt hallom rendelni; LESZ(!) egy... Akármi... Vagy; Adjál már egy olyant...

Ilyenkor tökre belém áll a karó s csak a szemem sarkából merek az eladóra nézni, h OMG szegény pára.

Igen. De hát ez van. Ez vagyok én. Ilyen vagyok. De nem azért, mert egy görcs vagyok, hanem mert nekem ilyen a jellemem. Még mások tök lazák, könnyen ismerkednek, hülyéskednek, addig én nem.

Nekem így jó. Gyakran nem is akarok közel engedni másokat magamhoz. Több ismerősöm (köztük Norbi is) könnyed baráti kapcsolatokra tesz szert egy spontán baráti összejövetelen, tök jól elcsacsognak, addig én nem igazán vágyom erre. Inkább csak hallgatom őket.

Ritka az olyan ha nyitok valaki felé, s aktívan elbeszélgetek mással, v h új baráti kapcsolatra teszek szert.

Meg a személyes talikra is nehezen veszem rá magam. A szűk baráti körrel (3 fő) szívesen találkozok bármikor, de másokkal inkább szívesebben csevegek online.

Május 19 - Vasárnap;

A hollandok nyerték az Eurovíziót, aminek nagyon örülök. Megérdemelte. Nagyon szép és jó volt az ez évi Eurovízió. Nagyon gay hatású volt, ami különösen tetszett. 😊

Indexen olvasgattam jópár kommentet, amin csak mosolyogtam. Már nem döbbent meg, nem háborít fel az a nagyfokú sötétség, ami az emberekben lakozik. Ugyan így Kövér László kijelentése se érintett meg egy cseppet sem. Egy fideszestől ne számítson senki semmi szeretetteljes, emberségességre.

...

Az elmúlt napokban több hivast is kaptam, különböző munkalehetőségekkel kapcsolatban. Mindig elmondták, h mi a pozi neve, s h behívnának interjúra, de már rutinosan kérem őket, h néhány mondatban legyenek szívesek bemutatkozni, s ebből szépen kiderült, h olyan munkákról van szó, amik kurvára nem érdekelnek. Ingatlanos, biztosítás, pénzügyi területes, házalós munkák. Szépen megköszöntem a lehetőséget, s közöltem, h nem vagyok érdekelt ezeken a területeken, majd kinyomtam.


Május 23 - Csütörtök;

Utolsó munkanapom. Jó volt. Gyorsan eltelt nem csak az utolsó munkanapom, de a munkahetem is. Kaptam a csajoktól búcsú ajándékokat. Bonbont, csokit, jegyzetfüzetet, bort, búcsús-szülinapos képeslapot, és egy ajandékdobozt, amibe mindhárman összeírogattak pár tucatnyi közös emléket összefoglaló szót, mondatot, illetve pár jellemvonást rólam, amilyennek megismertek. Jókat nevetgéltem, nosztaligáztam és hát persze az érzékeny kis lelkemmel, picsogtam is egy kicsit. Döbbent, h elrepült 2 év, s mennyi emléket halmoztunk fel. Nagyon jók voltak az ajándékok. Ötletes. Nagyon átjött, h mennyire szeretnek, s sajnálják h elmegyek. Jó volt, s egyben fájó is.

De hát ugye az élet másról sem szól, mint az állandó változásról...

Menni kell tovább...


Május 25 - Szombat;

Közös szülinapozás Norbival. Gyálon voltunk, ahol Norbi anyukája és élettarsa lakik. Kitti barátnőnk és Scotty kutyuska is velünk volt. Bográcsoltunk, sütöttünk, főztünk. Szülinapi köszöntés, közös torta vágás. (Nekem május 20, Norbinak meg 30-án van a szülinapja.) Jó idő volt. Jól éreztük magunk.

Május 26 - Vasárnap;

Nézzük a Csernobil sorozatot.

Nagyon megérint. Már kisgyerekkoromban is megérintett és sírtam mikor néztem a Viuty tvtrko interjút az érintettekkel, s hát most is pityeregtem párszor. Szörnyű, h ez megtörtént a valóságban. Ráadásul a szomszédban.

Mint azt már többször írtam a korábbi bejegyzéseimben, én napi rendszerességgel mondok hálát dolgokért.
Péntek, szombat és vasárnap este, miután megnéztünk 1-1 részt Csernobilból, természetesen hálát mondtam azért is, h nem történt nagyobb baj. Mármint h ez is elég nagy volt, de mint tudjuk, ettől sokkal nagyobb és komolyabb baj is bekövetkezhetett volna. Hálát mondtam minden egyes elalvás előtt azoknak, akik megakadájozták a nagyobb baj bekövetkeztét. Sajnos sok ember szenvedett és vesztette életét, de mégtöbb milliónyi ártatlan élet menekült meg. Nah meg hálát mondtam azért is, h 3 évvel az eset után, egészségesen jöhettem le e világra.

Fura ez az emberiség, mert egyszerre van meg bennünk a jó és a rossz. Hihetetlen, h mennyire tudatlanok és felelőtlenek vagyunk.
Tanuljuk ugyan a történelmet, de a többség mégis mintsem okul belőle...

Szintén a mai nap jött velem szembe egy érdekes cikk az fb-n, amiből kiemelném azt a részt, amit már régóta érzek én is;

"Hiba lenne nem megemlíteni az emberek eltűnését, ami úgyszintén kedvező számos faj – különösen a nagyvadak – számára.
Sokkoló, de ha utóbbi igaz, az azt jelenti, hogy középtávon az emberek tartós jelenléte több kárt okoz a természetnek, mint egy nukleáris katasztrófa. Ez pedig igencsak elgondolkodtató."

...

Ezúton is köszönet minden ellenzékinek, aki vette a fáradságot és elment szavazni az EU választásokra, s külön köszönet a Momentumra szavazóknak!💪😊🏳️‍🌈🇪🇺🇭🇺❤️💜

... 

Május 31 és Június 2 között nyaralni voltam a szűk baráti körrel a Velencei tónál. (Ketten vagyunk fiúk, és 2 lány.) Ez volt a második alkalmunk. Tavaly volt az első, s valószínű, h ez hagyomány lesz nálunk. Körbetekerjük a velencei tavat, s kellemesen berúgunk. Pákozd a törzshelyünk, s a nap fénypontja is egyben, mert mindig akkor vagyunk a legrészegebbek. Van ott egy kedves kocsma a falu közepén, ahova mindig betérünk, s jó sokat költünk, mert kurva olcsó. Pl 4 vodka narancs annyi, mint Pesten 1.
Mellette van egy szép kis parkocska. Oda szoktunk mindig kiülni a fűbe iszogatni, hülyülni és beszélgetni. Közben szól a zene. Nagyon szeressük. 😊 

Szo jól sikerült ez is. Örülök és hálás vagyok, h anno a Bacioban egymásra találtunk, s bízom benne, illetve hiszem, h életünk végéig együtt is maradunk. 😊❤️😍


Június 8 - Szombat;

Az elmúlt 2 hetem nagyon rázós, zsufi volt.

Interjúkra jarogattam. 2 komolyabbat, meg egy félig komolyat említenék csak meg. 

A félig komoly egy üzletvezetői állás lett volna, de végül nem vállaltam el, mert nem volt szimpatikus se a hely, se az itt dolgozó kollégák, se a feladatok. Mármint az a kevés, ami lett volna. Merthogy kb 60%-ban eladást csináltam volna. A maradékban, meg adminisztráció. (Beo írás, áru bevételezés, s lényegében ennyi.)

Szo elég ingerszegény, s visszalépés lett volna egy olyan komplex feladatkör után, mint amit a legutóbbi munkahelyemen csináltam.

Bár most, h ezt leírtam, szerintem még nem is meséltem arról, h miket csináltam. Csak azt, h üzletvezető voltam. Gyorsan akkor pár mondatban, h mik voltak a feladataim;

- Folyamatos kapcsolattartás a (belföldi és külföldi) szállítóinkkal, megrendelőinkkel, valamint pénzügyi, és könyvelői osztállyal.
- Állandó partenereink, repterek, szállodák, egyéb céges megrendelések kezelése
-  Értékesítés, számlázás, szállítólevelek, díjbekérők készítése Kulcs-Soft ügyviteli szoftverrel 
- Folyamatos adatbázis építés és karbantartás
- Üzletünkbe betérő vendégeink magas színvonalú kiszolgálása.
- Árukészlet nyomonkövetése, rendelése, át és bevételezése, raktározása
- Céges oktatóanyagok összeállítása
- Visuel merchandise feladatok ellátása
- Webshopos rendelések kezelése
- Heti ütemterv (gyártás) elkészítése a kollégáknak.
- Ár és összetétel címke szerkesztése, nyomtatása
- Beosztás írás (5 fő)
- Új és meglévő kollégák folyamatos tréningelése, értékelése
- Munkavédelmi, tűzvédelmi, HACCP, közegészségügyi szabályok betartása.

Szo a másik két komolyabb interjút meg nagyon élveztem. Kihívás volt, amiben már rég volt részem. 

Kezdem a rövidebbel, ami csak egy körös volt;

2 órás volt ez is. Pörgős, komplex irodai munkakör. Sok a korábbi munkahelyemmel való átfedés. Számlázás, szállítások, megrendelések kezelése, panasz kezelése és hasonlók. Tv, rádió adasokhoz, filmforgatásokhoz szolgáltatnak kamerát, hangosítást, világítás, meg mindenféle eszközt, dél Budán. 
Kezdésként volt egy 45 perces teszt. Elég komoly volt. 
Vámkezeléssel kapcsolatos dolgok, amiket kihúztam, mert nem tudtam. Angol panaszlevél írás h sérülten érkezett az áru s cserét kérünk. 
Számlázás, előlegszámla kiállításával kapcsolatos tudnivalók, mikre kell odafigyelni. 
Szállítás megrendeléseknél miket kell leadni a szállító felé. Meg mit tudom én már mik. 4 oldal volt. 

Aztán volt angol panaszlevél írás, h sérülten kaptuk meg az árut.
Nem volt gond, mert volt már erre példa az előző munkahelyemen is. 😊

Aztán mondták, h bárhogy is alakul majd a döntés, szeretnék megegyezni, h sok interjún vannak már túl, de ilyen energikus, kommunikatív, szimpatikus interjúalany nagyon ritka. A másik nő meg határozottan bólogatott. 
Itt megszólalt bennem egy csengő, h lehet h már megvan az emberük, s ez egy kedves bye-bye elköszönés a részükről, s pár napra ki is derült, h jól éreztem. Mondták, h nagyon szimpi voltam nekik, de olyan emberre esett a vezetőség választása, aki már logisztikai területről jött, s több ilyen téren a szakmai tudása.

Sajnáltam, mert am nagyon szimpi volt minden. Az ott dolgozók, a munkahely, a leendő feladatok. De hát ez van. Go tovább. 

Aztán jött egy nagy magyar cég, ami kamionos szállítmányozással foglalkoznak;

Aaaaah! 

Nagyon jó volt ez az interjú is! Ez is 2 órás volt. 
Első körben a szokásos alap, meséljek magamról, majd ők mesélnek a cégről. 
Aztán mondták, h több pozira is alkalmas lennék, ezért csináljunk teszteket. 
Első tesztet imádtam. Topográfia. Ötös voltam mindig belőle. 
Európa vaktérképe. Országok beszámozva és nevezzem meg az összes európai országot. Megvolt mind. Még a fővárosokat is megtudtam volna nevezni, annyira szeretem. 😊😍

A második teszt; d" d,, 'd, 

Ezeket kellett megtalálni 5 sorban úgy, h mindenhol, össze-vissza voltak vesszők, meg d helyett b meg p betű volt.
1 sorra 20 másodperc volt. Kb 70-80%ban tudtam csak végig menni 1 soron. Az 4-5 sornál már kezdtek össze fojni a dolgok. 

A másik feladat hasonló csak nyilakkal. Mindenfele mutató nyilak, s mindig a balra mutató nyilat kellett bekarikázni. Szintén 20 másodperc 1 sorra. Annyival nehezítve, h a sor végére darabszámot kellett írni, h mennyit számoltál, s közben egyszerű kérdéseket tettek fel, amit le kellett írni a lap aljára a választ. Pl milyen nap van, milyen évszak van, mi a kedvenc színe, nevezz meg egy járművet stb. 
Imádtam. 

Aztán jött az angol feladat. A velem egyidős csaj, aki eddig interjuztatott kimenet, majd bejött egy másik nő, aki kb anyám lehetne. Kiderült róla h régen fejvadász volt az értékesítési területen, s h ismeri az Il baciot is meg a Monclert is és személyesen ismeri a volt üzletvezetőmet. Szo jól elcsacsogtunk. 

Angolul is beszélgettünk, majd adott 2 feladatot. Kimenet s magamra hagyott h nyugodtan megicsinaljam. 

Szövegértés (munka és magánélet világa, sikeres vezető, bolodg magánélet témakör), majd a kérdések megválaszolása az olvasottak alapján. Itt 5 kérdésből 4-re jót válaszoltam. 

Majd panaszkezeles. Ügyfél késve kapta meg az árut + paraszt volt a kamionos. 

Írjak válasz levelet angolul. Az okés volt. 

Mondta Ő is és a kolléga nője is, akivel az előbb voltam, h úgy látják, h a meglevő tudásom és a velem folytatott beszélgetés, valamint a fizu igényem alapján az üzletkötő pozíció lenne számomra a legjobb. 

Neve ellenére itt nem kell nekem semmit eladni, se hideg hívásokat indítani. Meglévő európai ügyfelekkel kell kapcsolatot tartani. Rendelést felvenni, nyomon követni, kamiont intézni, telefonon, emailben, illetve szoros kapcsolattartás a pénzügyi, valamint a flotta kezelői osztállyal, mert ezeket a társosztályoktól hozzám futnak be az infók, nálam összegződik minden, s rajtam keresztül megy ki és be minden az ügyfélhez/ügyféltől, s én felelnék egy bizonyos európai régióban zajló áruszállítások menedzseléséért. 

Szimpik voltak. Úgy éreztem h én is nekik, s plusz pozitívum, h itt használhatom s fejleszthetem majd az angol tudásom, ami eléggé megkopott az elmúlt 2 évben..

Beakartak hívni még egy személyt, aki a közvetlen főnököm lenne, s állítólag velem egyidős, s ebből a pozibol léptették nemrég elő, de meetingen volt, s így majd vissza kell mennem valamikor. 

Így másnap mentem vissza, h vele is csevegjek;

Bentvolt a hr-es, akivel legelőször interjúztam, meg a a srác, aki a közvetlen főnököm lenne. Szimpatikus volt. Értelmes, normális, jól szituált.

Mondták, h hát nem lenne annyira komplex és sokszínű a feladatom, mint a legutóbbi munkahelyem én. (Ezt egy fekete pontként konyveltem el.) + Beszélgettünk megint angolul. Mondták ők is, h szerény az a hármas, amit én bejelöltem az önéletrajzomba, ami már alapból furcsa volt nekik az önéletrajzomat nézve, s látták, h milyen helyeken dolgoztam, ahol evidens a számukra is, h kell az angol. Szo azt átjavítom majd negyesre. Beszéltek részletesebben a feladatokról. Feljöt,  h ez az áru/fuvar szervezés az elég stresszes munka. Kb 70% kommunikáció 30% admin. Meg egyéb részletek.

Kissé visszaesett a lelkesedésem.

De ez sem jött össze, mert nem volt elég az angolom. Amit nem értettem, h akkor minek mondták, h jobb az angolom, mint 3?!

De szinte végére se értem ennek a gondolatomnak, már mondta is a telefonba a hr-es, h bár jó az angolom, de a közvetlen főni szerint nem egészen tárgyalási szintű, neki meg az kell a csapatba.

Jobb is így. Tudom én is, h hiányos az angolom, s fejlesztésre szorul, mert durván elkopott mióta itthon vagyok, s szinte csak minimálisan használom.

Viszont mondták, h mivel nagyon szimpatikus voltam mindhármuknak, s nem akarják, h eltűnjek az éterben, s van még 2 másik pozi, amit szeretnének felajánlani.

Az egyik valami belső értékesítő munkatárs.

A másik pedig fuvarszervező, ami nagyon hasonlít az üzletkötői pozihoz.

Szo kedden megyek ki Soroksárra hozzájuk, s megbeszéljük majd a részleteket.

Szóval itt tartok.

Nah!

Csók!

Rion

😘❤️

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!) 

Nincsenek megjegyzések: