2020. június 14., vasárnap

Az előző részek tartalmából;






Június 4 - Csütörtök;

Voltam a szokásos negyedéves szűrésen a Semmelweisen. Ez volt  a negyedik alkalom, s eddig nem volt semmi baj, de most a második cső vérvétel után elájultam... 🙄

Elkezdtem érezni, h szédülök, rohamosan hagy el az erőm, aztán elkezdtem vakulni. Fehér pöttyök jelentek meg, elkezdtem jobban szédülni s szaje!
Arra ébredtem, h egyik kezével fogja a hátracsuklott fejem az asszisztens srác, aki egy fiatal huszonéves volt. A másik kezével ablakot nyitott. A szemembe meg a számba éreztem az izzadságom sós ízét annyira folyt patakokba rólam a víz a fejemen meg a hátamon.

Aztán a látásom szép lassan visszatért. A fehérségből, ismét  sok fehér pöttyök lettek, amik lassan elkezdtek ritkulni, s újra tisztán láttam. Majd a fülem kezdett el durván lüktetni, meg sípolni. De kb bő 10 perc alatt visszaállt a vérkeringésem.

Nekem mindig stresszes a vérvétel. Tű fóbiám van s a vért se bírom. Régen is gyakran elájultam, ha három csővel vettek.

Általában előre szólok, h rosszul szoktam lenni. Itt most nem szóltam, mert mondom eddig se volt baj. Egyszer nem szólok bazdmeg, akkor untik, h offolom magam... 🙄

16.30kor megemlékeztem Trianonról. Gábornál voltam ezen a héten. Kiálltam az erkélyre, s csendben, egyedül, hallgattam a harangokat. Megemlékezvén erről a katasztrófáról, pikk-pakk könnyek gyűltek a szemembe, s a harangok elhallgatása után bementem a szobába, s meghallgattam a Csík zenekar Hazám, Házam című új számát.

Hát bőgtem, mint a kurva élet! 2 zsepit telesírtam, kettőt teletrombitáltam.

Sokak számára, s köztük Gábor számára is nem jelent semmit Trianon. Később, amikor hozzám jött, szerintem látta a kisírt könnyes szemem, s érezte, h a béka segge alatt van a hangulatom. Nem mondott semmit, csak átölelt.

Aztán elmentünk sétálni, s beszélgettünk erről, aminek a részleteibe most nem mennék bele. Részben megértem őt és a hozzá hasonlókat, de nekem Trianon mindig is szívügyem volt.

Anno Jobbikosként én volt a az első a faluban, aki megemlékezést szervezett Trianon alkalmából, meg az '56-os áldozatok emléknapja alkalmából.

Én mindig is vállaltam, s vállalom most is, h fontos számomra a magyarságom. Szerencsére az akkori 16-19-es éveim nacionalizmusát kinőttem, s most már csak egészséges szintű nemzettudattal rendelkezem. A nacionalizmussal ellentétben én hiszek a sokszínűségben a toleranciában, a nyitottságban, békében és szeretetben. Agresszív, rasszista, gyűlölködés és félelemkeltés mentesen. Továbbá elismerem és tisztelteben tartom minden egyes nemzet sajátosságát, büszkeségét. Mindenkinek van mire büszkének lennie.

Hisz a gyűlöletet és az idegenkedést semmi sem állíthatja meg, csak a megismerés és a megértés. (Raana Raan - Csodaidők) 


Június 5 - Péntek;

Kicsit ijesztő, h ezen a héten sehonnan nem hívtak csak ma a nap végén 18 körül beesett egy hívás, s majd hétfőn lesz videós interjú. IT support pozíció.

Este pedig ismét volt egy közös kalandozásunk Gáborral,  ami igen jól esett, mivel március óta nem volt semmi a vírus miatt.

Szo már jól volt mindenkinek ez a cirka "kis" party, ami este 10-től, hajnal 4-ig tartott. Örülök, h meleg vagyok, s imádom, h uni vagyok! 😍❤️😜🍆🍑 Ilyenor olyan szép az élet! :)


Június 9 - Kedd;

Úgy érzem, h a pénteki bulika után mára jöttem csak teljesen helyre. 😁🙄 Gáborral eléggé offon voltunk szombaton, bár így is kimentünk késő délután sétálni egyet a lezárt pesti alsó rakparta, kiültünk a nagy szerelmemre is a Szabadság híd pilléreire (v mire), meg még a Gellért hegyet is megmásztuk, de mire felértünk Gábor már elég morcos és nyűgös lett a fáradtságtól, szo takáztunk haza.

Vasárnap meg Juci barátnőmmel taliztunk, s meglátogattuk a Zuglóban található japán kertet, majd utána én is mentem haza Gábortól. Hétfő, kedd külön, s majd szerdán jön hozzám.

Ma kaptam válasz emailt a várva várt munkaügyben, ahol volt a 3 körös interjú, amelyben azt írták hogy a koronavírusra való tekintettel jó néhány projektük leállt, ami hatással van az én pályázatomra is, s amint több részletet tudnak meg újra előveszik a pályázatokat.

Nem tudom, hogy ez most csak egy kedves lerázós üzenet akarna lenni, v tényleg így van-e, de talán mindegy is. Tény, h az interjún is említették ezt a helyzetet, s hogy ezért is kérnek 2 hét türelmi időt, mert hátha mára már tisztábban látnak, de hát ez van. Sajnálom, mert tényleg szimpi volt a cég.

Ellenben több dolog is történt végre.

Ma volt az IT support interjúm, ami 45 perces volt angolul és magyarul is.

Voltak érdekes szituációs feladatok, de szerintem jól vettem mindent. Az angol interjú előtt megkérdezték, h hányasra értékelném az angolom egy 10 fokú skálán, ahol a 8-tól felfelé már felsőfokúnak számít. 5-6-ot mondtam, mivel sajnos szinte egyáltalán nem használom és nagyon sokat romlott, mióta hazajöttem hajóról.

Jól esett az interjú után, amikor azt mondta, h van az 6-7 is. 1 hét múlva keddig mondták, h visszajeleznek, bár kicsit úgy éreztem, h a minimális fizu igényem, az nekik a max lehetett... 🙄😏

Aztán volt egy másik nulladik körös interjú is, projekt asszisztens pozi, ahol emailben küldtek ki feladatokat és kérdéseket. Azokat megcsináltam s visszaküldtem nekik. Ennél a cégnél van egy olyan gyanúm, h lehet fityesz közeli, szo vannak fenntartásaim...😏

Holnap meg egy full angol interjúm lesz egy angol céggel, akik androidos mobil játékokkal foglalkoznak. Ettől a teljesen angol interjútól erősen tartok, mert egy magyar és egy brit csóka lesz az interjúztató, s hát nincsenek jó tapasztalataim a brit akcentusokkal... 😁🤨🙄

Bár 2 hete is volt ugye egy ilyenben részem, ahol a második kör az csak angol volt, de az legalább magyar csávó volt, s érthetően beszélt, nem volt semmi akcentus miatti értetlenkedésem.

Mondták, h 1 órásra számítsak. Oh mondom OMG! 1 órán keresztül angolul?! Szétfognak szedni! 😱😕 Megfordult a fejemben, h lemondom, nem égetem magam, de aztán jobban belegondoltam, h nem kéne egyből beijedni, s megfutamodni. Meg kell próbálni. Azzal nem veszítek semmit.


Június 10 - Szerda:

11 óra után már full idegbe készültem, s vártam, h dél legyen, s elkezdődjön az angol interjú, amikor a sláger fm-en felcsendült ez a szám. Annyira jól esett, h kiszakadt belőlem egy hangos nevetés, ami picsogásbaba ment át! 🙄😅✌️
De azért nagyon jólesett, s hálás voltam, h a lehető legjobbkor jött ez a szám. 😊

Amúgy úgy érzem, h ezzel a pozival már erősen a határaim feszegetem, s lehet sok nekem. Nem tetszik, h nincs semmi elő interjú magyarul, amin feltérképezik, h tényleg alkalmas vagyok-e erre, s csak akkor küldenek tovább a kövi interjúra, hanem egyből bumm bele egy brit faszival....

Egyszer volt csak ilyen velem, amikor a hajóra mentem interjúzni. Mondjuk akkor is teljes stresszben voltam.... 😕

+ Szerintem most kicsit kijött belőlem az elmúlt hetek munkakereséseimmel kapcsolatos általános stressz.

...

Túl vagyok az angol interjún. Úgy éreztem, h jól ment. Minden okés volt.  Értettem mindent, meg tudtam is válaszolni mindenre. Nem volt nehéz. Ők is többet kérdezgettek a hajós tapasztalataimról, élményeimről. Érdekelte őket (is) a téma. 😁 (A legtöbb interjún elidézünk ezen témában jó néhány percet.)

Kb 1 órás volt. Mivel telefonos játékokkal foglalkoznak, így lejátszott 3 különféle játékot és azokat kellett véleményeznem, h kiknek szólhat, milyen játék lehet, mi a véleményem a játékról s a lejátszott videóról. Itt is majd az angol lenne a munkanyelv.

Jövő hét szerdáig visszajeleznek, s ha tovább jutok, akkor lesz a HR-essel is egy interjúm, mert itt és most inkább a szakmai részét mutatták be, beszéltük meg. Az angol főnkkel és az egyik magyarországi fejessel. Mondjuk az fura, h itt fordítva csinálták a sorrendet, mint általában szokták. Mert először a hr-es szűr elő, s ha megfelelsz, akkor engednek tovább a szakmai interjúra...

De megtanultam a 3 körös jó hangulatú, sikeresnek vélt interjúból, h attól még, h jónak érzem az interjút, az nem jelent semmit, hisz több százezren keresnek most munkát és s könnyen találhatnak nálam jobbat, vagy kevesebb fizut kérőt. Sőt! A kettőt egyben is találhatnak, szo nem egyszerű.... :/ :S

Szóval a következő héten 2 helyről várok visszajelzést, de örülnék, ha hívnának még interjú ügyben is legalább 1-2 helyről. Eddig május 6-tól számolva kb; 180 helyre jelentkeztem. Az azért elég durva, és sokat mond a jelenlegi munkaügyi helyzetről, h csak 3 említésre méltó interjúm volt eddig nem?....

Nah! Ennyit az elmúlt hetek történéseiről.

1-2 hét múlva majd ismét jelentkezem.

Csók! 😘


Rion


❤️


(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!) 

Nincsenek megjegyzések: