2013. március 14., csütörtök

A hét történései, Mi lenne az ideális állam/létforma? 2/2


Idézet mára:
"Az egyik kedvenc történetem a Zohárból, ami a kabbalista bölcsességek forrása, két férfiről szól, akik egy csónakban hajóztak, mindkettő a maga oldalán. Egyszer csak az egyik egy lukat kezdett fúrni maga alatt, a másik pedig rákérdezett, hogy miért teszi ezt?
A férfi így válaszolt: "Miért érdekel? Az én oldalamon csinálom, nem a tiéden!"
Mindannyian együtt vagyunk ezen a Világon.
Minden döntés hatással van a teljes egészre!" - Yehuda Berg

Március 11-14 Hétfő, Csütörtök:
Kedden mentem a 3. körös interjúra egy üzletbe a tulajdonoshoz.
Felvettek, s vasárnap kezdek náluk.44381_351022878335638_143704856_n
Jobb fizum lesz, mint az Armaninál volt, igaz 7 napból 5-öt kell dolgoznom s nem 4-et, de akkor is jobb a fizu.
Szerdán hívtak a sok körös interjús munkahelyről is. Oda is felvettek! Arc nagy mosollyal Ott még jobb alapfizetést kínáltak! Arc nagy mosollyal Viszont még nem tudták megmondani, h mikor kell kezdenünk majd.
 4 csoportba veszik fel az embereket addig, s engem most a 2. csoporttal vettek fel, így az esélyeink és lehetőségeink is nagyobbak, h esetleg jobb beosztást, pozíciót érjek majd el.
Norbi csütörtökön (ma) megnyitotta az üzletét. Előtte jó sokat szaladgáltunk, s elég gyorsan elszaladt ez a hét is… :/

Mi lenne az ideális állam/létforma? 2/2

Az olyan szélsőséges vallási irányzatokat, mint a kereszténység és az iszlám, én szívem szerint legszívesebben betiltanák, mivel az olyan vallás, ahol a hitük nevében gyilkoltak/nak, az erőszak és a kirekesztés, megbélyegzés, elfogadott, v elvárt dolog az nem normális, h még ők sem kapták meg értük méltó büntetésük, mert felénk magasodnak. Ne magasodjanak senki felé, csak mert vallási vezetők, 166775_350906335013959_937419593_nhisz egyek vagyunk és ők is ugyan úgy emberek.
Bár a betiltás lehet erős kifejezés. Talán a legjobb megoldás az volna, h szabadon gyakorolhatja a vallását, de azt másra ráerőltetni/kényszeríteni, belenevelni szigorúan tilos lenne, mert ez a módszer korlátozza az egyént szabad akaratú, folyamú fejlődésében!
Úgy működne magyarán, h mindenki azt hisz amit akar, de ne “térítsen” vele! Felháborítónak tartom azt a szokást is a kereszténységben, h megszületik egy gyerek, s megkeresztelik akarata, tudta nélkül! Ez mi?! Belekényszeríteni, taszítani egy vallásba! Nonszensz!
Azután meg csodálkozik a szülő, a drága éccsanyám, mikor a legutóbbi népszámláláskor nem vallottam magam kereszténynek?!
Hagyjuk, h mindenki élje a maga életét, s azt a vallást gyakorolja, amit majd idővel leginkább magáénak érez, ha egyáltalán akar ilyennel foglalkozni.
Szo ezzel a állam/létforma témával elsősorban az egyén szellemi énjének fejlődésére koncentráltam, hiszen ha fejlődik a személyiségünk, azáltal magától a környezeti, materiális mindenség is fejlődni fog, ahogy az a történelem is bizonyítja,188804_352762208161705_824904111_n csak a materiális imádatunk mellett magunkra, benső mivoltunkra is többet kellene figyelnünk, ha azt akarjuk, h mindenki számára ideális létforma létrejöjjön.
Ezért direkt bele se mentem a gazdasági kérdésekbe.
A személyes benső lényünk, lelkünk fejlődését kell biztosítani, támogatni, hisz ez mindenki érdeke, s nem a hittant kell visszatuszkolni, meg h melyik vallást gyakorold!
S az is a korlátoltság megnyilvánulása, ha valaki azt meri állítani, h ez csak egy utópisztikus, szép és jó, de elérhetetlen világ.
Sajnos az ember szeret korlátok közt élni, és ezáltal önmagát taszítja rabszolga sorba, és morgolódik, eszi az ideg, h milyen sza…. …rossz az élete.
Mivel sajnos sokan vannak, azok, akiknek eszükbe se jut, ill nem akarnak foglalkozni személyiségükkel ezért kellene egy olyan államformát létrehozni, ahol ezt a fejlődési elvárást természetesnek veszik, ami épp úgy az életed részévé tenné a fejlődést, mint az, h megtanulsz beszélni, számolni, és mindent ami kell az életbe.
Szóval vagy az iskola mellé kellene egy ilyen oktatási szerv, központ, v az iskola programba kellene beépíteni, bár tény az is, h a jelenleg létező oktatás is teljesen materiális, s oly annyira korlátolt, h csak azt képes elhinni ami bizonyított, ami tudományosan megvan magyarázva, bizonyítva, s az a rengeteg minden más, amire nincs magyarázat, de létezik, inkább nem beszélnek, strucc politikát folytatnak.
208555_448943191841696_846485698_nPersze tudom azt is h ez nem véletlenül van így mivel a háttérhatalom, a nagy irányítók akarják így, h rabszolgaként tudatlanságban éljünk, s ne fejlődjünk, mert az nekik nem az érdekük.
S itt vissza is érek a témához, h na ezért kell egy olyan állam/létformát megteremteni, ahol nincs korlátoltság/korlátozottság az egyénnek abban. h fejlődjön s ezáltal a környezetét, s a saját létét is javítsa, szebbé tegye.
… Hmmm….. Csak remélni tudom, h átmegy, amire gondolok, h mit szeretnék… :/ …
Jah! Még annyit szeretnék leírni, “bizonyításképpen” arra, h mindez megvalósítható;
Mindenki életében volt már, vagy eljön, s lesznek majd olyan események, amit kitűz maga elé, amit szeretne, s azt x idő után el is éri.
Ebben a földhözragadt társadalomban beszüljünk most csak egyszerű és “megmagyarázható” dolgokról Kacsintó arc ;
Norbi régóta szeretne egy saját bar-t. Íme, ma kinyitott és elérte. Folyamatosan, minden nap gondolt, rá, tervezgetett, elképzelte, h mi h lesz, milyen lesz, hol lesz. Mikor dolgozott a volt munkahelyén, azt képzelte, h a saját pultjában áll, s szolgálja ki a saját vendégeit. Majd a gondolatokból beszéd lett, beszélt, beszélt, ennek, annak, erről-arról, még végül már az üzletkötőkkel beszélt, s már a saját vendégeivel beszél. Mosolygó arc 269143_10151364043310918_1932301363_n
Másik példa:
Rion úrfiról ugyan ez elmondható egy jobb munkahely, egy jobb fizetésről való terveiről. Nem sorolom fel azokat, miket Norbinál is, de lényege ugyan az. Vágy, gondolat, beszéd, kitartás, teremtés.
S ugyan ez elmondható a személyiség fejlődésemről is. Nekem pl.: nem kellett hozzá oktatás, iskola, mert én önmagam fejlesztem azzal, h nyitott és befogadó vagyok. Informálódok, innen-onnan, gondolkodok, rengeteget olvasok, formálódom.
S még azt fontosnak tartom ide megjegyezni, h a “teremtést”, a vonzást, fejlődésünk, gyarapodásunk, - nevezzük, ahogy akarjuk – a jelenben csináljunk, mert a lelkünknek a teremtésnek, nincs…. …. “ideje”…. … szo nincs idő, h múlt, jövő, majd akkor…. Csak a jelen van! A most. Ezt szerintem nehéz megérteni, mert én mondjuk hülyeségnek tartottam még anno, h akkor h a pics..ba tervezzek? Arc nagy mosollyal
De… … ah! Nem akarok magyarázkodni! Így van, így működik és kész! Nincs tudományosan bebizonyítva, elismerve, alátámasztva, egyszerűen ez a létezés törvénye, működése és kész! Mosolygó arc
+ Az is fontos, h a vonzást, teremtést nem gyakorolhatjuk másra élőlényre vonatkozólag! (pl.: Szeressen engem a Maris! Inkább kérd azt, h találd meg a másik feled, vagy olyan élettársad legyen akivel valóban szeretitek egymást, s x idő múlva megjön.) Ha más személynek kívánsz rosszat, mást akarsz befolyásolni, azzal magadnak okozol rosszat.
Aki tudja, megérti, aki meg nem érti, majd megérti. Akarat és hozzáállás kérdése…

Am örülök, h immáron már vagy a harmadik v negyedik visszajelzést kapom azt illetően, h örülnek, h ilyenekről is írok, v h tetszik a látható változásom. Mosolygó arc
Még jobban örülnék, ha ez sokakban elindulna, hisz elmúlt már 2012.12.21 …
Csók!
 Kacsintó arc
Piros ajkak
com
(Képre kattintva elérhető a fb-oldala)

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Elég rég óta követlek. Már több mint egy éve folyamatosan olvasom a blogodat, mert szeretem ahogy írsz, ahogy átadod a gondolataidat, véleményed. Eddig még egyszer sem kommentáltam mert, nem éreztem szükségét (elolvastam; tetszett/nem annyira tetszett, befogadtam; megértettem; oké érdekes, ez vagy te)de most az előző bejegyzésednek már az első bekezdésént olvasva kicsit megrökönyödtem, hogy úgy érzem muszáj írnom, mert elég sok minenben nem értek egyet, és sokszor általánosítasz is.
Előszőr is amit itt a vallásról mondtál, az szerintem kicsit túlzás, és eléggé a kisebbséget vetíted rá mindenkire aki keresztény/muszlim. Alapvetően az iszlám ugyan kimondja, h terjeszteni kell a vallást (nem úgy mint a keresztény) de ezt általában nem teszik. Szerintem mindkét vallás követő között kisebbségben vannak akik terjeszteni akarják, és azon belül is még elenyészőbb arányban akik radikálisan. Azon kívűl egy hívő ember hite a személyisége része, amiről te is azt gondolod, hogy kell lennie. Azzal már megint nem értek egyet, ahogy szerinted ezt ki kell alakítani, mert ha a személyiséget az iskolában kéne megtanulni, ott nagyon nagy baj lenne. Az mindenkinek ki alakul magától, nem kell vele foglalkozni főleg nem megtanítani. Ez egy olyan dolog amit mindenki magának kell hogy kijárjon, szomorú, de ha megmondanák milyen legyél, mit tegyél akkor könnyebb lenne, maradnál üres és rossz életű.
Az előző bejegyzésed kb. első mondatánál kicsit megrökönyödtem. A diktatúra és a demokrácia is egyaránt rossz? Ez megint csak egy általánosítás. Mert az ami '89 óta van Magyarországon demokrácia szerintem se műkődik jól. SŐT. De csak attól mert ez nem jó nem biztos h azért mert maga a demokrácia a rossz. A demokrácia alapvetően az, hogy a népből minden egyes ember véleménye érvényesül és úgy jönnek össze a döntések. Ebbe semmi rossz nincs. Hogy ez itt nem működött az nem az államforma problémája, hanem a benne lévő hatalomé, akik képviselői számára az egyetlen cél hogy jobb helyzeteben legyenek (anyagilag, társadalmilag) és nem az, ami a feladatuk lenne, az ország helyes irányítása, fejlesztése. (Valahol érthető hiszen ezek a politikusok, többsége mind abban nőttek fel hogy azt látták, hogy akinél a hatalom az él jól./->szocializmus/)
Az hogy vannak szegények és gazdagok meg nem a demokrácia, hanem a kapitalizmus oka. Meg még ma itt sok másé is. De a lényeg az h a demokrácia mellett egy bizonyos mértékű mértékű vegyesgazdaság bevezetésével simán lehetne enyhíteni az anyagi különbségeket. A héten osztálytársam volt demonstrálni a parlamentnél (talán hallottál is róla)és csak azért mert az utcán álltak 15en egy-egy papírral, elvitték őket a rendőrők és fejenként 50 ezer forintra bűntették őket. Ha megsemmisül a demokratikus állam alapja, akkor jön az önkényuralom, ami AKÁR hatékonyabb is lehet, de sokkal félelmetesebb. Ha olyat már ma megtehetnek, hogy utcán álló embereket/díákokat megbűntetnek ok nélkül, csak mert más a véleményük és kimutátják, akkor mi lehet később? Ha mondjuk ezt a pártot leváltja egy nacionalista párt, aki szerint az egyetlen igaz állampolgár az a magyar férfi, aki attól magyar hogy mindenkit utál aki nem az, és akinek más a véleménye, akkor bizony szívta az ország többsége, mert azokkal meg bármit tehetnek.
Elég hosszúra sikerültem, de úgy éreztem ezeket muszáj volt elmondanom. Igazából ilyen elmélkedéseidet is szeretem olvasni, mindig érdekes látni ahogy mások látnak dolgokat.
Ha már ez az első kommentem neked, akkor azt is elmondom (mostmár úgyis elég hosszú) h egy éve elkezdetem olvasni a blogodat, és részben annak a hatására részben máséra vettem a bátorságot és előbújtam. Azóta is minden jó, és jó volt mindig olvasni vki olyat aki legalább egy kicsit olyan mint én. Szóval tényleg jó, hogy írod a blogod, azóta is rendszeresen olvasom és szeretem is!
Sok sikert az új melódhoz, meg Norbinak is a bárhoz és élvezzétek a tavaszt! (ha hajlandó lesz visszajönni)

Rion írta...

Kedves Névtelen! :)

Úgy érzem, h félreértettél, vagy én nem fejeztem ki magam elég világosan.

"Azon kívűl egy hívő ember hite a személyisége része, amiről te is azt gondolod, hogy kell lennie. Azzal már megint nem értek egyet, ahogy szerinted ezt ki kell alakítani, mert ha a személyiséget az iskolában kéne megtanulni, ott nagyon nagy baj lenne. Az mindenkinek ki alakul magától, nem kell vele foglalkozni főleg nem megtanítani. Ez egy olyan dolog amit mindenki magának kell hogy kijárjon, szomorú, de ha megmondanák milyen legyél, mit tegyél akkor könnyebb lenne, maradnál üres és rossz életű."

Egy szóval nem mondtam, h a személyiségét kellene iskolában megtanulni. Ez röhejes! :D

Az én véleményem és meglátásom szerint, az ember személyiségét elsősorban a környezete és a tapasztalatai határozzák meg.

Én a spiritualitásra mondtam, h törekedni kell arra, h ezt fejlesszük, s az én meglátásom szerint ez megint csak egy más téma.

Továbbá igaz az az állításod, h a hívő ember hite a személyiségének része, de ahogy írtam is minden embernek a hitét, magának kell megtalálnia, kialakítania, hagyni kell, h szabadon válasszon, formálódjon, ahogyan a személyisége is, s ellenzem azt, h beleneveljék abba a hitbe, ahová éppen született!

Összegezve, a személyiség, a hit és a spiritualitás egyszerre egy, de külön-külön csoportok is egyben.

A bejegyzésemben én pedig mindegyikről külön, külön szétválasztottam és beszéltem róluk, még te valahogy, valamiért összemostad őket, s lett egy trutyi, egy káosz, amin csak pislogtam, h OMG!

Jah! Amin jót mosolyogtam! A muzulmán, keresztény hitvédelmed! :D

Általánosítanék, v valóban úgy is van?

Te csak azt hiszed, h csak egy nagyon minimális kis csoportra lehet elmondani, amit én írtam, de ugyan az az egész! :D

Hisz, pont h az a kis mag irányítja, s befolyásolja az egészet! Akkor meg miről beszélsz?! :D

Ha az a kis mag szodomitának nevez téged, csak mert meleg vagy, és elítél, kirekeszt, megvet téged - miközben a keresztényi, Jézusi, Isteni szeretetről, a boldog, békés együttélésről papol - akkor az egész nyáj így fog rád tekinteni!

Vagy vonatkoztassunk el a magtól!

Vegyünk csak egy kis vidéki pap bácsit!
Ha ez a papocska negatív véleménnyel van egy csoportról v egy eseményről és erről papol a szószékről, akkor hidd el nekem, h nem 1, nem 2, nem 3 ember lesz csak, akikben elhinti ezt a negatív gondolatot, és így már megint csak nem lehet beszélni ; "radikálisan elenyésző arányban lévő kisebbségről"!

És azt is elhiheted nekem, h nem csak 1, 2, 3 .... papocska van, aki napjainkban is okádja ki az előítéltet, a megbélyegzést, a lejáratást, a sok rossz negativitást!

S az ilyen vallás nem tiszteletreméltó vallás, ahol bort isznak és vizet prédikálnak....


Am köszönöm kommented, s örülök, h megosztottad véleményed, mert engem is nagyon érdekel mások nézőpontja, s örülök, a van kivel beszélnem ezekről a gondolataimról, s annak is örülök, h régóta olvasol, s valamilyen módon sikerült hozzájárulnom az előbújásodhoz. :)

S köszönjük jókívánságaid! :)

Neked is kívánok minden jót az életben! :)