2013. március 16., szombat

Vega életmód, jobbik, társadalompolitika

Idézet mára:

"Sosem az előttünk álló kihívások jelentik a valódi problémát. A probléma az, ha nem hisszük el, hogy le tudjuk küzdeni ezeket. A kétségeink, démonaink, korlátaink legyőzésének kulcsa, ha bizonyosak vagyunk benne, hogy azt tesszük, amit kell. Ha bizonyosság van bennünk, akkor nemcsak képesek vagyunk rá, hanem meg is csináljuk." -Yehuda Berg

“A kormányt egy eszköznek kell tekinteni, mely sokkal inkább garantálja a ti szuverenitásotokat és jóléteteket, mint kizárólagos önkiszolgáló érdekeltségeit.”

892302_10151297954026086_928973511_o

Sok-sok hete, ha már, ha nem hónapok óta, h gondolkozok azon, h elkellene kezdeni, fokozatosan leszokni a húsról.

Már ott tartok, h már ki is mondtam, s egyre többször beszélek róla.

Azt látom, helyesebben úgy érzem, h elindultam egy újabb úton. Kezdve attól, h megszületetett bennem a gondolat azáltal, h az utóbbi hónapokban/fél évben, fokozatosan nőtt a spiritalitás és ezáltal az egészséges életmód felé való érdeklődésem.

Szóval megszületett bennem az a gondolat, h vegetáriánus életmódra átkellene térni, érlelődött időről időre ez az ötlet, s fokozatosan kirajzolódott, h első körben csökkentenem kellene a hús bevitelem, majd megszületett egy újabb támpont, h próbáljak ki egy hetet, amikor csak zöldségeket, gyümölcsöket és teljes kiőrlésű gabonaféléket eszek, s eljutottam napjainkig, amikor ugyanis már ki is mondtam Norbinak is, a166778_10151294950081086_181884687_n lakótársaimnak is, sőt anyámnak is elmertem mondani ezen tervem, – “Jáááj kisfiam, hát így is olyan vékony vagy! Mi lesz veled, ha húst se eszel?!” -  s tudjátok vagy sem, de a gondolatnak vonz ereje van, még a kimondott szavaknak teremtő jellege…

Közeleg a nap, mikor elkezdem az egy hetes test méregtelenítést. Én már a jövő héten elakartam kezdeni a húsmentes hetem, de anyum hozott fel szombaton kajákat nekem, s azt erőlteti, h majd akkor csináljam mikor böjt lesz húsvét előtti héten, de hiába magyarázom neki, h engem egyáltalán nem érdekel a keresztény böjt… –.-‘” BRAH! Kiráz a hideg a vallásos keresztény emberektől! Zavarban levő arc

Kíváncsi leszek, h majd hogy fogom kibírni hús nélkül, s milyen érzés lesz majd. Zavarban levő arc Mosolygó arc

Am elég sokat olvasok mostanában, s annyira megnőtt az információ éhségem, h napok teltek el úgy mostanában, h mást se csináltam csak olvastam! Erre tegnap este döbbentem rá, mikor megkérdezte, h mit csináltam ma. “Öööö. Olvastam!” S elment vele az egész nap, de nem csak az egész napom hanem szinte a 2 hetem, mióta itthon vagyok, bár igaz, h az Armaniban is állandóan olvastam, mikor pangás volt.

Az Alexandrában 70%-al vannak leárazva a Yehuda Berg könyvek, akitől szinte mindig idézek, s vettem is egyből 5 könyvet! Zavarban levő arc Arc nagy mosollyal Jah! Igen! Nem mondtam, h elkezdtem tanulni a Kabbalah-t is, amit Steiner Kristóf is követ.

392_351415768296349_1682651600_n

Egyik olvasóm kérte, h meséljek a Jobbiktól való eltávolodásomról.

A Jobbik jó párt lenne, ha(!) agresszíó, kirekesztés, gyűlölködés mentes párt lenne.

Mivel én 3-4 éven keresztül aktívan részt vettem a politikai életben, így elég jó rálátásom van a párt működésére, szerkezetére ezért nyugodtan merem kijelentetni, azt, h a párt olyan, ahogy fentebb megfogalmaztam.

184275_10151255359896086_1146149234_nVálaszolva a kérdésre, h miért hagytam őket ott, egyszerűen az a válasz, h én egyrészt azokban az időkben ismertem be önmagamnak is, h meleg vagyok, s hónapról, hónapra éreztem azt, h melegként nem vagyok közéjük való, másrészt pedig egyre csak fokozódott a gyűlölet, az agresszió a jobbikosokban, s ez a légkör is folyamatosan inkább tolt el tőlük, mert én amúgy akkor sem voltam az erőszak pártján. Láttam, tudtam, s éreztem, h kell egy erős párt, aki rendet tesz, de akkor is ellene voltam annak a fokozott gyűlöletnek és erőszaknak, ami szinte oly sok jobbikosban lángolt.

A mai napig teljes mértékben megtudom őket is érteni, de már az ő “ellenségei” felé is együttérzéssel és megértéssel vagyok.

Elismerem h a cigányokkal gond van (tisztelet a kivételnek), de nem elítélni kell őket, hanem észre kell venni, majd pedig tudomásul venni, h az ő szellemi színvonalunk nem egyenlő a miénkkel, az általunk elvártakkal.

Fel kell ismerni azt, h a cigányok azért olyanok, mert olyan véleménnyel vagyunk róla, valamint olyan rossz környezetben élnek, s nincs munkájuk, ezért televannak energiával, nem bírnak magukkal. Ugrálnak, meg boxolnak, rúgnak a levegőbe a villamos megállókban, mert azt képzelik, h egy küzdőtéren vannak, ordibálnak, hangoskodnak, mert a gettóban és a putriban nőttek fel, ahol ez megengedett volt, de a szüleik nincsenek azon az értelmi színvonalon, h megtanítsák nekik, h a kulturáltabb világban hogyan kell viselkedni, mert ha mindenki úgy viselkedne, ahogy te kisfiam, akkor valószínűleg te lennél az első, akit agyonvernének, mert az alpári, hangos kulturálatlan viselkedéseddel kihívod az emberek ellenszenvét, se te kapnád az első nagy pofont…

Ez épp olyan, ahogy egy osztályban is vannak gyengébb tanulók, vagy az állatvilágban is vannak visszamaradott állapotban lévő állatok, s vannak fejlett, okos állatok, (pl.: delfinek, kutyák stb…) úgy ez az emberi társadalomban is létezik.208465_10151288232101086_1452478008_n

Szóval nem az egyént kell hibáztatni, hiába h ő az elkövető. Ezzel a látás és gondolkodásmóddal mi is épp annyira korlátoltak leszünk, mint egy bika, aki csak a vörös lepedőt látja, s dühbe gurul, és nekiront annak a szerencsétlen lepedőnek.

Ha ezt képesek vagyunk, átlátni, akkor reményeim szerint meg is tudjuk érteni a helyzetüket, viselkedésüket is. Ők nem ötös tanulók hanem bukásra állók, s ezért úgy is kell hozzájuk állni. A te fejed se verték szét azért mert épp egyest kaptál valamiből, vagy néztek rád úgy, mint egy véres rongyra, hanem segítettek neked megérteni, s megtanulni az anyagot.

Ugyan az!

Nekik úgy kell segíteni, h külön iskolába v órára kell őket járatni, ahogy a gyengébb tanulók is külön órára járnak. Nincs ebben semmi megkülönbözetés, semmi szégyen! A fejlődésért meg kell küzdeni!

A sok szabadidejükből adódó nagy energiaszintjük levezetésére pedig bőven járhatnának külön órákra, illetve mehetnének közmunkára – ahogy ez már el is kezdődött, illetve alakulgat napjainkban–  a börtönben lévők, törvénysértők, norma szegők pedig börtön helyett kényszermunkával tölthetnék el idejüket.

Csak a jelenlegi szabályokat azért igencsak szigorítani kellene!

Szo ha nem lenne olyan agresszív, gyűlölködő, kirekesztő a Jobbik, amilyen, most is jobbikos lennék.

Ui.: Örülök, h mostanában egyre többen vették a bátorságot és írtak kommentet az olvasottakkal kapcsolatban. Ezúton is várom véleményetek! Mosolygó arc

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

tumblr_mcxo6eKg0d1rpdgkto1_500

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

3 megjegyzés:

oh írta...

Szia! Nem teljesen értek a vega életmódoddal egyet, azt jónak tartom, hogy a hús mennyiségét csökkented vele párhuzamosan a gyümölcs,zöldség arányt növeled, de nem véletlen "mindenevő" az ember s bizonyos dolgok csak a húsokban találhatóak meg. Étrend kiegészítő, alternatív porok,bogyók szója, tofu stb... lehet a húst pótolni de a benne megtalálható eszenciális dolgokat nem. Természetesen azt tEszel amit jónak vélsz, de a szervezet számára véleményem szerint nem a legjobb :) Üdv. egy orvostanhallgató ;)

Popov írta...

Úgy is rá foglak néha-néha beszélni arra a kihagyhatatlan gyrostálra a Bakátson, ami már lassan életfeltételünk:DDD kizárt h ne éhezz meg, amikor látod h megint tömjük magunkba:D

Rion írta...

:D Úgy döntöttem, h csinálok egy húsmentes hetet, aztán csökkentem fokozatosan a húsadag bevitelem. Tejesen vega nembiztos hogy leszek, de célom az, h húst is csak majd max heti 1-2 alkalommal egyek majd.