2013. december 3., kedd

Corvin rezidencia, böjt, könyv, mozi, mi, gondolatok;

Idézet mára:

"Nincsenek írott szabályok arra vonatkozóan, hogyan váljunk legjobb önmagunkká, hiszen ez mindnyájunknál másképp működik.
Például, ha valaki gyakran vitázik és összeütközésbe kerül másokkal, akkor türelmet és kompromisszumkészséget kell tanulnia. Más valakinek, aki bármi áron kerüli a konfrontációt, azt kell megtanulnia, hogyan mondja el a véleményét és hogyan álljon ki magáért.
Fejlődni akkor tudunk, ha ellenállunk a késztetésnek, hogy hirtelen, megfontolás nélkül cselekedjünk."
Yehuda Berg, Kabbala Központ Magyarország - Kabbalah Centre Hungary

 

November 18 - December 3.:

December 7.-én lejár a 3 hetes böjtöm, ami nagyon jól megy. A húsnélküliségtől tartottam a legjobban, s semmi bajom nélküle! Meglepő eredmény az lett, h az alkohol az, ami hiányzik! Arc nagy mosollyal

Szeretek olykor meginni esténként vacsi után pár korty fehér bort, vagy egy kis whisky-s csokilikőrt.

De természetesen kiálltam minden próbát és a öngyógyításos kezeléseket is csinálom rendszeresen, s gyorsan eltelt ez a 3 hét. Úgy gondolom, h egy ilyen tisztító kúrát sokan képesek lennének megcsinálni az egészségük érdekében. Mosolygó arc

Évente legalább(!) egyszer fogok is ilyeneket csinálni.

Többen mondták már a lakásunkba belépvén azt, h milyen nyugalom van nálunk. Mosolygó arc Csend és harmónia jellemzi albérletünk. Mosolygó arc Szeretem nagyon. Mosolygó arc

A Corvin rezidenciánk életében egy kis változás állt be kb; 3-4 hete, egy lány, Kriszti személyében, aki hozzánk költözött. 4-en lakunk. Nem laktam még lánnyal, de eddig pozitív. Mosolygó arc Igazi kis család lettünk, s örülünk egymásnak, és hangulatosan telnek el együtt a napjaink. Mosolygó arc Már aktiváltam a amcsi konyha-nappalinkban a karácsonyi égőt, ami nagyon hangulatossá teszi a nappalinkat, ami a lakásunk szívközpontja. Mosolygó arc Sütünk, főzünk, sokat beszélgetünk, nevetgélünk, filmezünk, jókat étkezünk stb. Olyan hangulatos és jó érzés elcsendesedve, mosollyal az arcomon ezeket megfigyelni. Nézni ahogy a gyerek ül a TV előtt és figyel csendben minket, h mit csinálunk. Látni a gyereknek az elszórt játékai a szőnyegen. Itt egy gumilabda, ott egy röfi malac, amott meg egy teniszlabda. Mosolygó arcNézni a többieket, ahogy hülyéskednek egymással, mosolyognak és érezni a boldogságot a lakásban.

Különösen jó érzés az, ahogy Kriszti kifejezi a boldogságát és a szeretetét irántunk, s gyakran hallani azt tőle, h úgy érzi, h van egy új családja, ami mindenkit jól érzéssel tölt el. Mosolygó arc Hallgatjuk közben a hangulatos karácsonyi zenéket és advent illata járja be a lakást a párologtatónknak köszönhetően. ( Már csak mézeskalácsos illóolajat kell valahonnan beszerezni! Kacsintó arc)

Megnéztük vasárnap délután az “új családdal” ( Kriszti, Tomi, Norbi, Én) az éhezők viadala 2-t 4D-ben. Nem volt egy nagy durr.

Ez van kialakulóban a mi világunkban is. Fogyó középréteg és kizsákmányolók vs elnyomottak, de részleteibe inkább most nem mennék bele…

Mostanában kevesebb időm van sajnos az olvasásra, de mindig próbálok becsempészni 1-2-3 órácska olvasási időt a napjaimba. Elsajátítottam nemrégiben egy számomra új módszert, ami sok esetben segíthet;

“Ez van!” !

Ez a hozzáállás a problémákhoz, eseményekhez, érzelmekhez, konfliktusokhoz, sokszor sokat segíthet. Legfőképpen az egód elhallgattatására jó.

Eckhart Tolle; Megszólal a csend című művét olvastam el, ami számomra nagyon erős egy iromány, és több más jó dolgot is olvashatunk benne, de ez engem különösen megfogott. Egyáltalán nem is így ír róla, mint most én, de számomra ez jött át lényegként.

Ha beletörődsz, elfogadod azt, ami épp van, akkor nyugodt és boldog maradsz. Elengeded ezzel a hozzáállásoddal a félelmed, problémád, nem idegeskedsz, s dühöngsz fölöslegesen.

Norbival a mozi után volt egy kis súrlódásunk, mert az Egója meglett sértve és hát Norbi robbanékonyan hiszits egy gyerek.

Szerettem volna az elején megetetni az egóját azzal, h okéééé, igazad van. Bocsánat, mitomondjakméghabbahagydmárba.dmeg?!

Nos, ez viszont csak olaj volt a tűzre Norbinak, s hiába ismertem el, h “Ez van” hibáztam, igeeeen, hülye vagyok, igeeeeen nem is tudom h gondolhattam én azt bla-bla-bla….. Norbi szétrobbant, mert nem álltam le vele veszekedni, nem volt konfliktus s számára már az is idegesítő lett a tudatalattijában, h én meg teljesen nyugodt vagyok, s nem vitatkozom vele, s az egójának következő reakciója erre az volt, h ne nézzem már hülyének, s ne viselkedjek ilyen undorítóan, h így állok hozzá! Mosolygó arc

Eltelt pár óra mosolyszünet, Norbi kitombolta magát, elviharzott, én meg vettem egy kád forrófürdőt. Igaz, nem teljes nyugalommal, de nem is voltam olyan zaklatott, mint anno ilyen helyzetekben szoktam. Ilyenkor meg, ha kellemetlen, negatív érzelem kavarog bennem, akkor is csak a jelenben élek, azaz megélem érzéseim. Minden negatív, kellemetlen érzés épít. Változtat. Rövidtávon negatív, mert elvesz, negatív érzések járnak át, de hosszútávon pozitív, mert erősebbé/többé tesz. Elgondolkoztam a helyzeten/helyzetünkön. Az elmém persze sokszor elakart téríteni, hol a múltban, h milyenek voltak régen a vitáink vagy vitt a jövőbe, h mi lesz velünk?

Koncentrálni kell nagyon és nekem nem könnyű feladat, megálljt szabni a gondolataimnak, h állllj máááár le! Végül úgy sikerült visszatérnem a jelenbe, h azt mondtam magamnak, amit mostanában oly sokszor hülyéskedve elmondunk a Corvinos nagycsaládi közösségi életünk során;

32652786

Arc nagy mosollyal

Jót mosolyogtam magamon, s ellazultam a kád meleg fürdőben, s azzal a zárógondolatban elcsendesült a fejemben minden és sikerül egy kellemes félálomszerű állapotba kerülnöm, h ha szeret visszajön, ha meg nem akkor; “EZ VAN!”

(Mire kijöttem a fürdőből, már itthon volt.)

Am a moziban a film végén, mikor a fények felkapcsolásával visszatértünk a mi világunkba, olyan érzésem és gondolatom támadt, h minden egyes film olyan, mint egy-egy emberélet, amit élsz.

Tele van izgalommal, érzelmekkel, történésekkel, tapasztalatokkal, tanulságokkal ugye. Aztán mikor vége a filmnek (vége az életednek) visszatérsz a valóságba (visszatérsz önmagadhoz, a valódi énedhez, (a mennybe) s mikor kipihente a lelked magát, s felkészültél a következő életedre visszainkarnálódsz a földre.) megnézel egy újabb filmet.

Minden egyes filmnek van mondanivalója, van tanulsága, amit a magadévá tehetsz, tanulhatsz, fejlődhetsz belőle. Ad egy kis +-t. Egyszer ilyen, máskor olyan, aztán meg amolyan filmet nézel meg mindenféle témában, h minél több (élményed, tapasztalatod) lehess(en).

Vannak, kiknek az adott film nem mondd semmit. Nekik vagy meg kell nézni az előző részeket is a következő filmként, v ha nincs, akkor többször megkell élniük azt a filmet, h megértésék, tanuljanak belőle.

Akiknek pedig sikerült megkapniuk és sikeresen el is sajátították a film éppen aktuális  “tananyagát”, azok mehetnek majd a következő filmpremierre, amikor eljön az ideje. Mosolygó arc

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

 

tumblr_mvco6hwLs01qzx74yo1_500

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://www.youtube.com/watch?v=aN-IR1GFwc8 akár hányszor olvasom, hogy Norbi, Kölyök, Te veszekedés, öröm,mindig ez a videó jut eszembe tudom tudom.... egyszer nagyon régen már láttad
teljes vega cuccal vigyázz B12 vitamin csak a húsban van, amúgy meg ha teljesen változatosan étkezel zöldség,gyümölcs semmi gond( +olajos magvak)de a B12!
Ez van... érdekes egy dolog sok mindent meg lehet vele oldani, de egy bizonyos ponton szerintem strucc politika fejem a homokba dugom én nem látok engem sem ez van jó ez így vagy sem de nem érdekel.. :D és mint saját tapasztalat, ahogy írtad nem is vezet mindig jóhoz :) de jó olvasni s követni, hogy az otthoni szülői házban élő srácból milyenné változott a jellemed :)

angel.o írta...

Próbálom figyelemmel kísérni "filmedet" ... több-kevesebb sikerrel, de nem csak rajtam múlik!
Kérdés: kinek engeded, hogy belenézzen, ki jogosult csupán csak az ajánlót és ki a teljes filmet látni ... ezeken töprengtem, miközben olvastam!