2014. július 5., szombat

Üzenet mindenkinek a mindennapokra, különösen a maira:

- „A föld elég tágas ahhoz, hogy teret adjon az érdekek, meggyőződések és vágyak sokféleségének.”

- „A különbözőségeknek hatalmas szerepe van az új eszmék megszületésében és fontos tényezője a kiteljesedésünknek.”

- „Amikor tisztába jössz az eltérő vélemények értékével, valamennyi emberi kapcsolatodnak azonnal hasznát fogod látni.”

- „Mivel nem változtathatsz meg másokat kényed-kedved szerint, olyannak fogadod el őket, amilyenek. Ez lesz lelki nyugalmad záloga.”

- „Olykor úgy tűnik, hogy mások képesek negatív hatást gyakorolni tapasztalataidra. De ez csak a látszat. Kizárólag a Te válasz reakcióidnak van elegendő hatalmuk arra, hogy eltérítsenek természetes jólétedtől.”

- „Ha mások dühe kirobban ellened szóban vagy tettben, akkor nem veled, hanem saját magukkal állnak hadilábon. És ha nem veszed személyes sértésnek viselkedésüket, megértve, hogy a saját magántermészetű csatájukat vívják, akkor idővel megbékélnek veled.”

- „Olykor úgy véled fontos, hogy mit gondolnak rólad mások és igyekszel kicsikarni elismerésüket. Valójában azonban keveset tehetsz a tartós dicséretért, hiszen a dolog sosem rólad, hanem róluk szól. Ha hajlandó vagy megszabadulni minden aggodalomtól azzal kapcsolatban, hogy mások mit gondolnak rólad és kizárólag arra összpontosítasz, hogy TE mit érzel irántuk, akkor végre igazából megérted, hogy ki vagy te és felfedezheted a valódi szabadságot.”

- „A lényeget tekintve az emberekben több a hasonlóság, mint a különbözőség, hiszen mindenkit összekötnek a forrás, a szeretet és a kiteljesedés közös szálai.”  

Esther és Jerry Hicks; Belépés a vonzás örvényébe

 

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Nincsenek megjegyzések: