2014. december 18., csütörtök

Az előző részek tartalmából;



Mostanában gyakran fog el "A pillanat" érzése. Ilyenkor olyasmi van velem, mint a filmekben, h belassul körülöttem minden, s intenzíven élem át az adott pillanat másodperceit, s kicsit úgy érzem, mintha kicsit eltávolodnék, kiszakadnék magamból, s távolabbról látnám azt, ami velem, s körülöttem van.

Ilyenkor születnek olyan érdekes gondolataim, h milyen jó érzés ez, amit
most érzek. Azt h boldog, és nyugodt vagyok, harmóniában érzem magam.

Eszembe jut az is, h milyen kellemes (és egyben lehet, h kissé fájó) emlék is lesz majd visszaemlékezni ezekre az időkre.

Azt is nagyon szeretem, mikor együtt vagyunk a lakótársakkal.
Mindig jókat beszélgetünk, kellemes a légkör, s jó érzés, h érezhetően jól érzi magát mindenki. :)

Elterveztük, h veszünk karifát s közösen is állítjuk, díszítjük fel. Várom már. :) Ellentétben a vidékit. Jó lesz az ks, csak az olyan erőltetett, beszélgetésektől szoktam kilenni. Meg am sem érzem jól magam egy olyan közegben, ahol anyumon kívül senki nem tudja, h ki is vagyok valójában..

De visszakanyarodva pestre, azt is megbeszéltük a lakótársakkal, h megajándékozzuk egymást. Húztunk sapiból nevet. :)

...

Am októberben ismét sokat kockultam, aztán novembertől alább hagyott megint a kocka láz. :)
De am valahogy sikerült úgy beosztanom az időm, h mimdenre jutott egy kis időm, amivel szeretek foglalkozni.

Volt időm olvasni és kockulni is, amellett h a 7 napból kb ötször rendszeresen csinálltam a nadis meditációs gyakorlatom, ami kb 50 perces.

Nem vagyok már olyan nyomott és fáradékony se, mint régen. Nem is alszom már annyit. A korábbi 10-11 órás alvásigényem lecsökkent 8 órára, s gyakran az ébresztőm előtt magamtól felébredek.

( Zárójelben megjegyezném egy frissített feljegyzésként, h novemberben pedig eléggé fáradékony lettem, bár gondolom a korai sötétedés is megvisel... :/ )

...

(Még októberben) Kijátszottam a Assassin Creed Black Flaget, s annyira tetszett ez a játék, h a végén olyan szomorkás érzés töltött el, mikor egy jó könyvet olvasunk ki.

Aztán elkezdtem játszani a III. részével, ami az elején annyira nem nagyon tetszett a IV. után, de aztán gyorsan belerázódtam, megszoktam és megszerettem ezt is. :)

A IV hatására úgy döntöttem, h jövőre eladom a 2 éve vásárolt fehér TOSHIBA laptopom, s veszek egy asztali pct, mert azzal olcsóbban kijövök, lehet majd a későbbiekben fejleszteni, nem úgy mint egy laptopot. Kb 140 körül ki is fogok jönni monitorral együtt, de lehet, h januárban olcsóbban is kijövök majd.
Egy kedves kollégám kértem meg, h segítsen a gép összeállításában.
Ő fogja összerakni nekem, melyért hálás vagyok, s ezúton is köszönöm neki. :)

Terveim közt szerepel(t) még egy tablet beszerzése is, amit  névnapomra meg is vettem magamnak. Netes rendelés után 2-3 órán belül házhoz is hozták a Samsung S 8.4 T700as codász tabletem, s azóta ebbe jegyzetelek (Evernote) s már erről posztoltam elsőként a EUs belpolitikai bejegyzésem is. ^^


...

Mostanában elkezdtem alkalmazni egy új módszert a megnyilvánulásaim terén.

Mikor valamin felbaszom az agyam, és/vagy valaki miatt, már nem egyből gondolkodás nélkül adom ki magamból azt az egoista, flegma sértő
megjegyzésem. Ja várok egy kicsit, akkor máris szépül a reakcióm.

Am én véleményem szerint az a típus vagyok, aki nagyon kemény hangvételű, erős "izomválaszokat" reagállok vissza.

Ezek az egoista gondolkodás nélküli sértő reagálások az alacsonyabb tudatszint egyik "terméke", eredménye.

Ezek könnyebben előjönnek belőlünk, ha nyűgösek, fáradtak, morcosak vagyunk, de hát pont az ilyen nehezebb helyzetekben van lehetúség igazán a gyakorlásra.

Ezt azért is tartom jónak gyakorolni, mert ezáltal az egóm hatalmát is csökkentem.

:D Jaj! Most eszembe jutott egy jó kis vicces hasonlat! :D

Az EGÓ olyan, mint a FIDESZ! Egy korlátolt elnyomó hatalom. Egy rezsim, mely alacsony szinten tart.

S azáltal, h gyakorlom önmagam fejlesztését, mint pl.: ez a fentebb említett
példa,  - mely csak egy kis apró része, lehetősége a számtalan egyéb közül - így ezáltal elutasítom, s nem válok részévé ennek a korlátolt elnyomásnak!

Ezekkel a sok kis apró lépésekkel, gyakorlással lassan elindulunk egy személyiségdejlődésben, amelyek hónapok, s évek multával egy nyitott, toleráns, szeretetteljes, s persze bölcsebb emberré formál.

Olyanná, mely hitem szerint minden embernek alapból lennie kell, s azért is születik le a földre újra és újra, h ezt az utat bejárja, fejlessze és kitanulja.

....

Novemberben újabb területre állt át a fókuszpontom.
Ismét egy jobban beleásom magam a politikába.

Egy rezsimes politikjsok szerint hazaáruló vagyok, hisz, aki nem fideszes és más véleményen van, az a rendszer ellensége. Szo erősen szimpatizállok a tüntetőkkel, tüntetésekkel, s remélem, h kialakulhat egy új rendszer, egy új valami ebből az egészből hasonló módon, mint '89ben.

Dec 4.én is voltunk tüntetésen, s sétáltunk egy jót a budai várba, ahol találkoztam is több kedves ismerősökkel, barátokkal. Itt is sokan vettek részt, de a dec 16.ain méb többen voltak! ;)

Úgy vettük észre, h egyre jobb, érdekesebb, színvonalasabb a tüntetések.
Bízom benne, h kifog alakulni egy olyan pártfüggetlen szervezet,  mely képes hatást, nyomást gyakorolni a politikai pártokra az általános közjó, közérdekek területén, s idővel sikeresen visszaállítjuk a demokráciát hazánkban.

Am a dec 4.ei tünti előtti éjszakán belázasodtam, mert elkaptam valami vírust, de másnapra kiizzadtam magam, s este mentünk tüntizni, mert ki nem hagytam volna. Am náthás vagyok, de napról napra jobban vagyok. Erősen ajánlom ilyen alkalmakra a gyömbért, hársfával és kakukkfűvel, mert engem szépen összeszedett. :) Meg toltam fokhagymás páleszt és fokhagymás mézt is. ;)

...

Am még novemberben valahogy véletlenül rátaláltam egy általam eddig nem ismert rádióra a klub rádióra, ahol minden hétköznap hallgatom 16-18ig Bolgár György megbeszéljük műsorát, amit nagyon szeretek.

Vannak még más jó és érdekes műsorok és témák is a rádión, de ez a műsor vált a szürke hétköznapjaim fénypontjává.

Szo akit érdekel a szociológia, politika, annak erősen ajánlom ! ;)

...

Kolléganőm szerint, grafomán vagyok, mert szeretek írni, s sok mindent emlékeztetőül is felírok, s hát én nem is tudtam h van ilyen, de van benne valami...


Csók!

Rion ;)

:*



(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Nincsenek megjegyzések: