2015. május 22., péntek

Pozitív megerősítéseket!

Gondoljatok ti is pozitívan a mai írországi szavazásra s vonzuk be az IGEN-ek győzelmét, h újjabb EU-s tagországunkban lehessen házasodni!



"A felmérések szerint a pénteki népszavazáson a többség az azonos neműek házasságának engedélyezése mellett fog szavazni. Írország lehet az első, amelyben ezt a jogot népszavazáson hagyják jóvá.

A sokáig Nyugat-Európa egyik legkonzervatívabb országának tekintett Írországban a homoszexuálisok jogainak támogatása az utóbbi évtizedekben rohamosan nőtt, párhuzamosan azzal, hogy a katolikus egyház tekintélye összeomlott az egyházon belüli pedofil botrányok hatására.

A The Irish Times című lap által 1200 választópolgár körében végzett felmérés eredménye szerint az emberek 58 százaléka az azonos neműek házasságának engedélyezése mellett fog szavazni, 25 százalékuk ellene, 17 százalékuk pedig határozatlan.

Elemzők azt mondják, az igen tábor aránya csökkent az utóbbi időben, de korántsem olyan jelentősen, mint amikor a válás lehetőségének bevezetéséről döntöttek referendumon 1995-ben. Akkor, hetekkel a szavazás előtt az „igen” tábor még 44 százalékponttal vezetett a „nem” tábor előtt, de a konzervatívok kampányának hatására ez az előnyük szinte eltűnt, és igennel csupán 50,3 százalék szavazott végül.

A homoszexualitás sokáig tabunak számított a szigetországban, csak 1993-ban törölték el bűncselekményi minősítését, ma pedig már minden jelentősebb párt kiáll a melegek jogai mellett."

Vs.hu

Nincsenek megjegyzések: