2013. október 13., vasárnap

Betekintő…

 

Idézet mára:

"Sok olyan dolog áll a rendelkezésünkre, ami csodákat hoz az életünkbe, attól kezdve, hogy jót teszünk másokkal, addig, hogy időt fektetünk a spirituális tanulmányainkba. És remélhetőleg, ha spirituális úton járunk, akkor minden nap ezeket is tesszük. Néha pedig előfordul, hogy heti pár órát rászánunk a jó dolgokra és mégsem látjuk az áldásokat megvalósulni, amiket szeretnénk.
Ilyenkor a legjobb, ha megkérdezzük: Mit csinálok rosszul, ami blokkolja a Fényt?
Az egész hetet tölthetjük azzal, hogy hajléktalanokat etetünk, másokért imádkozunk és jótékonykodunk, ha a hét végén úgy döntünk, hogy kirabolunk egy bankot, akkor a csodák valószínűleg nem fognak megjelenni az életünkben. Vagy éppen ellenkezőleg, egy börtöncellában fogjuk meglátni őket.
Ez persze csak egy extrém példa, de az igazság az, hogy teszünk olyan dolgokat, ami szétkapcsol az áldásoktól és csodáktól, ami jogosan a miénk. Azok a pillanatok, amikor szétkapcsolódunk jelentéktelennek tűnhetnek, de a sok apróság összeadódik. Képzelj el egy embert az óceán közepén, aki eteti a madarakat és a szemetet gyűjti a vízből, de amikor van egy kis szabad ideje, akkor apró lyukakat fúr a hajó aljába. A kis lyukak jelentéktelennek tűnnek egy ideig, de a hajó végül elsüllyed - annak a sok jó dolognak az ellenére, amit a férfi tett.
Az egyik oka, hogy a nagy kabbalisták annyi hatalmas dolgot érnek el az életükben, hogy tudják azt az alapvető igazságot hogy: akár a legkisebb negatív tett is távolságot teremt köztünk és a között, amit el kellene érnünk.
Senki sem tökéletes és igen, minden jó tett beleszámít abba, hogy mennyi Fényt kap a világunk, de a legjobb eredmény érdekében próbálj meg nem letérni az utadról.
Minél következetesebbek az erőfeszítéseink, annál következetesebb az eredménye is". - Yehuda Berg

24658_10151697126185918_367027960_n

Na hali ismét! Mosolygó arc

Vasárnap “reggel”, kellemes, meleg őszi napsütés. Kicsit még kótyagos vagyok a tegnap esti kikapcsolódástól, de mivel már most sikerült az elmúlt 1 órában v 3 liter folyadékot meginnom + frissítő tusolás és egy jó kis tasakos leves sikeresen regenerált...  …úgy ahogy… Kacsintó arc

Szo!

Az elmúlt napokban voltunk Norbival kirándulni a kellemes őszi napsütéses időben.

Libegővel felmentünk a Normafára. Sétálgattunk, s pihentünk a fűben. Olyan jó érzés volt a természetben lenni. Érezni az avar illatát, hallgatni a madárcsicsergéseket, s nézni a kék égen úszó felhőket. Imádom! Mosolygó arc

 

Szombat este spontán módon elmentünk bulizni Norbival. Csatlakozott hozzánk volt kolléganője is. Itthon jól beiszogattunk, s jó állapotban elindultunk az Oktogonra. A Hello Baby-be akartunk menni, de 20 perc sorban állás után végül a király utcai Gödörben kötöttünk ki a Garcons partyn. Most voltunk először ott. Nem voltak már olyan sokan, mert kb 2-3 körül értünk oda. Jól kitánciztuk magunk. Mosolygó arc Persze ez az este se telt el morgolódás nélkül, de így szép és jó a kapcsolatunk. Kacsintó arc

 

Egyik este, egy forró fürdőzés közben rájöttem, h általában azokkal az emberekkel dolgozom együtt, akiket szeretek, s abban benne van mindkét főnököm. Mosolygó arc Tök jó! Mosolygó arc

Viszont gyakran instabillá válik az érzelmi állapotom…. …Nem is könnyű beszélnem erről se, de leírom, mert leírom. Elvégre ezért is vezetek már… …. mmmm általános iskola ötödik osztályától kezdve… …azaz…. mmmm… …14 éve!

Jesszum pepi! Arc nagy mosollyal

Nah és pont ez az, amiről írni is akarok! Szo a meditálásaim alkalmával – de ha valakit zavar ez a szó, akkor nevezhetjük relaxálásnak is -  gyakran lepereg előttem az életem. Visszakalandozom.

S valamiért eléggé “terhesnek” érzem, v nevezhetném komolynak is.

Nagyon sok mindenen átmentem, egyik szélsőségtől a másikig. Ezekbe nem megyek be, mert aki tudja, tudja, aki nem az nem, de többször is meséltem már magamról.

Szo mostanában azért is jön gyakran elő belőlem a “kikapcsolódásaim” alkalmával, mert kezd bennem tudatosulni, kezdem felfogni, h ismét  egy újabb változáson megyek át.

Furi érzés s fel kell még dolgoznom, h így felívelt az életem. Nehéz átadnom, mindaz, ami bennem van, de gondolok én itt ilyenekre, mint pl.: itt van egy kurva jó és szép laptop az ölemben, egy szép, új, modern, jó és okos telefon mellettem, amin nézhetem HD-ben és hallgathatom beats auidoban a kedvenc videó klipjeim! Egy tök jó, új, szép és modern lakásban lakunk. Igaz ez “még csak” albi, de végre most már már tudok és el is kezdek félrerakni magamnak lakásra. És ez is furi érzés nekem, mert soha nem kerestem ennyit, s nem gondoltam volna, h én megfogom ezt tudni élni ezt az életérzést. És ezért kibaszottul de hálás vagyok az életnek. Hálás vagyok a munkáltatómnak, a HResemnek, a cég ügyvezetőjének, kik felvettek és persze a fentieknek, h meg/átélhettem ezt/ezeket a dolgokat, ezen életemben.

Lehet, h másoknak ez alap, v nem értik, h most mi ebben a húha, de sajnos nagyon sok ember nagyon is jól tudja, h miről beszélek…

Szo látván azt, h honnan jöttem, kikkel találkoztam, milyen környezetekben éltem, miken mentem át, s most hol vagyok…. …. Azért ez komoly vaskos könyv(ek?)lesz…. De még nem jött el az ideje annak, h elkezdjem összeírni….

Az is nyomaszt, h legbelül nagyon azt kívánom, h bárcsak mindenki így élhetne! Sőt! Ez kellene, h legyen az alap, s mélyen hiszem, h elfog jönni az az idő is!

Most hirtelen eszembe jutott Norbi, mikor arról beszélgettünk, h ő nem szereti mikor ilyen vagyok, meg ilyenekről írok írok a blogban, mert annyira nem én vagyok. Mondtam neki, bár nem tudom, h mennyit jegyzett meg belőle, de igen is, h ez én vagyok! Attól még, h nem beszélem meg senkivel ezeket a dolgokat, attól még bennem van, s ez is én vagyok. Egyszerűen csak én nem vagyok az a fajta, aki mással ilyenekről beszéljen. Nekem leírni jobban megy, mint beszélni róla. Lehet azért van ez így, mert a régiebbi énembe ennyire belém ivódott az introvertáltság, amit nem sikerült 100%-osan levetkőznöm, s ezért is szeretek még a mai napig is sokszor egyedül lenni, olvasni, írni.

Ez az egész spirituális téma lehet, h egyeseknek sok, s lehet h nem tetszik az ahogy vélekedek az életről, de ez is én vagyok, ez is a részem. Mosolygó arc

 

 

Csók!

Rion Kacsintó arc

Piros ajkak

425681_468708476514913_21679763_n

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hali ;) Nem szeretnél egyszer könyvet írni ? :) Nem feltétlen önéletrazi kibeszélős könyvre gondolok, de esetleg egy személyes dolgokon/megélt élethelyzeteken alapuló valamit ? :) Tudom, hogy nem egyszerű, de ha nem lenne akadály írnál ? :) Minden jót s további szép életet s felfelé ívelő életet :)