2012. április 17., kedd

Törvényjavaslat egyes képviselők pszichológiai felülvizsgálatára

A napokban nyújtotta be Mirkóczki Ádám (Jobbik) azt a szélsőséges és kirekesztő törvényjavaslatát, melynek címe: „Egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása.” Most volna szükség egy olyan parlamenti képviselő közreműködésére, aki benyújtana a parlamentben egy, a hasonló eszméket hirdető deviáns országgyűlési képviselők pszichológiai felülvizsgálatára vonatkozó törvényjavaslatot.


(A deviancia olyan magatartás, mely megszegi a közösség vagy társadalom nagy része által elfogadott normákat.)

A törvényjavaslat címe:Egyes képviselők pszichológiai felülvizsgálata, deviáns viselkedésük okán”.

A törvényjavaslat tárgya:

Azoknak a parlamenti képviselőknek, akik nyíltan szélsőséges, rasszista, antiszemita és egyéb módon kirekesztő megnyilvánulást tesznek bármilyen formában, kötelezően el kell rendelni a pszichológiai felülvizsgálatát. A kivizsgálás alkalmával az orvosi csoportnak az alábbi szempontokat kell figyelembe venni:


1. Érhette-e a képviselőt gyermekkorában, vagy a későbbiekben szexuális zaklatás?

2. Érhett-e bántalmazás, testi sértés élete korai, illetve fejlődő szakaszában?

3. Milyen társadalmi, családi környezetben szocializálódott, érte-e őt bármilyen sérelem, lelki törés?

4. Intelligencia és általános műveltségi szintfelmérés, mely azt hivatott megállapítani, hogy a képviselő rendelkezik-e bármilyen fokú értelmi fogyatékossággal.

5. Általános pszichológiai felmérés annak érdekében, hogy hajlamos-e erőszakos cselekedetek elkövetésére hasonlóképpen, mint a rendőrségi állományba bekerülni szándékozó személyeknek?

6. Vizsgálják ki, hogy ráillik-e az adott képviselőre bármely olyan bűnügyi profil, amely az egyes bűnelkövetőkre jellemző.

7. Családi és egyéb életkörülmények kivizsgálása, kábítószer, alkohol, vagy mentális problémák esetleges meglétének felkutatása, azért, hogy időben el lehessen kezdeni a rehabilitációs kezelést.

8. Általánosságban mi lehet az oka a deviáns magatartásuknak, mutatkozik-e más, bármely súlyos betegség jele náluk, például skizofrénia?

Amennyiben a kivizsgálás alkalmával az orvosi csoport úgy ítéli meg, hogy az adott képviselő alkalmatlan feladata, funkciója betöltésére, úgy azonnali hatállyal megszüntethető legyen a munkaviszonya. Ha orvosi okai nincsenek a cselekményének, akkor is szünjön meg képviselői mandátuma annak okán, hogy feltételezhetően megélhetési okokból és nem a haza iránti elkötelezettségéből választotta eme jeles szakmát.

2 megjegyzés:

N írta...

Érdekes ez a "deviancia" dolog mindenesetre - mármint mindkét oldal ezzel dobálózik.
Vajon rájönnek egyszer, hogy valójában senki sem passzol be az ún. "társadalmi normák" kereteibe? Aki mégis... na ott vannak a legnagyobb bajok :D

Névtelen írta...

Lehet, hogy már olvastad ezeket, de ha nem, akkor itt vannak:

http://goo.gl/u8XEm

http://goo.gl/BURFO

BÉKE! ;)