2013. április 21., vasárnap

A FÜGGŐSÉGEK LEGYŐZÉSE

“A kabbalisták tanítása szerint a létezésünk célja ezen a világon az, hogy átalakuljunk önzőből megosztó lénnyé. Ezt lépésről lépésre tesszük, rétegről rétegre hántjuk le egyik negatív aspektusunkat a másik után, amivel felszínre hozzunk a valódi, megosztó természetünket.
A tanítványaim néha az kérdezik, hogy honnan tudjuk, hogy valóban átalakultunk?
Ez egy jó kérdés, mert nagy a különbség a viselkedés megváltoztatása és a valóban tartós átalakulás között. Korlátozhatsz egy önző szükségletet, egy rossz szokást, vagy egy romboló hajlamot és magadhoz képest ezzel változtál, de ha nem alakítottad át a vágyat, akkor valójában nem lettél jó ember.
Általában spirituális munka alatt a viselkedésünk megváltoztatását értjük, de az igazság az, hogy a vágyat kell megváltoztatni.
A lelkünk csupán a megosztásra vágyik. Az által, hogy kiterjesztjük a vágyat az iránt, hogy törődjünk másokkal valójában a lelkünk vágyát terjesszük ki és ez csökkenti az önző vágyainkat.
A tartós átalakulás az, amikor már nem érezzük korlátozásnak a régi szokásoknak való ellenállást, amik egykor olyan csábítások voltak a számunkra.
Azoknak a területeknek a meghatározása, ahol egyszerűen csak változtunk, azokkal szemben, ahol valóban átalakultunk segíthet vezetni minket a spirituális munkánk során, hogy lássuk, mit kell még átalakítanunk.
Ha igazi vágyat érzünk, hogy kilépjünk a saját kereteink közül és segítsünk másoknak, akkor végleg búcsút inthetünk a negativitásnak.”

http://www.facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag?hc_location=stream

Nincsenek megjegyzések: