2013. július 21., vasárnap

Napi gondolat:

"A válasz a kérdéseinkre mindig ott van a számunkra, csak néha nem vagyunk nyitottak, hogy megkapjuk. Az egyik legerőteljesebb mója, hogy hozzáférjünk a problémáink megoldásaihoz az, ha meghallgatunk másokat - különösen akkor, ha a véleményük nem egyezik a miénkkel.
Ez olyan egyszerűen hangzik. Bárki tud figyelni nem? De hallani és figyelni az nem ugyan az! Talán figyelünk, de csak azért hogy előkészítsük az ellenérvünket, nem hogy meghalljuk, amit mondanak. Néha azzal indokoljuk ezt, hogy mi már úgyis tudjuk az össze tényt, néha pedig azt feltételezzük, hogy ha egy ember nem tökéletes, akkor nem oszthat meg velünk semmilyen bölcsességet. Másor pedig a tévedéstől való félelmünkben zárkózunk be, miközben úgy gondoljuk "ha elfogadom, amit a másik mond, az azt jelenti, hogy meg kell változnom."
Ha nem vagyunk hajandóak meghallgatni másokat, az nem csak a kapcsolatunkba hoz negatív energiákat, de azt is megakadályozza, hogy meghalljuk azt, ami szükséges lenne a személyes fejlődésünk érdekében. Minden ember üzeneteket közvetít - mindegy mi az. Vegyük számításba mások véleményét. Talán ők tudnak valamit amit mi nem.
Ha kitárod a szíved és kinyitod a füled, akkor meghallod a megoldásokat, amiket az univerzum próbál eljuttatni hozzád!"Yehuda Berg, Kabbala Központ Magyarország - Kabbalah Centre Hungary

Nincsenek megjegyzések: