2014. február 17., hétfő

Pár dolgot leszámítva, akár én is írhattam volna ezt a cikket/levelet;

 

Hogyan éltem meg a 2012. december 21-ei világvégét - személyes élménybeszámoló

Egy Olvasónk küldte a következő levelet, amelyben a 2012. december 21-ei világvégét követő időszakban a saját életében megtapasztalt változásokról számolt be:

Kedves Hírlap! Kérem osszák meg olvasóikkal levelem, mert úgy érzem, hogy hozzánk hasonlóan mások is hasonló úton járnak. 

Két lábbal a földön járó ember vagyok, így csak azt tudom elhinni, ami logikus, racionálisan megmagyarázható. Ennek megfelelően a maják jövendölte világvégét sem tapasztaltam meg, az látszólagos nyom és hatás nélkül siklott át életünkön. Látszólag semmi sem történt, de most már tudom, hogy hatalmas változások indultak el. Mondhatom azt is, hogy a mi családunk hétköznapi szintjén bekövetkezett egy kis világvége, mert életünk annyira megváltozott, hogy azt nevezhetjük egy korszak végének is. 2012 decemberében addigi életünk véget ért, és egy új kezdődött el. Mindez gondolkozásunkban és életvitelünkben egyaránt megnyilvánult.

Nem akarok senkit sem untatni a részletekkel, ezért csak felsorolásszerűen és NEM teljeskörűen összeírom, mivel lett másabb életünk.

- Hit: Amíg feleségem elvesztette korábbi hitét, addig én kitértem ateizmusomból. Mindeközben közösen megtaláltunk egy olyan új világszemléletet, amely összhangba hoz minden vallást a metafizika világával. Egy működő, komplex rendszert találtunk, ami nem csak hihető, de érhető is, és tudományosan alátámasztható.

- Életvitel:  Bevezettük a vegyszermentes háztartást, kidobtunk mindent, ami vegyi vagy mesterséges. Minimalizáltuk az autóhasználatot (csak a gyerekeket hurcoljuk azzal) és kerékpárra szálltunk. Szelektíven gyűjtjük a szemetet, garázsvásárokon vásárolunk, és vásárokat szervezünk. Tévét egyáltalán nem nézünk, multihoz nem járunk vásárolni.

- Táplálkozás: Elkezdtünk egészségesen táplálkozni, próbálunk minél kevesebb "bolti" élelmiszert vásárolni. Nem tudatosan, de folyamatosan csökken a húsfogyasztásunk. Egyszerűen nem kívánjuk már. Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt és különféle magvakat eszünk. Természetesen repült a mikró is. 

- Politika: Kiábrándultunk kedvenc pártunkból, már nem tudjuk elnézni ocsmány működését. Meggyőződésünk, hogy az elmúlt 23 év politikájában bármilyen szerepet vállaló pártnak és politikusnak el kell tűnnie a közéletből. 

- Közösség: A lakásunk falai közé visszahúzódó életünket feladtuk, megnyíltunk az emberek felé. Keressük mások társaságát, aktív közösségi életet élünk, számos civil kezdeményezésnek vagyunk részese.

- Egészség: Meghatározó élmény volt amikor a családban felbukkanó, a szemorvosok szerint nem gyógyítható, hanem csak szemüveggel korrigálható látásproblémákat egyszerű, otthon végezhető gyakorlatokkal helyrehoztuk. Az egészségügyi rendszerben akkor vesztettük el teljesen a hitünk, amikor egy maradandó halláskárosodással fenyegető, és csak mandulaműtéttel "orvosolható" középfülgyulladást sikerült az életmód és a táplálkozás megváltoztatásával meggyógyítani. Ma már messziről elkerüljük az egészségügyi intézményeket, mert ott nem gyógyítás, hanem csak "orvoslás" zajlik. A táplálkozás átalakítása mellett odafigyelünk a D és C vitamin bevitel magas szinten tartására, elkezdtünk sportolni, és minden nap végzünk meridián tornát. December 21. óta nem volt allergiás rohamom, megszűnt az asztmám, a családban pedig senki nem volt beteg, még csak orrfolyás sem fordult elő úgy, hogy korábban egy őszi-téli időszakban a gyerekek egymást váltogatva folyamatosan betegeskedtek! 

Gandhi mondta azt, hogy "te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.” Mi változunk, és változik velünk a világ is, ugyanis azt tapasztalom, hogy a környezetünkben élő emberek közül egyre többen kezdenek hozzánk hasonló módon másként gondolkodni, élni és érezni. Úgy látjuk, hogy egy globális "ébredésnek" vagyunk a tanúi és részesei!

http://hirlap.eu/

Nincsenek megjegyzések: