2014. február 15., szombat

Zabálás…

 

 

“Az érzelmeket gyakran el lehet csendesíteni evéssel. És ez gyakran olyan gyorsan végbemegy, hogy szinte észre sem veszed, felbukkant egy érzelem, és máris valamilyen étel után nyúlsz.

Mit gondolsz, miért eszel feleslegesen, amikor a szervezetednek már nyilvánvalóan nincs rá szüksége  és éhes sem vagy, szóval miért van rá mégis szükséged? Miért vagy állandóan éhes?

Mit gondolsz, mit nyújthat számodra az élelmiszer, amit az életedben nem kapsz meg? Néha azt kérdezem az emberektől; “Mi hiányzik? Mi hiányzik az életedből, ami miatt több kilónyi túlsúlyt szedtél össze és kórosan eszel – tudod, egész álló nap, folyamatosan? Mi van a háttérben?”

És gyakran azt felelik; “Magány.”

Sokszor pedig ezt mondják; “Belső ürességet érzek.”

Néha pedig ezt; “Az egész családomra jellemző ez. Megtanultam, hogyan használjam az életem unaloműzésre, arra, h kevésbé unatkozzak, izgalmassá szórakoztatóvá tegyem vele az életemet, lefoglaljam magam, kikapcsoljak.”

Tudod, mikor épp eszel egy pitét, garantáltan nem lehetsz dühös. Ezt a két dolgot nem lehet egyszerre csinálni. Képtelenség. Nem merülhetsz bele a bánatodba, miközben egy doboz fagylaltot eszel.”

EFT – A kopogtató módszer

 

Nézz magadba, nézz szembe a félelmeiddel, bármennyire is fáj, v félsz! Amíg nem teszed meg, addig képtelen leszel továbblépni, fejlődni és boldog, teljes életet élni….

Nincsenek megjegyzések: