2020. december 26., szombat

Az előző részek tartalmából


Dec 1 - Kedd:

Elküldtek melóból. Idén másodjára veszítettem el az állásom. Ilyen se volta még velem! 😁 
De hát ez benne volt a pakliban, mivel már októberben bezárták a színházakat. De én inkább januárra vártam az elbocsájtásokat. Nem gondoltam, h karácsony előtt elküldenek. Végül is január 15ig állományban vagyok, de csak dec 12-ig kell dolgoznom. Mondták, h nagyon sajnálják, nem így tervezték, nem gondolták, h ismét ennyire szigorú intézkedések lesznek, és h ilyen hamar. Küldtek el még egy másik kolléganőt az osztályról + még marketingről, pénzügyről és a delphi-s fejlesztők közül is. Sokszor elmondták, h mennyire sajnálják, s h a cég történetében először volt leépítés. Az elsőt még átvészelték, de most már annyira odabasz a költségvetésnek, h nem tudják elkerülni ezt a lépést.

Az igazgató hívott fel s mondta el. Rendes emberséges amúgy. Nem haragszom rájuk, sőt dec első hetében kifejezetten felszabadulást éreztem. Nagy kő esett le a szívemről, s boldogabban érezem magam, mert amúgy nem szerettem itt se dolgozni. Azért mondom, h itt se, mert az előző helyen se éreztem jól magam, ellenben ott jó volt a fizu. Itt meg a munkát szerettem, de a kollégákat nem. 1-2 ember leszámítva nagyon barátságtalan, zárt közösség volt.


Dec 12 - Péntek:

Ma voltam bent a cégnél elintézni a kilépést, de Jan 15ig vagyok állományban, de dolgozni már nem kell. Volt eddig 3 interjúm, s még 2 másik cégnél folyamatban van a jelentkezésem online tesztelős feladatokkal, ami tök jó érzés, h egy héten belül ennyi helyről már vissza is jeleztek. Persze valószínűbbnek tartom, h egyikből se lesz semmi, de akkor is  lelkileg jót tesz.

A 3 interjúból kettő viszont már ki is esett, mert egyiknél kritikán aluli volt a fizu, a másik meg külföldre szaladgálós, amit meg nagyon nem akarok. Nem szeretek utazni, pláne nem havi szinten....

Májusban jelentkeztem még a Wolthoz. Azóta váró listán vagyok, s pont jelezték, h lehet menni egy 2 órás általános tájékoztatóra, aminek a végén teszt volt. Sikeresen elvégeztem, s náluk tudnék is kezdeni, csak bicajt meg felszerelést kellene rendelni, de még kivárok a másik 3 meló lehetőséggel.

... 

A Red Dead 2 story vonalát kijátszottam teljesen. Előfizettem 1 évre a Playstation +-ra s így az online verzióval folytattam tovább. Jó, tetszik. Vannak szakmák, amik közül lehet választani. Fejvadász, naturalist, kereskedő, gyűjtögető, alvilági alkohol csempész.

Én kereskedő lettem, de szeretném keverni a naturalist és gyűjtögető vonallal.  Tetszik, h a nulláról kezdjük, s szépen meg kell dolgozni a pénzért, s nem lehet egyből könnyen elérhetni a dolgokat, amiket szeretnénk. Szeretem fokozatosan felépíteni a karakterem és gyarapítani környezetem.

A többi játékost leginkább elkerülöm. Jobb szeretek egyedül bóklászni a természetben, vadászni, gyűjtögetni, kotyvasztani, sütögetni a tűznél. Mivel szinte minden nap játszok, mikor itthon vagyok, így már ki is alakult, h melyik a kedvenc környékem, s kb a harmadik vándorlás után úgy érzem, h végleg megtaláltam a számomra legideálisabb környéket, ami Rhodes városától nyugatra és Valentinetól délkeletre elterülő övezet.

A rövidebb küldetések közül az állatok fotózását és a horgász versenyeket szeretem a legjobban. A többi az össze-vissza lövöldözőst nem szeretem. 

Többször volt az, amikor vágtattam át tájakon, h megálltam, mert ismerőssé vált a környék, aztán elöntöttek az emlékek, h Artúrral milyen kalandokat csináltunk arra. Még mindig nagyon sajnálom, h véget ért a story. Erős hiányérzetem van még mindig. pedig már 2 hét is eltelt. Durva, h egy játék iránt is lehet ilyen fájdalmat, veszteséget érezni, mint például ha meghalt volna egy közeli hozzátartozóm.... :S :/

Hiányzik az a family is, amiben éltünk, a többiek, akikkel egy tábort alkottunk, s mindenkivel voltak, külön-külön közös kis kalandjaink, küldetésünk, meg lehetet velük beszélgetni a táborban. Nagyon jó élmény volt.

Sokat segít nekem ez a játék. Magába szív, s ezáltal kikapcsol, nem idegeskedek, stresszelek legalább addig se a munka miatt. Tudom azt is, h nagyon szépen indul ez a december, s kedves emlékként fog benenm élni ez az időszak majd a későbbiekben. Megszűnt az a kellemetlen teher, amit a meló miatt volt bennem, van szabadidőm, s csak azzal foglalkozhatok, amivel csak akarok.

Dec 21 - Hétfő:

Nah! Úgy néz ki, h az irodai melóknak SZÁJÉ! Nagyon kevés van, ami tetszik, és a fizunál mindig elhal a buli.

Szeptemberi adatok szerint 400. 000 fölött volt a regisztrált(!) munkanélküliek száma. Azóta bebaszott a második hullám, szerintem már 500.000 felett vagyunk, és egyrészt vígan találnak, aki beéri kevesebbel, másrészt pedig mondjuk több tapasztalata van. 

Én meg még egy oly a melót nem akarok, ahol csak azért dolgozom, h legyen valami, + végigmenni a mindenkit megismerni és betanulási folyamaton. Ismerem magam. Úgy se bírnám sokáig, ha nem vagyok megelégedve a pénzzel. (Ahol meg jól éreztem anno magam, azok a magyar munkahelyek meg megszűntek. Kivéve a Moncler, mert onnan magamtól mentem el hajózni, de egyrészt azt a lehetőséget, h bejárhattam a fél világot, nem hagyhattam ki, másrészt pedig a Moncler nem magyar cég. 😁 Jah! Amúgy meg hiába szerettem a Monclert és a kedves kollegináim, nagggggyon jól fizunak kellene lenni ahhoz, h visszamenjek újra eladónak.)  

A Woltnál meg csak azt hallom, h jól fizetnek! Én meg szeretek biciklizni, imádom a belvárost, szóval akkor miért is ne?! Egyedül a szar téli időszak, ami kedvezőtlen, de januárban már a felén túl leszünk a télnek s az idő nekem dolgozik. Persze lehet, h 1 hét után azt mondom, h köszi inkább mégse, de megpróbálom. Úgy sincs jobb lehetőség. Miért ne. Legalább kicsit belekósotok ebbe is. Úgy is állandóan történik velem valami 1-2 évente. Lökdösnek a fentiek, h véletlenül se legyen egy nyugodt évem, és nehogy unatkozzak! :D

Meg az is benne van a pakliban, h ha esetleg kimegyünk Bécsbe, v németbe, és amíg nem beszélek folyékonyan németül, addig nagyobb eséllyel tudnék vállalni kint futár melót, h már lesz ilyen tapasztalatom is. 😊

Bár nem szívesen mennék ki, de Gábortól már kb hetente azt hallom, h elege van a munkájából, (pedig egy elég jól fizető, neves cégnél dolgozik)  és taszítja, ami ebben az országban zajlik, s h menne ki. Már kezd az agyamra menni vele... 🙄😅

De aztán így, h nincs kötött melóm, szívesen megyek német területre, h a kinti környezetben hátha jobban megy a fejlődés. 😁

...

A német tanárommal végül megbékéltem, összerázódtam.

A munkám elvesztése után megegyeztünk abban, h a 60 perc helyett 45 percesek lesznek az órák, így alapból 4000-ről 3200-ra csökken az óradíj, s amíg nincs másik melóm, addig ezt is lecsökkenti 2500-ra.

Minden órán új nyelvtani szabályt veszünk, s a házikkal gyakorlok, + néhány mondattal a korábbi órák szabályait is ismételem. Aztán ha megtanultuk a fontosabb szabályokat, akkor elkezdünk gyakorolni, az eddig vett szabályokat, mert gyakorlat kell, h rögzüljenek, a dolgok. A gyakorlatokat "megfűszerezzük" majd halott és olvasott szövegértéssel + beszédgyakorlattal.

Amúgy a tanár kimondta azt, amire én eddig csak gyanakodtam, h van egy enyhe diszlexiám, nem súlyos, de hajlamos vagyok felcserélni, kihagyni betűket a szavakon belül, + összekeverni az egymásra erősen hasonlító, de különböző jelentésű szavakat (pl.: Geschichte(történelem, történet), Gesicht(arc)). Meg nem veszem észre a hibát, mert ahogy hirtelen ránézek a szóra, tudom h mi az, de azt már nem szúrom ki, h elírás van benne, mert megyek is tovább, s csak futtában, felületesen suhan át a szemem a szón. (Szemem a szóóón... Érdekesen hangzik! 😅) 

Mivel sajnos elég lassan haladok, így egyelőre úgy látom elérni céljaim, h február végére bebetonozom az alap német nyelvtudásom egy A2-és szintre. A tavasz folyamán be kellene venni a B1-et és nyár végére elérni a középfokú B2 szintet. 

De ezek tervek. Másról sem szól az életem, mint h Rion úrfi tervez, Isten végez.... 🙄💁‍♂️


Dec 25 - Péntek:

Hazautaztam vidékre a szülőkhöz. Bátyám és családja sajnos nem jön haza, mert bátyám lebetegedett, s biztonsági okokból inkább otthon is maradtak. Sajnálom, de ugyanakkor megértem.
Gáborral együtt töltöttük nálam a karácsonyt.

Karácsony előtt, miközben csomagoltam az ajándékokat, s hallgattam a kari zenéket, elérzékenyültem, s elpityeregtem. Egyrészt papám miatt. 5 éve lesz, h a napokban elment. Neki is oly sokat köszönhetek. Nagyon hiányzik, és ennyi idő után is sokat gondolok rá.

Másrészt meg a gondolat, h Gábor egyedül lesz szegény.... Így gondoltam egyet, s másnap elmentem shoppingolni egy kicsit. Tavaly se volt fám, s idénre se terveztem, de végül találtam egy műfenyőt jó áron, amit meg is vettem + Gábornak is vásároltam még kis apró ajándékot, h legyen is valamicske ajándék a fa alatt. A fát meg együtt díszítettük fel. Kis meglepetés volt ez így. Csempésztem neki egy kis kari hangulatot, ha már nem mehet haza.

Amúgy végül 25-én felment hozzá a családja. Így nyugodtabb voltam én is. Anyukáját novemberben műtötték, s ezért is nagyon elővigyázatosak. Ők elég komolyan, szigorúan veszik ezt a vírust.

Gáborral harmonikusabbnak, jobbnak érzem a kapcsolatunk. A szexuális étvágyam is javult valamelyest a tavaszi-nyári visszaeséshez képest. Bár még nem vagyok a régi, de érzem, h jobb kondícióbn vagyok. :) Biztos, h ez egyrészt köszönhető annak is, h nem kell tovább szenvednem azon a munkahelyen, s felszabadultabb vagyok, másrészt meg azért Gábor is elég szexi, meg a fenekére is sokat edzett mostanság és hát ahogy jár-kell előttem, gyakran esik "erőszak" áldozatává. :D Ezt is nagyon szeretem benne. A spontán dolgokat, akciókat. Szinte az összes kirándulásunk alkalmával is mindig volt valami izgalom, akció. :)

Már több mint 1 éve vagyunk együtt, de mindig jön valami új inger, érzés, s az érzelmeim egyre csak bővülnek, mélyünek iránta. Szo nálam fordítva alkault ki vele a kapcsolatom/viszonyulásom. Eleinte inkább távolságtartóbb voltam vele, nem akartam annyira szoros köteléket kialakítani, s ahogy telt az idő, végül szép fokozatosan egyre jobban kiengedtem, nyitottam, többet lettünk együtt, s jóval töb lett, mint a tervezett "barátság extrákkal". 😁

Mondanom sem kell, h egyre erősebb a hála érzetem. Sokat köszönhtek neki. Rengeteg élményt új tapsztalatot szereztem vele/általa az elmúlt 1 évben. Sok mindent megmutatott nekem, kipróbáltam jó pár dolgot, élményt. (Ó és még milyen élményeket! 😅😜😈)

És a sok kaland és vadulás mellet voltak nyugodt, kellemes, romantikázások is. A karácsonyt is tök jó, harmonikusssss, hangulatossss keretek között töltöttük. Jó volt. 😊 Szóval hálás vagyok neki is/miatta is.

Amilye durva volt az elmúlt 1 év, olyan jó volt. Nem bántam meg semmit, s nem változtatnék semmin! S ismét csak hála a fentieknek, h ez elmondható az egész eddigi életemre! Minden úgy volt jó ahogy! Nem változtatnék semmin!... ...Nah jó! Egyedül azon változtatnék, h komolyabban vegyem az angolt, s jobban kellett volna tanulnom.

...

Apám miután nyáron megtudta bátyámtól, h mizu velem, még továbbra is távolságtartó. Nem beszélgetünk, csak minimálisan. Idő kell neki, h megeméssze a dolgokat. De megmondom őszintén, h én örülök neki, h a nagy homofób apukának buzi a fia. :D Minden homofóbnak ilyen gyereket kívánok! :D Meg persze, h a gyerek is legyen legalább annyira önálló, határozott, erős személyiségű mint én, h ne viselje meg ez az egész. ...

Megrendeltem online az elektromos bicajt is. Január első hetében várható az érkezése. Addig bevásárolok még kiegészítő, védő felszereléseket, meg intézek baleset és bicikli biztosítást. Kíváncsi leszek, h milyen lesz élőben. A hideg és a szar időszak miatt tartok tőle, de ha kitartok március-áprilisig, akkor utána már csak még jobb és könnyebb lesz. Meg a jelenlegi állás szerint, valószínű, h vállalkozó leszek, ami zt jelenti, h akkor fogok dolgozni, amikor én akarok. Ha épp szar idő lesz aznap, akkor nem kezdek el dolgozni, v ha menetközben válik nagyon szarrá az idő, akkor bármikor kijelentkezhetek, s mehetek haza a gecibe, 😁

De a kövi bejegyzésemben már lehet h fogok is tudni írni az első benyomásokról. 😊 Addig is kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek! 😘😊

Csók!

Rion ;)

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

1 megjegyzés:

batyaqualters írta...

The Casino is Not Rated. - Dr.MCD
The Casino is rated 화성 출장안마 5.0 out 아산 출장마사지 of 5 and is 경상남도 출장안마 rated 4.0 out of 5 on Dr.MCD. 의정부 출장샵 Read real customer reviews and 속초 출장안마 see user complaints of Dr.MCD. Rating: 5 · ‎1 vote