2022. október 16., vasárnap

Betegség legtöbbször akkor keletkezik, ha nem vagy önmagad

 "Hogyan legyél önmagad?

Betegség legtöbbször akkor keletkezik, ha nem vagy önmagad. A betegség azt jelenti, hogy édes kettesben élsz önmagaddal, de nem egységben. Vannak olyan állapotok, amelyek csak akkor jönnek létre, ha nem vagy önmagad:

• Az irritáció arra figyelmeztet, hogy ideje kiigazítani az életed. Ez a test, az elme és a lélek egyfajta védekező reakciója.

• A stressz annak a jele, hogy valamit meg kell változtatnod, ki kell javítanod. Mintha a tested figyelmeztetést küldene: „Sürgős - vigyázz magadra! Segítségre van szükséged. Kifogytak az akkumulátoraid. Állítsd vissza az erőd! FONTOS - Dolgozz hatékonyabban, és ne többet!” A stressz nem büntetés vagy a gyengeség megnyilvánulása. A stressz információ. Használd őt!

• Üresség- önmagadnak hitt részed változtat meg téged.

• Vágyódás. Bármilyen vágyódás a saját lényeg keresése, ezért a keresés minden formája (vágy, törekvés), mint például a kábítószer-függőség, az alkoholizmus, a falánkság, a szex, a munka, annak a jele, hogy nem a valódi lényegednek megfelelően élsz.

• Félelem és törődés. Akkor merülnek fel, amikor bizonyos konvenciók keretei között élsz, és nem úgy, ahogy kellene.

• Önmagunkat becsapni annyit jelent, mint bűnben élni.

• Bármilyen megosztottság az egész elpusztítása, ezért bűn. Bármely mondat, minden értékelés egyben felosztás is. Valahányszor értékelünk valamit, azt „bűnösnek”, gonosznak, rossznak vagy hamisnak definiáljuk, kiemeljük az egységből – és a betegségek és szenvedések okait is megteremtjük, hogy később legyőzzük azokat.

Gondolj bele, lehet, hogy nem kellene valamit azonnal megtenned?

Mit kell tenned, hogy valóban önmagad légy, hogy érezd az „én”-edet?

Az embernek saját „szellemi mesterévé” kell válnia. Az első lépések ezen az úton:

1. Ismerd fel, hogy igazi önmagad (Felsőbb Éned) valóban létezik, és hogy nem árt önmagadnak lenni! Ismerd fel, elég sok szenvedés származik abból, hogy szerepeket kell játszanod, ahelyett, hogy önmagad lennél!

2. Bizonyítsd be magadnak a személyiséged megváltoztatására való felkészültséget! Mindig kényelmesebb olyannak lenni, amilyet a környezeted elvár, mindig könnyebb a komfortzónán belül maradva várni az igazunk megvalósulását. Emlékezz arra, hogy aki a forráshoz akar eljutni, annak legtöbbször az áramlattal szemben kell úsznia!

3. Szánj időt a céljaidra való rendszeres emlékezésre! Folyamatosan fel kell tenned magadnak a kérdést: „Miért csinálom ezt?”, „Valóban én vagyok ez?”, „Valóban akarom, amit csinálok, és miért akarom?”, „Van kedvem hozzá?” Boldoggá tesz?”, „Tényleg igent mondhatok rá?”. És ami a legfontosabb: „Ez közelebb visz önmagamhoz?”

4. Bátorságra van szükséged mindenben: és ahhoz, hogy eljuss az „Én”-hez, és önmagad legyél –ezáltal megváltoztasd vagy lerombolod a rólad alkotott képet mások szemében, és ne ragaszkodj látszólagos tökéletességedhez– tarts ki a saját utadon!Fontos, hogy megértsd, hogy valójában ez egy lépés a saját igazságod felé, és ne hagyd el az utad (ne add fel önmagad) mások követelményeinek és elvárásainak befolyása alatt! Ugyanakkor fontos a „tünetek nyelvét” az „életkörülmények jelzéseivel” egy szinten figyelembe venni. Egyszóval: folyamatosan fejleszd a bátorságot, hogy többé ne törekedj a „tökéletességre”, maradj teljesen önmagad!

5. Ne próbáld megfosztani magad a vágyaktól, mert a valóságban még mindig vannak vágyak! Meg kell tanulnod, hogy ne akard azonnal elérni a célt, hanem élvezd a hozzá vezető utat!A vágy egyfajta jelző, és csak azt mutatja, hogy valami még hiányzik a boldogságodból! Valld be, hogy még mindig nem fordítasz kellő figyelmet önmagadra, és próbáld meg elvetni azt a vágyat, hogy jónak mutatkozz mások szemében!

6. Mutass őszinte érdeklődést mások iránt, jóindulatot, szeretetet!Légy nyitott, igazán szeresd az embereket, és tiszta szívből tegyél mindent!

7. Törekedj arra, hogy mindenben türelmes legyél, és ne felejtsd el, ha csak türelmes akarsz lenni, de nem vagy az, akkor még türelmetlenebb leszel! A lét pólusához érve konfliktusba kerülhetsz „éneddel”. Ezért nagyon fontos, hogy törekedj toleránsnak lenni, elfogadni minden embert olyannak, amilyen, és megértést tanúsítani, még akkor is, ha téged nem értenek meg! Abba kell hagynod a szerepjátszást, még ha tökéletes is vagy!Meg kell tanulnod elfogadni a körülötted lévő valóságot olyannak, amilyen, és ha valami nem úgy történik, ahogy azt elvártad, akkor ne ess túlzásokba (és felesleges önigazolásokba)!

Ha ezen az úton haladsz végig, lépésről lépésre, biztonságban érezheted magad, az „én vagyok” tudatában.

Ha a tested ismét üzenetet küld neked a „tünetek nyelvén”, akkor megérted, és tudni fogod, mit kell tenned.

Minden tünet a test azon igénye, hogy az ember önmaga felé forduljon, és megfelelő választ adjon teste az üzenetre.

A tünet eltűnik, ha megtalálod a helyes választ. Meg fogod tanulni, hogy tested valóban jó barátod és tanácsadód, aki a saját nyelvén kér segítséget, hogy téged szolgálhasson."

Késmárki László:A létezés kulcsa A tudatos életvezetés nagy könyve Ankh kiadó 2021.

Késmárki László:A gyógyulás kulcsa A pszichoszomatika nagy könyve Ankh Kiadó 2020.

Nincsenek megjegyzések: