2014. február 12., szerda

New Age

 

Idézet mára:

"A legnagyszerűbb dolog abban, hogy emberek vagyunk, a képességünk, hogy toleranciával és szeretettel tekinthetünk másokra. Ha ennél kevesebbel nézünk az emberekre, az egy tragédia." - Karen Berg

 

Szépen sorjában heti szinten olvasom ki a könyveket, s az egyik végeztével rákerestem pár szóra, ami szakkifejezés volt, s megakartam ismerni a mélyebb mivoltát, s így az interneten való kutakodás közben rátaláltam a new age nevű… …”dolgora”…

Korábban is hallottam már róluk, de nem foglalkoztam vele, mert annyira nem volt szimpatikus a név. Egyből jött egy elítélő gondolatom, h biztos valami szektások, v szcientológusok, s kész.

De ahogy rájuk találtam, gondoltam, egyet, h akkor ezeknek is olvassunk már utána, h mi fene. Annyira jó kereső nem vagyok, s persze most se a legjobb oldalakat találtam meg, hanem egyből vallásos, vallási fanatikus, keresztény oldalakat dobott be, amiben csak úgy támadják, s lehordják minden sátánista, pogánynak, h menekülve x-eltem ki az olvasott oldalakat, mert konkrétan, ahogy írtak, az visszarepített a sötét boszorkányüldözősös középkorba…. Zavarban levő arcBeteg arc

De kérlek had idézzek itt egy gyöngyszemet;

“A New Age minden létező hamis istent (bukott szellemi fejedelemségeket, démonokat) kiszolgál, csupán azt az egy igaz Istent nem ismeri el, akihez egyetlen egy út vezet: Jézus Krisztus. Így egy keresztény ember nem lehet New Age hívő és az, aki New Age "hívő" nem mondható kereszténynek. Röviden szólva, az "Új Korszak" nem más, mint a régi pogányság újratöltve! A mozgalom ismertebb arculatai mellett ismertetjük még azt a nyilvánosság előtt már kevésbé terjesztett, ám annál vészjóslóbb napirendet is, amire a New Age "apostolai" csak úgy utalnak, mint "a Terv". Ez a terv pedig az antikrisztusi uralom legutolsó fázisához, a nyílt sátánimádathoz kíván bennünket elvezetni.”

http://churchofgod.hu/content.php?act=new-age

Arc nagy mosollyal

JÉZUS EREJEEEEEEEE!!!

EZ MIIIIIIIII????!!!

Arc nagy mosollyal

Örömmel elevenítettem fel azt a napot, mikor 1-2 éve, otthon népszámláláskor nem vallottam magam kereszténynek, még annak ellenére sem, h a szüleim akaratom ellenére anno babaként megkereszteltek, a rendszer pedig elvárta, h elsőáldozó legyek és bérmálkozzak.

Anyum meg csak ült mellettem a széken elképedve, h mit mertem mondani a kérdező biztosnak?! Arc nagy mosollyal XD

Ilyenkor mindig eszembe jut a múltam, s azt kívánom az ilyen embereknek, h mihamarabb bekövetkezzék náluk is a változás, s váljanak fokozatosan olyan emberré, akiben oly annyira hisznek…

Aztán rátaláltam más jellegű olyan oldalakra is, amelyek objektíven mutatták be a mozgalmat.

Nah szóval azért kezdtem ebbe az egészbe bele, mert végül rájöttem, h eddig nem tudtam róla, de én is new age… …“tagnak” mondhatom magam, mert én már vagy egy éve ilyenekkel foglalkozom, ezekben hiszek, ezek érdekelnek erőteljesen.

 

“A New Age (angol; „új kor”) az Egyesült Államokban létrejött utópisztikus mozgalom. Vallásnak nem tekinthető[forrás?], nincs leszabályozott dogmarendszere, a hangsúly az egyénen van, akinek a saját lelki útját kell követnie. Egyes ágai viszont nagyon is zárt rendszert képviselnek. Tanításának lényege szerint a Föld a Vízöntő korába lépett, és ez hitük szerint egy új világ (új kor) kezdete. A New Age a keleti vallások, pogányság és spiritualizmus által befolyásolt egyéni és személyes hitek széles sávjának gyűjtőneve, mely egy új fejlődő vallás jegyeit mutatja ugyan, de napjainkban lelki keresők, tanítók, gyógyítók és más résztvevők laza hálózatának tekinthető.A New Age jellegű nézetek népszerűsége igen magas. Ide sorolható több ezoterikus tanítás, például az asztrológia vagy a fengsuj.

A New Age erősen spirituális beállítottságú, a legkülönbözőbb világvallásokból – különösen a keleti vallásokból – merít és az így átmentett nézeteket (időnként módosított, átértelmezett) formában beépíti saját filozófiájába. Mivel hitelvei, előírásai nincsenek, nehéz meghatározni, mi jellemző rá pontosan. A New Age-hívők többnyire hisznek a reinkarnációban, asztrológiában, a kristályok gyógyító erejében, és hasonló ezoterikus dolgokban.

A New Age követői egy megalapított vallás vezetésének követése helyett rendszerint saját lelki éhségüket a világ vallásaiból, sámánizmusból, újpogányságból és okkultizmusból származó misztikus hagyományok anyagaival elégítik ki. Mivel nem szervezett közösségről van szó, így nincsen tisztázott tagság, vagy behatárolt lelkiség sem. Kívülállók leginkább a gondolatok cserehelyein mint például specializált könyves- és zeneboltokban és kiállításokon találkozhatnak magával a mozgalommal. Gyakorlatait alternatív lelkiségként jellemezhetjük. Még a látszólagos kivételek is gyakran valamilyen spirituális jelleget hordoznak (például az ún. alternatív gyógymódok néha a „test, szellem és lélek” egységét kezelik). Megjegyzendő, hogy az „alternatív” kifejezés itt a nyugati zsidó-keresztény kultúrához való viszonyítást jelent és az nem tekinthető véletlennek, hogy a legtöbb New Age-gondolat és gyakorlat látszólag a fővonalbeli kereszténységnek ellentmondó elemeket tartalmaz.

A New Age elnevezés maga az amerikai tömegmédia szüleménye, mely a 20. század második felében feltűnő, a transzcendentális meditáció és más meditációs technikák, Silva-féle agykontroll, „channeling”, reinkarnáció, kristályok, pszichikustapasztalatok, pszichokinézis, távolba ható erők (gondolati hatalom, elvarázsolás), telepátia, tudattechnológia, holisztikus egészség, különböző „megoldatlan rejtélyek” (például ufológia), „Föld-titkok”, pl. gabonakörök jelenségeivel foglalkozó spirituálisszubkultúrát írta le.[1] E szubkultúra tipikus tevékenységei közé tartoznak a meditációs csoportokban való részvétel, az előadásokra és kiállításokra járás, könyvek-, zene és más termékek (például kristályok és füstölők) vásárlása, jövendőmondók, jósok, gyógyítók és spirituális tanácsadó szolgálatok igénybevétele.

A New Age szubkultúra már az 1970-es években is létezett, és egyes elemei kétségtelenül az 1960-as évek ellenkultúrájából származnak. Korábbi generációk felismerték volna a New Age néhány, de nem minden elemét, például a 19. századispiritualizmust, teozófiát, az Új-Gondolat bizonyos részeit, a metafizikus mozgalmat és több alternatív gyógymódot. Ezek a mozgalmak a transzcendecializmuson, a mesmerizmuson és a svedenborgianizmuson keresztül természetesen a különböző korai nyugati ezoterikus vagy okkult hagyományokig (mint az asztrológia hermetikus (Hermész Triszmegisztosz) művészet, mágikus varázslás, alkímia és kabala) nyúlnak vissza.”

http://hu.wikipedia.org/

Na bumm! Isten irgalmazzon nekünk! Arc nagy mosollyal

Csók!

Piros ajkak

Rion Kacsintó arc

 

 

(Az oldalon olvasható bejegyzések a szerző engedélye nélkül sehol, semmilyen formában felhasználni nem lehet!)

Nincsenek megjegyzések: